X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola Gratuluję :-) nudnej ciazy życzę :-)
    cherry nie stresuj dziecia. Musi być dobrze kochana. Zobacz ile ciotek kibicuje Twojemu dziedzicowi albo dziedziczce :-)
    Duska Ty to się masz kochana. Mam nadzieję, ze jutro coś się wyjasni.
    worldbyme szybko Ci ten gin ta krzywa zlecił. Ja dopiero po 24 tc robiłam :)

Na przeziębienie polecam jeszcze plukanki i parówki z szałwii i na ból gardła plukanie woda z solą.

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przeziebionym wspolczuje i polecam mleko z czosnkiem i miodem, a na gardlo tantum verde w takim do psikania:) Dusia uparty ten Twój Maluszek:* no ale cóż, u mamy najlepiej:*
    Mnie wieczorem tak bolal żołądek, ze mialam problem zeby sie wykąpać. Na szczęście dzis jest juz lepiej:* wstretna jelitowka...
    Milego wtorku Wam życzę:*

Evelin lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Nikola Gratuluję :-) nudnej ciazy życzę :-)
    cherry nie stresuj dziecia. Musi być dobrze kochana. Zobacz ile ciotek kibicuje Twojemu dziedzicowi albo dziedziczce :-)
    Duska Ty to się masz kochana. Mam nadzieję, ze jutro coś się wyjasni.
    worldbyme szybko Ci ten gin ta krzywa zlecił. Ja dopiero po 24 tc robiłam :)

Na przeziębienie polecam jeszcze plukanki i parówki z szałwii i na ból gardła plukanie woda z solą.
    W sumie mi na rękę bo mój narazie w pl :) Poza tym z usg wychodzi ze dzidzia starsza jest 20 tydzień

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    W sumie mi na rękę bo mój narazie w pl :) Poza tym z usg wychodzi ze dzidzia starsza jest 20 tydzień
    Kochana termin z usg jest wiarygodny tylko do 12 tc, później już mogą być rozbieżności, bo każde dziecko inaczej rośnie. A to, ze jest większe/mniejsze nie znaczy, ze jest starsze czy młodsze :-)
    Daj znać jak wyniki krzywej :)

Dziewczyny waga mi się w domu naprawila i z ciekawości stanelam :D od ostatniego miesiąca przybralam tylko 1,5 kg także nie jest źle :D
    Może tym razem gin mnie nie opieprzy, ze za szybko tyje :D

bita_smietana lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie robiłam dziś tokso x2 morfologia, mocz, glukoza już mam dosyć tych badań :/

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    Aniołek 14.10.2015
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Kochana termin z usg jest wiarygodny tylko do 12 tc, później już mogą być rozbieżności, bo każde dziecko inaczej rośnie. A to, ze jest większe/mniejsze nie znaczy, ze jest starsze czy młodsze :-)

Dziewczyny waga mi się w domu naprawila i z ciekawości stanelam :D od ostatniego miesiąca przybralam tylko 1,5 kg także nie jest źle :D
    Rozumiem nie wiedziałam. Dan znać :* Co do wagi to ja właśnie na początku schudłam 8 kg i powoli nadrabiam stracone kg choć idzie jak krew z nosa :(

07.04.2017 Alex 3240 g
    Aniołek 14.10.2015
  • bita_smietana Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:

zazdro :D ja wysiadam od dzisiaj przystanek wczesniej i ide na piechte, zeby zszokowac lekarza moimi jedrnymi posladkami za 3 tygodnie ha! :D

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    W sumie robiłam dziś tokso x2 morfologia, mocz, glukoza już mam dosyć tych badań :/

na miesiac masz z glowy :D

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik a od kiedy mala wpatruje sie w Twoje lozysko? czaje sie na platne 3d usg, takie co robia fajne zdjecia i nie patrza na zegarek :D ale jak mi sie dziedzic w lozysko wtuli to co ja zrobie :D zdjecie pupy 3d yeah za milion dolarow :D

ines. lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bo z lekrzami to tak jest haha :) Mi pomogło na początku mleko z miodem i masłem, ciepłe :) prenalen teraz mam syrop bo mnie coś brało i tabletki na gardło prenalen i też ok :)

Co do skoku to już miałyśmy ten pierwszy skok :( chyba że on się jeszcze ciągnie, ale już było dobrze a tu wczoraj taki cyrk.. ale jest pozytyw tej sytuacji.. mała się do mnie uśmiechnęła :) A jak odpowiedziałam uśmiechem to ona jeszcze bardziej <3 dzisiaj rano też się uśmiechałyśmy do siebie.. piękne <3 trochę taki śmiech przez łzy...

Dusia ale masz uparciucha w brzuchu :P A teściowa... szkoda słów...

eveli_na no no, dbaj tam o siebie!! <3 mam nadzieje ze juz wszystko dobrze :*

u Was też tak zimno?? :O ja właśnie palę w piecu bo myślałam że zamarznę, a pół nocy się paliło i było gorąco! :/

Kochane loguję się na konto w banku i zaraz zdam relację :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, odpisałam Ci rano :)

zapomniałam o nicku z forum :D gapa ja :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem już :D Sprawdzcie czy każda dostała priv :* Jeszcze czekam na jeden zadeklarowany przelew <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 12:11

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    wiem wiem już :D Sprawdzcie czy każda dostała priv :* Jeszcze czekam na jeden zadeklarowany przelew <3

:) :)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny pomocy... Przeziębienie mnie dopadło... Gardło boli jak diabli i katar męczy strasznie. Co bierzecie na takie objawy? Jest coś co wam pomaga w ciąży na takie objawy?

Hej :*
    Mi pomoglo cieple mleko z miodem :*
    Dużo herbaty z cytryna. Odpoczynek, sen.. :* To zalezy od organizmu jak na kogo, co dziala, na mnie miodzik :) życze zdrowia ! :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki przyszlam do was na chwilę. Żegnam się z wami. @ przylazla i nie mam już siły na dalszą walkę. Do tego kilka rzeczy się pojebalo po drodze. Ujnia na całego krotko mówiąc.

Kochane życzę wam zdrowych ciąż i łatwych porodów.

Sylwia co do prezentu dla Waldi zdecydujecie same . Na pewno wybierzecie dobrze :*:*:*

Lof ju brzuchatki <3 <3 <3

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimiś odpocznij sobie, wylecz męża i wracaj od razu na fioletową. Całuski:*

Kim87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nikola, nie może Ci nie przedłużyć umowy i na pewno jest tego świadoma. Co do zwolnienia to do końca takie 100% to to nie jest bo ZUS zabiera jakiś mały % na jakąś składkę, nie pamiętam już ale mi to tłumaczyla babka w ZUSie...
    A po urodzeniu to właśnie kosiniakowe tysiąc zł. Ja mam.

Dziewczyny ja już w nocy się załamałam... Ryczałam razem z małą, a wręcz Wyłam. Wstała na jedzenie o 23 i nie mogłam jej zs nic uśpić. Zasnela o 3 dopiero, po wielkich krzykach i placzach z cycem w buzi w moim łóżku... Szarpala się raz chciała jeść potem wypluwala cyca i płakała za chwilę że nie ma i tak w kółko :( już nie wiedziałam co jej jest :( pierwszy raz naprawdę miałam dość, aż mam wyrzuty sumienia...

Sylwus badz dzielna.. az mi Ciebie szkoda, gdy to czytam.. niestety taki los matek przez pierwsze miesiace.. kiedys to minie i wkoncu normalnie sie wyspisz.. staraj sie odpoczywac w dzień, gdy mała spi.. może to Ci trodzke pomoze.. Trzymam kcikuki ! :* i nie obwiniaj się bo to normalne, mnie to czeka za pare mc :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Nie pozwolili mi z cytryną narazie 50 gr i chyba na tym poprzestane bo już więcej nie dam rady . Jak wyjdę chyba od razu zwymiotuje jeszcze 20 min :(

Kochana ja kolo 10 grudnia Bede robic.. :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej dziewczynki przyszlam do was na chwilę. Żegnam się z wami. @ przylazla i nie mam już siły na dalszą walkę. Do tego kilka rzeczy się pojebalo po drodze. Ujnia na całego krotko mówiąc.

Sylwia co do prezentu dla Waldi zdecydujecie same . Na pewno wybierzecie dobrze :*:*:*

Kimi kochana wpadnij czasem... odpocznij Skarbie... wiesz czasem wszystko samo się układa, potrzeba tylko czasu <3 wiesz gdzie nas znalezc Skarbie <3

Kim87 lubi tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

3maj sie kochanie.. :( <3
    Ja tak liczylam, że ten czas do tego 3 grudnia bedzie Twoj :(

Odezwij sie jak odpoczniesz <3
    Powodzenia <3

Kim87 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ