Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiśnia kochana super
trzymamy kciuki dalej :*
Worldbyme świetne wieści, widzisz mówiłam że będzie dobrze
Oj kochane padam na twarz... Zmęczona jestem. Nie mogę jej nauczyć zasypiać samej.. Zasypia na rękachpotem odkładam
bardzo bym chciała żeby zasypiała sama w łóżeczku ale ta ni cholery
Cherry_Blossom, worldbyme, Evelin lubią tę wiadomość
-
O kochana byłam w tej samej sytuacji! W dniu zakończenia umowy ciąża była młodsza niż 12 tygodni i pracodawca nie miał obowiązku przedłużyć do dnia porodu. Ja poszłam na zwolnienie i ciągnęłam do końca ciąży. Dzięki temu miałam pieniądze z ZUSu. Zwolnienie będzie Ci przysługiwać do dnia porodu, ale nie będziesz mieć macierzyńskiego z ZUSu. Składasz wtedy papiery o świadczenie rodzicielskie i masz tysiaka co miesiąc przez rok
-
nikola2877 wrote::*
Kurde dziewczyny może któraś z was sie orientuje w sprawie zwolnienia lekarskiego. Jak to wygląda?
Bo dostalam dzis zwolnienie od lekarza.
Pracuje na 1/2etatu pod koniec grudnia konczy mi sie umowa.
Bardzo nurtuje mnie ten temat...
Jeśli to nie była umowa na zastępstwo, a po prostu umowa o pracę to powinna Ci się automatycznie przedłużyć do daty porodu. Nie ma tu chyba znaczenia, czy to cały etat czy pół -
Teraz mam 10.
Menagerka dzis do mnie dzwonila i do mnie z pytaniem ze musze sie zastanowić czy chce dalej pracować i ze jak pójdę na zwolnienie to dostawać bede tylko 300zl..
Ja juz się kurna zamotalam. Bo oni teraz nie maja kogo do pracy to wiecie... -
Sylwia91 wrote:O kochana byłam w tej samej sytuacji! W dniu zakończenia umowy ciąża była młodsza niż 12 tygodni i pracodawca nie miał obowiązku przedłużyć do dnia porodu. Ja poszłam na zwolnienie i ciągnęłam do końca ciąży. Dzięki temu miałam pieniądze z ZUSu. Zwolnienie będzie Ci przysługiwać do dnia porodu, ale nie będziesz mieć macierzyńskiego z ZUSu. Składasz wtedy papiery o świadczenie rodzicielskie i masz tysiaka co miesiąc przez rok
Kosiniakowe?Sylwia91 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Hej Nikola:) jeżeli bedziesz juz w 14 tygodniu to umowa zostanie automatycznie przedluzona. Bedziesz dostawala tyle kasy ile masz w umowie. A pozniej normalnie macierzyńskie i z tego co wiem jesli komuś wychodzi mniej niz 1000 zl to wyrownuja do 1000:*
Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość