X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda i Koziołek melduję dopisanie do listy na pierwszej stronie:)

Koziołek :) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    U nas pobutka o 6;30 już była na siku później złapał ból brzucha przysnelam ok 8 i przed chwilą się obidzilismy wszyscy :-) mąż poszedł po bułeczki na sjadanie :-) Madzia cykne zdjęcie cykne :-)

Madlene sliczne babeczki:-) jaj pokazała mojemu to się pytal jak je robisz:-) on cukiernik ale nie taki zdolny :-)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia o taka mi chodzi :) do pokoju chce kupic dluga:)

51bo8h.jpg

magdaM85 lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka bardzo ładna firanka, to chyba na szydełku robione:-) musi być pracochłonne zrobienie czegoś takiego:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam mamuski,to moja tez pierwsza ciaza po 6miesiacach staran,lecze sie na tarczyce biore leki i bralam jeszcze inne by pomogly zajsc bo mam pco,no i clo mi pomoglo za 1 razem ;) ja dzis robie zupe ogorkowa,a tez mnie naszla w tym tyg na placki ziemniaczane ale jakos wyszlo ze nie robilam, jeszcse rano wymiotowalam tabletka z zolcia az lzy mi poszly,trudno wymiotowac jak prawie nic nie ma.w zoladku..pozniej was doczytam ,bedziemy dzis ubierac choineczke.buziaki;* i witam nowe mamuski na watku ;))

Koziołek :) lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna. Przeniosłam blog na nową platformę. Zajęło mi to 3 dni :) Teraz czas zacząć tworzyć :D

magdaM85, domiii lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny poranek spod kolderki z gorączką:-( ale tu cisza...chyba wywiala Was ta zima w jakieś ciepłe kąciki:-)
    Ja wczoraj ledwo się wyrobiłam ze wszystkim, ale andrzejki sie udały:-) posiedzielismy, pogadalismy, zagraliśmy partyjke pokera ogólnie było wesoło:-)
    U lekarza też ok:-) posluchalismy serducha, Młody jak zwykle wypial na nas pupę więc nawet buźki nie podejrzelismy. Lekarz pobrał mi wymaz na posiew. Zglosilam mu twardnienie brzucha i zwiększoną ilość uplawow więc stwierdził że łącznie to trochę niepokojące i dlatego ten posiew zrobimy. Odnośnie hemoglobiny to mówi że w ciąży taki wynik jest jak najbardziej ok, ale żeby pilnować diety bogatej w żelazo. Ze względu na skurcze łydek muszę pić wapno, lykac magnez i pić sok pomidorowy:-) generalnie wizyta bardzo ok, przytylam od ostatniej wizyty 700g więc też jest ok:-)
    Dziś chyba cały dzień w łóżku spedze, a jutro do pracy...

Nataliano jak się czujesz? Lepiej dziś?

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) ja weekendy mam dość intensywne wiec nie mam nawet czasu na forum :) teraz mamy dużo spotkań ze znajomymi przed świętami :)
    Ogólnie u mnie już trochę lepiej, nie ma tyle skurczy, wiec trochę ulżyło...
    No i u nas wczoraj w nocy padał pierwszy śnieg :D tylko juz go nie ma :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dzień dobry w ten mroźny dzień :)

My dzisiaj rano byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego z moim P i załatwiliśmy dokument uznania ojcostwa - żyjemy w związku partnerskim, a w naszym kraju jak wiadomo takie związki jeszcze nie są czymś normalnym i dającym możliwość sformalizowania co zresztą było obiecywane przez rząd i dupa :( ale załatwione :)
    Jeszcze czeka nas wizyta u notariusza i mogę spokojnie rodzić :)

Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene smaczne to wyglada,na piczatku myslalam ze to.sa.magnesy na lodowke,kochana masz talent ;* 100krotka ja nie lubie dlugich firan,dla mnie moglyby nie istniec aby same rolety ;)ale w kazdym.pomieszczeniu jakas wisi na pil dluga,...Niepokorna co za bloga tworzysz bo nie rozumiem? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kuruj sie ,to.super ze z dzidzia wszystko dobrze,ja ide w czw prywatniebdo innego lekarza;)mam nadzieje ze bedzie fajny...ja sie czuje dzis lepiej,byly u mnie szwagierki choinke mi ubieraly ;)i nawet wiecej jedzenia weszlo do brzuszka ;D jak sie z kims je i dzis to samo tylko herbat nie pijam bo brzuch mnie po nich boli

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem?

tak, w Polsce mieszkamy i nie jesteśmy małżeństwem.
    więc żeby P miał prawa od razu w szpitalu do informacji o dziecku i do wszystkiego co z nim związane to musieliśmy załatwić takie zaświadczenie.
    no i Synek będzie miał od razu nazwisko narzeczonego, a tak to miałby moje i trzeba by było nowy akt urodzenia załatwiać później, więc woleliśmy załatwić to już teraz :) w sumie nam to zajęło pół godziny :)

a do notariusza chcemy pójść spisać oświadczenia, że jakby któremuś z nas coś się stało, np. mi przy porodzie albo jakiś wypadek (odpukać oczywiście) to mamy wzajemne prawo do informacji o sobie.

niestety taki kraj :( ale trzeba sobie radzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to nie wiedzialam ze trzeba to zalatwic,a co to za zaswiadczenie to sie spytam,placilas cos za to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:44

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zaświadczenie o uznaniu ojcostwa"
    idziesz z partnerem do dowolnego Urzędu Stanu Cywilnego - Ty z dowodem, skróconym odpisem aktu urodzenia i zaświadczeniem od lekarza, że jesteś w ciąży + partner z dowodem osobistym, 20 min i wychodzicie od ręki z papierkiem, nie płacąc nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50

nataliano lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to dzieki;) kochana;)

domiii lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek mamuśki:) ja dziś już w pracy...masakra tak mi się wstawać nie chciało, zwłaszcza że się nie najlepiej czuję no ale jakoś muszę przeżyć.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a do kiedy planujesz pracować? ciężką masz pracę?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii planuję jeszcze trzy tygodnie pracować. Przed świętami już wezmę sobie zwolnienie i będę przedłużać do końca. Pracy ciężkiej nie mam, bo biurowa. Ale czasem wysiedzieć te 8 godzin za biurkiem to gorzej niż coś konkretniejszego porobić. Jakbym się gorzej czuła to oczywiście pójdę szybciej ale póki co nie est źle. A Ty jesteś na zwolnieniu już?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja pełna energii i wciąż spragniona pracy też już chce siedzieć w domu! Już mi się nie chce ani w tej cukierni ani do szkoły. .. ale pocieszam się ze niedługo święta to odpocznie a po nowym roku jeszcze 3 tyg i serio zostaje w domu.

Magda jak się będziesz źle czuła to rzeczywiście nie czekaj tylko idź na zwolnienie skoro masz taką możliwość.

Miłego dnia :*

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene tą pracę masz do świąt tylko, tak? domyślam się, że Ci się nie chce zwłaszcza że zbyt lekko to pewnie tam nie masz. A coś udało Ci się załatwić w kwestii macierzyńskiego? żeby to wszystko nie wyszło na darmo.
    Dobrze że czas tak szybko leci, święta już zaraz więc potem sobie odsapniemy:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ