X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście w Pl, z racji,że większość za te badania płaci, poleca się robić to od razu przy usg prenatalnym, czyli między 11, 13+6 tc ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski ;D
    Widze ze jednak na badaniach sie skupila uwaga. Mnie boli jajnior ale dalam dzis sobie troche za duzo wolnosci. Impreza pracowa zamiast na odchodzacej kolezance skupila sie na tym ze ja pije koktajl jakogowy i na tym ze ciaza w takim razie. Wszyscy sie pochlalo. Moj nowy dyrektor tez. Mam miec mozliwosc pracy z domu jak bede sie zle czuc ;D mega a zmieniamy niejsce pracy na dalszy wiec dla mnie to super. Komp na kolana i pracuje gdyby nie daj boze cos... Mam nadzieję ze tylko fasol bedzie grzecznie na swoim miejscu siedział. Byle do sierpnia ;D

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjątkowo dziś o 21.30 w łóżku. Dla mnie to mega wcześnie. Marzyłam o tym cały dzień. Czuje się paskudnie i jak do środy nie przejdzie,to idę do lekarza. Martwię się strasznie....a już jak mi ktoś mówi " nie martw się,to pewnie tylko wirus",to mnie dosłownie telepie :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie sie i mysle ze powinnas to skonsultowac szczegolnie ze to nie twoja pierwsza ciaza i wiesz co cie martwi bo jest inaczej...
    Ja sie ogolnie czuje jakbym sama pila... Naprawde...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie będę grać bohaterki i jak do środy nie będzie ok,to pójdę do lekarza. Od razu odbiorę wynik progesteronu.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko daj znac co i jak.
    Wiecie co jest najfajniejsze w dzisiejszej imprezie? Ze wszyscy sie smiali ze to nasze wspolne firmowe dziecko bedzie ;D i bedzie mialo wiele ciotek i wujkow ;p milo bardzo. Wiem ze to wczesnie ale skoro i tak to sie zgralo z odejsciem kolezanki i mega popijawa nie dalo sie tego uniknac chyba ze w ogole bym nie poszla. Zreszta za tydzien by sie wydalo po tym jakbym dala dyrektorowi zaswiadczenie o ciazy bo byla by adnotacja w grafiku...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie,że tak została przyjęta wiadomość o ciąży. Ja w pracy zawsze szybko mówiłam,bo u nas tak trzeba. Wtedy ciężarna od razu dostaje specjalne przywileje. Osobiście nie rozumiem tego,że kobiety tak często boją się mówić w pracy o ciąży.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szybko mowie bo wiadomo ze u mnie praca nanicki a jest szansa pracy w domu jakby bylo zle. Do tego zawsze jak cos sie bedzie dziec to ktos w pracy wie i moze zareagowac. Nie chce zeby mnie traktowali jak niedolezna ale zeby brali to pod uwage... To wazne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie chroni prawo ciezarnej tak czy inaczej bo jestem na umowie zlecenie. Ale sie nie boje wiem ze oni zrobia dla mnie wiele zebym mogla pracowac jak najdluzej

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Ciri. U nas prawo bardzo chroni każda ciężarna. Wiadomo,że czasem się człowiek czuje jak ulomny,ale jednak są gorsze dni i jak wszyscy wiedzą,to przynajmniej nie czepiają się,a nawet pomogą :) Tak jak mówisz. To bardzo ważne.

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ;D i mysle ze ciaza w tej firmie moze byc bardzo przyjemna i nie stresujaca ;) jej naprawde ciesze sie ze oni moga ze mna to przezywac i czuja sie jak taka mala rodzina. W ogole zawsze sie cieszylam z malych rzeczy ale teraz jest jeszcze bardziej. Czuje ze im bardziej bede szczesliwa tym lepiej bedzie tej fasolce i bedzie chciala ze mna byc.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to Ciri :) Tym optymistycznym akcentem idę spać, bo padam na pysk. Dobranoc kochane :)

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierko, ja pisałam w skrócie po co są te badania ;) Nie jestem w tym temacie ani autorytetem ani znawcą ani nie mam na to dyplomów :)

A co do Twojej choroby, to badałaś się teraz w tej ciąży na CMV? Bo to przebiega ponoć podobnie do grypy i wiele ludzi tego nie zauważa (np. ja miałam i nie wiedziałam o tym).

Skierka lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, a nie dasz rady dogadać się z szefem, żeby dał Ci na chwilę u. o pracę? Miałabyś wtedy macierzyński, bo np. rozwiązałby umowę z Tobą, więc płaciłby Ci ZUS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam macierzysnki bo placi mi zus.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mi chodziło o kwotę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taka sama 80% przez rok średniej mojej wpłaty z przeciągu roku

• Liskova Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o to, że częto na zleceniu wypłaty są kiepskie, a mógłby dać umowę o pracę na jakąś wysoką kwotę i taki macierzyński byś dostała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam najnizeza krajowa umowy o prace nie dostane bo firma liczy jakies 500osob i nikt nie ma. Praca na akord

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta moj dyrektor nie jest moim glownym przelozonym nad nim jest z kilkanascie osob i on nawet ich nie zna. Do tego jest tu nowy. fakt ze jako jedyna mam zus w pracy i tak jest cudem.

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ