Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:oj tak... rodzę pierwsza... kurcze nastraszyłaś mnie!
a raczej uświadomiłaś mi, że to naprawdę już niedługo. Masakra!
Zaje***
Opowiesz wrazenia
Mi ostatnio kolezanka, bardzo dobra doradzila zeby tak, po pierwsze w zadnym wypadku podczas porodu nie lapac sie za brzuch, nie wiem czemu i po porodzie nie pic za duzo, wody napoi itd bo cycki rozerwietzn beda ogromnie bolaly, zalezy jaka polozna bo jesli bedzie miala gdzies to niestety mozemy sie zameczyc, ja sama zastanawiam sie czy nie oplacic.. bo slyszy sie najrozniejsze przypadki. Co myslicie?
-
Ja poznałam już położne u mnie w szpitalu i są mega mile wszystkie więc jestem spokojna.
Co do gotowości to ciężko. Pościel nie kupiona, ubranka nie uprasowane jeszcze wszystkie. Nie mam nic do szpitala dla siebie jeszcze ani żadnych kosmetyków dla dziecka. Muszę to ogarnąć jak najszybciej.
Bita śmietanka, chciałabym! Tak na dobrą sprawę to będę się cieszyć z 4 tygodni jeszcze, bo do terminu to raczej nie mam szans dotrzymać.
Lista jest na pierwszej stronie ale jak chcecie to będę wrzucać tutaj pp każdej aktualizacji. Imię swoje, wiek i jak znamy to płeć dzidziusia i imię, a także kto czeka w domu z rodzeństwa -
Hej koleżanki ciężarówki
Sylwia Masz jakas listę z rzeczami potrzebnymi dla maluszka? Może się podzielisz z nami? Ja ciągle w głowie układam co będzie nam potrzebne, ale z chęcią posłucham porad doświadczonej koleżanki
A ja 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy
Wcześniej nie byłam pewna czy to to,ale teraz już wiem. Super uczucie. Teraz się wsluchuje, żeby znowu poczuć, ale mam oparte dziecko bo coś nie chce się ruszac. Dobrze, ze mam detektor, bo pewnie bym swirowala czy wszystko w porzadku
3500 g 54 cm -
My nadal walczymy z angina u dziewczyn. Ja ledwie żywa.... o kciuki za szybki powrót do zdrowia poprosZe bo nie na nic gorszego niż choroby dzieci... a moje jakaś zmutowana akcje maja 5dni z goraczka po 40stopni skończyła najmłodsza zaczęła średnia....
-
Sylwia91 wrote:Ja poznałam już położne u mnie w szpitalu i są mega mile wszystkie więc jestem spokojna.
Co do gotowości to ciężko. Pościel nie kupiona, ubranka nie uprasowane jeszcze wszystkie. Nie mam nic do szpitala dla siebie jeszcze ani żadnych kosmetyków dla dziecka. Muszę to ogarnąć jak najszybciej.
Bita śmietanka, chciałabym! Tak na dobrą sprawę to będę się cieszyć z 4 tygodni jeszcze, bo do terminu to raczej nie mam szans dotrzymać.
Lista jest na pierwszej stronie ale jak chcecie to będę wrzucać tutaj pp każdej aktualizacji. Imię swoje, wiek i jak znamy to płeć dzidziusia i imię, a także kto czeka w domu z rodzeństwa
Dasz rade i wszystko ogarniesz :*
I wtedy opowiesz Nam wszystko
Gdy bedzie po wszystkim
Liste edytuj po prostu na pierwszej stronie, dopisuj i juz
U mnie pierwsza ciaza, pierwszy porod , pierwsze dziecko...
A doczekac sie nie moge... -
Nats wrote:Hej koleżanki ciężarówki
Sylwia Masz jakas listę z rzeczami potrzebnymi dla maluszka? Może się podzielisz z nami? Ja ciągle w głowie układam co będzie nam potrzebne, ale z chęcią posłucham porad doświadczonej koleżanki
A ja 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy
Wcześniej nie byłam pewna czy to to,ale teraz już wiem. Super uczucie. Teraz się wsluchuje, żeby znowu poczuć, ale mam oparte dziecko bo coś nie chce się ruszac. Dobrze, ze mam detektor, bo pewnie bym swirowala czy wszystko w porzadku
Musialo byc niesamowite uczucie, taki kopniakja narazie pierwsze z wzruszajacych chwil czyli serduszko mam za soba
teraz czekaja kolejne etapy
Ciekawi mnie jak szybko uda sie zobaczyc siusiaka, lub jego brak
Moja sis juz w 19tyg wiedziala
A Wy ? :*Nats lubi tę wiadomość
-
eveli_na wrote:My nadal walczymy z angina u dziewczyn. Ja ledwie żywa.... o kciuki za szybki powrót do zdrowia poprosZe bo nie na nic gorszego niż choroby dzieci... a moje jakaś zmutowana akcje maja 5dni z goraczka po 40stopni skończyła najmłodsza zaczęła średnia....
Bardzo wspolczuje.. oby jak najszybciej wyzdrowialy i daly mamusi oddech :* -
Evelin wrote:Musialo byc niesamowite uczucie, taki kopniak
ja narazie pierwsze z wzruszajacych chwil czyli serduszko mam za soba
A Wy ? :*
Mi lekarz na prenatalnych właśnie zasugerował już płeć. Na 80%,a było to na początku 13 tygodnia (12tydz0dzien). Ale na tym etapie nie wszyscy lekarze chcą mówić i potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt. Najlepiej takie USG robić u lekarza z certyfikatem FMF.
Ja w połowie września wybieram się na polowkowe i już wtedy na 100 % będę wiedzieć3500 g 54 cm -
Evelin wrote:Musialo byc niesamowite uczucie, taki kopniak
ja narazie pierwsze z wzruszajacych chwil czyli serduszko mam za soba
A Wy ? :*
U nas siusiak pojawił się w 12 tygodniu i cały czas pokazuje się w pełnej okazałości ,mam bardzo odważnego synka
Evelin lubi tę wiadomość
-
U nas przez 3 kolejne usg od 17 tc była "raczej dziewczynka", na połówkowym było widać wyraźniej i teraz jak byłam w szpitalu już na pewno dziewczynka, potwierdzona przez drugiego lekarza
Listę rzeczy postaram się wrzucić jutro popołudniu, teraz miałam sajgon bo dzisiaj grałam ślub,a jutro dożynki w parafii więc też większe granie. Dlatego też wybaczcie że lista na głównej jeszcze nie jest zaktualizowana, jutro wszystkim się zajmę.
Eveli_na współczuję bardzo choroby u dzieciaczkow,oby szybko wróciły do zdrowia!
Nats gratuluję pierwszych ruchów!niedługo nie będziesz mogła się doczekać jak przestanie się wiercic, zobaczysz
moja dzisiaj cały ślub skakała w brzuchu.
Duśka;), Nats, Evelin lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Witam się nieśmiało... Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Co prawda druga jaśniutka ale była
Jutro chce się wybrać na betę. Mam pytanie w związku z tym,po jakim czasie powtórzyć? 24h czy 48h? I czy mogę w dwóch miejscach? Czy lepiej w jednym? Bo jeśli po 48h to chyba będę zmuszona w dwóch różnych miejscach wykonać badanie ale z tego co wiem to obie placówki wysyłają do Laboratorium Diagnostyki.
Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
-
Hej laski
Mam nadzieję, że u nas już płeć się nie zmieni. Siostra już mi zorganizowała prawie całą wyprawkę i wszystko dla dziewczynkizresztą nawet już mój B do brzucha mówi Zuzia, więc same rozumiecie
Sylwia To jest tak świetne uczucie, ze nawet może cały dzień mnie kopaća jak Ty się czujesz? Odpoczywacie z Basia?
Bella Witamy w naszych skromnych progachbetę trzeba powtórzyć po 48 H, żeby sprawfzic czy dobrze przyrasta i najlepiej robić to w 1 laboratorium. Daj znać jak wyniki. Trzymamy kciuki
Bella_Bella, Evelin lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Bella idealnie by było w jednym laboratorium, ale myślę że wynik i tak będzie miarodajny nawet jak zrobisz w innym. Po 48h najlepiej
Nats to super! U nas też przez 3 usg była niepewna dziewczynka ale teraz w szpitalu inny lekarz potwierdził płeć więc wierzę że na pewno Basiaodpoczywać się staramy :p
Bella_Bella, Evelin, Nats lubią tę wiadomość
-
Nats wrote:A na prenatalne się wybierasz?
Mi lekarz na prenatalnych właśnie zasugerował już płeć. Na 80%,a było to na początku 13 tygodnia (12tydz0dzien). Ale na tym etapie nie wszyscy lekarze chcą mówić i potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt. Najlepiej takie USG robić u lekarza z certyfikatem FMF.
Ja w połowie września wybieram się na polowkowe i już wtedy na 100 % będę wiedzieć
Ja sobie poczekam cierpliwie..
Wszystko po kolei
Oby tylko zdrowe
Mysle ze jak dobrze pojdzie to polowa pazdziernika i cos pokaze, czekalam tyle na ciaze, to i poczekam te poltora miesiaca
A u Ciebie juz wielkimi krokamicudownie
-
Bella_Bella wrote:Dzień dobry wszystkim
Witam się nieśmiało... Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Co prawda druga jaśniutka ale była
Jutro chce się wybrać na betę. Mam pytanie w związku z tym,po jakim czasie powtórzyć? 24h czy 48h? I czy mogę w dwóch miejscach? Czy lepiej w jednym? Bo jeśli po 48h to chyba będę zmuszona w dwóch różnych miejscach wykonać badanie ale z tego co wiem to obie placówki wysyłają do Laboratorium Diagnostyki.
Hej hej
Ja zrobilam w sobote, drugie w poniedzialekdwa dni odstepu
I przyrost o 150 %
Obojetnie jakie laboratorium, w kazdym sa okreslone normy to pieknie Ci pokaze
Ciesze sieBella_Bella lubi tę wiadomość