X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Podobno przy chlopaku jest sie ladniejszym na babe brzudnie sie ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo cora cala twa urode zabiera ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech zabiera, po ciąży znów będę piękna, jakoś wytrzymam te 9 miesięcy a przynajmniej córki paszteta mieć nie będę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahahah:D ja stawiam ze u mnie bedzie tez baba bo coreczka tatusia na jego zawolanie sie pojawila ale moja mama chodzi i mowi ze pierwsze na 100% bedzie chlopak a ona rzadko sie myli ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja mama to jakies voodoo, już wiemy po kim masz smykałkę do zawodu :P U mnie nie wiem, mąż chce córę, ja chłopaka. Zobaczymy co wyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu niby wszystko jedno co chce. Ja wole chlopaka choc imie mam dla dziewczynki wybrane ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, jak będzie dziewuszka to będzie Zuzia, bo dla dziewczyny wybiera mąż a mu się całe życie to imię podobało. A jak chłopak to chyba będzie Adam :)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się i chce mi się spać XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    U nas, jak będzie dziewuszka to będzie Zuzia, bo dla dziewczyny wybiera mąż a mu się całe życie to imię podobało. A jak chłopak to chyba będzie Adam :)
    Mnie tez adam sie podoba ale jest juz w najblizszej rodzinie wiec nie bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża w rodzinie też jest, jego macochy ojciec się tak nazywa. Ale to wcale nam nie przeszkadza, że ktoś już tak ma. Ma nam się podobać i tyle. Mam kolegę, u którego w rodzinie jest tradycja, że daje się chłopakom z pokolenia na pokolenie Jan. I z tego co mi kupel mówił (ile w tym prawdy to nie wiem, ale na bank jego ojciec, dziadek i pradziadek to też Jasie) to tradycja sięga 3 czy 4 stuleci :) W sumie fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to taka srednia rodzina, moj kuzyn ktory ma teraz 2 latka ma tak na imie wiec juz kiszka troche.
    A to tez kolezanka mi opowiadala taka sytuacje ze przepisywala akt wlasnosci ziemi pewnych panow i bylo wlasnie pan x pierwszy, pan x drugi i tak dalej. smiesznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy z mężem na ślub księgę imion i tak sobie ją teraz z ciekawości otworzyłam, a tam tak: "Przyszła matka kładzie się wygodnie z ręka na brzuchu gdzie w ciszy i w spokoju wymawia łagodnym tonem poszczególne imiona (z grupy wybranych). Jeśli natrafi na imię właściwe, powinna poczuć w sobie rezonans - jak przy śpiewaniu w łazience, kiedy nuta ulega wzmocnieniu przez rezonans pomieszczenia. Wówczas będzie mieć pewność, że wybrane imię nie zakłóci równowagi dziecka, lecz pomoze mu w pełnej realizacji osobowiości"
    uuuuu to będzie lipa na na Zuzce albo Adasiu nie poczuję rezonansu XD

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj jeszcze za male :P musi usluszec imie swoje z twoich ust, a na razie to troszke za wczesnie :)
    ja tez wczoraj od siostry dostalam ksiege imion :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pewnie, będę czekać aż do ruchów dzieciątka (albo siarczystych kopniaków to wtedy będę miec 100% pewności) żeby sprawdzić rezonans :D aaahahaahahah dobre to :D Z resztą, czekam na płeć, bo teraz to sobie mogę wymyślać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale jak nie teraz to nastepne fajnie miec wybrane oba :P MNie sie na razie jedno dla dziewczynki podoba a dla chlopca nie mam pojecia jakie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jakieś normalne dać bo mam obciachowe nazwisko, dlatego wszelkie Alanki,Bianki, Florianki i inne nietypowe imiona (no żart, chodzi mi o "wymyślne" imiona) nie wchodzą w grę, bo by mi dziecko na dworze wyśmiali, a małe dzieci potrafią być okrutne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha dla corki juz wiem ze wszyscy beda mylic jej imie ale jak bedzie dwojga nazwisk to strasznie dumnie bedzie brzmiec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przechodziłam obok placu zabaw i matka Fionę wołała. Noż Ty w życiu bym tak nie dała, bo by krzyczeli gdzie jej Szrek :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia tak? Chyba gdzieś pisałaś ale nie jestem pewna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahahaha noo moj kot sie tak nazywa ;p

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ