X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda nawet jak się na cokolwiek człowiek zalapie to sie przyda, tyle tych wydatków jest. U nas jeszcze plus że przy ubezpieczeniu zbiorowym też się coś tam należy. Mój mąż ma lepsze warunki ubezpieczenia i pomimo tego że to ja się będę przy porto męczyć to on więcej kasy dostanie:-)

100krotka ja już na kredyty nie patrzę, bo chyba nic byśmy nie kupili wtedy:-)
    Fajne świąteczne bieżniki były w lidlu ale niestety przegapilam:-( teraz może coś na allegro poszukam.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, chcę rodzić w szpitalu św. Zofii na Żelaznej :)
    stamtąd jest mój lekarz prowadzący, wykupiona położna i sporo pozytywnych relacji od Mam tam rodzących :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staramy się jak tylko się da :-) ale ja jak nie pracowała to ciężko było:-(

Domiii mojego męża siostry tam rodziły i nie chwała sobie.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam dobre opinie o tym szpitalu:-) moja bratowa na inflanckiej rodziła i też zadowolona była.

Z tymi remontami tak jest, że się chyba nigdy nie kończą. My mamy mieszkanie od moich rodziców, jest to mieszkanie w którym ja się wychowywalam, więc stare budownictwo. Ciągle jest coś do zrobienia, po kolei robimy wszystko po swojemu. Jeszcze została nam łazienka, ale to pewnie za jakieś 2 lata i kuchnia, a to jeszcze później. Najważniejsze że nie musieliśmy nic kupować. Kredyt mam na drugie mieszkanie w Gdańsku, które póki co wynajmujemy więc nie odczuwamy za bardzo.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka - to pierwsza negatywna opinia jaką słyszę w takim razie :( no ale nie ma miejsc idealnych :) a Ty skąd? i gdzie będziesz rodzić?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam mogę dołączyć ?:)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koziolek jak najbardziej zapraszamy:-) dopisać Cię na pierwszą stronę?

Koziołek :) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Koziolek jak najbardziej zapraszamy:-) dopisać Cię na pierwszą stronę?

Chętnie:) poproszę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    100krotka - to pierwsza negatywna opinia jaką słyszę w takim razie :( no ale nie ma miejsc idealnych :) a Ty skąd? i gdzie będziesz rodzić?

Ja jestem z okolic wolomina moj gin pracuje tam w szpitalu i choc ten szpital to porazka pewnie tam...

Wiesz zawsze sie znajdzie ktos niezadowolony tak to juz jest:) mam tez kolezanki ktore zachwalaja ten szpital:)

Hej Koziolek pewnie ze mozesz :) zapraszamy :)

A moja mala chyba ma czkawke :) nie jestem pewna ale tak mi sie zdaje bo brzuszek miarowo skacze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam sobie pierwszą stronę i wyniki z niej ze wy juz bedziecie w domku tulic swoje pociechy a u mnie zaczna sie dopiero pierwsze skurcze heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mozna co.sie chce;D bo nawet slonce nie bije przez to ale jak policzylam ile mnie to wyjdzie to raczej sie nie zdecyduje :D moze zamowie te dzien noc bo te zwykle juz pojda do kosza swoje zrobily :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja jestem druga na liscie ojoj toc to juz zaraz :D

Koziolek zanimsie obejrzysz bedziesz na naszym etapie :)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koziolek to napisz mi na kiedy masz termin porodu:-) pewnie jutro dopadne komputer to uzupełnię listę:-)
    100krotka ma rację, nawet się nie zorientujesz jak ten czas będzie mijał. Mi się wydaje, że wczoraj robiłam test a tu już końcówka II trymestru. Masz też z tego duży plus, o wszystko możesz pytać a my chętnie pomożemyb i doradzimy jeśli tylko będziemy w stanie:-)

100krotka bedziesz nam szlaki przecierala na porodowce:-)

Nataliano te rolety faktycznie trochę kosztują, ale takie dzień noc też są ponoć bardzo dobre.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 maj :)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda,
    Fajnie, że jesteś :) Zapraszamy :*

Koziołek,
    Witamy :D

Ja jestem dzisiaj szczęśliwa, bo miałam wizytę u GP w sprawie przedłużenia zwolnienia lekarskiego. I co? Trafiłam tym razem na lekarkę kobietę i do tego ciężarną :) Bez problemu mnie zrozumiała i co zrobiła? Dała mi zwolnienie na 3 miesiące, czyli skończy mi się na 4 dni przed terminem porodu. A inni lekarze dawali mi tylko na miesiąc :) Także jestem o wiele spokojniejsza teraz i jest super :) Tylko moje maleństwo coś dzisiaj nie za bardzo się rusza i się martwię z lekka, ale miejm nadzieję, że jak zwykle wieczorem zacznie skakać :)

domiii, Madlene84 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to rewelacyjna wiadomość z tym zwolnieniem, masz już spokój i się nie musisz martwić na kogo trafisz kolejnym razem:-) miałaś dziś jakieś badania czy tylko taką konsultację? Mała się na pewno rozrusza na wieczór, pewnie sobie grzecznie w dzień spała:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    To była zwykła konsultacja, ale lekarka dała mi od razu skierowanie na badanie krwi, bo dawno nie miałam.
    No Julia na razie mnie nadal niepokoi... dostałam jednego cholernie subtelnego kopniaczka i to wszystko... :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest godzina 02:42. Moja córka właśnie się przebudziła :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)

Niepokorna super że dostała takie zwolnienie:-) teraz możesz byś spokojna:-)
    Mój też czasami taka spokojna a później nadrabia:-)

Magda mogę przecięta byłe by już w nowym roku:-)
    Dzisiaj znowu lezakujemy bo brzuch pobolewania jak na @ i jest twardawy jak nie przejdzie będę dzwonić do gina

NIEPOKORNA lubi tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ