X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Kochane mogę się dołączyć? :)

Cześć laleczko! <3
    Kochana jak sie ciesze :) <3

Opowiadaj co u Cb ? :*
    Na rozowej tez czytalam, widzialam fote :* :* :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola , albo zrob jak ja.. jesli w pracy nie wiedza o ciąży, idz do rodzinnego. A zwolnienie od gina po 12tyg.. I wtedy musze umowe Ci przedluzyc.. zawsze mozesz sciemnic..ze grypa zoladkowa czy cos.. wkoncu kobiety we wczesnej ciąży maja taki objaw.. Z tego co mi sie wydaje, po narodzinach tez Ci sie cos bedzie nalezalo bo to placi panstwo..

Ja mam dobrze z tym, ze umowe mam do konca 2018.. urodze w Marcu 2017 i moze uda mi sie jeszcze cos wykombinowac, jak myslicie ?? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro krzywa cukrowa bleeee

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Jutro krzywa cukrowa bleeee

:*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki <3

Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.

Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..

Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.

Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..

Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesja <3 Leoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też <3.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia <3

Tuliska, Evelin, bita_smietana, ines. lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiś nie mogę się doczekać <3 <3

A wogole to przesyłam buziaki Wam wszystkim mamusiom :*:*:*

WaldhauzerM, Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia moja kochana <3 Fajnie że do nas zaglądasz <3 <3

Evelin, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Hej mamuśki <3

Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.

Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..

Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.

Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..

Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesja <3 Leoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też <3.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia <3

Wiesz, ze ja .. chociaż jeszcze do tego mi sporo czasu , tez myslalam o takim sposobie karmienia jak teraz napisalas :)

Ja tam w Leosiu jestem zakochana <3 zreszta Antos tez mi sie podoba :-P ale Mama Monia to wie :) Czekam na focie <3

Kurde,nie moge spac..
    Latam co chwile do lazienki..
    ' sikanie za sikaniem' ..
    A mały tak daje o sobie znać, że hoho.. kocham te kopniaki, ale może starczy na dzis :) :)

Hey Tuliś! <3

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuje sie ze szpitala.
    Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....

Biedna... ale co swoje, pewnie przezylas.. odpoczywaj kochana :* nalezy Ci sie :* wkoncu jestes Mamusia na maxa, nie :*

Ja wstalam do wc...
    Ale czuje, ze zaraz usne...
    Do uslyszenia :*

MrsMi lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?

3jgxskjos321v3oy.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiiii trzymam kciuki za przyrost wagi i żeby udało się utrzymać laktację:*

Ewelina dużo dużo zdrówka. Już niedługo:)

Ewa nie mam pojęcia, też mnie okropnie rozłożyło i jestem przerażona:(:(:(

Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do zakatarzonych i przeziebionych: syrop z cebuli plus prenalen na gardlo zialaja cuda! I herbatki z imbirem i cytrynka i miodem Testowalam na sobie :)

ewa231, Cherry_Blossom, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, nie może Ci nie przedłużyć umowy i na pewno jest tego świadoma. Co do zwolnienia to do końca takie 100% to to nie jest bo ZUS zabiera jakiś mały % na jakąś składkę, nie pamiętam już ale mi to tłumaczyla babka w ZUSie...
    A po urodzeniu to właśnie kosiniakowe tysiąc zł. Ja mam.

Dziewczyny ja już w nocy się załamałam... Ryczałam razem z małą, a wręcz Wyłam. Wstała na jedzenie o 23 i nie mogłam jej zs nic uśpić. Zasnela o 3 dopiero, po wielkich krzykach i placzach z cycem w buzi w moim łóżku... Szarpala się raz chciała jeść potem wypluwala cyca i płakała za chwilę że nie ma i tak w kółko :( już nie wiedziałam co jej jest :( pierwszy raz naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Do zakatarzonych i przeziebionych: syrop z cebuli plus prenalen na gardlo zialaja cuda! I herbatki z imbirem i cytrynka i miodem Testowalam na sobie :)
    Dziękuję dziękuję dziękuję idę po prenalen!!

3jgxskjos321v3oy.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus a moze Basienka zalicza skok rozwojowy? :-* Podobno dzieci w pewntch tygpdniach zycia tak maj ze wszystko na nie i tylko marudza...

Dziewczyny a ja normalnie myslalam w nocy ze zejde:-( Tak mnie bolala miednica i plecy, ze az plakalam i ani prysznic ani masarz no nic nie pomagalo:-( a najgorszy bol jak sie malenstwo ruszalo, a akurat mialo chec potenczyc
    Ale ze brak skurczow a dzis mam wizyte to uznalam ze przetrzymam, a teraz jak na zlosc tylko lekko boli mnie brzuch i sie napina wiec nadzieje ze cos sie zaczyna znowu przepadly... Ehh

Ewa Kochana ja polecam na gardlo cieple(ale nie gorace) mleko z miodem i odrobina masla, osiada na gardle i lagodzi bol a miod leczy:-* Oczywiscie seria prenalen najlepiej saszetki do picia i syrop:-*

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?
    Do lekarza marsz słoneczko. Każde byle głupie przeziębienie jest mega dla dziecka niebezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:33

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma jakiś kontakt z czarnulka?
    Martwię się

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:

o rany, dobrze ze minelo :o biedna! to teraz wypis ze szpitala i lezysz na sofie i pachniesz a dziewczynki robia masaz stop i zamawiaja pizze :D

Duśka;), Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia rozumiem Ciebie, ze bardzo chcesz zeby sie juz zaczelo i pewnie kazdy dookola pyta "i co? urodzilas?" i wyobrazam sobie, jakie to moze byc frustrujace ale jak na moje oko to maluszek ma jeszcze czas :) Nie martw sie :) Mi gin tlumaczyl, ze zaledwie kilka procent rodzi rowno w terminie a reszta plus/minus 1 tydzien i kilka dni czasami nawet..Bedzie dobrze :* Moze maly czeka na grudzien, grudzien to taki piekny miesiac...Mikolajki...Gwiazdka :) Konczy sie stary rok i rozpoczyna nowy <3 Daj nam znac jak dzisiaj po wizycie :) A skoro jestes drobniutka jak wrobelek to zapytaj sie gina co mysli o cesarce :)

chyba, ze chcesz probowac sn :)

wtedy nic mi do tego :)

buziaki dla uparciuszka z brzuszka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:48

Evelin lubi tę wiadomość

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ