X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogóle otrzymałam teraz wyniki mojego powtórkowego moczu i na szczescie wszystko jest ok...:) więc tamten wynik miałam na szczescie zafałszowany..:)

uff..tak sie ciesze...juz ta grzybice zniose-ważne że nic bakteryjnego sie nie dzieje w ukł moczowym-bo to bardziej niebezpieczne..

LILITH.P, Nats, Cherry_Blossom, ines., Duśka;), Sylwia91, bita_smietana, misiaq lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita dobrze ze wyniki ok. U mnie chyba tez spoko bo nikt nie dzwonil a mieli sie kontaktowac jesli tylko cos bedzie nie tak.

Allmita lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko mnie dość długo tak pokluwalo raz z lewej raz z prawej.. Gin mówił ze to normalne bo wiezadla sie rozciągają, macica powieksza i stąd to uczucie :) dopóki nie ma mocnych skurczy i twardnienia brzucha wszystko jest ok :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smietana no można powiedzieć, ze trochę jak dziewica się czułam :D a co u Ciebie? Jak tam bakterie? Jak dolegliwości ciążowe? wywrozylas już płeć?:-)
    Czarnulka Ja nie kojarzę, żeby mnie jajniki bolały, ale niektóre dziewczyny z lutowek się na to skarzyly także to raczej nie jest nic złego. Mnie przed zrobieniem testu bolało tak jak przed okresem - byłam pewna że lada chwila się zjawi, a tu niespodzianka :-)
    Trzeba myśleć pozytywnie! :-)
    Sandrula Ja mam czasem twardnienia brzucha i pytalam wczoraj o to Gina. Mówił, ze to normalne i to dość dobry objaw bo znaczy, ze macica ćwiczy przed porodem. Tak się czasem objawiają te skurcze braxtona hicksa czy coś takiego, ale to dopiero po 20 tygodniu :-)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Smietana no można powiedzieć, ze trochę jak dziewica się czułam :D a co u Ciebie? Jak tam bakterie? Jak dolegliwości ciążowe? wywrozylas już płeć?:-)
    Czarnulka Ja nie kojarzę, żeby mnie jajniki bolały, ale niektóre dziewczyny z lutowek się na to skarzyly także to raczej nie jest nic złego. Mnie przed zrobieniem testu bolało tak jak przed okresem - byłam pewna że lada chwila się zjawi, a tu niespodzianka :-)
    Trzeba myśleć pozytywnie! :-)
    Sandrula Ja mam czasem twardnienia brzucha i pytalam wczoraj o to Gina. Mówił, ze to normalne i to dość dobry objaw bo znaczy, ze macica ćwiczy przed porodem. Tak się czasem objawiają te skurcze braxtona hicksa czy coś takiego, ale to dopiero po 20 tygodniu :-)

No w tym okresie tak ale na początku ciąży mogą wrozyc cos innego i lepiej uważać:) z reszta najlepiej pytać o wszystko swojego gina w koncu on wie najlepiej jak przebiega ciąża:)

Nats lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia sa ok jesli nie sa bolesne i oczywiscie po 20tyg. Wczesniej sa niebezpieczne. Ja obecnie zaliczam codziennie 10takich niebolesnych twardnien,najgorzej jest jak mam pelny pecherz wedy to juz jeden za drugim mnie lapia az czasem ciezko wstac przez nie z kanapy.

Nats lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Wszyscy śpią ? :*
    Ja dopiero się kładę ?a ty czemu nie spisz?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ja dopiero się kładę ?a ty czemu nie spisz?

O 23:00 i 11:00 co 12h muszę brać antybiotyk i tak sobie teraz leżę i przeglądam gazetki w necie z meblowymi.. :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki kochane..

Wszystko nadrobiłam ale trochę tego było więc jak Flamingu tak ogólnie..

Fajnie macie już naszykowane wszystko na przyjście maleństw.. Ja niestety sama już nie ogarnę nie daję rady..
    Duśka chciałabym teraz tak wyglądać jak Ty.. I śliczny brzuszek..

Mamuśki ładne imiona wybrałyście dla maluszków..

Allmita ja mówiłam o tym kocyku.. Niestety uziemiona więc po niego nie pojechałam ale Ty byłaś i skoro mówisz że lipa to wiem że dobrze zrobiłam.

Sylwia cieszymy się że mogłyśmy Wam sprawić radość.

Przepraszam ale ostatnio w nocy spać nie mogę od momentu zakorkowanIa... Leoś ma przez to mniej miejsca a wierzga jak opętany.. Staram się leżeć ale Tosiu złapał wirUSA znowu więc nie da się leżeć i odpoczywać..

Pewnie w przyszłym tygodniu z mężem wybiorę się na zakupy ale na raty w sensie po trochu.. Wróciłam do pozycji leżącej więc nie mam siły po sklepach.

Wózek miałam mieć od znajomej ale koniec końcem zostałam można powiedzieć wyrolowana.. Najpierw sama zaproponowała sprzedaż po swoim dziecku i sama zaproponowała cenę 400 500 zł.. Ja się zgodziłam.. 2 listopada dzwoni do mnie że ma ten wózek praktycznie nie zniszczony ale prawdopodobnie sama jest w ciąży więc będzie jej potrzebny.. No ok spoko.. Ma prawo.. I od słowa do słowa zaczęła kręcić.. Że jej się okres spóźnia tydzień czasu i w ogóle choć nie planowała itd.. No więc mówię że może zrobić badanie z krwi i wyjdzie.. Ona że zaczeka jeszcze bo przy pierwszym dziecku dopiero w 5 tc wyszło.. No to jej mówię że akurat byłby 5 tydzień więc może robić a ona dalej swoje.. Że ma nieregularne cykle.. Więc mówię to rozumiem że pewna nie jesteś ciąży ale nie sprzedasz mi go wcale.. No nie bo chyba jestem ale moja kuzynka ma podobny tylko innej firmy i 2 w 1 jakbyś chciała.. Mówię że nie chcę takiego wolę cały zestaw.. To powiedziała że najwyżej jak bym wzięła to ona sprawdzi czy jej fotelik pasuje do kuzynki wózka i jak tak to jakoś się dogadamy.. Itd.. Ale ja temat urwałam bo to było bez sensu.. Wywnioskowałam że wcale w ciąży nie jest bo w późniejszej rozmowie wygadała się że jakby znowu była w ciąży to jej mama kupi jej nowy wózek.. Co dało mi do myślenia że w ciąży nie jest a doszła chyba do wniosku że za mało zawołała za zestaw dlatego nie chce sprzedać.. Poczułam się oszukana ale się nic nie odezwałam. Jest mi bardzo przykro bo muszę szukać dalej po ogłoszeniach.. Tak właśnie wychodzą znajomości że zaufałam i zostałam z niczym.. Ale nic to.. Znajdę furę taką że mucha nie siada <3

Kochane.. Życzę Wam spokojnego weekendu.. Odpoczywajcie i dbajcie o swoje Okruszki <3

Evelin lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Ale się nagle tłoczno i gwarno zrobiło. Trochę nadrobiłam, ale Wy piszecie już o takich sprawach o których ja aktualnie nie mam pojęcia heheh :-D Ale już niedługo <3

Duśka Ty Chudzinko! Każdy chciałby wyglądać tak jak Ty w ciąży :-) Zgrabny brzuszek! A wąskodupie, ee tam, ważne że temu jednemu się podoba :-P

Allmita ja nie mam właściwie żadnej senności, może na początku ten pierwszy tydzień coś mnie ruszało, a teraz nic. I właściwie bolą piersi, na początku trochę boki msc, a to to czasem lekkie wzdecie. Przejdzie mi przez myśl czy jest napewno wszystko dobrze, ale staram się być dobrej myśli :-)

Eveli_na czyli będzie Gabryś? Ślicznie <3

Waldi nooo faktycznie, ta znajoma kręciła strasznie, napewno znajdziesz sobie coś innego. Tylko się spiesz, zegar tyka B-) I odpoczywaj :-)

Natsik normalnie zleciał ten czas, że hoho.. A Ty już wyprawkę przygotowujesz! Dzielcie się fotkami i radami, a ja sobie tu z dziewczynami po cichu będę je podczytywać :-)

Ogólnie trochę spanikowana panikara ze mnie.. Ogólnie na początku tego cyklu zaczęła wyżynać mi się 8, no ale jechałam w góry, więc stwierdziłam że nie będę przy niej grzebać. Potem o nim zapomniałam. A teraz coś tam zaczyna się odzywać. No TERAZ! I ogóle stwierdziłam, że mam jednego zęba serio do naprawy, i naczytałam się w internecie ile to złego niesie i spać nie mogłam normalnie w nocy.. Też tak wcześniej się obudziłam. Muszę się wybrać do dentysty.. Wiem, że jak najszybciej, ale czy nie lepiej poczekać na 2 trymestr? Ktoś coś? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 07:34

Duśka;), WaldhauzerM, Nats lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam babeczki :*

Waldi no znajoma ładnie nakrecila..ale ogladalam kiedyś wózki na olx i było pełno slicznych uzywanych w niewysokich cenach :) sama mialam tam kupowac no ale.brat sie zaoferowal ze swoim wiec... :p

Caro ja od poczatku wymieniam tylko trutke w zebie ktory jest do wyrwania ale ja to czekam z tym z innego powodu.. Ale Sylwia pamietam ze leczyla zęba bodajże w drugim trymestrze o ile się nie myle :)
    No i tez zalezy od dentysty bo niestety nie kazdy chce sie podjąć leczenia u ciężarnej... :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Waldi nakrecila mocno, a nie znajdziesz w tej cenie tego modelu na olx albo na jakichs grupach na fb ? Jest teraz mnustwo lokalnych grup sprzedazowych.

Caro chcialabym zeby zostal GAbrys :)

Co do leczenia zebow nie pomoge bo w ciazach nie mialam prpblemu, zeby lecze juz po.

Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :*

Monia... yy bez komentarza..
    Dziwna koleżanka..
    Mi sama ostatnio znajoma proponowala za 400zł, ale 2w1 plus osobny fotelik.. ale nie ładny kolor.. odrazu odmówiłam..
    Zresztą mój ojciec chce kupić, wiec niech kupuje.. Ja mam wybrać jaki..

I najważniejsze zdrowia dla Tosia, niech chlopinka da mamie te ostatnie tygodnie odpocząć :* <3

Co do zębów, w drugim trymestrze można leczyć zęby normalnie..
    Ja jestem w trakcie , nawet antybiotyki można , wszystko wypytalam :) Wiec Caro poczekaj jeszcze z półtora miesiąca..

Dziś namawiam mojego na odwiedziny sklepów :) poszedł do pracy od 6 do 11 i zarobił ładną sumkę więc trzeba wykorzystać, oczywiście nie dla mnie ale odziwo te zakupy sprawiają mi o wiele większą przyjemność <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane:) tu lada dzien będą kolejne porody;) a ja mam juz 1/4 ciazy za soba i bardzo sie ciesze:)

Duśka;), Evelin, misiaq lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na Oj tam, zostanie Gabryś, zobaczysz :-)

Noo właśnie ciekawe jak to jest z tym zębami.. Ile w tym takiej prawdziwej prawdy. Rozumiem, że mogą zagrażać i w ogóle noo ale chyba bez przesady co nie? Heh, tak się trochę pocieszam :-P

Evelin aaa no tak! Bo Ty byłaś u dentysty! Noo to wypytaj jak możesz jak to jest jakbym chciała jednak wyleczyć tego zęba. Ale chyba za wyrywanie tej 8 się nie będę brała..

Aaa no faktycznie, zakupy mimo że nie dla siebie, a dla Maluszka to chyba nawet jeszcze lepsza sprawa :-D

Biedroneczka rzeczywiście :-) Leci ten czas, leci. Dziewczyny się rozpakują, a jak przyjdzie Nowy Rok to potem powolutku reszta :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 12:11

Evelin lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nadrobię Was wszystkie później bo ledwo na oczy patrzę..

Caro co do zębów to tak.... Leczyć trzeba. Ja robiłam kanałowo jednego i normalnie drugiego bo mały ubytek był. W sumie nie był popsuty tylko mi się ulamal. Do kanałowego miałam kilka razy podane znieczulenie. Dws razy nawet dostałam to zwykle z adrenaliną bo to dla ciężarnych nie działało. Basieńce nic nie jest :) także nie bój się i lecz! Ja leczyłam w 6mcu

Evelin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mamusie..

Caro kochanie to prawda z leczeniem zębów.. Mnie ginekolog powiedział żeby zaczekać z tym do 2 trymestru jak wszystkie ważne narządy się ukształtują.. A jeśli o znieczulenie chodzi to dentystka powiedziała że z racji moich przeżyć to znieczulenie poda dopiero w 5 miesiącu..

Apropo wózka.. Właśnie od dwóch dni czuwam i paczam na olx i czaję się na wózki bo są bardzo fajne.. Tylko co ja sama mogę.. Mąż zarobiony a żeby wybrać coś trzeba pojeździć i obejrzeć to tu to tam..

Nie wiem czy dożyję ale jeśli tak to chwalę się że w czwartek czeka nas (ja mąż Tosiu i Leoś ) pierwsza część sesji ciążowo noworodkowej.. W tej chwili jestem tak zmordowana że wcale mnie to nie cieszy.. Choć sesja wyjątkowa bo z głównym udziałem starszego brata..

No dziś jestem wypompowana totalnie.. Nie mogłam zasnąć z powodu imprezy w brzuszku.. Było nawet milutko.. Ruchy zdecydowane.. Gdy przyłożyłam rękę poczułam jak Leoś swoją malutkią rączką tam od środka robi mamie miziu miziu przecudowne po pęcherzu płodowym z góry na dół i odwrotnie.. <3 <3 <3 Magia za którą będę tęsknić.. Później Sylwia do mnie napisała bo akurat basie karmiła więc pisałyśmy trochę.. Milej było.. Zasnęłam dopiero o 7 jak mąż do pracy wstawał.. Zaraz idę spać dalej..

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witam. Nadrobię Was wszystkie później bo ledwo na oczy patrzę..

Caro co do zębów to tak.... Leczyć trzeba. Ja robiłam kanałowo jednego i normalnie drugiego bo mały ubytek był. W sumie nie był popsuty tylko mi się ulamal. Do kanałowego miałam kilka razy podane znieczulenie. Dws razy nawet dostałam to zwykle z adrenaliną bo to dla ciężarnych nie działało. Basieńce nic nie jest :) także nie bój się i lecz! Ja leczyłam w 6mcu
    Ja w przyszłym tygodniu Idę jednego będę leczyć kanalowo :(

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro babelku! ja bylam na kontroli w pierwszym trymestrze i lekarz moj powiedzial, ze w pierwszym trymestrze ciezarnych nie dotyka :D ale w drugim jak cos sie dzieje powaznego to lepiej wyleczyc i miec raz znieczulenie niz chodzic ze zgnila miazga :/

umow sie do niego teraz na kontrole, niech popatrzy, oceni stan uzebienia :)

<3

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ