X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka.moze termofor?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja uważam,że każdy może kupować co chce i kiedy chce. Nie ma żadnych reguł co do wyprawki. W zeszłej ciąży miałam spory zapas pieluch kupiony,a ze Kaja odeszła,to oddałam znajomej,której bardzo się wtedy przydały. Teraz też będę kupować od teraz. Używam tylko jednorazowych i idzie ich ogromnie dużo,a jak to mój mąż mówi "to nie splesnieje" :) Ja mam już swoje wyrobione podejście co do wyprawki,ale to chyba normalne przy 4 dzieci. Wanny używam od razu dużej,a przewijaka wcale :P Co robią inni,to ich sprawa. Wszak każdy ma wybór ten sam :)
    Kochana a jak jest z pieluchami bo ja ro rozmiar nie ogarniam ze mozna normalnie kupic wczesniej? I przewijak to tez dla mnie zbedny jest ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No zalozylismy konto:) i co miesiąc każde z nas odklada na nie 10% wyplaty...taka lokata na wyprawke;). I wiecie co? Pójdę na usg po 12 tygodniu. Zeby najbardziej nerwowy czas ominąć:) tak wymyśliłam:)
    A wytrzymasz ;p

• Skierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Najlepszym przewijakiem jest lóżko:) i to prawda stara jak swiat:)

Dla mnie jak najbardziej tak :)

ciri22 lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    I powiem Wam,że się fatalnie czuję. Wszystko mnie boli. Nie brzuch. Plecy,ale nie ciążowo. Między łopatkami i nerkami,a zwłaszcza z prawej strony. Martwię się...Ciągle w tej ciąży jestem chora. Zatoki mnie wykanczaja. Tak bardzo się boję....
    Kochana a badania juz robilas?
    Ja pierwszy raz od dawna nie mam problemow teraz z nerka bo duzo pije...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Dla mnie jak najbardziej tak :)
    Wlasnie jak zajmowalam sie ciotki synem tez olewalam przewijak i na lozku pieluszka i tyle ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nie planujemy przewijaka. Ogromne lóżko wystarczy:) ciri- wytrzymam. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam 2 tyle:) co ma być to będzie. A tak w 2 trymestrze pójdę i juz:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Skierka.moze termofor?

Teraz kochana nie mam jak. Po południu jak dzieci skończą szkole,to wejdę do wanny. Mam dziś tyle spraw na głowie,a ledwo chodzę. Zrobię dziś progesteron,to w czwartek pewnie pójdę po wyniki i zobaczymy,co lekarz powie.

ciri22 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    My tez nie planujemy przewijaka. Ogromne lóżko wystarczy:) ciri- wytrzymam. Wytrzymałam tyle to i wytrzymam 2 tyle:) co ma być to będzie. A tak w 2 trymestrze pójdę i juz:)
    Noo to bedziemy mniej wiecej razem sie badac ;p teraz tylko ide po to zaswiadczenie i by miec wpisane do becikowego ze bylam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pamiętaj zeby ciuszki od razu na 60kilka kupować:) szwagierka tych na 50 uzywala 2 tygodnie i ....za Male:)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana a badania juz robilas?
    Ja pierwszy raz od dawna nie mam problemow teraz z nerka bo duzo pije...

Tak,miałam dużo badań ostatnio i wszystko w normie,więc nie wiem co jest grane. Pewnie jak pójdę po tę wyniki we czwartek,to mnie znowu skieruja.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo to bedziemy mniej wiecej razem sie badac ;p teraz tylko ide po to zaswiadczenie i by miec wpisane do becikowego ze bylam ;)
    Ja i tak się nie lapie do becikowego:( wiec może lepiej ze spokojnie sobie pójdę. No i powinnam z tym tsh. Bo mam 3,07 ale z drugiej strony...co ma być to bedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ciri pamiętaj zeby ciuszki od razu na 60kilka kupować:) szwagierka tych na 50 uzywala 2 tygodnie i ....za Male:)
    Ja nie kupuje mam 4 par rodzicow ktorzy mi dadza wiec to bez sensu kupowac. Gdzie ja to bede trzymac a jeszcze wez pod uwage prezenty ;D

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:

Oj tu się nie zgodzę. Mój synek urodził się spory,a i tak 56 było za duże. Warto mieć ze 4 komplety takie malutkie,bo noworodki są maleńkie :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Tak,miałam dużo badań ostatnio i wszystko w normie,więc nie wiem co jest grane. Pewnie jak pójdę po tę wyniki we czwartek,to mnie znowu skieruja.
    Kurcza a moze po prostu oslabienie ciazowe. ... Ale zeby az tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my musimy totalnie wszystko kupic:( my nie chcieliśmy kiedys dzieci. Siostra męża ma 4 i oddala bo nie sadzila ze nagle nam się po tylu latach odwidzi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja i tak się nie lapie do becikowego:( wiec może lepiej ze spokojnie sobie pójdę. No i powinnam z tym tsh. Bo mam 3,07 ale z drugiej strony...co ma być to bedzie
    Noo ja lapie sie ale i tak zaswiadczenie do pracy potrzebuje. Bo duzo osob teraz rezygnuje i nie beda miali pracownikow na nocki a jak im walne tym zaswiadczeniem to mnie zwolnia z nocek

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam się przyda bo planujemy tez miec 4:)

• Skierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kochana a jak jest z pieluchami bo ja ro rozmiar nie ogarniam ze mozna normalnie kupic wczesniej? I przewijak to tez dla mnie zbedny jest ;)

Na start zawsze 1 przynajmniej 4 paczki. Potem 2 i 3 kupuje. Pieluchy są dość drogie,więc jak się trafi dobra promocja,to kupuje :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No my musimy totalnie wszystko kupic:( my nie chcieliśmy kiedys dzieci. Siostra męża ma 4 i oddala bo nie sadzila ze nagle nam się po tylu latach odwidzi:)
    Noo ja mam od ciotki i kilku kolezanek i jeszcze cos z rodziny wiec bez sensu w ogole cos kupowac. Wszystko bede miala. Ale tylko ciuszki bo reszta to dlugoterminowe rzeczy a dzieciki beda jeszcze male jak urodze wiec jak beda wyrastac beda nam oddawac i tak to plynnie bedzie szlo ;D

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ