X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Właśnie ja znalazłam coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/

Ja mam dokladnie ten sam, kupilam uzywany za 40 zł w bardzo dobrym stanie, bo szkoda mi kasy na cos co starczy maks pol roku, pomalowalam sobie na biało, a potem mozna to przeciac, zrobic z ego dwa stoliki da dzieci, albo obic grubą tkanina ikeową i miec szafke... nie szkoda tego w razie czego zniszczyc ani nic. Gdzies wklejalama kilka linkow z przerobkami tych szafeczek, byly super pomysly, ktos nawet kuchenke dla corki z tego zrobił :) Moze nawet pare stron wczesniej w tym wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 15:00

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Ana czy ten śpiworek ma zamki z boku, żeby można było zapiąć? Czy nakrywa się dziecko jak kołderką?
    Niestety nie ma, a zamawiając wydawało mi się, ze ma:P Tylko źle przeczytałamm opis aukcji:P W każdym razie jak już przyszedł to widzę, że bedzie odpowiednni nawet bez zamków, bo jest taki w miarę szeroki, długi, można bedzie kombinowac, zawijać, podwijać, dzidziuś na pewno się nie odkryje.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja mam dokladnie ten sam, kupilam uzywany za 40 zł w bardzo dobrym stanie, bo szkoda mi kasy na cos co starczy maks pol roku, pomalowalam sobie na biało, a potem mozna to przeciac, zrobic z ego dwa stoliki da dzieci, albo obic grubą tkanina ikeową i miec szafke... nie szkoda tego w razie czego zniszczyc ani nic. Gdzies wklejalama kilka linkow z przerobkami tych szafeczek, byly super pomysly, ktos nawet kuchenke dla corki z tego zrobił :) Moze nawet pare stron wczesniej w tym wątku :)
    Też go będę kupować:))) Tylko myślałam, ze są białe ale widzę, ze też bede musiała przemalować.

zsxuot7.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do odnośnie stołów do przewijania. Moja teściowa mówi żeby nie kupować przewijaka że można to wykonać na łóżku.moja intuicja podpowiada mi żeby kupić bo będę miała pewność że ma odpowiednie ułożenia malucha ale już sama nie wiem

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    dziewczyny mam pytanie do odnośnie stołów do przewijania. Moja teściowa mówi żeby nie kupować przewijaka że można to wykonać na łóżku.moja intuicja podpowiada mi żeby kupić bo będę miała pewność że ma odpowiednie ułożenia malucha ale już sama nie wiem

jestem za przewijakiem. Weź pod uwagę twój kręgosłup, ciągle przy przewijaniu w pozycji pochylonej?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 5 października 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. poza tym tu dziewczyny piszą że można za 79 zł kupić.
    Chyba maluszek też leży w odpowiedniej pozycji?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowac kupowac... ktoś kto jest minimalistą, lub ceni sobie oszczednosci, albo zwyczajnie go nie stac moze sobie przewijać na łóżku a nawet na dywanie jak chce, ale uważam, ze 40 czy nawet nowka 80 zł to nie wydatek w świetle innych wydatkow na dziecko jakie musimy ponieść, a to baaardzo ułatwia cały proces przewijania, ceń przede wszystkim swoje plecy... teraz beda duzo i czesto dzwigac. Jak masz jakas komod szeroka czy biurko, mozesz zaadaptowac taki mebel, kupic wtedy tylko ten dmuchany wklad ikea za 24 zł i komplet przescieradełek frotte na to i tyle. Tak przewijałam przy pierwszym dziecku.

PRzede wszystkim:
    - to że tesćiowa, czy mama czy kumpela przewijała na łóżku i świetnie jej sie to sprawdzało, nie znaczy że ty masz nie mieć bo ktos nie miał (tu jakas dziewczyna pisała też że tesciowa wmawiala jej, że jak ona nie karmila piersia, to nasza kolezanka tez bedzie karmic butelką- wtf?!- tak nie mozna mowic przyszlej mamie)
    - cen kregoslup
    - to niewielki wydatek w porownaniu z reszta. Polecam poszperac nad używanym w dobrym stanie, jak nie znajdziesz to kupic nowy w ikei za te 79.

Ana, tez chcialam najpierw kupic to białe w ikei, ale jest droższy i ma chyba jedna polke wiecej (ale wg mnie niepotrzebna jak sie ma blisko do szafy)

Ana27, patti, иιєиσямαℓиα, Amicizia, Rucia lubią tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przewijak ale często przebieram małą na tapczanie. Tylko nie pochylam się nad nią a siedzę. Tak mi jest wygodnie. Przewijak sprawdza się u nas po kąpieli. Trzeba samemu przetestować jak będzie nam najwygodniej.

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakby któraś z Was była zainteresowana to od jutra w Biedronce są pieluchy tetrowe białe 10 szt. za 21,99 zł (wymiary 70x80 cm) i ręczniki z myjkami (z kapturkiem) za 23,99 zł. :)

Nina, patti, Rucia lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom_i_relaks.html#/Dom%20i%20relaks/0

patti lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też czekam na te pieluchy :)

kaaasiaczek_, patti, Vixen lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam 20 tetrowek, wlasnie 10 kupilam kiedys w biedronce i 10 w tesco i zauwazylam ,ze znacznie sie roznia materialem ,tylko teraz juz nie pamietam ,ktore kupilam w tesco ,a ktore w biedronce :-)mnie poki co 20 wystarcza .10 to wedlug mnie za malo -mnie glownie sluza na przewijak.mam przescieradelka z ikei ,ale pieluchy potrzebne sa pod glowe jak malemu sie uleje i pod pupe , bo wiadomo ,ze czasem sie zabrudzi , rowniez osuszam pupe tetrowka.mam podzial, te gorszej jakosci tetrowki ida pod pupe albo wysuszanie pupy,a te lepszej pod glowke, do wozka itp.teraz to sie ciesze ,ze mam 2 rodzaje tetrowek ,bo przynajmniej nie wycieram buzi pielucha ,ktora wczesniej podcieralam tylek hehe.(warto miec wiecej, bo wtedy mozna zaladowac cala pralke co jakis czas i nie prac na pusto)ja wstawiam 2 pelne pralki w tyg z ciuchami malego, glownie te tetrowki ,no i w nocy robi okropne kupy ,ktore przeciekaja przez pampers i czasem to go 3 razy w nocy przebieram, w dzien nie mam takich atrakcji-na szzcescie maly bardzo lubi jak sie go przebiera wrecz smieje sie w glos szczegolnie noca_

czy ktos oprocz m_f ,zakupil spiworek womar na zime???
    podobaja mi sie ze strony internetowej i chyba sie zdecyduje

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego przewijak z ikei za 79 zl, to ja sadzilam ,ze on wystarczy na dluzej, dopiero podczas montazu wyczytalam ,ze jest przewidziany do 10 kg.tomek wazy juz 5300 ;-D
    pozniej na czym mam go przewijac???myslalam o pralce ,ale czy pralka wytrzyma???

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20 tetrówek i 10 takich małych białych ręczniczków z Ikei. Używam ich jako myjek przy przewijaniu, bo u nas chusteczki są używane tylko poza domem :) A tak to woda z mydłem.

Przewijak to baaardzo przydatna i ważna rzecz, przynajmniej kładąc dziecko pochylamy się całymi, wyprostowanymi plecami w przód, a nie zginamy :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam.sie z tym co napisala Suzy. W 100% a to o tesviowej to o mnie :D

Ja tupowego przewijaka nue kupowalam, tylko ten usztywniany co mozna za pomoca.koleczkow zamocowac na lozeczku, bo jeszcze nie wiem co mi sie w sypialni zmiesci. Bedziiemy miec tez ikeowa.komode i moje stare biurko wiec zobaczymy co i jak i gdzie ostatecznie bedziemy przewijac, ale na pewno korzystnie dla naszego ktegoslupa.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijaka jeszcze, Patti, 10 kilo ma dziecię blizej roku. Moj 3latek wazy 15 kilo - to tak w ramach orientacji jak to sie w czasie rozciaga, dzieci zwalniaja itp. W kazdym razie nie ma chyba przewijaka tak dlugiego, zeby przewijac caly okres pieluchowania, wiec ten z ikei do 10 kg jest bardzo optymalny. Zawsze uwazalam ze przewijaki wszystkich firm sa przykrotkie, ale jakie te sprzety musialyby byc? Przewijak jest po to by zapewnickomfort i bezpieczeństwo watlemu cialku.maluszka, ktore ponad to rodzic musi podnosic w specyficzny sposb duzo sie nachylajac. Jak dziecko juz siada i silnie sie trzyma to wszystko sie zmienia i przewijamy gdzie popadnie. Po wielkich kupach nawet u duzych dzieci myjemy pupe w wannie zreszta do knca pieluchowania powinnismy po nocy oplukac dziecku przod i tyl, sami bysmy chcieli sie ubrac w czyste rzeczy bedac podmytym jesli calanoc robilibysmy pod siebie.

patti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, listy znajdziesz na 73 stronie tego watku badz na yourbabyproject.pl.tl (tam weszla mi tylko ubrankowa, jest problem z wrzuceniem nierozmytych pozostalych. W razie czego sa na ssamj gorze poprzedniej wersji bloga yourbabyproject.blogspot.com)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujcie przewijaki! Jeszcze 2 tygodnie temu nie brałam takiej opcji pod uwagę, ale do zmiany zdania namówiła mnie sąsiadka. Jednak będzie to bardzo odciążajace dla naszych kręgosłupów.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie ma ryzyka ze w srodku nocy bedziemy musielu zmieniac sobie pościel na czystą :)

Rucia lubi tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wróciłam z ciucholandowych zakupów ;)
    Kupiłam 10 szt. body nexta w idealnym stanie z krótkim i długim rękawem /na 0-3m/ i zapłaciłam za to 22,-
    Do tego zaopatrzyłam się w biedronkowe pieluchy tetrowe 22.-

Od czw. są w biedronie chusteczki nawilżane Dada w dwupakach za 8,- ale to te całkowicie naturalne Dada cotton bez parabenów, alkoholu i PEG więc z pewnością je kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 13:17

pasia27, kaaasiaczek_, patti, Lula_w lubią tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ