X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka.moze termofor?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja uważam,że każdy może kupować co chce i kiedy chce. Nie ma żadnych reguł co do wyprawki. W zeszłej ciąży miałam spory zapas pieluch kupiony,a ze Kaja odeszła,to oddałam znajomej,której bardzo się wtedy przydały. Teraz też będę kupować od teraz. Używam tylko jednorazowych i idzie ich ogromnie dużo,a jak to mój mąż mówi "to nie splesnieje" :) Ja mam już swoje wyrobione podejście co do wyprawki,ale to chyba normalne przy 4 dzieci. Wanny używam od razu dużej,a przewijaka wcale :P Co robią inni,to ich sprawa. Wszak każdy ma wybór ten sam :)
    Kochana a jak jest z pieluchami bo ja ro rozmiar nie ogarniam ze mozna normalnie kupic wczesniej? I przewijak to tez dla mnie zbedny jest ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No zalozylismy konto:) i co miesiąc każde z nas odklada na nie 10% wyplaty...taka lokata na wyprawke;). I wiecie co? Pójdę na usg po 12 tygodniu. Zeby najbardziej nerwowy czas ominąć:) tak wymyśliłam:)
    A wytrzymasz ;p

• Skierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Najlepszym przewijakiem jest lóżko:) i to prawda stara jak swiat:)

Dla mnie jak najbardziej tak :)

ciri22 lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    I powiem Wam,że się fatalnie czuję. Wszystko mnie boli. Nie brzuch. Plecy,ale nie ciążowo. Między łopatkami i nerkami,a zwłaszcza z prawej strony. Martwię się...Ciągle w tej ciąży jestem chora. Zatoki mnie wykanczaja. Tak bardzo się boję....
    Kochana a badania juz robilas?
    Ja pierwszy raz od dawna nie mam problemow teraz z nerka bo duzo pije...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Dla mnie jak najbardziej tak :)
    Wlasnie jak zajmowalam sie ciotki synem tez olewalam przewijak i na lozku pieluszka i tyle ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie planujemy przewijaka. Ogromne lóżko wystarczy:) ciri- wytrzymam. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam 2 tyle:) co ma być to będzie. A tak w 2 trymestrze pójdę i juz:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Skierka.moze termofor?

Teraz kochana nie mam jak. Po południu jak dzieci skończą szkole,to wejdę do wanny. Mam dziś tyle spraw na głowie,a ledwo chodzę. Zrobię dziś progesteron,to w czwartek pewnie pójdę po wyniki i zobaczymy,co lekarz powie.

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    My tez nie planujemy przewijaka. Ogromne lóżko wystarczy:) ciri- wytrzymam. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam 2 tyle:) co ma być to będzie. A tak w 2 trymestrze pójdę i juz:)
    Noo to bedziemy mniej wiecej razem sie badac ;p teraz tylko ide po to zaswiadczenie i by miec wpisane do becikowego ze bylam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pamiętaj zeby ciuszki od razu na 60kilka kupować:) szwagierka tych na 50 uzywala 2 tygodnie i ....za Male:)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana a badania juz robilas?
    Ja pierwszy raz od dawna nie mam problemow teraz z nerka bo duzo pije...

Tak,miałam dużo badań ostatnio i wszystko w normie,więc nie wiem co jest grane. Pewnie jak pójdę po tę wyniki we czwartek,to mnie znowu skieruja.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo to bedziemy mniej wiecej razem sie badac ;p teraz tylko ide po to zaswiadczenie i by miec wpisane do becikowego ze bylam ;)
    Ja i tak się nie lapie do becikowego:( wiec może lepiej ze spokojnie sobie pójdę. No i powinnam z tym tsh. Bo mam 3,07 ale z drugiej strony...co ma być to bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ciri pamiętaj zeby ciuszki od razu na 60kilka kupować:) szwagierka tych na 50 uzywala 2 tygodnie i ....za Male:)
    Ja nie kupuje mam 4 par rodzicow ktorzy mi dadza wiec to bez sensu kupowac. Gdzie ja to bede trzymac a jeszcze wez pod uwage prezenty ;D

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:

Oj tu się nie zgodzę. Mój synek urodził się spory,a i tak 56 było za duże. Warto mieć ze 4 komplety takie malutkie,bo noworodki są maleńkie :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Tak,miałam dużo badań ostatnio i wszystko w normie,więc nie wiem co jest grane. Pewnie jak pójdę po tę wyniki we czwartek,to mnie znowu skieruja.
    Kurcza a moze po prostu oslabienie ciazowe. ... Ale zeby az tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my musimy totalnie wszystko kupic:( my nie chcieliśmy kiedys dzieci. Siostra męża ma 4 i oddala bo nie sadzila ze nagle nam się po tylu latach odwidzi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja i tak się nie lapie do becikowego:( wiec może lepiej ze spokojnie sobie pójdę. No i powinnam z tym tsh. Bo mam 3,07 ale z drugiej strony...co ma być to bedzie
    Noo ja lapie sie ale i tak zaswiadczenie do pracy potrzebuje. Bo duzo osob teraz rezygnuje i nie beda miali pracownikow na nocki a jak im walne tym zaswiadczeniem to mnie zwolnia z nocek

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się przyda bo planujemy tez miec 4:)

• Skierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana a jak jest z pieluchami bo ja ro rozmiar nie ogarniam ze mozna normalnie kupic wczesniej? I przewijak to tez dla mnie zbedny jest ;)

Na start zawsze 1 przynajmniej 4 paczki. Potem 2 i 3 kupuje. Pieluchy są dość drogie,więc jak się trafi dobra promocja,to kupuje :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No my musimy totalnie wszystko kupic:( my nie chcieliśmy kiedys dzieci. Siostra męża ma 4 i oddala bo nie sadzila ze nagle nam się po tylu latach odwidzi:)
    Noo ja mam od ciotki i kilku kolezanek i jeszcze cos z rodziny wiec bez sensu w ogole cos kupowac. Wszystko bede miala. Ale tylko ciuszki bo reszta to dlugoterminowe rzeczy a dzieciki beda jeszcze male jak urodze wiec jak beda wyrastac beda nam oddawac i tak to plynnie bedzie szlo ;D

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ