Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Kim no właśnie nie wiem
skurczy brak. Narazie jako tako nic nie boli... A wywoływać nie chcę. Jak się zacznie to się zacznie a jak nie to mam nadzieję że mnie puszczą do domu
Duśka;), Sylwia91 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
ej laski, jak to jest z tym rozwarciem? jestem zielona w te klocki
przy jakim rozwarciu rozpoczyna sie porod? mozna miec np. rozwarcie 3 cm przez kilka dni albo tygodni? jak to jest?
Sylwia caly OF i Belly jest z Toba! z Wami!!
Klaudys! cudne wiesci! Pozdrow Mikolajka!Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:ej laski, jak to jest z tym rozwarciem? jestem zielona w te klocki
przy jakim rozwarciu rozpoczyna sie porod? mozna miec np. rozwarcie 3 cm przez kilka dni albo tygodni? jak to jest?
Sylwia caly OF i Belly jest z Toba! z Wami!!
Klaudys! cudne wiesci! Pozdrow Mikolajka!
kuzynka miała 2 cm i wysłali ją do domu...tydzień czekała
tak chyba od 5 cm już się zaczyna dziać, a przy ok.10 pojawiają się skurcze parte
edit: ale to wszystko zależy od osobyjak i od tego jak dziecko się czuje, jak tętno,itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 20:50
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
Z takim rozwarciem na 3 cm to jedna pochodzi 2 tygodnie a u innej się zacznie. U mnie ewidentnie pessar powodował skurcze już bo teraz leków nie biorę i pessara nie mam a skurcze sporadycznie się pojawiają i znikają.
Flamingo dziękować piękniejak Tylko się urodzi to pierwsze się dowiecie!
Caro, bita_smietana, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Z takim rozwarciem na 3 cm to jedna pochodzi 2 tygodnie a u innej się zacznie. U mnie ewidentnie pessar powodował skurcze już bo teraz leków nie biorę i pessara nie mam a skurcze sporadycznie się pojawiają i znikają.
Flamingo dziękować piękniejak Tylko się urodzi to pierwsze się dowiecie!
A jak sie czujesz kochanie ? :* -
Ogólnie czuję się bardzo dobrze i psychicznie i fizycznie o dziwo
nie martwię się jak ostatnio gdy byłam w szpitalu bo wiem że mała jest już w pełni rozwinięta i jak będzie gotowa to się urodzi
trochę mnie kłuje szyjka czasem i nie wiem czy to po zdjęciu pessara czy mała kopie. A mała już waży 2.6kg i nieźle daje matce po jajnikach. W dodatku jest nisko i jeszcze bardziej to boli. Chciałabym ją już przytulić. Myślałam wczoraj ze się zacznie akcja a tu mi córcia psikusa zrobiła
-
Mi sie udalo wczoraj przed poludniem obkupic... Ale jak maz chcial cos jeszcze zobaczyc to juz stal w jakiejs kolejce do wejscia na strone i mial 10 min na kupienie! O.O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 12:06
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Witajcie,
mam prośbę do tych Dziewczyn, które starały się o ciążę dłuższy/długi czas (ja przyjęłam okres min 1 roku). Jeśli mogłybyście opisać swoje historie na tym wątku:
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641,4.html?sd=1
to byłabym Wam bardzo wdzięczna. Jest nas dużo - czekających latami na Maluszka, tęskniących i mających nadzieję. Pomóżcie nam wierzyć.
Z góry dziękuję i życzę Każdej z Was spokojnej ciąży, szczęśliwego zakończenia i zdrowego Dzidziusia.
PozdrawiamTuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
witam się, chociaż może powinnam napisać witaMY się
dzisiaj 2 kreseczki
beta 121, prog. 46,5
w sobotę powtórka bety... hehDuśka;), Sylwia91, Anula1986, sandrula, bita_smietana, Bella_Bella, Caro, Evelin, Allmita lubią tę wiadomość