Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
No dokładnie, różnie bywa, może też jeden wózek był z torbą wypchaną jakimiś rzeczami cięższymi albo coś i to też dodało kg. W każdym razie trochę ważą te wózki i trzeba będzie ponosić swoje czasem:P
A może też było tak, ze nie porównywałaś Luca tylko inny model Bebetto np Nico, one wszystkie w miarę podobne są i też mają te same zestawy kolorostyczne-melanzowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2013, 17:31
-
Tak czytałam o tych śpiworkach i kocykach... sama mam termin na końcówkę lutego i nie wiem czy jest sens kupna śpiworka takiego grubego jak kurtka zimowa bo właściwie długo nie posłuży a i tak po narodzinach nie tak od razu się na dwór wychodzi a na następny sezon będzie za mały. Widziałam za to fajny śpiworek z kapturkiem ale z takiego jakby misia, wydaje mi się że na początek wystarczyłby plus jakiś ciepły kocyk, czapeczka i ubranko a posłuży dłużej, również wiosną i się dziecko nie zgrzeje w tym później. Co o tym myślicie?
-
Ja mam ten sam dylemat co Ty KlaraM. Chociaż jeszcze niczego nie kupuję, to zaczynam po mału czytać co jest potrzebne, by za kilka tygodni zrobić listę
Też mam termin na koniec lutego i kompletnie nie wiem jak powinnam skompletować wyprawkę.Mama najcudowniejszych skarbów -
No właśnie Matylda36 też niczego jeszcze nie kupiłam, nawet nie znam płci, ale się zastanawiam już. Kuzynka męża miała termin na 27 lutego i widziałam że kupowała taki gruby śpiworek ale ile razy jej się przydał to pojęcia nie mam. Moim zdaniem przyda się tylko na wyjście ze szpitala i może w marcu jak już będzie można z dzieckiem wyjść i chyba tyle, dlatego skłaniam się ku lżejszemu śpiworkowi z materiału misiowego. Posłuży dłużej więc i pieniążki lepiej zainwestowane bo akurat śpiworki do najtańszych nie należą. No nie wiem, tak myślę.
-
Dziewczyny, chodzi Wam o śpiworki do wózka? Bo jesli tak to ja zamówiłam coś takiego: http://allegro.pl/dwustronny-spiworek-do-wozka-szarfawybor-kolorow-i3585736701.html
Rodzę w grudniu;p więc środek zimy. Myślę, że to wystarczy plus normalny kombinezonik dla niego zimowy. A cena tego śpiworka niezwykle mała.megan8, Nina lubią tę wiadomość
-
Ana27, mnie chodziło o kombinezon właściwie, może źle to nazwałam ubranko zewnętrzne. Ty rodzisz na początku zimy więc wszystko Ci się przyda pewnie a ja na koniec więc nie wszystko mi się opłaca kupować, do tego gondola w wózku też jest z przykryciem zapinanym plus kocyk plus kombinezon z misia, czapa i na marzec wystarczy.
Faktycznie Twój śpiworek niedrogi -
nick nieaktualny
-
hehe dokładnie, ja sama jeszcze tylu rzeczy nie wiem choć już dużo przez okres ciąży się dowiedziałam, też dzięki temu forum:)))
KlaraM, sama zdecyduj jak najlepiej. W tym roku zima była jeszcze w kwietniu;/ Zresztą jak urodzisz to sama zobaczysz, na dwór nie wychodzisz z dzieckiem na spacer od razu także jak coś zdążysz coś kupić/zamówić gdybyś nie miała i tyle:) Ja w zimie myśle ubrać w kombinezon (ale taki normalny, nie z misia samego) plus ten śpiworek. -
Chyba tak zrobię, poczekam do porodu a narazie zaopatrzę się w misia a widziałam już taki fajny gruby, zależy też jaka pogoda będzie, zależy też kiedy dokładnie urodzę bo termin mam na ostatni dzień lutego.
Fajny ten śpiworek, gdybym miała zimę przed sobą też bym taki kupiła a tak to nie wiem bo ani to już zima ani jeszcze wiosna będzie -
nick nieaktualnyAAa przegapiłąm widze watek o moim zapytaniu o wozek bebetto!
Tak to ten luca był chyba, albo Pascal, ale tematen w sklepie miał torbe to chyba luca...
http://www.mulan.pl/bebetto-luca-wozek-wielofunkcyjny-3w1.html
M_F -> sama bym nie kupiłą takiego fotelika, po prostu dostałam, ale bez tapicerki, po kimś. Miałam wyrzucić, ale stwierdzilam ze dobra juz dokupie tą tapicerke a potem moja mama odkryła że to sie bardzo na płąsko rozkłada i pomyslalam, ze to moze i dobrze bo nie kupuje lezaczka, a że mam juz jedno brykajace dziecko, to to bedzie mi trzymało filipa wysoko jak bede na przyklad gotowala obiad, obok mnie, bez ryzyka ze Jasio go gdzies tam zrzuci niechcacy, czy walnie klockiem, choc raczej nie miewa takich zapedow. Ja jestem fanką i milosniczka Ikeowego krzesełka Antilop, ubostwiam wrecz i z namaszczeniem pakowałam na strych do rodzicow, poowijalam, bo bedzie mi sluzyc jeszcze na Filipa jak bedzie juz dobrze siedzący -
a ja dzisiaj musiałm odstresować sie po kłótni wczorajszej z mężem a że dzisiaj jeszcze u Nas w fashion housie było do -90% to znalazłam super buciki dla mojej księżniczki z coccodrillo za 14 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 15:57
kaaasiaczek_, Ancia77, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś miała komodę z przewijakiem albo taki stolik do przewijania?? chodzi mi o to czy posłuży dłużej niż taki przewijak z łóżeczka?Bo jak wyrośnie z przewijaka łóżeczkowego to zostaje nam łóżko a obawiam się czy mój kręgosłup to wytrzyma ciągłe kładzenie podnoszenie z łóżka
-
Ana27 wrote:Dziewczyny, chodzi Wam o śpiworki do wózka? Bo jesli tak to ja zamówiłam coś takiego: http://allegro.pl/dwustronny-spiworek-do-wozka-szarfawybor-kolorow-i3585736701.html
Rodzę w grudniu;p więc środek zimy. Myślę, że to wystarczy plus normalny kombinezonik dla niego zimowy. A cena tego śpiworka niezwykle mała.
Ana czy ten śpiworek ma zamki z boku, żeby można było zapiąć? Czy nakrywa się dziecko jak kołderką?