Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrula wrote:Waldi Tosiu duży i mądry facet więc rozumie że mamusia musi zostać w szpitalu
trzymajcie się:*
Ja się melduję po wizycie.. Szyjka z 4 cm zrobiła się na 2,5... Dostałam magnez, nospe, leżeć,wypoczywać i obserwować brzuch.. Dziś już mówił że może mi dac skierowanie do szpitala ale najpierw spróbujemy lekami doustnie.. Jak sie do przyszlej srody nie poprawi to juz będzie musiał wsadzić mnie do szpitala na leki dozylnie.. Mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby..
No to Sandrula uważaj tam na siebie i dbaj o brzuszek żeby był pełny jak najdłużej.. Dużo leż a będzie git.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Evelin wrote:Ja ogolnie nie uzywam wkladek bo mnie zaraz swedzi, chyba uczulenie
pozatym od początku ciąży nie mialam sluzu, teraz bialy jak mleko i naprawde duzo..
Kochana ja od wkładek mam a raczej miałam to samo.. Ale przeszłam na wkładki naturelli i nie ma nic..Evelin lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Nats wrote:Mnie trochę przeraża kupowanie tych wielkich podpasek i w ogole
Gacie jednorazowe i z siateczki już mam. Będzie wesoło
Aha i jakieś podkłady poporodowe też kupiłam, ale jeszcze nie wiem jak ich się używa
Hehe dobrze że was mam i mi doradzicie, bo ja jeszcze troche czasu mam i tak nie myślę o tym wszystkimnarazie zakupy na pierwszym miejscu
-
19Biedroneczka91 wrote:Mi jutro lekarz powie kiedy prenatalne, ma mi dac znac kiedy moge przyjechac:):)czuje sie dobrze. Spokojniejsza jestem od wczoraj a to duzo daje:) mam chrzesnice Zuzię
przekochana łobuziara:) śmiejemy się zawsze, że Zuzia to nie imię, to cecha charakteru:)
:)mi co do plci naprawdę wszystko jedno. Tylko niech bedzie dobrze:*
Bedzie Niunia
Ja podswiadomie czuje że chlopiec, we wtorek jedziemy z Adamo i pewnie sie potwierdzizreszta jak rozmawiamy z brzuchem to na slowo Kubuś reaguje
-
Flamingu gratuluję synka
No więc już wiem wszystko.. Przynajmniej tak mi się wydaje.. Prowadziłam konwersację SMS z moim doktorkiem. Wszystko opisałam.. No i on pisze że ta krew nie może być z łożyska bo to by oznaczało odklejanie a co za tym idzie potworny ból czego nie mam.. A rano lekarz twierdził że to z łożyska.. No cóż lekarz a lekarz.. Więc mówię swojemu że niby jest wszystko ok ktg 3 razy w normie dziecko się rusza cały czas tylko problem bo żołądek mnie boli bardzo i w jelitach kłuje i że zgłosiłam i nic i pytam czy krwawienie może być z wirusa ale lekarz mój mówi że nie bo jedno nie ma nic do drugiego.. I że u mnie krwawienie musiało być od parcia na stolec i wymioty.. No więc mówię że ciekawe co jutro wymyślą.. I że tak tutaj informują.. Napisał jeszcze żeby mi jutro ktoś kupił dicoflor 60 i Smectę i żebym piła na zmianę 3 razy dziennie..
Ehh.. Lekarz nie badał na oddziale nie był a ja wiem więcej niż od tych z oddziału.. Paranoja.. Jeszcze nie wiedzą co to Filomag..
No ale przynajmniej wiem co i jak.. Pomijając fakt że naczynka dalej pękają..
No dobranoc mamusie31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Flamingu gratuluję synka
No więc już wiem wszystko.. Przynajmniej tak mi się wydaje.. Prowadziłam konwersację SMS z moim doktorkiem. Wszystko opisałam.. No i on pisze że ta krew nie może być z łożyska bo to by oznaczało odklejanie a co za tym idzie potworny ból czego nie mam.. A rano lekarz twierdził że to z łożyska.. No cóż lekarz a lekarz.. Więc mówię swojemu że niby jest wszystko ok ktg 3 razy w normie dziecko się rusza cały czas tylko problem bo żołądek mnie boli bardzo i w jelitach kłuje i że zgłosiłam i nic i pytam czy krwawienie może być z wirusa ale lekarz mój mówi że nie bo jedno nie ma nic do drugiego.. I że u mnie krwawienie musiało być od parcia na stolec i wymioty.. No więc mówię że ciekawe co jutro wymyślą.. I że tak tutaj informują.. Napisał jeszcze żeby mi jutro ktoś kupił dicoflor 60 i Smectę i żebym piła na zmianę 3 razy dziennie..
Ehh.. Lekarz nie badał na oddziale nie był a ja wiem więcej niż od tych z oddziału.. Paranoja.. Jeszcze nie wiedzą co to Filomag..
No ale przynajmniej wiem co i jak.. Pomijając fakt że naczynka dalej pękają..
No dobranoc mamusie
Trzymaj sie kochanie! :*
Pisz gdy by coś, czy tu czy fb..
Jesli bede to napewno odpisze..
A teraz odpoczywaj , całujeWaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
Ehh czasem mi się wydaje, że Ci niektórzy lekarze mineli sie z powołaniem..albo tylko czekają zeby lewa kasa wpadla...
Waldi dobrze ze ten Twój lekarz kompetentny i zna się na rzeczy
Ja wzielam sobie wszystko co mi wczoraj lekarz powiedział do serca więc leżę.. Niech Błażejek jeszcze siedzi u mamusi...
Tak po za tym to się witam i miłego dnia życzę
Ja dziś dostałam jajecznicę do łóżka od teściowej:D dobry początek dniaEvelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
dzień dobry!
w tym tygodniu mam jakieś apogeum przemęczenia, mam nadzieje, że nabiore jeszcze energii bo nie wyobrażam sobie tak do końca funkcjonować a l4 jeszcze nie planuje
Śmietana gratuluje syna !
od razu popatrzyłam u Ciebie który tydzień, że już wiesz
nie wiem dlaczego ale podświadomie mam przeczucie na chłopaka...
Waldi trzymaj się dzielnie! zostawiają Cie w szpitalu?bita_smietana lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Aaaa właśnie! Przez to wszystko zapomniałam Ci Śmietanko pogratulować synusia więc GRATULUJĘ!!:*
Faktycznie tych chłopaków więcej coś
Dusiaa jak się czujecie?:*
Ines ja pierwszy trymestr prawie przespalami nic totalnie mi się nie chciało.. Z nadejściem drugiego trymestru bedzie lepiej!
bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Ja za 2 tygodnie kończę 1 trymestr... wow!! w 1 dniu 2 trymestru mam genetyczne, ale najpierw PONIEDZIAŁKOWA wizyta
Ines ja wyjątkowo czuję, że tej energii zaczynam mieć więcej, tylko już się mi leń załączyłWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 08:55
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Ja za 2 tygodnie kończę 2 trymestr... wow!! w 1 dniu 2 trymestru mam genetyczne, ale najpierw PONIEDZIAŁKOWA wizyta
Ines ja wyjątkowo czuję, że tej energii zaczynam mieć więcej, tylko już się mi leń załączyłMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
to samo się chciałam przyczepić co Kimi
:*
mam wizytę za tydzień w piątek, prawdopodobnie z prentalanym od razu.
odebrałam wyniki krwio moczowe etc, wszystko wygląda ok. w ogóle jaja bo po mojej akcji szpitalnej zrobiła się aferaordynator sie strasznie wku**ił na tego lekarza który nie chciał mnie puścić, generalnie też się troche poskarżyłam... no ale efekt taki, że miałam w papierach przepustkę a na wypisie mam 3 dniowy pobyt
chyba wyrzucił moje własne żądanie
i bardzo dobrze. może sie kilka osób poskrży i gość zostanie zmuszony do przemiany...Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:
odebrałam wyniki krwio moczowe etc, wszystko wygląda ok. w ogóle jaja bo po mojej akcji szpitalnej zrobiła się aferaordynator sie strasznie wku**ił na tego lekarza który nie chciał mnie puścić, generalnie też się troche poskarżyłam... no ale efekt taki, że miałam w papierach przepustkę a na wypisie mam 3 dniowy pobyt
chyba wyrzucił moje własne żądanie
i bardzo dobrze. może sie kilka osób poskrży i gość zostanie zmuszony do przemiany...
i dobrze, niech ustawią doktorka
ja dzisiaj idę na konsultacje,ale bez usg, zapytam, jak z tym dupkiem... jutro kończy się 11 tydzień, aczkolwiek z usg to już dzisiaj i może wystarczy jedna tabletka... proga nie badałam co prawda, ale zobaczymy
-
Lil daj mi znać proszę co Ci powiedzą z dupkiem. wyniki miałysmy podobne i właśnie jutro mam ostatneigo tabsa i nie wiem czy wykupywać jeszcze czy już nie.
tak w ogóle to masz priv.
wysłałam wyniki moje krwio moczowe rodzinnemu, to mocz coś jest nie do końca i żebym powtórzyła bo mam bakterie i leukocyty ale żeby nie popadać w panike, bo w szpitalnych warunkach z drugiego moczu mogło tak wyjść.
tokso nie choruje i nie chorowałam to chyba dobrze czy trzeba powtarzać?
dziewczyny robiłyście jeszcze różyczke i cytomegalie? bo tego nie miałam i właśnie nie wiem czy sobie sama nie zrobić.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]