X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 5 miesiącu z mega dołem z powodu wyglądu. Już kilka razy dziś ryczalam. Nie mam w czym chodzić ale tak zupełnie... foka że mnie straszna i wyglądam na conajmniej 7.

Idziemy do kina z małą, pierwszy raz

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Witam w 5 miesiącu z mega dołem z powodu wyglądu. Już kilka razy dziś ryczalam. Nie mam w czym chodzić ale tak zupełnie... foka że mnie straszna i wyglądam na conajmniej 7.

Ej ty ty ty wyglądasz pewnie cudownie tylko hormony ci pieprza w głowie. Zreszta produkujesz dziecia kochana. W drugiej viazy tak jest ze wygląda się inaczej niż w tym samym czasie w pierwszej. Głowa do góry bejbe kobiety w ciąży są piękne bez wyjątku; *

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1, chcę, wiedziałam czego chciałam i juz pragnę mimo wszystko zobaczyć drugą kreskę :) bo nadal brak okresu, śluz w środku pochwy mleczny. fakt zrobiłam znów test i uważam za nieważny bo coś mi z nim nie pasuje...bo najpierw nic się nie pojawiało to dodałam jeszcze trochę moczu i dopiero potem zaczął się zabarwiać do połowy.

Cherry_Blossom, jutro właśnie ide zrobić betę i okaze się

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiiilll wrote:
    pestka1, chcę, wiedziałam czego chciałam i juz pragnę mimo wszystko zobaczyć drugą kreskę :) bo nadal brak okresu, śluz w środku pochwy mleczny. fakt zrobiłam znów test i uważam za nieważny bo coś mi z nim nie pasuje...bo najpierw nic się nie pojawiało to dodałam jeszcze trochę moczu i dopiero potem zaczął się zabarwiać do połowy.

Cherry_Blossom, jutro właśnie ide zrobić betę i okaze się

No widzisz, skoro napisałaś, że rozstałaś się z facetem, to pomyślałam, że może nie chcesz być w ciąży. Może napisałam to z doświadczenia, bo kiedyś rozstałam się z facetem i akurat spóźniał mi się okres i modliłam się, aby test wyszedł negatywny i taki był :) Czekamy na wieści z bety, zaciskam kciuki :D

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Eeee na pewno nie. A na poprawę humoru polecam wypad do hm mama coś upolujesz i od razu lepsze ciążowe nastawienie ;)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny... niestety ja próbuje z nim rozmawiać ale to nic nie daje...

Allmita ja tez jestem po wyższych a on po średnim i zarabia wiecej nawet niż ja w szkole jak pracowalam przed ciążą. Ale ja teraz robie to co kocham a i pieniądze z tego mam. Mysle ze on ma kompleksy i zazdrości mi ze wlasnie nie musze sie napracować a mam pieniądze, a w dodatku ze wszyscy mnie chwala i podziwiaja, ze skończyłam studia, że mialam rodzinę prawdziwą a on nie. Ciężko to bedzie.. mam pustkę w glowie nie wiem co juz pisać.

Allmita lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jiz wiem co chcialam napisać... ja go w zyciu z Basią nie zostawię na caly dzien. Prędzej bym na zawal zeszła. Nie to se zrobilby jej krzywde bo wiem że ją kocha ale przez to jak się zachowuje ja nie mam do niego zaufania na tyle by na tak dlugo mu powierzyć dziecko. Za mala jest.

• Caro Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Przepraszam, że tak siedzę cicho i się nie odzywam, ale miałam straszny tydzień. W poniedziałek po południu trafiłam do szpitala. Z krwawieniem, a raczej krwotokiem. Byłam przerażona. Sądziłam, że już "po wszystkim". Jakież było moje zdumienie kiedy na monitorze zobaczyłam mojego Kłębuszka i bijące serduszko. Dwa dni leżałam w szpitalu. Wypisali mnie w środę. Od tego czasu mam bezwzględny nakaz leżenia. Przy wypisie przepisali Duphaston 3x2, Clexane i Acard. Po konsultacji z ginem na razie odstawiłam i Acard i Clexane. Po ustaniu krwawienia nadal pozostały brązowe plamienia. Teoretycznie z dnia na dzień coraz mniej. Wizytę mam 6 marca także do tego czasu się wyciszam i nie wybiegam w przyszłość..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kochana trzymam kciuki za Kłębuszka <3 tak go pieknie nazwalas :* w końcu jesteś jednym z naszych SZCZĘŚLIWYCH powrotów i na pewno tak będzie do końca :* głęboko w to wierzę i tego Ci życzę bo bardzo na to zasługujesz <3

• szuflada Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? Moje "stare" ukochane chwalcie się co tam u Was! Kim <3 Sylwia <3 Caro <3 jak na razie więcej nie widzę :(

Allmita, Sylwia91, bita_smietana, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Przepraszam, że tak siedzę cicho i się nie odzywam, ale miałam straszny tydzień. W poniedziałek po południu trafiłam do szpitala. Z krwawieniem, a raczej krwotokiem. Byłam przerażona. Sądziłam, że już "po wszystkim". Jakież było moje zdumienie kiedy na monitorze zobaczyłam mojego Kłębuszka i bijące serduszko. Dwa dni leżałam w szpitalu. Wypisali mnie w środę. Od tego czasu mam bezwzględny nakaz leżenia. Przy wypisie przepisali Duphaston 3x2, Clexane i Acard. Po konsultacji z ginem na razie odstawiłam i Acard i Clexane. Po ustaniu krwawienia nadal pozostały brązowe plamienia. Teoretycznie z dnia na dzień coraz mniej. Wizytę mam 6 marca także do tego czasu się wyciszam i nie wybiegam w przyszłość..
    Trzymaj się kochana ;*;*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Halo halo czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta? Moje "stare" ukochane chwalcie się co tam u Was! Kim <3 Sylwia <3 Caro <3 jak na razie więcej nie widzę :(
    Szufladko <3 <3 <3 u mnie ok dzisiaj wchodzę 2 trym. A co u ciebie bejbe?

bita_smietana lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kciuki.....bedzie dobrze...

Sylwia z tego co pamietam mowilas ze zamierzacie sie starać o następną pocieche w listopadzie...to jak to sie ma do Waszego kryzysu? Może to prejsciowe?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Szufladko myslalam o Tobie ostatnio :* lepiej opowiadaj co u Ciebie! U nas po staremu :) mala rosnie jak na drożdżach i śmieje sie ze na roczek jej ubranka na 120cm bede kupowac :d

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita mam nadzieję.. udalo nam się chwilę pogadać i wiem juz co jest problemem. On by chcial mieszkać na swoim. Tylko że ja teraz nie pójdę na etat do pracy na pewno bo Basia jest za malutka... mamy pogadac jeszcze jak wstanie bo poszedł spać, chory jest to mu wybaczam zmęczenie. Zobaczymy...

Allmita lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Allmita mam nadzieję.. udalo nam się chwilę pogadać i wiem juz co jest problemem. On by chcial mieszkać na swoim. Tylko że ja teraz nie pójdę na etat do pracy na pewno bo Basia jest za malutka... mamy pogadac jeszcze jak wstanie bo poszedł spać, chory jest to mu wybaczam zmęczenie. Zobaczymy...
    Pogadajcie szczerze od serca ustalcie jakiś plan na przyszłość i wszystko się ułoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 18:18

3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro, dobrze, że skończyło się na strachu i dbaj o Was:*

Cześć szuflada, też Cię pamiętam:)

Sylwia, rozmowa rozmowa rozmowa

szuflada lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro a czy wiadomo co było przyczyną krwotoku? Trzymam mocno kciuki, aby wszystko dalej było dobrze.

Sylwia dobrze, że pogadaliście, teraz widzisz przynajmniej co mu leży na sercu, ale skoro chcecie się szybko starać o rodzeństwo więc z pracą na etat może być ciężko. Ja synka mogłam w każdej chwili zostawić z mężem, momentami nawet miałam wrażenie, że on lepiej sobie z nim radzi niż ja :P Gdyby nie cyc, to dałby radę ze wszystkim hehe

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:*
    Caro spokojnie, ja w 10 tyg trafilam do szpitala z krwawieniem okropnym tez bylam pewna ze to koniec.... Pozniej jeszcze okolo 10 dni plamilam na brazowo. Glowa do gory i duzo odpoczywaj. Czasami tak jest w tych tygodniach, progesteron pomoze:)
    Sylwia współczuję, porozmawiaj szczerze z mezem, to mezczyzna, ktorego pokochalas, wiec na pewno jest szansa, ze sie dogadacie:*:* trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze:*
    Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam i całuje. Trzymajcie się cieplutko:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Życie matki nie jest łatwe :)
    Moj krasnoludek zajmuje całkowicie mój czas gdy śpi ja też,tatuś dba o nas robi śniadanko,a nawet obiad (pierwszy raz robił rosołek),nie zapomniał o kolacji.
    Maluszek ma już tydzień o tej porze zaczęły się bardzo mocne skurcze chyba nawet parte :).
    Dieta pomaga mi spaść z wagi juz 12 kg na minusie i ciągle spada,brzuszek znika.
    Jutro tatuś jedzie synka zarejestrowac do pediatry bo tydzień po wyjściu mielismy odwiedzić.
    A w wtorek mama odpocznie bo idę do lekarza po papiery ze byłam pod opieką od 10 tyg.
    Poniżej zdj Mikołajka i mojego brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 21:10

Sylwia91, Allmita, Kim87, ines., bita_smietana, misiaq, WaldhauzerM, Posok82 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ