Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
ines. wrote:Lil daj mi znać proszę co Ci powiedzą z dupkiem. wyniki miałysmy podobne i właśnie jutro mam ostatneigo tabsa i nie wiem czy wykupywać jeszcze czy już nie.
tak w ogóle to masz priv.
wysłałam wyniki moje krwio moczowe rodzinnemu, to mocz coś jest nie do końca i żebym powtórzyła bo mam bakterie i leukocyty ale żeby nie popadać w panike, bo w szpitalnych warunkach z drugiego moczu mogło tak wyjść.
tokso nie choruje i nie chorowałam to chyba dobrze czy trzeba powtarzać?
dziewczyny robiłyście jeszcze różyczke i cytomegalie? bo tego nie miałam i właśnie nie wiem czy sobie sama nie zrobić.
na cytomegalie nie dostaniesz skierowania - ja robiłam odpłatnie, przechodziłam przez chorobę i mam przeciwciała
cytom. nie jest refundowana
co do różyczki - ja nie robiłam, bo w dzieciństwie przechodziłam przez to cholerstwo
już patrzęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 09:41
-
LILITH.P wrote:na cytomegalie nie dostaniesz skierowania - ja robiłam odpłatnie, przechodziłam przez chorobę i mam przeciwciała
cytom. nie jest refundowana
co do różyczki - ja nie robiłam, bo w dzieciństwie przechodziłam przez to cholerstwo
już patrzę
wiem, że nie jest refundowana tylko sie zastanawiam czy zrobićale chyba zrobię, a o różyczkę rzeczywiście zapytam najpier mamy może chorowałam
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja robiłam tylko różyczke z tych dwóch. Cyto nie robiłam.
Waldi kochanie trzymaj się tam dzielnie
Flamingu Śmietano! gratulacjewpisać czy czekamy na imię?
Dziewczyny jak się czujecie? co u Was?
Jak Dusia? Sandrula Ty uważaj i leż więcej, ale nie cały czas bo to też mięśnie osłabia i takie błędne koło się robi bo wtedy szyjka coraz gorzej trzyma... będzie dobrze, bobo poczeka :* Pamiętam jak mnie uspokajałyście!
U nas ok, mała ładnie spała w nocy, gorzej było z zaśnięciem. Ogólnie chciałabym częściej być, ale nie mam telefonu a na siedzenie przy kompie średnio mam czas, łatwiej mi złapać tel w rękę np przy karmieniumuszę baterię do niego kupić bo okazało się że podłączony pod kabel działa, ale jak wyłączę to od razu jest DEAD. Dobre i tyle, przynajmniej mi kilka stów za nowy tel zostanie w kieszeni, a kupię samą baterię...
sandrula lubi tę wiadomość
-
Cytomegalie warto zrobic bo konsekwencje nieleczonej moga byc nieciekawe. Ja akurat mialam skierowanie ale o nie poprosilam
My wlasnie wyszlismy z KTG i czekamy na ocene:-)bita_smietana lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
ines. wrote:Lil daj mi znać proszę co Ci powiedzą z dupkiem. wyniki miałysmy podobne i właśnie jutro mam ostatneigo tabsa i nie wiem czy wykupywać jeszcze czy już nie.
tak w ogóle to masz priv.
wysłałam wyniki moje krwio moczowe rodzinnemu, to mocz coś jest nie do końca i żebym powtórzyła bo mam bakterie i leukocyty ale żeby nie popadać w panike, bo w szpitalnych warunkach z drugiego moczu mogło tak wyjść.
tokso nie choruje i nie chorowałam to chyba dobrze czy trzeba powtarzać?
dziewczyny robiłyście jeszcze różyczke i cytomegalie? bo tego nie miałam i właśnie nie wiem czy sobie sama nie zrobić.
19Biedroneczka91 wrote:Kochana ja jakis czas temu pisalam o drobnej plamce brazowej w sluzie. To bylo z 3 tygodnie temu. Oczywiscie wszystko bylo dobrze ale bralam duphaston dwa tygodnie. Skończyłam w sobote popołudniu. A w poniedzialek dostalam krwawienia... Lekarze w szpitalu nie widzieli zaleznosci, ale lekarz na wizycie od razu powiedzial ze to mogło byc krwawienie z odstawienia. Jezeli Twoj progesteron jest w normie to nic nie bedzie po skonczeniu opakowania ale jezeli sa braki to organizm bedzie sie domagal. Dlatego ja teraz mam brac chyba do konca 16 tc.
hmmm... mnie ginka nie kazała drastycznie odstawiać dupka, jak np. bierzesz 2 tabl.dziennie,to potem przechodzisz na 1 tabl. aż do 0bita_smietana lubi tę wiadomość
-
ja bralam luteine bo u mnie nie lubia dupka ale belgijska lutka jest jak najbardziej fajnabralam 3 potem 4 dziennie potem 2 i potem kazal lekarz stopniowo odstawic, wiec miedzy 11-12 tygodniem bralam 1 dziennie i potem jeszcze raz na jakis czas, zeby nie odstawic nagle, ostatni raz bralam lutke w 13t5d
wiec jezeli bierzecie kilka dupkow dziennie to nie odstawiajcie tak od razu tylko stopniowo, zeby organizm nie doznal szoku
-
właśnie nie wiem jaki jest teraz, wczesniej nie był za dobry, bo poniżej 20. niby 2och ginów powiedziało, że mogę już odstawiać ale tak się sama waham i sobie dumam.
Biedroneczko w jakiej dawce brałaś przed odstawieniem? i jaką dawkę masz teraz?
właśnie wiem, że nie można drastycznie, wczesniej brałam 2x1 a od zeszłego poniedziałku (07.11) biore jedną dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:07
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:właśnie nie wiem jaki jest teraz, wczesniej nie był za dobry, bo poniżej 20. niby 2och ginów powiedziało, że mogę już odstawiać ale tak się sama waham i sobie dumam.
właśnie wiem, że nie można drastycznie, wczesniej brałam 2x1 a od zeszłego poniedziałku (07.11) biore jedną dziennie.
ja bym jeszcze wykupiła to jedno opakowanie, na pewno nie zaszkodzi... -
ines. wrote:właśnie nie wiem jaki jest teraz, wczesniej nie był za dobry, bo poniżej 20. niby 2och ginów powiedziało, że mogę już odstawiać ale tak się sama waham i sobie dumam.
właśnie wiem, że nie można drastycznie, wczesniej brałam 2x1 a od zeszłego poniedziałku (07.11) biore jedną dziennie.
Bo tu chodzi o to, ze miedzy 9 a 12 tygodniem cialko zolte przestaje produkować progesteron i zaczyna doczesna z ktorej później powstanie lozysko. I jezeli to sie nie zazębi no to jest krwawienie. A u mnie jeszcze odstawienie w tym czasie spotegowalo efekt. Tak przynajmniej tlumaczyl mi lekarz:)
aha, no to chyba wykupie jednak to opakowanie, przezorny ubezpieczony, wole jeszcze jeść niż za chwile się stresować. za tydzień mam wizytę to zapytam lekarza czy dalej brać czy już nie.
gin też w sumie mówił, że ta jedna tabletka nie zaszkodzi jak coś bo najwyżej jak będzie nadmiar to go po prostu wysikam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:18
-
19Biedroneczka91 wrote:Bo tu chodzi o to, ze miedzy 9 a 12 tygodniem cialko zolte przestaje produkować progesteron i zaczyna doczesna z ktorej później powstanie lozysko. I jezeli to sie nie zazębi no to jest krwawienie. A u mnie jeszcze odstawienie w tym czasie spotegowalo efekt. Tak przynajmniej tlumaczyl mi lekarz:)
Biedroneczko tez slyszalam o tym przeskoku z cialka zoltego na lozysko, u mojej mamy zawsze bylo krwawienie w tym czasie i urodzila zdrowe kluski
wiec i u ciebie bedzie dobrze -
O mamo dziewczyny ale mam dzis faze kulinarna:-P zepsulam wczoraj mikser i jak bylam na KTG maz zrobil mi niespodzianke i kupil nowy
oczywiscie pomimo bolu brzucha musialam go wyprobowac i wlasnie w piekarniku mam porcje sernika dla polku wojska... A w kolejnosci do piekarnika czeka zapiekanka ala pizza na spodzie z miesa mielonego:-D
Nie wiem kto to zje ale w nosie z tym:-Pbita_smietana, Nats, misiaq lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
bylismy pewni, ze bedzie dziewczynka i dla dziewczynki mielismy imie...
dla chlopca..ja mam swoje imiona...maz ma swoje..walka trwa
w piatek siadamy razem na sofie i bedziemy przeszukiwac wszystkie internetowe biblioteki meskich imion i ich znaczenia