X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakręcone ciężarówki ;)
Odpowiedz

Zakręcone ciężarówki ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova:) my tez jestesmy zwolennikami Eko podpasek Eko pieluch:) wielorazowych:) pewnie dopiero po jakimś czasie ale na pewno.

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    A ja tak czytam i dochodzę do wniosku ze trafiłam na naprawde fajne dziewczyny. Naprawde. Po dzisiejszej nocy jakos tak inaczej...w smyku kupilismy zajączka pozytywne. Bezowy. Z czerwona marchewka. Puszczam maluszkowi od dzis. Co mnie obchodzi ze nie ma uszu. Dzieci moich znajomych uspokajaly sie na dzwiek tej melodii po porodzie i usmiechaly bezzebnie:)...jestem w ciąży. Ja naprawde jestem w ciąży. Choc caly czas nysle: A jesli to torbiel a nie ciaza? A jesli brak objawów i kujniecia jakiegokolwiek od 4 dni to znaczy ze nie ma jednak serduszka?...musi być dobrze.oboje tak się cieszymy...
    Widzisz kochana tak ma byc ;) moja mama kazala mi przestac przeklinac bo dzisciaczkowi sie juz cewa nerwowa tworzy i moje emocje na niego oddzialowuja. Ja tez tak zaczynam patrzec. Co z tego ze tak mi sie spac chce ale nic mi nie dolega wiec czemu mam sie tym nie cieszyc? Okres nie przyszedl. Za tydzien wizyta po ten glupi papierek pewnie skortowanie na usg dostane i bede miala dziecko. Nie dociera to do mnie ale z drugiej strony wiem ze wszystko sie zmieni ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Liskova:) my tez jestesmy zwolennikami Eko podpasek Eko pieluch:) wielorazowych:) pewnie dopiero po jakimś czasie ale na pewno.
    Ja tez wczoraj o tym czytalam i to nie dosc ze tansze to jeszcze bezpieczniejsze. Jeszcze nie mam zdania ale moze moze ;D

Picja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba pójdę jutro do innego. No normalnie pójdę.myslicie, ze będzie juz cos widac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu? Cos sie stalo? Czy tak zeby miec pewnosc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja tez wczoraj o tym czytalam i to nie dosc ze tansze to jeszcze bezpieczniejsze. Jeszcze nie mam zdania ale moze moze ;D
    No i na pewno nie kupimy wanienki- tylko to slynne wiaderko:)tumny tub. Szwagierka ma i jest zachwycona.cala 4 na tym wychowana.widzialyscie filmiki na Yt?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A czemu? Cos sie stalo? Czy tak zeby miec pewnosc?
    Zeby poczuć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No i na pewno nie kupimy wanienki- tylko to slynne wiaderko:)tumny tub. Szwagierka ma i jest zachwycona.cala 4 na tym wychowana.widzialyscie filmiki na Yt?
    Dawaj linka bo nie jestem pewna czy kojarze ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Zeby poczuć...
    Ni i martwią mnie te uklucia z lewej strony i skurcze miesiaczkowe przy wstawaniu.a dzis.cos mnie martwi.Lewa pachwina.jajnik aż do pośladka.przod i tył. Jakby uklucia.mocne dość...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Zeby poczuć...
    No wiem o co chodzi. Tez jestem ciekawa co mi za tydzien powie. Ale mysle picja ze moze tydzien poczekaj na serduszko juz powinno byc ladnie widac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ni i martwią mnie te uklucia z lewej strony i skurcze miesiaczkowe przy wstawaniu.a dzis.cos mnie martwi.Lewa pachwina.jajnik aż do pośladka.przod i tył. Jakby uklucia.mocne dość...
    Kurde ja na szczescie od czwartku nic nie czuje nic mnie nie boli w ogole. Czasem sutki przy dotknieciu

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisz w youtube tummy tub:) maja tez swoja strone. To jakby podroba macicy dla bibasa:) mojej szwagierki dzieci od rszu przestawaly plakac jak je wsadzala]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 10:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacze a to drogie bo wanienke na pewno dostane. Moja mama to nas w zlewie kompala jak mali bylismy.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, ja też o wiaderku myślę! :)
    Tylko zastanawiam się, czy takiego kilkudniowego noworodka będzie dobrze w tym kąpać? No i nie wiem jak z kikutem pępowinowym?

Co do wizyty, to teraz za dużo nie będzie widać, chyba tylko pęcherzyk z zarodkiem :)

Jakbyś poszła za tydzień to serduszko powinno być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę za tydzien w czwartek:) to wytrzymam. No ona nie kapala najpierw.maluszka nie trzeba tak szybko kapac.wystarczy szmatka w cieplej wodzie namoczona. Potem wiaderko. I masz wolne ręce.tylko glowke trzymala.a jak miał kilka miesięcy to juz na chwile bez opieki możesz zostawic nawet jak na stojaku. Nie marznie Bobas no i mniej zachodu z kąpielą.wod a sie mniej wychladza bo mniejsza powierzchnia parowania.dodatkowo to świetne lekarstwo na kolki. Ona swoje oddala wiec musimy sami kupic. A wiadro sprawdza sie nawet na wyjazdach.wystarczy zlew.jej córcia pól roczna aż piszczy ze szczęścia. Polecilam znajomej i po kilku miesiącach batalii w wanience nagle cisza i radość. No a większość maluchów po prostu...zasypia:)! I najważniejsze.dzidzius nie może się ani zachlysnac ani wypasc

ciri22, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to wiem ze moja znajoma normalnie w malym wiaderku kapala ;p ja zaluje ze nie mam wanny bo dzieciaczki uwielbiaja na brzuszku u mamy lezec i byc woda podmywane ;) jej ta radosc z bliskosci... Chyba sie rozmarzylam ;p

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja uważam,że każdy może kupować co chce i kiedy chce. Nie ma żadnych reguł co do wyprawki. W zeszłej ciąży miałam spory zapas pieluch kupiony,a ze Kaja odeszła,to oddałam znajomej,której bardzo się wtedy przydały. Teraz też będę kupować od teraz. Używam tylko jednorazowych i idzie ich ogromnie dużo,a jak to mój mąż mówi "to nie splesnieje" :) Ja mam już swoje wyrobione podejście co do wyprawki,ale to chyba normalne przy 4 dzieci. Wanny używam od razu dużej,a przewijaka wcale :P Co robią inni,to ich sprawa. Wszak każdy ma wybór ten sam :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zalozylismy konto:) i co miesiąc każde z nas odklada na nie 10% wyplaty...taka lokata na wyprawke;). I wiecie co? Pójdę na usg po 12 tygodniu. Zeby najbardziej nerwowy czas ominąć:) tak wymyśliłam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja uważam,że każdy może kupować co chce i kiedy chce. Nie ma żadnych reguł co do wyprawki. W zeszłej ciąży miałam spory zapas pieluch kupiony,a ze Kaja odeszła,to oddałam znajomej,której bardzo się wtedy przydały. Teraz też będę kupować od teraz. Używam tylko jednorazowych i idzie ich ogromnie dużo,a jak to mój mąż mówi "to nie splesnieje" :) Ja mam już swoje wyrobione podejście co do wyprawki,ale to chyba normalne przy 4 dzieci. Wanny używam od razu dużej,a przewijaka wcale :P Co robią inni,to ich sprawa. Wszak każdy ma wybór ten sam :)
    Najlepszym przewijakiem jest lóżko:) i to prawda stara jak swiat:)

Skierka, ciri22 lubią tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem Wam,że się fatalnie czuję. Wszystko mnie boli. Nie brzuch. Plecy,ale nie ciążowo. Między łopatkami i nerkami,a zwłaszcza z prawej strony. Martwię się...Ciągle w tej ciąży jestem chora. Zatoki mnie wykanczaja. Tak bardzo się boję....

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ