X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Oj tu się nie zgodzę. Mój synek urodził się spory,a i tak 56 było za duże. Warto mieć ze 4 komplety takie malutkie,bo noworodki są maleńkie :)
    No tak:) ale mój urodzi sie zima wiec wychodzić od razu nie będzie i jak poleży sobie w za dużych to chyba mi tego potem nie wypomni:) a malusie to ja mam...po sobie:) cala szafkę:) malutkich ciuszkiw:)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kurcza a moze po prostu oslabienie ciazowe. ... Ale zeby az tak?

No nie wiem właśnie. Źle tej nocy spałam. Może coś od tego. Mam nadzieję,że przejdzie :/

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Na start zawsze 1 przynajmniej 4 paczki. Potem 2 i 3 kupuje. Pieluchy są dość drogie,więc jak się trafi dobra promocja,to kupuje :)
    To tak w ciagu miesiaca zmienia sie rozmiar. Bo nie lapie ;p bo to jest czarna magia ;p

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No tak:) ale mój urodzi sie zima wiec wychodzić od razu nie będzie i jak poleży sobie w za dużych to chyba mi tego potem nie wypomni:) a malusie to ja mam...po sobie:) cala szafkę:) malutkich ciuszkiw:)

Chyba,że tak,ale ja nie lubię za dużych ubranek. No i wychodzę z dziećmi od razu ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    No nie wiem właśnie. Źle tej nocy spałam. Może coś od tego. Mam nadzieję,że przejdzie :/
    Wszyscy zle spali. Ja tez o 4 sie obudzilam i teraz zdycham

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Chyba,że tak,ale ja nie lubię za dużych ubranek. No i wychodzę z dziećmi od razu ;)
    Ja tam tez 9d razu zamierzam. Ja grudniowa to mama juz w pierwszym tygodniu na spacer pierwszy mnie zabrala i dlatego nie chorowalam ;D mam nadzieje ze u mnie tez to sie sprawdzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze do pracy i na pocztę z paczkami:( druga noc bez męża.ma anginę i grype.poszlam do rodziców....

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To tak w ciagu miesiaca zmienia sie rozmiar. Bo nie lapie ;p bo to jest czarna magia ;p

Nie no. Zależy. Jak urodzisz okruszka,to dość długo używasz 1. Jak sporsze,to szybko zmieniasz na 2. Wiadomo,że dokupujesz w trakcie,ale zawsze jakiś zapas juz jest :)

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez na poczte a w pracy siedze od 7... Nie chce mi sie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Nie no. Zależy. Jak urodzisz okruszka,to dość długo używasz 1. Jak sporsze,to szybko zmieniasz na 2. Wiadomo,że dokupujesz w trakcie,ale zawsze jakiś zapas juz jest :)
    Bo ja myslalam zeby tych dwojek najwiecej kupic a jedynki to wlansie tak malo. Ale sie nie ogarniam z tym.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się brać za obiad bo ledwo weszłam do domu,a już za 2 godziny idę znowu.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Bo ja myslalam zeby tych dwojek najwiecej kupic a jedynki to wlansie tak malo. Ale sie nie ogarniam z tym.

4 paczki 1 to jest mało :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to mi to jeszcze wytlumaczysz bo pewnie za kilka miesiecy znow zapytam ;D

Skierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A dzis rano to nawet widziałam 0 :)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa boze trzeba sie ogarnac bo to juz swirowka. Ale wiecie co? To mi daje szanse na to zeby uwierzyc. Termin okresu minal nie ma go i jestem wreszcie szczesliwa ;D ze moge byc mama ze udalo sie zajsc wiec zle nie jest ;p

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    A dzis rano to nawet widziałam 0 :)!

Tak. To takie dla wcześniaków :)

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Skierka jestes kopalnia wiedzy ;D

Skierka lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak chcę, ale taki na łóżeczko nakładany, bo i tak nie mamy miejsca na taki wolnostojący.

Skierko, a na łóżku się wygodnie przewija? Bo słyszałam, że mamy narzekają przy tym na kręgosłup (schylanie się).

Picja, jak masz TSH 3.07, to koniecznie idź do lekarza, nawet do rodzinnego! Bo w ciąży TSH bardzo szybko skacze. Mi z 1,8 przed ciążą skoczyło w krótkim czasie na 2,6 i od razu Letrox dostałam.

Czemu nie będziesz wychodzić od razu? :> Moje pod koniec stycznia ma się urodzić i planuję spacerować praktycznie od razu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2.6 moja kolezanka orzed ciaza miala 3.5 i jest w 6 miesiacu i lekarze powiedzieli ze nie ma potrzeby nic dawac jesli nie przekroczy 5 bo po ciazy znow spadnie. ;D i sie trzyma dobrze ani nie przytyla zaduzo ani za malo ale raz w miesiacu karza jej robic badania zeby kontrolowac

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, spadnie po ciąży, ale w międzyczasie narobi szkód w organizmie, poza tym to jest też niewskazane dla dziecka. Ja po prostu bym się bała, że poronię.
    ja się cieszę, że moja endo zareagowała, a nie czekała na bóg wie co.

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ