X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Znam też mamy, które po dziecku/dzieciach do pracy nie wróciły. Ale to też wiadomo, trzeba mieć do tego warunki finansowe żeby żyć z 1 pensji.

Ja znam takie, które mają warunki, a w sumie nie chcą :) Co prawda zależy co robisz, na jakim poziomie chcesz żyć, ale zawsze dobrze jest popracować :) Nawet jak Mąż nie robi problemów z tego, że sam zarabia. A mam przykład znajomych, gdzie Pan zarabia ponad 15 tys. miesięcznie, Żona 1/6 tego i woli mieć swoje pieniążki :D na waciki :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała po macierzyńskim siedzieć non stop w domu.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała po macierzyńskim siedzieć non stop w domu.

coś w tym jest :D ja czasami przy pracy na swoim, muszę iść z lapem do kawiarni, czytelni, popatrzeć na ludzi, bo głupieję :D :D

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ze mnie też ten typ. Zresztą artyści zarabiają na waciki ;) tylko mój mąż kurde nie zarabia 15 tys hehe :P
    Nie no, czasem to też jest tak, że po prostu kobiety lubią być w domu ;) w sumie mimo, że jestem typem, że bym oszalała bez żadnego zajęcia to to rozumiem, to zależy też od człowieka tak myślę

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją planuje wrócić do pracy po roku choc mąż strasznie kreci nosem zeby nie oddawac dziecka rocznego do żłobka wiec nie wiem jak ta sprawę rozwiążemy...

Dziewczyny które juz dkuzej karmia piersia mam pytanie..jak u Was bylo kiedy zaczęliście rzadziej karmic w nocy? Dziś mialam taką noc ze Lucek wyjatkowo dlugo spal i myślałam ze mi piersi rozsadzi...karmie na zmianę raz jedna raz druga wiec jak z jednej sobie wypil przed 21 to potem dopiero byla używana kolo 6 rano...i juz troche nue komfortowo sie czulam...to sie jakoś normuje potem? W dzien je czesciej wiec czy takie dlugie nocne przestoje nie odbija sie na laktacji?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Lili, ze mnie też ten typ. Zresztą artyści zarabiają na waciki ;) tylko mój mąż kurde nie zarabia 15 tys hehe :P
    Nie no, czasem to też jest tak, że po prostu kobiety lubią być w domu ;) w sumie mimo, że jestem typem, że bym oszalała bez żadnego zajęcia to to rozumiem, to zależy też od człowieka tak myślę

Wszystko przed Nim :D Znajomy ma firmę poligraficzną ;) Sporo osiągnął.
    Ja lubię być w domu, lubię pracować w domu, bo w tzw. międzyczasie wyjdę na zakupy, zrobię obiad i jakoś umiem się dobrze zorganizować. Tylko czasami kontaktu z ludźmi brak, ale od tego mam studia :D Tylko cholerka...ile można studiować????? ;) ;) kiedyś trzeba przestać :D

0b52cec6da.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Wszystko przed Nim :D Znajomy ma firmę poligraficzną ;) Sporo osiągnął.
    Ja lubię być w domu, lubię pracować w domu, bo w tzw. międzyczasie wyjdę na zakupy, zrobię obiad i jakoś umiem się dobrze zorganizować. Tylko czasami kontaktu z ludźmi brak, ale od tego mam studia :D Tylko cholerka...ile można studiować????? ;) ;) kiedyś trzeba przestać :D

No właśnie to wszystko nie jest takie proste, zależy od charakteru i preferencji osoby. Żeby pracować w domu, to trzeba mieć dużo samodyscypliny i umieć sobie zorganizować czas.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    No właśnie to wszystko nie jest takie proste, zależy od charakteru i preferencji osoby. Żeby pracować w domu, to trzeba mieć dużo samodyscypliny i umieć sobie zorganizować czas.

Pewnie. Dla mnie to etap przejściowy :) Praca na swoim na swoje plusy, jak i minusy. U mnie największy plus to mobilność, szczególnie, jak Rodzice mają problemy zdrowotne. Laptop pod rękę i można było czekać w ambulatorium chemioterapii z Mamą. Nie musiałam nikogo prosić o wolne, to elastyczny grafik pracy. Gorzej jak się musisz użerać, bo nie wpada Ci kasa za zlecenia... ale coś za coś ;)

0b52cec6da.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Opieka okoloporodowa polega na tym ze jak jesteś już w domu przychodzi do ciebie położna przez chyba tydzien i robi wszystko ty masz leżeć. Ona sprząta gotuje pierze.

o kurka ... też bym tak chciała :)
    ale co do macierzyńskiego to faktycznie w Be porażka no ale cóż zrobisz.

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najważniejsze jest to, żebyśmy to MY byli szczęśliwi, zadowoleni i spełnieni! Nie nasi znajomi, dalsi czy bliżsi. Nie ma sensu oceniać tego, co robi ktoś, jak żyje inny człowiek. To, co nie sprawdza się w naszym życiu, doskonale sprawdza się u innych. W końcu nie jesteśmy tacy sami, mamy różne charaktery, różne pasje, różne potrzeby.

Lepiej skupić się na swoim życiu, niż na cudzym :) :) :)

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka - pięknie wyglądacie :) :)

0b52cec6da.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dzięki :)

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile mg paracetamolu można w ciąży? Rozsadzi mi głowę...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    o kurka ... też bym tak chciała :)
    ale co do macierzyńskiego to faktycznie w Be porażka no ale cóż zrobisz.
    Jak mowie wszystko.ma swoje plusy i minusy. Jednak nowy członek rodziny to mega rewolcja w życiu. Jak się nieumiejetnie poukladasz to może małżeństwo się rozpaczy. Byłam świadkiem czegoś takiego ostatanio. Kobita siedziała w domu 3 lata wróciła do pracy i bum rozwód. Dziewczyna wyszła z domu i zobaczyła ze poza pieluchami istnienie inne życie. Trzeba to jakoś wysrodkowac. Widomo pierwszy rok najpiękniejszy ale i najtrudniejszy.
    Sprawdzian związku. Trzeba się natrudzić aby nie zwariować a do tego męża nie zabić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 15:07

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry kochanie mnie lekarz 3g dziennie pozwolił w ciąży .

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Cherry kochanie mnie lekarz 3g dziennie pozwolił w ciąży .

A teraz błagam drukowanymi literami bo budyn mnie przerasta. Mam tabsy 500mg. Rano o 9 wzięłam 2. Teraz 1, bo się bałam żeby nie przesadzić choć narazie ulgi nie czuje. Czyli już wzięłam 1,5? Mam ból głowy taki, że nie umiem opisać. Ani funkcjonować, naprawdę

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    A co do żłobka... znajoma w 6 m-cu ciąży już miała zarezerwowane miejsce... Polska. Także...
    Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie się zgłaszać po miejsce zanim zajdziesz w ciążę ;-D
    Masakra vo się z tym światem dzieje.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A teraz błagam drukowanymi literami bo budyn mnie przerasta. Mam tabsy 500mg. Rano o 9 wzięłam 2. Teraz 1, bo się bałam żeby nie przesadzić choć narazie ulgi nie czuje. Czyli już wzięłam 1,5? Mam ból głowy taki, że nie umiem opisać. Ani funkcjonować, naprawdę
    Tak kochanie wzięłas 1.5g wiec możesz max jeszcze raz tak wziąść. Ja zawsze biorę max do 2g dziennie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry a walnij sobie cole mnie ona zazwyczaj pomaga na ból głowy i cos słodkiego . Jak tabsy ci nie pomagaja

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    A najważniejsze jest to, żebyśmy to MY byli szczęśliwi, zadowoleni i spełnieni! Nie nasi znajomi, dalsi czy bliżsi. Nie ma sensu oceniać tego, co robi ktoś, jak żyje inny człowiek. To, co nie sprawdza się w naszym życiu, doskonale sprawdza się u innych. W końcu nie jesteśmy tacy sami, mamy różne charaktery, różne pasje, różne potrzeby.

Lepiej skupić się na swoim życiu, niż na cudzym :) :) :)
    Nie no jasne. Są kobiety które uwielbiają być w domu i wychowywać dzieci. I nie odbija się to na ich relacjach z mężem czy z krewnymi . Ale są też takie co powinny odpuścić sobie bucie modelowa Matką Polka i zrobić to co dobre dla siebie.

Swoją drogą przeraza mnie to co się dzieje na fp na fb. Jak nie karmisz piersią to jesteś beeee jak nie siedzisz w domu z dzieckiem to jesteś beeee. Jak chcesz do pracy iSC to jesteś beeee ee.

No masakra. Zero zrozumienia. Klapki na oczach. No i hejt ma maxa.

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ