Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Do laktatora bylam sceptycznie nastawiona a mi się przydał.
Ja dla noworodka polecam emolienty, zdecydowanie. Już później nie musisz 8liwki używać. No i olej ze słodkich migdałów.
Z kremów do pupy kupiłam chyba prawie wszysykie dostępne na rynku i nam siadł bepanthen. No i na odparzenia warto mieć w razie W sudocrem.
Potwierdzam, śpiworki suoer sprawa.
Możesz pomyśleć o kremie na sutki
Termometr do kąpieli dla mnie zbędny ale już masz
Też chciałam używać tradycyjnie gruszki i się nawet udawało ale znacznie lepsze efekty moim zdaniem daje frida (albo np. Sopelek)
Pomyśl o wodzie morskiej do noska, bo przed odciaganiem warto czymś psiknac.
Jak już kupujesz butelki w razie w to warto te z zasysaczem do środka powietrza, antykolkowe (np, tt lub avent).
Smoczekpamiętaj tylko ten ortodontyczny, płaski.
Ja bym brała więcej tetr hehehhehee potem pamiętam kupowałam na szybciocha
To tak kilka niezobowiazujacych ode mnie :*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
O termometrze też pamiętam.
Ta też jest antykolkowa, przynajmniej tak napisali. Opinie w necie też ma bardzo dobre od mam które używaly np tt i się nie sprawdzily. oczywiście jeszcze będą do dokupienia witaminki, coś w razie w na kolke itd. O tetre się nie martwię, w razie co jest blisko żeby dokupićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:30
-
Evelin wrote:A ja tak od d*** strony
Czy wierzycie w jakies przesady ?
Na chłopca lub dziewczynke ??
Typu na co ma sie ochote, jaki ksztalt brzucha, ze jesli facet przybiera z Toba na wadze to na chlopakaitd
Moze u ktores sie sprawdza ?
brzuszek robi mi się na szpica ale to być może przez moje biodra ;d
a co do wgi męża to mój wyjątkowo zgrubniał, aż dziwne ;p -
Sylwia91 wrote:O termometrze też pamiętam.
Ta też jest antykolkowa, przynajmniej tak napisali. Opinie w necie też ma bardzo dobre od mam które używaly np tt i się nie sprawdzily. oczywiście jeszcze będą do dokupienia witaminki, coś w razie w na kolke itd. O tetre się nie martwię, w razie co jest blisko żeby dokupić
No, to jak antykolkowa to fajnieja nie używałam tt tylko avent więcnie wiem. No właśnie, witaminki, sama zapomniałam. No, to generalnie jesteś już prawie gotowa
Sylwia91 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cześć Dziewczyny. Niestety do ginekologa termin dopiero na 15 września, plamienie ustało więc mam nadzieję,że nic złego się nie działo i grzecznie poczekam na wizytę.
Mam pytanie, może banalne albo dziwne ale cały czas pobolewa mnie brzuch, kilka razy dziennie, ale tak delikatnie. Powinnam się martwić czy to kwestia "rozciągającej się" macicy? -
Bella_Bella wrote:Cześć Dziewczyny. Niestety do ginekologa termin dopiero na 15 września, plamienie ustało więc mam nadzieję,że nic złego się nie działo i grzecznie poczekam na wizytę.
Mam pytanie, może banalne albo dziwne ale cały czas pobolewa mnie brzuch, kilka razy dziennie, ale tak delikatnie. Powinnam się martwić czy to kwestia "rozciągającej się" macicy?
Kochana, a jak bardzo boli Cię brzuszek? Który masz tydzień ciąży?
Powiem Ci, że mnie non stop bolał brzuch, nieraz jak na @ i czasami jeszcze do teraz tak mam. Ogólnie wszelkie ciągnięcia, rwania, kłucia, pulsowanie macicy są związane z jej rozciąganiem, aczkolwiek jeśli Cię coś mocno niepokoi to może warto podjechać na IP lub chociażby do swojego lekarza sprawdzić, czy wszystko jest OK?
-
Anula1986 wrote:Kochana, a jak bardzo boli Cię brzuszek? Który masz tydzień ciąży?
Powiem Ci, że mnie non stop bolał brzuch, nieraz jak na @ i czasami jeszcze do teraz tak mam. Ogólnie wszelkie ciągnięcia, rwania, kłucia, pulsowanie macicy są związane z jej rozciąganiem, aczkolwiek jeśli Cię coś mocno niepokoi to może warto podjechać na IP lub chociażby do swojego lekarza sprawdzić, czy wszystko jest OK?
Nie boli mnie bardzo, tylko pobolewa, czasem zakłuje, nie cały czas. Wizytę mam dopiero na 15 września. 4tc teraz. Więc sam początek. -
Bella_Bella wrote:Nie boli mnie bardzo, tylko pobolewa, czasem zakłuje, nie cały czas. Wizytę mam dopiero na 15 września. 4tc teraz. Więc sam początek.
U mnie to było normalne, że mnie pobolewał brzuch i wiecznie coś kłuło. Wiem, że jak kłuje to zazwyczaj jest to spowodowane rozciąganiem się macicy
Beta wydaje się być spoko, a masz napisane normy na wynikach? Zazwyczaj jest podana tabelka z normami bety na dany tydzień ciąży.
-
Anula1986 wrote:No to masz sam początek ciąży
U mnie to było normalne, że mnie pobolewał brzuch i wiecznie coś kłuło. Wiem, że jak kłuje to zazwyczaj jest to spowodowane rozciąganiem się macicy
Beta wydaje się być spoko, a masz napisane normy na wynikach? Zazwyczaj jest podana tabelka z normami bety na dany tydzień ciąży.
Takie normy podali:
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413 -
Bella_Bella wrote:Takie normy podali:
Kobiety nie będące w ciąży: < 5,0
> lub = 25 mIU/ml wskazane powtórzenie badania po min. 48 godz.
1-10 tydzień 202 - 231 000
11-15 tydzień 22536 - 234 000
16-22 tydzień 8007 - 50 064
23-40 tydzień 1600 - 49 413
I super! GratulujęBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Bella mnie na początku cały czas brzuch bolał jak na okres (nie wiedziałam wtedy jeszcze, że jestem w ciazy).
Co do bety to trzeba zrobić powtórkę po 48 h, bo ważny jest przyrost, a nie sama wartość.
SylwiaSuper lista. Zrobiłam screena i bliżej lutego na pewno skorzystam
Widziałam, że chcecie odrazu dzieci kąpać w emolientach. To nie jest tak, ze jak dziecko nie ma problemów ze skórą to lepiej tego nie używać?Sylwia91, Bella_Bella lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nats ja właśnie o tym mówię.. Jak będę dmuchać na dziecko to boję się że potem wszystko będzie je uczulac. Moja ciocia piątkę dzieci kapala i smarowala szeroko dostepnymi i "marketowymi" produktami i żadne nie miało uczulenia. Jeżeli zaobserwuje że coś się dzieje ze skórą to oczywiście zmienię. Ważne że produkt jest zbadany, zaakceptowany przez instytut matki i dziecka i polecany od 1 dnia życia.
Do listy zapomniałam dopisać lampkę nocną taką na komode, bo nie mam a nie chcę budzić małej w nocy ostrym światłem jak będę ją przebierać czy karmić.
Bella moja beta w 11 dniu po owu byla 127.1 a po 48h 289.9
Sama wartość mało mówi, oczywiście świadczy o ciąży i z tego powodu wielkie gratulacje dla Ciebie :*, ale najważniejszy jest teraz prawidłowy przyrosti za to trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:00
Nats, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
A co do bólu to spokojnie, jestes teraz mniej więcej w terminie @ i te bóle to normalka, u mnie były jak na najgorszą @ w życiu! Do tego miałam podwyższoną temperaturę w ciągu dnia i byłam mega śpiąca. Pierwszy raz w życiu też miałam zgage
piersi raczej mnie nie bolały, może były bardziej wrażliwe ale to raczej później.