X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doda i Koziołek melduję dopisanie do listy na pierwszej stronie:)

Koziołek :) lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    U nas pobutka o 6;30 już była na siku później złapał ból brzucha przysnelam ok 8 i przed chwilą się obidzilismy wszyscy :-) mąż poszedł po bułeczki na sjadanie :-) Madzia cykne zdjęcie cykne :-)

Madlene sliczne babeczki:-) jaj pokazała mojemu to się pytal jak je robisz:-) on cukiernik ale nie taki zdolny :-)

magdaM85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia o taka mi chodzi :) do pokoju chce kupic dluga:)

51bo8h.jpg

magdaM85 lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka bardzo ładna firanka, to chyba na szydełku robione:-) musi być pracochłonne zrobienie czegoś takiego:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam mamuski,to moja tez pierwsza ciaza po 6miesiacach staran,lecze sie na tarczyce biore leki i bralam jeszcze inne by pomogly zajsc bo mam pco,no i clo mi pomoglo za 1 razem ;) ja dzis robie zupe ogorkowa,a tez mnie naszla w tym tyg na placki ziemniaczane ale jakos wyszlo ze nie robilam, jeszcse rano wymiotowalam tabletka z zolcia az lzy mi poszly,trudno wymiotowac jak prawie nic nie ma.w zoladku..pozniej was doczytam ,bedziemy dzis ubierac choineczke.buziaki;* i witam nowe mamuski na watku ;))

Koziołek :) lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z siebie dumna. Przeniosłam blog na nową platformę. Zajęło mi to 3 dni :) Teraz czas zacząć tworzyć :D

magdaM85, domiii lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielny poranek spod kolderki z gorączką:-( ale tu cisza...chyba wywiala Was ta zima w jakieś ciepłe kąciki:-)
    Ja wczoraj ledwo się wyrobiłam ze wszystkim, ale andrzejki sie udały:-) posiedzielismy, pogadalismy, zagraliśmy partyjke pokera ogólnie było wesoło:-)
    U lekarza też ok:-) posluchalismy serducha, Młody jak zwykle wypial na nas pupę więc nawet buźki nie podejrzelismy. Lekarz pobrał mi wymaz na posiew. Zglosilam mu twardnienie brzucha i zwiększoną ilość uplawow więc stwierdził że łącznie to trochę niepokojące i dlatego ten posiew zrobimy. Odnośnie hemoglobiny to mówi że w ciąży taki wynik jest jak najbardziej ok, ale żeby pilnować diety bogatej w żelazo. Ze względu na skurcze łydek muszę pić wapno, lykac magnez i pić sok pomidorowy:-) generalnie wizyta bardzo ok, przytylam od ostatniej wizyty 700g więc też jest ok:-)
    Dziś chyba cały dzień w łóżku spedze, a jutro do pracy...

Nataliano jak się czujesz? Lepiej dziś?

domiii lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) ja weekendy mam dość intensywne wiec nie mam nawet czasu na forum :) teraz mamy dużo spotkań ze znajomymi przed świętami :)
    Ogólnie u mnie już trochę lepiej, nie ma tyle skurczy, wiec trochę ulżyło...
    No i u nas wczoraj w nocy padał pierwszy śnieg :D tylko juz go nie ma :P

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Dzień dobry w ten mroźny dzień :)

My dzisiaj rano byliśmy w Urzędzie Stanu Cywilnego z moim P i załatwiliśmy dokument uznania ojcostwa - żyjemy w związku partnerskim, a w naszym kraju jak wiadomo takie związki jeszcze nie są czymś normalnym i dającym możliwość sformalizowania co zresztą było obiecywane przez rząd i dupa :( ale załatwione :)
    Jeszcze czeka nas wizyta u notariusza i mogę spokojnie rodzić :)

Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene smaczne to wyglada,na piczatku myslalam ze to.sa.magnesy na lodowke,kochana masz talent ;* 100krotka ja nie lubie dlugich firan,dla mnie moglyby nie istniec aby same rolety ;)ale w kazdym.pomieszczeniu jakas wisi na pil dluga,...Niepokorna co za bloga tworzysz bo nie rozumiem? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kuruj sie ,to.super ze z dzidzia wszystko dobrze,ja ide w czw prywatniebdo innego lekarza;)mam nadzieje ze bedzie fajny...ja sie czuje dzis lepiej,byly u mnie szwagierki choinke mi ubieraly ;)i nawet wiecej jedzenia weszlo do brzuszka ;D jak sie z kims je i dzis to samo tylko herbat nie pijam bo brzuch mnie po nich boli

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano wrote:

Ale tobw polsce byliscie takie cos zalatwiac,rozumiem ze nie jeatescie malzenstwem?

tak, w Polsce mieszkamy i nie jesteśmy małżeństwem.
    więc żeby P miał prawa od razu w szpitalu do informacji o dziecku i do wszystkiego co z nim związane to musieliśmy załatwić takie zaświadczenie.
    no i Synek będzie miał od razu nazwisko narzeczonego, a tak to miałby moje i trzeba by było nowy akt urodzenia załatwiać później, więc woleliśmy załatwić to już teraz :) w sumie nam to zajęło pół godziny :)

a do notariusza chcemy pójść spisać oświadczenia, że jakby któremuś z nas coś się stało, np. mi przy porodzie albo jakiś wypadek (odpukać oczywiście) to mamy wzajemne prawo do informacji o sobie.

niestety taki kraj :( ale trzeba sobie radzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to nie wiedzialam ze trzeba to zalatwic,a co to za zaswiadczenie to sie spytam,placilas cos za to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:44

• domiii Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zaświadczenie o uznaniu ojcostwa"
    idziesz z partnerem do dowolnego Urzędu Stanu Cywilnego - Ty z dowodem, skróconym odpisem aktu urodzenia i zaświadczeniem od lekarza, że jesteś w ciąży + partner z dowodem osobistym, 20 min i wychodzicie od ręki z papierkiem, nie płacąc nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:50

nataliano lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to dzieki;) kochana;)

domiii lubi tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek mamuśki:) ja dziś już w pracy...masakra tak mi się wstawać nie chciało, zwłaszcza że się nie najlepiej czuję no ale jakoś muszę przeżyć.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a do kiedy planujesz pracować? ciężką masz pracę?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii planuję jeszcze trzy tygodnie pracować. Przed świętami już wezmę sobie zwolnienie i będę przedłużać do końca. Pracy ciężkiej nie mam, bo biurowa. Ale czasem wysiedzieć te 8 godzin za biurkiem to gorzej niż coś konkretniejszego porobić. Jakbym się gorzej czuła to oczywiście pójdę szybciej ale póki co nie est źle. A Ty jesteś na zwolnieniu już?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ja pełna energii i wciąż spragniona pracy też już chce siedzieć w domu! Już mi się nie chce ani w tej cukierni ani do szkoły. .. ale pocieszam się ze niedługo święta to odpocznie a po nowym roku jeszcze 3 tyg i serio zostaje w domu.

Magda jak się będziesz źle czuła to rzeczywiście nie czekaj tylko idź na zwolnienie skoro masz taką możliwość.

Miłego dnia :*

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene tą pracę masz do świąt tylko, tak? domyślam się, że Ci się nie chce zwłaszcza że zbyt lekko to pewnie tam nie masz. A coś udało Ci się załatwić w kwestii macierzyńskiego? żeby to wszystko nie wyszło na darmo.
    Dobrze że czas tak szybko leci, święta już zaraz więc potem sobie odsapniemy:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ