Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikola , albo zrob jak ja.. jesli w pracy nie wiedza o ciąży, idz do rodzinnego. A zwolnienie od gina po 12tyg.. I wtedy musze umowe Ci przedluzyc.. zawsze mozesz sciemnic..ze grypa zoladkowa czy cos.. wkoncu kobiety we wczesnej ciąży maja taki objaw.. Z tego co mi sie wydaje, po narodzinach tez Ci sie cos bedzie nalezalo bo to placi panstwo..
Ja mam dobrze z tym, ze umowe mam do konca 2018.. urodze w Marcu 2017 i moze uda mi sie jeszcze cos wykombinowac, jak myslicie ?? -
Hej mamuśki
Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.
Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..
Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.
Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..
Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesjaLeoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też
.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia
Tuliska, Evelin, bita_smietana, ines. lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Hej mamuśki
Wisienka gratuluję kochana groszka. Trzymaj go mocno niech wyjdzie za 9 miesięcy.
Worldbyme tak się cieszę że u Was wszystko ok. Trzymamy kciuki za dalszy ciąg..
Flamingu a widzisz.. To jest właśnie magia która uskrzydla.. Pamiętam ten strach od wizyty do wizyty... Ale po każdej wizycie czułam się najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i wiem że u Ciebie też tak jest.
Kochane. My dzisiaj całkowicie zrezygnowalismy z piersi jesteśmy na butli i w końcu jest skok wagi w górę. Ale jadę na laktatorze żeby laktację utrzymać. No i raz dziennie daję pierś..
Dzisiaj prawie cały dzień pochłonęła nam sesjaLeoś był dzielnym modelem ANTOŚ z resztą też
.. Nie wiedziałam że sesja noworodka może tyle czasu trwać.. Ale teraz czekamy na efekty. I obiecuję że jak już będziemy mieli zdjęcia to pokażę mojego Księcia
Wiesz, ze ja .. chociaż jeszcze do tego mi sporo czasu , tez myslalam o takim sposobie karmienia jak teraz napisalas
Ja tam w Leosiu jestem zakochanazreszta Antos tez mi sie podoba
ale Mama Monia to wie
Czekam na focie
Kurde,nie moge spac..
Latam co chwile do lazienki..
' sikanie za sikaniem' ..
A mały tak daje o sobie znać, że hoho.. kocham te kopniaki, ale może starczy na dzis
Hey Tuliś!WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
Odmeldowuje sie ze szpitala.
Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac.... -
eveli_na wrote:Odmeldowuje sie ze szpitala.
Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....
Biedna... ale co swoje, pewnie przezylas.. odpoczywaj kochana :* nalezy Ci sie :* wkoncu jestes Mamusia na maxa, nie :*
Ja wstalam do wc...
Ale czuje, ze zaraz usne...
Do uslyszenia :*MrsMi lubi tę wiadomość
-
Waldiiii trzymam kciuki za przyrost wagi i żeby udało się utrzymać laktację:*
Ewelina dużo dużo zdrówka. Już niedługo:)
Ewa nie mam pojęcia, też mnie okropnie rozłożyło i jestem przerażona:(Evelin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Nikola, nie może Ci nie przedłużyć umowy i na pewno jest tego świadoma. Co do zwolnienia to do końca takie 100% to to nie jest bo ZUS zabiera jakiś mały % na jakąś składkę, nie pamiętam już ale mi to tłumaczyla babka w ZUSie...
A po urodzeniu to właśnie kosiniakowe tysiąc zł. Ja mam.
Dziewczyny ja już w nocy się załamałam... Ryczałam razem z małą, a wręcz Wyłam. Wstała na jedzenie o 23 i nie mogłam jej zs nic uśpić. Zasnela o 3 dopiero, po wielkich krzykach i placzach z cycem w buzi w moim łóżku... Szarpala się raz chciała jeść potem wypluwala cyca i płakała za chwilę że nie ma i tak w kółkojuż nie wiedziałam co jej jest
pierwszy raz naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia...
-
Sylwus a moze Basienka zalicza skok rozwojowy? :-* Podobno dzieci w pewntch tygpdniach zycia tak maj ze wszystko na nie i tylko marudza...
Dziewczyny a ja normalnie myslalam w nocy ze zejde:-( Tak mnie bolala miednica i plecy, ze az plakalam i ani prysznic ani masarz no nic nie pomagalo:-( a najgorszy bol jak sie malenstwo ruszalo, a akurat mialo chec potenczyc
Ale ze brak skurczow a dzis mam wizyte to uznalam ze przetrzymam, a teraz jak na zlosc tylko lekko boli mnie brzuch i sie napina wiec nadzieje ze cos sie zaczyna znowu przepadly... Ehh
Ewa Kochana ja polecam na gardlo cieple(ale nie gorace) mleko z miodem i odrobina masla, osiada na gardle i lagodzi bol a miod leczy:-* Oczywiscie seria prenalen najlepiej saszetki do picia i syrop:-*Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
ewa231 wrote:Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:33
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
eveli_na wrote:Odmeldowuje sie ze szpitala.
Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....
o rany, dobrze ze minelo :o biedna! to teraz wypis ze szpitala i lezysz na sofie i pachniesz a dziewczynki robia masaz stop i zamawiaja pizzeDuśka;), Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Dusia rozumiem Ciebie, ze bardzo chcesz zeby sie juz zaczelo i pewnie kazdy dookola pyta "i co? urodzilas?" i wyobrazam sobie, jakie to moze byc frustrujace ale jak na moje oko to maluszek ma jeszcze czas
Nie martw sie
Mi gin tlumaczyl, ze zaledwie kilka procent rodzi rowno w terminie a reszta plus/minus 1 tydzien i kilka dni czasami nawet..Bedzie dobrze :* Moze maly czeka na grudzien, grudzien to taki piekny miesiac...Mikolajki...Gwiazdka
Konczy sie stary rok i rozpoczyna nowy
Daj nam znac jak dzisiaj po wizycie
A skoro jestes drobniutka jak wrobelek to zapytaj sie gina co mysli o cesarce
chyba, ze chcesz probowac sn
wtedy nic mi do tego
buziaki dla uparciuszka z brzuszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:48
Evelin lubi tę wiadomość