X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Kochane mogę się dołączyć? :)

Cześć laleczko! <3
    Kochana jak sie ciesze :) <3

Opowiadaj co u Cb ? :*
    Na rozowej tez czytalam, widzialam fote :* :* :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola , albo zrob jak ja.. jesli w pracy nie wiedza o ciąży, idz do rodzinnego. A zwolnienie od gina po 12tyg.. I wtedy musze umowe Ci przedluzyc.. zawsze mozesz sciemnic..ze grypa zoladkowa czy cos.. wkoncu kobiety we wczesnej ciąży maja taki objaw.. Z tego co mi sie wydaje, po narodzinach tez Ci sie cos bedzie nalezalo bo to placi panstwo..

Ja mam dobrze z tym, ze umowe mam do konca 2018.. urodze w Marcu 2017 i moze uda mi sie jeszcze cos wykombinowac, jak myslicie ?? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro krzywa cukrowa bleeee

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Jutro krzywa cukrowa bleeee

:*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki <3

Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.

Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..

Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.

Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..

Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesja <3 Leoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też <3.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia <3

Tuliska, Evelin, bita_smietana, ines. lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiś nie mogę się doczekać <3 <3

A wogole to przesyłam buziaki Wam wszystkim mamusiom :*:*:*

WaldhauzerM, Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia moja kochana <3 Fajnie że do nas zaglądasz <3 <3

Evelin, Tuliska lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Hej mamuśki <3

Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.

Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..

Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.

Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..

Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesja <3 Leoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też <3.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia <3

Wiesz, ze ja .. chociaż jeszcze do tego mi sporo czasu , tez myslalam o takim sposobie karmienia jak teraz napisalas :)

Ja tam w Leosiu jestem zakochana <3 zreszta Antos tez mi sie podoba :-P ale Mama Monia to wie :) Czekam na focie <3

Kurde,nie moge spac..
    Latam co chwile do lazienki..
    ' sikanie za sikaniem' ..
    A mały tak daje o sobie znać, że hoho.. kocham te kopniaki, ale może starczy na dzis :) :)

Hey Tuliś! <3

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuje sie ze szpitala.
    Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....

Biedna... ale co swoje, pewnie przezylas.. odpoczywaj kochana :* nalezy Ci sie :* wkoncu jestes Mamusia na maxa, nie :*

Ja wstalam do wc...
    Ale czuje, ze zaraz usne...
    Do uslyszenia :*

MrsMi lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?

3jgxskjos321v3oy.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldiiii trzymam kciuki za przyrost wagi i żeby udało się utrzymać laktację:*

Ewelina dużo dużo zdrówka. Już niedługo:)

Ewa nie mam pojęcia, też mnie okropnie rozłożyło i jestem przerażona:(:(:(

Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do zakatarzonych i przeziebionych: syrop z cebuli plus prenalen na gardlo zialaja cuda! I herbatki z imbirem i cytrynka i miodem Testowalam na sobie :)

ewa231, Cherry_Blossom, Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, nie może Ci nie przedłużyć umowy i na pewno jest tego świadoma. Co do zwolnienia to do końca takie 100% to to nie jest bo ZUS zabiera jakiś mały % na jakąś składkę, nie pamiętam już ale mi to tłumaczyla babka w ZUSie...
    A po urodzeniu to właśnie kosiniakowe tysiąc zł. Ja mam.

Dziewczyny ja już w nocy się załamałam... Ryczałam razem z małą, a wręcz Wyłam. Wstała na jedzenie o 23 i nie mogłam jej zs nic uśpić. Zasnela o 3 dopiero, po wielkich krzykach i placzach z cycem w buzi w moim łóżku... Szarpala się raz chciała jeść potem wypluwala cyca i płakała za chwilę że nie ma i tak w kółko :( już nie wiedziałam co jej jest :( pierwszy raz naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Do zakatarzonych i przeziebionych: syrop z cebuli plus prenalen na gardlo zialaja cuda! I herbatki z imbirem i cytrynka i miodem Testowalam na sobie :)
    Dziękuję dziękuję dziękuję idę po prenalen!!

3jgxskjos321v3oy.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus a moze Basienka zalicza skok rozwojowy? :-* Podobno dzieci w pewntch tygpdniach zycia tak maj ze wszystko na nie i tylko marudza...

Dziewczyny a ja normalnie myslalam w nocy ze zejde:-( Tak mnie bolala miednica i plecy, ze az plakalam i ani prysznic ani masarz no nic nie pomagalo:-( a najgorszy bol jak sie malenstwo ruszalo, a akurat mialo chec potenczyc
    Ale ze brak skurczow a dzis mam wizyte to uznalam ze przetrzymam, a teraz jak na zlosc tylko lekko boli mnie brzuch i sie napina wiec nadzieje ze cos sie zaczyna znowu przepadly... Ehh

Ewa Kochana ja polecam na gardlo cieple(ale nie gorace) mleko z miodem i odrobina masla, osiada na gardle i lagodzi bol a miod leczy:-* Oczywiscie seria prenalen najlepiej saszetki do picia i syrop:-*

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?
    Do lekarza marsz słoneczko. Każde byle głupie przeziębienie jest mega dla dziecka niebezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:33

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś ma jakiś kontakt z czarnulka?
    Martwię się

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:

o rany, dobrze ze minelo :o biedna! to teraz wypis ze szpitala i lezysz na sofie i pachniesz a dziewczynki robia masaz stop i zamawiaja pizze :D

Duśka;), Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia rozumiem Ciebie, ze bardzo chcesz zeby sie juz zaczelo i pewnie kazdy dookola pyta "i co? urodzilas?" i wyobrazam sobie, jakie to moze byc frustrujace ale jak na moje oko to maluszek ma jeszcze czas :) Nie martw sie :) Mi gin tlumaczyl, ze zaledwie kilka procent rodzi rowno w terminie a reszta plus/minus 1 tydzien i kilka dni czasami nawet..Bedzie dobrze :* Moze maly czeka na grudzien, grudzien to taki piekny miesiac...Mikolajki...Gwiazdka :) Konczy sie stary rok i rozpoczyna nowy <3 Daj nam znac jak dzisiaj po wizycie :) A skoro jestes drobniutka jak wrobelek to zapytaj sie gina co mysli o cesarce :)

chyba, ze chcesz probowac sn :)

wtedy nic mi do tego :)

buziaki dla uparciuszka z brzuszka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:48

Evelin lubi tę wiadomość

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ