Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Eveli_na Super zdjęcie
Zawsze podziwiałam kobiety, które noszą Maluszki w chustach - też tak chciałam nosić, ale przyznam, że po1 nie mam pojęcia jak w pojedynkę wlozyc w to dziecko i jednoczesnie zawiazac, po drugie zwyczajnie boję się, że zawiążę nie tak i mi dziecko spadnie jak nie będę trzymać rękoma, tylko np. coś robić. Także chylę czoła
U nas okazało się, że zaczyna się robić rozwarcie - na razie 2 cm. Ciekawe ile przyjdzie nam czekać na poród, ale przyznam, że odczuwam już rodzaj ekscytacji, że to może niedługo i nie mogę się doczekać - chciałabym już przytulić Ludzika, mimo ze przeprowadzkę mamy rozgrzebaną i jeszcze sporo zostalo, meble jeszcze czesciowo zostaly do zlozenia, ale jakos chciałabym zebysmy sie juz rozpakowali -
Dzieki dziewczyny!
Agus wiazanie jest bardzo proste:) mozna podszkolic sie na yt ewentualnie skoczyc na jakies spotkanie regionalne chustomam. Napewno pomoga! Polecam z calego serca. Ja juz czekam zeby wrzucic Gabrysia na plecy, niby przeciwskazan zadnych nie ma, ale tak bardzo lubie calowac misiaka w czółko i przytulać
Aguś77, MrsMi lubią tę wiadomość
-
Właśnie raz jak czekałam na dziecko na basenie, to widziałam jedną mamę z niemowlakiem w chuscie. Nie sadzilam ze to sie tak szybko wiąże i byłam pod wrazeniem jak dziecko chciało jeść a ona dosłownie parę sekund i je z tej chusty wypakowała i zaczela karmić - a chusta długa na kilometr...
-
Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę, niestety jeszcze nie połówkowe tylko zwykła. No i mam potwierdzonego synka
nie ma juz mowy o pomyłkach. mąż na usg sie śmiał do lekarza czy siusiak nie zniknął bo ostatnio było ze chłopak na 80%, a lekarz śmieje ze teraz to na 120%
i pokazuje a tam mały w pozycji embrionalnej z nóżkami podkurczonymi spi i ewidentnie jajka wystają
Czyli nie musze sie pozbywać moich chlopczykowych zakupów
Nie moge sie doczekac tego połówkowego .
Poza tym szyjka dlugasna 4,91 cm, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem póki co. krew mocz stwierdził wyniki idealne.Nats, Evelin, Sylwia91, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę, niestety jeszcze nie połówkowe tylko zwykła. No i mam potwierdzonego synka
nie ma juz mowy o pomyłkach. mąż na usg sie śmiał do lekarza czy siusiak nie zniknął bo ostatnio było ze chłopak na 80%, a lekarz śmieje ze teraz to na 120%
i pokazuje a tam mały w pozycji embrionalnej z nóżkami podkurczonymi spi i ewidentnie jajka wystają
Czyli nie musze sie pozbywać moich chlopczykowych zakupów
Nie moge sie doczekac tego połówkowego .
Poza tym szyjka dlugasna 4,91 cm, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem póki co. krew mocz stwierdził wyniki idealne.
Super dobre wieści, aż miło się czytaines. lubi tę wiadomość
-
Evelina skoro cos takiego ktos wymyslil i dopuszczono do sprzedaży to chyba nic się nie dzieje złego. Użyliśmy go raz póki co i tylko na kilka minut a w dodatku ja małą trzymalam w wodzie. Tylko tyle że koło jej podtrzymywalo główkę. Puscilam tylko do zrobienia zdjęcia
następny raz dopiero jak będzie trzymac główkę i tez tylko do asekuracji bo nie jestem w 100% przekonana ale mała wyglądała na szczęśliwą
Chusta super! My chcemy kupic nosidelko ergonomiczne close caboo albo takie drugie tylko zapomnialam nazwy.. bardziej mnie jakos przekonuje niż chusta chyba -
Witam mamusie..
Evelina właśnie pomyślałam o chuście i szukałam na FB ale nikt się nie odezwał.. Jutro udam się do sklepu może dostanę..
Kurcze raz je raz nie chce jeść i pół dnia na głodnego.. Paranoja.. Mam wrażenie że nie ma poprawy.. Jutro rano kontrol i zobaczymy..
Sory ale nie mam siły pisać..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Witam mamusie..
Evelina właśnie pomyślałam o chuście i szukałam na FB ale nikt się nie odezwał.. Jutro udam się do sklepu może dostanę..
Kurcze raz je raz nie chce jeść i pół dnia na głodnego.. Paranoja.. Mam wrażenie że nie ma poprawy.. Jutro rano kontrol i zobaczymy..
Sory ale nie mam siły pisać..
Jest pare stron na fc odnosnie chust i sprzedazy...zapisz sie tylko do grupy i powiedz czego szukasz to zarzucą Cię propozycjamihttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Cherry_Blossom wrote:Witam w 4 miesiącu i zarazem w 2 trymestrze
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Cherry super :* oby tak dalej
szybko leci, dopiero test robiłaś
ja widzę po Basi jak szybko mi czas ucieka..
Mamy mały problem z kupą której juz od 3 dni nie ma. Widzę że próbuje robić ale co najwyżej popruta chwilę i na tym sie kończy. Ćwiczenie nóżek do brzuszka nie działa już chociaż ostatnio 2 razy pomogło... jutro mąż kupi czopki glicerynowe. Oby pomogło.
Dzisiaj u mnie w Kościele był chrzest dziewczynki 2 tygodnie starszej od Basitak się wzruszylam bo dotarlo do mnie ze juz w sobote bede tak trzymac swoje dzieciatko i prosić o chrzest dla niej
a potem jak zeszłam do zakrystii to byli z nią jeszcze i sobie pogugałyśmy
zachowywala sie dokładnie jak Basieńka
fajnie widzieć dziecko w podobnym wieku i porównać umiejętności, rozwój i nawet wygląd, wzrost itd. Potem było trochę śmiechu bo stwierdzilismy że jak podrosną to we dwie rozniosą Kościół
haha
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Evelina skoro cos takiego ktos wymyslil i dopuszczono do sprzedaży to chyba nic się nie dzieje złego. Użyliśmy go raz póki co i tylko na kilka minut a w dodatku ja małą trzymalam w wodzie. Tylko tyle że koło jej podtrzymywalo główkę. Puscilam tylko do zrobienia zdjęcia
następny raz dopiero jak będzie trzymac główkę i tez tylko do asekuracji bo nie jestem w 100% przekonana ale mała wyglądała na szczęśliwą
Chusta super! My chcemy kupic nosidelko ergonomiczne close caboo albo takie drugie tylko zapomnialam nazwy.. bardziej mnie jakos przekonuje niż chusta chyba
Wisiadla czy torby na dziecko tez ktos wymyslil i dopuscil do sprzedazy. Takze ten. Och i foteliki dumbo tez sa hitem tu na wyspach w dumbo juz 3-4 miesieczniaki wsadzaja, w Pl zreszta jest podobnie. Raczej nie laczylabym bezpieczenstwa uzytkowania z tym ze cos jest w sprzedazyja tego kolka nie uzytkowalam i nie widzialam na zywo ale zwyczajnie dla mnie wyglada to hmm dziwnie.
Waldziu dolacz do jakiejs chustowej grupy, albo poszukaj na olx. Tylko uwazaj na poscielowki na olx. Bardzo zle sie z nimi pracuje. Elastyczna chusta tez juz na dlugo wam nie starczy, najlepsza bedzie tkana, tanio mozna kupic uzywane pasiaczki z little frog czy natibaby. -
Hej
Wiśnia - z całego serca gratuluję!!! Cudowna wiadomość
Ja się szykuję na pobranie krwi. Czujemy pierwsze mocne kopniaki od wczoraj. Wystarczy przyłożyć dłoń i Mały daje o sobie znać. W czwartek połówkowe
Jak Mamuśki na wylocie??Allmita, Evelin, Sylwia91, ines. lubią tę wiadomość
-
Evrlina spotkałam sie na gc grupie z opinia ze dzieci barfzi male takie do 2 msc lepiej najpieew skontrolować u fizjoterapeuty itp ewentualnie zapisac sie na warsztaty zeby krzywdy maluchowi noe zrobic...no i teraz mam zagwozdke..bo mam ta chuste od siostry i mialam zamiar ja sobie powolo probowac a teraz to sama noe wiem...na warsztaty rzadne narazie sie raczej nie rusze...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
A ja się witam ciągle 2w1
Ciekawe jak Sandrula i Aga . W środę idę do szpitala także zobaczymy jak sprawy się mają.
Cieszę się, ze u Was wszystko w porzadku!
LilithPowodzenia na polowkowym! Może uda się Młodemu jakas ładna fotkę zrobić
Cherry kiedy to zlecialo? Przecież dopiero co wrzucalas test ciążowy?drugi trymestr to chyba najlepszy okres ciazy
LILITH.P lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm