Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c2790242da9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1988cf22bfc9.jpg
dla tych co nie podglądają na FB, Basieńka pozdrawiaDuśka;), LILITH.P, sandrula, Tuliska, bita_smietana, Nats, Cherry_Blossom, ines., Allmita, WaldhauzerM, misiaq lubią tę wiadomość
-
Pestka witamy po fioletowej stronie! U życzymy nudnej, bezproblemowej ciąży! ;*
Ines ja nie umiem określić jakie to było uczucie. . Poczułam jakoś w 18 tygodniu, takie jakby drgania, takie musniecie od środka. . Potem było tego więcej i częściej więc wiedziałam że to to:) czekaj i jak się to znowu powtórzy to będziesz wiedzieć już na 100% ze to maluch:)
Sylwus kochana wiadome, teraz święta, kupa roboty w domu a do tego jeszcze maleństwo, nie ma czasu na nic:) ja mam aż w nadmiarze przez to leżenie:/
Wszyscy mówią, ,ciesz się, korzystaj póki możesz "a mnie szlag trafia. . W tym roku nawet tych świąt nie czuje:/
No ale byle do trzeciego stycznia:)
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Hej Dziewczynki :*
Gratulacje dla nowej mamusi ;*
Sylwuś my też nocy nie przesypiamy ;( Niestety Olgierdinio akurat miedzy 2-5 w nocy ma szczyt bycia towarzyskim ;P No ale dobrze, że chociaż w dzień ładnie śpi
U nas z karmieniami sie powoli normuje i jemy co ok 3h (znaczy Księciunio bo matka to coś złapie jak ma czas)
Niestety przez nowe obowiązki nie czuje się wogóle magii świąt ale mam nadzieje ze jak tylko upieke jakies ciacho i ubierze się choinkę to ją poczujęW tym roku na wigilie dania lekkostrawne
Normalnie przeze mnie to cała rodzina na diecie
Karmienie piersią uskutecznia powrót do formy szybciej niż ćwiczenia z Chodakowską !
sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Pestko najlepiej mleko z miodem, czosnek, i polecam serie Prenalen albo coś w podobieOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
pestka1 wrote:Hejka!
Wisienka widziałam powitanie, dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie. Dziewczyny doradźce, co brać na jakieś przeziębienia? W sobotę myłam okna i chyba się załatwiłam, głowa boli, nos zatkany chociaż kataru nie ma, oczy pieką
Prenalen superherbatka z cytrynką i imbirem
a na zatoki, polecam płukanie - można kupić specjalne buteleczki typu Sinus Rinse z preparatem, tańszy Fixsin.
A tak w ogóle - witaj!
i dobry dzień wszystkim! -
Ja wczoraj odebrałam test Pappa i jest ok
wyniki idealne
kolejna wizyta z usg 2 stycznia i zobaczymy, czy synek to nadal synekczy jednak coś nie odpadło
:Dc
Sylwia91, ines., Cherry_Blossom, Allmita, Nats lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Hejka!
Wisienka widziałam powitanie, dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie. Dziewczyny doradźce, co brać na jakieś przeziębienia? W sobotę myłam okna i chyba się załatwiłam, głowa boli, nos zatkany chociaż kataru nie ma, oczy pieką
Ja się wyleczylam prenalenem, herbata z miodem cyryna sokiem z malin lub czarnego bzu imbirem i cytryna, syropem x cebuli z miodem, mlekiem z czosnkiem i maslem, no i leżenie i spanie zeby organizm mial siłę sie bronić
Mozesz tez robic inhalacje z soli fizjologicznej jak masz inhalator i pryskac jos woda morskąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 18:47
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Jutro wizyta
19Biedroneczka91, Duśka;), sandrula, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Późna pora ale i my się witamy..
Pestka witamy na pokładzie. Życzymy nudnej ciąży..
Duśka znam to skądś.. Z tym byciem towarzyskim.. Jak i ze świętami.. Nam w niedziele się przypomniało że święta idą i choinkę ubrałam między pieluchami he he..
Chyba moje karmienie piersią się kończy.. Są takie awantury że szok.. Chociaż spróbuję jeszcze laktatorem tylko ten mój do doopy.. Może jak często będę ściągać to Leoś chętnie zacznie znowu ssać.. Tak bardzo chcę karmić.. Muszę znaleźć czas żeby siedzieć i ściągać..
Mój księciUnio w niedziele skończył miesiąc.. Jak ten czas zapitala..
Pozdrawiam mamuśki..
A i ważymy 3.5 KG ponad.. Yupii31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Hej!!
Waldi - super!!
A u nas od wczoraj pierwsze miziania w brzuszku. Myślałam wieczorem, ze coś zjadłam i jelitka tak dziwnie pracują. Dzisiaj rano jednak znów miziu miziu... Jak dotyk motyla w dłonicuuudownie
Allmita, ines., WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Wczesnie poczulas...
fajnie Ci..ja straaaasznie dlugo czekałam na pierwsze ruchy których byłabym pewna..
Mam takie nieodparte wrazenie ze teraz moja kolej na rodzenie..tylko na mnie sobie poczekacie bo ja mam zamiar dopiero w styczniu i to najlepiej po 10-ym..
No chyba ze mnie Sandrula wyprzedzi..choć jak mówi sama-nie chciała by...
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:Wczesnie poczulas...
fajnie Ci..ja straaaasznie dlugo czekałam na pierwsze ruchy których byłabym pewna..
Mam takie nieodparte wrazenie ze teraz moja kolej na rodzenie..tylko na mnie sobie poczekacie bo ja mam zamiar dopiero w styczniu i to najlepiej po 10-ym..
Nie ma takiej opcji, żebym Cię wyprzedziła!mały będzie tam siedział dopóki mu sama nie każe wyjść czy tego chcę, czy nie:p
Chodz zastanawiam się, czy aby przypadkiem nie przekrecil się w poprzek. . Wcześniej jak miał czkawke to czułam nisko, dziś czułam prawie koło pępka po prawej stronie. .wczoraj miałam dwie buły po prawej i lewej stronie brzucha i bardzo się rozpychał właśnie tak jakby w poprzek. .spać nie mogłam ani na lewym ani na prawym boku bo z każdej strony mi się wiercił. .
Czytałam na ten temat i pisali,że m.in.w przypadku dużej ilości wód plodowych może się jeszcze przekręcić bo ma większy poślizg a mi ostatnio właśnie lekarz mówił, że mam ich bardzo dużo.. teraz to dobrze bo by mi tak na tą szyjke nie naciskał ale do porodu mógł by się odwrócić z powrotem bo nie mam zamiaru mieć cesarki. .
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Allmita wrote:Wczesnie poczulas...
Też się dziwię, że tak szybkoginka mówiła, że już niedługo, a mówiła w pon. to się śmiałam, że przez warstwę tłuszczu to pewnie za prędko nie poznam tego uczucia, a u delikatne mizianie... wczoraj jeszcze nie byłam pewna, ale dzisiaj od 6:30, jak tylko wstałam na siusiu... miziu miziu
może to też dlatego, że kilka dni do przodu jesteśmy wielkościowo?
-
Lil ale zazdro! moje to chyba jednak nie było to bo się więcej nie powtórzyło
bardzo szybko poczułaś.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Hej, hej
Pestka Najlepiej na preziebienie na tym etapie domowe sposobyja na bok gardła polecam plukanie woda z solą, albo szałwia.
Lilith faktycznie szybko te ruchy u CiebieI mnie dopiero były po 20 tc jakos. A teraz Młoda tak kopie, ze czasem nie moge przez nia spać
Allmita no to czekamy na Ciebie i Lucka
A ja dzisiaj miałam ciężką noc. Tak mnie meczyla zgaga, ze myślałam że mi przelyk wypali. Jak na złość skończyło mi się rennie, a mleko i migdały średnio mi pomagają. Udało mi się w bólem w koncu zasnąć prawie na siedziaco.
Zaraz idę do apteki po zapas rennie na ŚwiętaAllmita lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm