X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna ta lista, wstawiaj ją częściej :)

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    To dawajcie imiona, wiek :D <3

Imiona ?ale ze dzieci ?
    Bo nie w temacie :)
    Lenka, badz Kuba :)
    Ja Ewelina :) lat 25 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 18:56

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    oj tak... rodzę pierwsza... kurcze nastraszyłaś mnie! ;) a raczej uświadomiłaś mi, że to naprawdę już niedługo. Masakra!

Zaje*** :)
    Opowiesz wrazenia :)

Mi ostatnio kolezanka, bardzo dobra doradzila zeby tak, po pierwsze w zadnym wypadku podczas porodu nie lapac sie za brzuch, nie wiem czemu i po porodzie nie pic za duzo, wody napoi itd bo cycki rozerwie :) tzn beda ogromnie bolaly, zalezy jaka polozna bo jesli bedzie miala gdzies to niestety mozemy sie zameczyc, ja sama zastanawiam sie czy nie oplacic.. bo slyszy sie najrozniejsze przypadki. Co myslicie?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poznałam już położne u mnie w szpitalu i są mega mile wszystkie więc jestem spokojna.

Co do gotowości to ciężko. Pościel nie kupiona, ubranka nie uprasowane jeszcze wszystkie. Nie mam nic do szpitala dla siebie jeszcze ani żadnych kosmetyków dla dziecka. Muszę to ogarnąć jak najszybciej.

Bita śmietanka, chciałabym! Tak na dobrą sprawę to będę się cieszyć z 4 tygodni jeszcze, bo do terminu to raczej nie mam szans dotrzymać.

Lista jest na pierwszej stronie ale jak chcecie to będę wrzucać tutaj pp każdej aktualizacji. Imię swoje, wiek i jak znamy to płeć dzidziusia i imię, a także kto czeka w domu z rodzeństwa :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej koleżanki ciężarówki :D
    Sylwia Masz jakas listę z rzeczami potrzebnymi dla maluszka? Może się podzielisz z nami? Ja ciągle w głowie układam co będzie nam potrzebne, ale z chęcią posłucham porad doświadczonej koleżanki :)

A ja 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy :D
    Wcześniej nie byłam pewna czy to to,ale teraz już wiem. Super uczucie. Teraz się wsluchuje, żeby znowu poczuć, ale mam oparte dziecko bo coś nie chce się ruszac. Dobrze, ze mam detektor, bo pewnie bym swirowala czy wszystko w porzadku :-)

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal walczymy z angina u dziewczyn. Ja ledwie żywa.... o kciuki za szybki powrót do zdrowia poprosZe bo nie na nic gorszego niż choroby dzieci... a moje jakaś zmutowana akcje maja 5dni z goraczka po 40stopni skończyła najmłodsza zaczęła średnia....

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja poznałam już położne u mnie w szpitalu i są mega mile wszystkie więc jestem spokojna.

Co do gotowości to ciężko. Pościel nie kupiona, ubranka nie uprasowane jeszcze wszystkie. Nie mam nic do szpitala dla siebie jeszcze ani żadnych kosmetyków dla dziecka. Muszę to ogarnąć jak najszybciej.

Bita śmietanka, chciałabym! Tak na dobrą sprawę to będę się cieszyć z 4 tygodni jeszcze, bo do terminu to raczej nie mam szans dotrzymać.

Lista jest na pierwszej stronie ale jak chcecie to będę wrzucać tutaj pp każdej aktualizacji. Imię swoje, wiek i jak znamy to płeć dzidziusia i imię, a także kto czeka w domu z rodzeństwa :)

Dasz rade i wszystko ogarniesz :*
    I wtedy opowiesz Nam wszystko :)
    Gdy bedzie po wszystkim :)

Liste edytuj po prostu na pierwszej stronie, dopisuj i juz :)

U mnie pierwsza ciaza, pierwszy porod , pierwsze dziecko...
    A doczekac sie nie moge... <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hej koleżanki ciężarówki :D
    Sylwia Masz jakas listę z rzeczami potrzebnymi dla maluszka? Może się podzielisz z nami? Ja ciągle w głowie układam co będzie nam potrzebne, ale z chęcią posłucham porad doświadczonej koleżanki :)

A ja 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy :D
    Wcześniej nie byłam pewna czy to to,ale teraz już wiem. Super uczucie. Teraz się wsluchuje, żeby znowu poczuć, ale mam oparte dziecko bo coś nie chce się ruszac. Dobrze, ze mam detektor, bo pewnie bym swirowala czy wszystko w porzadku :-)

Musialo byc niesamowite uczucie, taki kopniak <3 ja narazie pierwsze z wzruszajacych chwil czyli serduszko mam za soba :) teraz czekaja kolejne etapy :) Ciekawi mnie jak szybko uda sie zobaczyc siusiaka, lub jego brak :)
    Moja sis juz w 19tyg wiedziala :)
    A Wy ? :*

Nats lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    My nadal walczymy z angina u dziewczyn. Ja ledwie żywa.... o kciuki za szybki powrót do zdrowia poprosZe bo nie na nic gorszego niż choroby dzieci... a moje jakaś zmutowana akcje maja 5dni z goraczka po 40stopni skończyła najmłodsza zaczęła średnia....

Bardzo wspolczuje.. oby jak najszybciej wyzdrowialy i daly mamusi oddech :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    A ja 2 maj poproszę

Akurat na majówke :) :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Musialo byc niesamowite uczucie, taki kopniak <3 ja narazie pierwsze z wzruszajacych chwil czyli serduszko mam za soba :) teraz czekaja kolejne etapy :) Ciekawi mnie jak szybko uda sie zobaczyc siusiaka, lub jego brak :)
    A na prenatalne się wybierasz?
    Mi lekarz na prenatalnych właśnie zasugerował już płeć. Na 80%,a było to na początku 13 tygodnia (12tydz0dzien). Ale na tym etapie nie wszyscy lekarze chcą mówić i potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt. Najlepiej takie USG robić u lekarza z certyfikatem FMF.
    Ja w połowie września wybieram się na polowkowe i już wtedy na 100 % będę wiedzieć :-)

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

U nas siusiak pojawił się w 12 tygodniu i cały czas pokazuje się w pełnej okazałości ,mam bardzo odważnego synka :D

Evelin lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez 3 kolejne usg od 17 tc była "raczej dziewczynka", na połówkowym było widać wyraźniej i teraz jak byłam w szpitalu już na pewno dziewczynka, potwierdzona przez drugiego lekarza ;)

Listę rzeczy postaram się wrzucić jutro popołudniu, teraz miałam sajgon bo dzisiaj grałam ślub,a jutro dożynki w parafii więc też większe granie. Dlatego też wybaczcie że lista na głównej jeszcze nie jest zaktualizowana, jutro wszystkim się zajmę.

Eveli_na współczuję bardzo choroby u dzieciaczkow,oby szybko wróciły do zdrowia!

Nats gratuluję pierwszych ruchów! :) niedługo nie będziesz mogła się doczekać jak przestanie się wiercic, zobaczysz :D moja dzisiaj cały ślub skakała w brzuchu.

Duśka;), Nats, Evelin lubią tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Witam się nieśmiało... Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Co prawda druga jaśniutka ale była :) Jutro chce się wybrać na betę. Mam pytanie w związku z tym,po jakim czasie powtórzyć? 24h czy 48h? I czy mogę w dwóch miejscach? Czy lepiej w jednym? Bo jeśli po 48h to chyba będę zmuszona w dwóch różnych miejscach wykonać badanie ale z tego co wiem to obie placówki wysyłają do Laboratorium Diagnostyki.

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)
    Mam nadzieję, że u nas już płeć się nie zmieni. Siostra już mi zorganizowała prawie całą wyprawkę i wszystko dla dziewczynki :D zresztą nawet już mój B do brzucha mówi Zuzia, więc same rozumiecie :-)
    Sylwia To jest tak świetne uczucie, ze nawet może cały dzień mnie kopać :D a jak Ty się czujesz? Odpoczywacie z Basia?
    Bella Witamy w naszych skromnych progach :) betę trzeba powtórzyć po 48 H, żeby sprawfzic czy dobrze przyrasta i najlepiej robić to w 1 laboratorium. Daj znać jak wyniki. Trzymamy kciuki :-)

Bella_Bella, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella idealnie by było w jednym laboratorium, ale myślę że wynik i tak będzie miarodajny nawet jak zrobisz w innym. Po 48h najlepiej :)

Nats to super! U nas też przez 3 usg była niepewna dziewczynka ale teraz w szpitalu inny lekarz potwierdził płeć więc wierzę że na pewno Basia :) odpoczywać się staramy :p

Bella_Bella, Evelin, Nats lubią tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A na prenatalne się wybierasz?
    Mi lekarz na prenatalnych właśnie zasugerował już płeć. Na 80%,a było to na początku 13 tygodnia (12tydz0dzien). Ale na tym etapie nie wszyscy lekarze chcą mówić i potrzebny jest naprawdę dobry sprzęt. Najlepiej takie USG robić u lekarza z certyfikatem FMF.
    Ja w połowie września wybieram się na polowkowe i już wtedy na 100 % będę wiedzieć :-)

Ja sobie poczekam cierpliwie..
    Wszystko po kolei :)
    Oby tylko zdrowe <3

Mysle ze jak dobrze pojdzie to polowa pazdziernika i cos pokaze, czekalam tyle na ciaze, to i poczekam te poltora miesiaca :) :)

A u Ciebie juz wielkimi krokami <3 cudownie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    U nas siusiak pojawił się w 12 tygodniu i cały czas pokazuje się w pełnej okazałości ,mam bardzo odważnego synka :D

Super <3
    Marze o chlopcu :)
    Jakie imie ? :) :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) Witam się nieśmiało... Wczoraj zrobiłam test i zobaczyłam upragnione dwie kreseczki. Co prawda druga jaśniutka ale była :) Jutro chce się wybrać na betę. Mam pytanie w związku z tym,po jakim czasie powtórzyć? 24h czy 48h? I czy mogę w dwóch miejscach? Czy lepiej w jednym? Bo jeśli po 48h to chyba będę zmuszona w dwóch różnych miejscach wykonać badanie ale z tego co wiem to obie placówki wysyłają do Laboratorium Diagnostyki.

Hej hej <3
    Ja zrobilam w sobote, drugie w poniedzialek :) dwa dni odstepu :)
    I przyrost o 150 % :)

Obojetnie jakie laboratorium, w kazdym sa okreslone normy to pieknie Ci pokaze <3

Ciesze sie <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak od d*** strony :)
    Czy wierzycie w jakies przesady ?
    Na chłopca lub dziewczynke ??
    Typu na co ma sie ochote, jaki ksztalt brzucha, ze jesli facet przybiera z Toba na wadze to na chlopaka :) itd :)
    Moze u ktores sie sprawdza ? :)

<3 <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ