Zafasolkowane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
U nas pobutka o 6;30 już była na siku później złapał ból brzucha przysnelam ok 8 i przed chwilą się obidzilismy wszyscymąż poszedł po bułeczki na sjadanie
Madzia cykne zdjęcie cykne
Madlene sliczne babeczki:-) jaj pokazała mojemu to się pytal jak je robisz:-) on cukiernik ale nie taki zdolnymagdaM85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc wam mamuski,to moja tez pierwsza ciaza po 6miesiacach staran,lecze sie na tarczyce biore leki i bralam jeszcze inne by pomogly zajsc bo mam pco,no i clo mi pomoglo za 1 razem
ja dzis robie zupe ogorkowa,a tez mnie naszla w tym tyg na placki ziemniaczane ale jakos wyszlo ze nie robilam, jeszcse rano wymiotowalam tabletka z zolcia az lzy mi poszly,trudno wymiotowac jak prawie nic nie ma.w zoladku..pozniej was doczytam ,bedziemy dzis ubierac choineczke.buziaki;* i witam nowe mamuski na watku
)
Koziołek :) lubi tę wiadomość
-
Witam się w niedzielny poranek spod kolderki z gorączką
ale tu cisza...chyba wywiala Was ta zima w jakieś ciepłe kąciki:-)
Ja wczoraj ledwo się wyrobiłam ze wszystkim, ale andrzejki sie udały:-) posiedzielismy, pogadalismy, zagraliśmy partyjke pokera ogólnie było wesoło:-)
U lekarza też ok:-) posluchalismy serducha, Młody jak zwykle wypial na nas pupę więc nawet buźki nie podejrzelismy. Lekarz pobrał mi wymaz na posiew. Zglosilam mu twardnienie brzucha i zwiększoną ilość uplawow więc stwierdził że łącznie to trochę niepokojące i dlatego ten posiew zrobimy. Odnośnie hemoglobiny to mówi że w ciąży taki wynik jest jak najbardziej ok, ale żeby pilnować diety bogatej w żelazo. Ze względu na skurcze łydek muszę pić wapno, lykac magnez i pić sok pomidorowy:-) generalnie wizyta bardzo ok, przytylam od ostatniej wizyty 700g więc też jest ok:-)
Dziś chyba cały dzień w łóżku spedze, a jutro do pracy...
Nataliano jak się czujesz? Lepiej dziś?domiii lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
ja weekendy mam dość intensywne wiec nie mam nawet czasu na forum
teraz mamy dużo spotkań ze znajomymi przed świętami
Ogólnie u mnie już trochę lepiej, nie ma tyle skurczy, wiec trochę ulżyło...
No i u nas wczoraj w nocy padał pierwszy śniegtylko juz go nie ma
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Dzień dobry w ten mroźny dzień
My dzisiaj rano byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego z moim P i załatwiliśmy dokument uznania ojcostwa - żyjemy w związku partnerskim, a w naszym kraju jak wiadomo takie związki jeszcze nie są czymś normalnym i dającym możliwość sformalizowania co zresztą było obiecywane przez rząd i dupaale załatwione
Jeszcze czeka nas wizyta u notariusza i mogę spokojnie rodzić
Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem? -
nick nieaktualnyMadlene smaczne to wyglada,na piczatku myslalam ze to.sa.magnesy na lodowke,kochana masz talent ;* 100krotka ja nie lubie dlugich firan,dla mnie moglyby nie istniec aby same rolety ;)ale w kazdym.pomieszczeniu jakas wisi na pil dluga,...Niepokorna co za bloga tworzysz bo nie rozumiem?
-
nick nieaktualnyMagda kuruj sie ,to.super ze z dzidzia wszystko dobrze,ja ide w czw prywatniebdo innego lekarza;)mam nadzieje ze bedzie fajny...ja sie czuje dzis lepiej,byly u mnie szwagierki choinke mi ubieraly ;)i nawet wiecej jedzenia weszlo do brzuszka
jak sie z kims je i dzis to samo tylko herbat nie pijam bo brzuch mnie po nich boli
-
nataliano wrote:
Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem?
tak, w Polsce mieszkamy i nie jesteśmy małżeństwem.
więc żeby P miał prawa od razu w szpitalu do informacji o dziecku i do wszystkiego co z nim związane to musieliśmy załatwić takie zaświadczenie.
no i Synek będzie miał od razu nazwisko narzeczonego, a tak to miałby moje i trzeba by było nowy akt urodzenia załatwiać później, więc woleliśmy załatwić to już terazw sumie nam to zajęło pół godziny
a do notariusza chcemy pójść spisać oświadczenia, że jakby któremuś z nas coś się stało, np. mi przy porodzie albo jakiś wypadek (odpukać oczywiście) to mamy wzajemne prawo do informacji o sobie.
niestety taki krajale trzeba sobie radzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50
-
nick nieaktualny
-
"zaświadczenie o uznaniu ojcostwa"
idziesz z partnerem do dowolnego Urzędu Stanu Cywilnego - Ty z dowodem, skróconym odpisem aktu urodzenia i zaświadczeniem od lekarza, że jesteś w ciąży + partner z dowodem osobistym, 20 min i wychodzicie od ręki z papierkiem, nie płacąc nicWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50
nataliano lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Domiii planuję jeszcze trzy tygodnie pracować. Przed świętami już wezmę sobie zwolnienie i będę przedłużać do końca. Pracy ciężkiej nie mam, bo biurowa. Ale czasem wysiedzieć te 8 godzin za biurkiem to gorzej niż coś konkretniejszego porobić. Jakbym się gorzej czuła to oczywiście pójdę szybciej ale póki co nie est źle. A Ty jesteś na zwolnieniu już?
-
Cześć dziewczyny!
Ja pełna energii i wciąż spragniona pracy też już chce siedzieć w domu! Już mi się nie chce ani w tej cukierni ani do szkoły. .. ale pocieszam się ze niedługo święta to odpocznie a po nowym roku jeszcze 3 tyg i serio zostaje w domu.
Magda jak się będziesz źle czuła to rzeczywiście nie czekaj tylko idź na zwolnienie skoro masz taką możliwość.
Miłego dnia :* -
Madlene tą pracę masz do świąt tylko, tak? domyślam się, że Ci się nie chce zwłaszcza że zbyt lekko to pewnie tam nie masz. A coś udało Ci się załatwić w kwestii macierzyńskiego? żeby to wszystko nie wyszło na darmo.
Dobrze że czas tak szybko leci, święta już zaraz więc potem sobie odsapniemy:)