X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eveli_na Super zdjęcie :) Zawsze podziwiałam kobiety, które noszą Maluszki w chustach - też tak chciałam nosić, ale przyznam, że po1 nie mam pojęcia jak w pojedynkę wlozyc w to dziecko i jednoczesnie zawiazac, po drugie zwyczajnie boję się, że zawiążę nie tak i mi dziecko spadnie jak nie będę trzymać rękoma, tylko np. coś robić. Także chylę czoła :)

U nas okazało się, że zaczyna się robić rozwarcie - na razie 2 cm. Ciekawe ile przyjdzie nam czekać na poród, ale przyznam, że odczuwam już rodzaj ekscytacji, że to może niedługo i nie mogę się doczekać - chciałabym już przytulić Ludzika, mimo ze przeprowadzkę mamy rozgrzebaną i jeszcze sporo zostalo, meble jeszcze czesciowo zostaly do zlozenia, ale jakos chciałabym zebysmy sie juz rozpakowali :)

2nn343r856geaxci.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!

Agus wiazanie jest bardzo proste:) mozna podszkolic sie na yt ewentualnie skoczyc na jakies spotkanie regionalne chustomam. Napewno pomoga! Polecam z calego serca. Ja juz czekam zeby wrzucic Gabrysia na plecy, niby przeciwskazan zadnych nie ma, ale tak bardzo lubie calowac misiaka w czółko i przytulać :)

Aguś77, MrsMi lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Aguś77 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie raz jak czekałam na dziecko na basenie, to widziałam jedną mamę z niemowlakiem w chuscie. Nie sadzilam ze to sie tak szybko wiąże i byłam pod wrazeniem jak dziecko chciało jeść a ona dosłownie parę sekund i je z tej chusty wypakowała i zaczela karmić - a chusta długa na kilometr... ;)

2nn343r856geaxci.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus tylko 4,6m ;)

Kz9n.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę, niestety jeszcze nie połówkowe tylko zwykła. No i mam potwierdzonego synka :) nie ma juz mowy o pomyłkach. mąż na usg sie śmiał do lekarza czy siusiak nie zniknął bo ostatnio było ze chłopak na 80%, a lekarz śmieje ze teraz to na 120% :D i pokazuje a tam mały w pozycji embrionalnej z nóżkami podkurczonymi spi i ewidentnie jajka wystają :D

Czyli nie musze sie pozbywać moich chlopczykowych zakupów :D
    Nie moge sie doczekac tego połówkowego .

Poza tym szyjka dlugasna 4,91 cm, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem póki co. krew mocz stwierdził wyniki idealne.

Nats, Evelin, Sylwia91, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam wizytę, niestety jeszcze nie połówkowe tylko zwykła. No i mam potwierdzonego synka :) nie ma juz mowy o pomyłkach. mąż na usg sie śmiał do lekarza czy siusiak nie zniknął bo ostatnio było ze chłopak na 80%, a lekarz śmieje ze teraz to na 120% :D i pokazuje a tam mały w pozycji embrionalnej z nóżkami podkurczonymi spi i ewidentnie jajka wystają :D

Czyli nie musze sie pozbywać moich chlopczykowych zakupów :D
    Nie moge sie doczekac tego połówkowego .

Poza tym szyjka dlugasna 4,91 cm, żadnego zagrożenia przedwczesnym porodem póki co. krew mocz stwierdził wyniki idealne.

Super dobre wieści, aż miło się czyta :)

ines. lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pożyczyla wlasnie chuste siostra..najpierw poćwicze motanie na misku a potem sprobuje z malym...jak mi sie spodoba i plecy nie będą bolec tokupuje swoja....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina skoro cos takiego ktos wymyslil i dopuszczono do sprzedaży to chyba nic się nie dzieje złego. Użyliśmy go raz póki co i tylko na kilka minut a w dodatku ja małą trzymalam w wodzie. Tylko tyle że koło jej podtrzymywalo główkę. Puscilam tylko do zrobienia zdjęcia ;) następny raz dopiero jak będzie trzymac główkę i tez tylko do asekuracji bo nie jestem w 100% przekonana ale mała wyglądała na szczęśliwą :)
    Chusta super! My chcemy kupic nosidelko ergonomiczne close caboo albo takie drugie tylko zapomnialam nazwy.. bardziej mnie jakos przekonuje niż chusta chyba ;)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines super wieści :*

My tez mialysmy chuste z natibaby i sie tulilysmy, na miasto chodzilysny i po domu :) super sprawa

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie..

Evelina właśnie pomyślałam o chuście i szukałam na FB ale nikt się nie odezwał.. Jutro udam się do sklepu może dostanę..

Kurcze raz je raz nie chce jeść i pół dnia na głodnego.. Paranoja.. Mam wrażenie że nie ma poprawy.. Jutro rano kontrol i zobaczymy..

Sory ale nie mam siły pisać..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 4 miesiącu i zarazem w 2 trymestrze <3

Nats, Allmita, Sylwia91, Duśka;), Evelin, Kim87, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witam mamusie..

Evelina właśnie pomyślałam o chuście i szukałam na FB ale nikt się nie odezwał.. Jutro udam się do sklepu może dostanę..

Kurcze raz je raz nie chce jeść i pół dnia na głodnego.. Paranoja.. Mam wrażenie że nie ma poprawy.. Jutro rano kontrol i zobaczymy..

Sory ale nie mam siły pisać..

Jest pare stron na fc odnosnie chust i sprzedazy...zapisz sie tylko do grupy i powiedz czego szukasz to zarzucą Cię propozycjami

• worldbyme Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Witam w 4 miesiącu i zarazem w 2 trymestrze <3
    Gratulacje :* <3

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry super :* oby tak dalej :) szybko leci, dopiero test robiłaś :) ja widzę po Basi jak szybko mi czas ucieka..

Mamy mały problem z kupą której juz od 3 dni nie ma. Widzę że próbuje robić ale co najwyżej popruta chwilę i na tym sie kończy. Ćwiczenie nóżek do brzuszka nie działa już chociaż ostatnio 2 razy pomogło... jutro mąż kupi czopki glicerynowe. Oby pomogło.
    Dzisiaj u mnie w Kościele był chrzest dziewczynki 2 tygodnie starszej od Basi :D tak się wzruszylam bo dotarlo do mnie ze juz w sobote bede tak trzymac swoje dzieciatko i prosić o chrzest dla niej :) a potem jak zeszłam do zakrystii to byli z nią jeszcze i sobie pogugałyśmy :D zachowywala sie dokładnie jak Basieńka :) fajnie widzieć dziecko w podobnym wieku i porównać umiejętności, rozwój i nawet wygląd, wzrost itd. Potem było trochę śmiechu bo stwierdzilismy że jak podrosną to we dwie rozniosą Kościół :D haha

Duśka;) lubi tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Evelina skoro cos takiego ktos wymyslil i dopuszczono do sprzedaży to chyba nic się nie dzieje złego. Użyliśmy go raz póki co i tylko na kilka minut a w dodatku ja małą trzymalam w wodzie. Tylko tyle że koło jej podtrzymywalo główkę. Puscilam tylko do zrobienia zdjęcia ;) następny raz dopiero jak będzie trzymac główkę i tez tylko do asekuracji bo nie jestem w 100% przekonana ale mała wyglądała na szczęśliwą :)
    Chusta super! My chcemy kupic nosidelko ergonomiczne close caboo albo takie drugie tylko zapomnialam nazwy.. bardziej mnie jakos przekonuje niż chusta chyba ;)

Wisiadla czy torby na dziecko tez ktos wymyslil i dopuscil do sprzedazy. Takze ten. Och i foteliki dumbo tez sa hitem tu na wyspach w dumbo juz 3-4 miesieczniaki wsadzaja, w Pl zreszta jest podobnie. Raczej nie laczylabym bezpieczenstwa uzytkowania z tym ze cos jest w sprzedazy ;) ja tego kolka nie uzytkowalam i nie widzialam na zywo ale zwyczajnie dla mnie wyglada to hmm dziwnie.

Waldziu dolacz do jakiejs chustowej grupy, albo poszukaj na olx. Tylko uwazaj na poscielowki na olx. Bardzo zle sie z nimi pracuje. Elastyczna chusta tez juz na dlugo wam nie starczy, najlepsza bedzie tkana, tanio mozna kupic uzywane pasiaczki z little frog czy natibaby.

Kz9n.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Wiśnia - z całego serca gratuluję!!! Cudowna wiadomość :-)

Ja się szykuję na pobranie krwi. Czujemy pierwsze mocne kopniaki od wczoraj. Wystarczy przyłożyć dłoń i Mały daje o sobie znać. W czwartek połówkowe :-)

Jak Mamuśki na wylocie??

Allmita, Evelin, Sylwia91, ines. lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evrlina spotkałam sie na gc grupie z opinia ze dzieci barfzi male takie do 2 msc lepiej najpieew skontrolować u fizjoterapeuty itp ewentualnie zapisac sie na warsztaty zeby krzywdy maluchowi noe zrobic...no i teraz mam zagwozdke..bo mam ta chuste od siostry i mialam zamiar ja sobie powolo probowac a teraz to sama noe wiem...na warsztaty rzadne narazie sie raczej nie rusze...

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia się zaśmiala na glos wczoraj pierwszy raz!:O :D

Nats, Allmita, Duśka;), ines., Evelin, misiaq lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam ciągle 2w1 :D
    Ciekawe jak Sandrula i Aga . W środę idę do szpitala także zobaczymy jak sprawy się mają.
    Cieszę się, ze u Was wszystko w porzadku!
    LilithPowodzenia na polowkowym! Może uda się Młodemu jakas ładna fotkę zrobić :)
    Cherry kiedy to zlecialo? Przecież dopiero co wrzucalas test ciążowy? :-) drugi trymestr to chyba najlepszy okres ciazy :)

LILITH.P lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Nats zgadzam się co do drugiego trumestru :)
    Trzymam kciuki za wizyty, Lil! :* Nats i Sandrula czekamy na maluszki :*:)

LILITH.P, Nats, Evelin lubią tę wiadomość

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ