Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymadzia123 wrote:Właśnie ja znalazłam coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
Ja mam dokladnie ten sam, kupilam uzywany za 40 zł w bardzo dobrym stanie, bo szkoda mi kasy na cos co starczy maks pol roku, pomalowalam sobie na biało, a potem mozna to przeciac, zrobic z ego dwa stoliki da dzieci, albo obic grubą tkanina ikeową i miec szafke... nie szkoda tego w razie czego zniszczyc ani nic. Gdzies wklejalama kilka linkow z przerobkami tych szafeczek, byly super pomysly, ktos nawet kuchenke dla corki z tego zrobił Moze nawet pare stron wczesniej w tym wątku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2013, 15:00
-
Tinka85 wrote:Ana czy ten śpiworek ma zamki z boku, żeby można było zapiąć? Czy nakrywa się dziecko jak kołderką?
-
Suzy Lee wrote:Ja mam dokladnie ten sam, kupilam uzywany za 40 zł w bardzo dobrym stanie, bo szkoda mi kasy na cos co starczy maks pol roku, pomalowalam sobie na biało, a potem mozna to przeciac, zrobic z ego dwa stoliki da dzieci, albo obic grubą tkanina ikeową i miec szafke... nie szkoda tego w razie czego zniszczyc ani nic. Gdzies wklejalama kilka linkow z przerobkami tych szafeczek, byly super pomysly, ktos nawet kuchenke dla corki z tego zrobił Moze nawet pare stron wczesniej w tym wątku
-
dziewczyny mam pytanie do odnośnie stołów do przewijania. Moja teściowa mówi żeby nie kupować przewijaka że można to wykonać na łóżku.moja intuicja podpowiada mi żeby kupić bo będę miała pewność że ma odpowiednie ułożenia malucha ale już sama nie wiem
-
haybeauti wrote:dziewczyny mam pytanie do odnośnie stołów do przewijania. Moja teściowa mówi żeby nie kupować przewijaka że można to wykonać na łóżku.moja intuicja podpowiada mi żeby kupić bo będę miała pewność że ma odpowiednie ułożenia malucha ale już sama nie wiem
jestem za przewijakiem. Weź pod uwagę twój kręgosłup, ciągle przy przewijaniu w pozycji pochylonej? -
nick nieaktualnyKupowac kupowac... ktoś kto jest minimalistą, lub ceni sobie oszczednosci, albo zwyczajnie go nie stac moze sobie przewijać na łóżku a nawet na dywanie jak chce, ale uważam, ze 40 czy nawet nowka 80 zł to nie wydatek w świetle innych wydatkow na dziecko jakie musimy ponieść, a to baaardzo ułatwia cały proces przewijania, ceń przede wszystkim swoje plecy... teraz beda duzo i czesto dzwigac. Jak masz jakas komod szeroka czy biurko, mozesz zaadaptowac taki mebel, kupic wtedy tylko ten dmuchany wklad ikea za 24 zł i komplet przescieradełek frotte na to i tyle. Tak przewijałam przy pierwszym dziecku.
PRzede wszystkim:
- to że tesćiowa, czy mama czy kumpela przewijała na łóżku i świetnie jej sie to sprawdzało, nie znaczy że ty masz nie mieć bo ktos nie miał (tu jakas dziewczyna pisała też że tesciowa wmawiala jej, że jak ona nie karmila piersia, to nasza kolezanka tez bedzie karmic butelką- wtf?!- tak nie mozna mowic przyszlej mamie)
- cen kregoslup
- to niewielki wydatek w porownaniu z reszta. Polecam poszperac nad używanym w dobrym stanie, jak nie znajdziesz to kupic nowy w ikei za te 79.
Ana, tez chcialam najpierw kupic to białe w ikei, ale jest droższy i ma chyba jedna polke wiecej (ale wg mnie niepotrzebna jak sie ma blisko do szafy)Ana27, patti, иιєиσямαℓиα, Amicizia, Rucia lubią tę wiadomość
-
no ja mam 20 tetrowek, wlasnie 10 kupilam kiedys w biedronce i 10 w tesco i zauwazylam ,ze znacznie sie roznia materialem ,tylko teraz juz nie pamietam ,ktore kupilam w tesco ,a ktore w biedronce :-)mnie poki co 20 wystarcza .10 to wedlug mnie za malo -mnie glownie sluza na przewijak.mam przescieradelka z ikei ,ale pieluchy potrzebne sa pod glowe jak malemu sie uleje i pod pupe , bo wiadomo ,ze czasem sie zabrudzi , rowniez osuszam pupe tetrowka.mam podzial, te gorszej jakosci tetrowki ida pod pupe albo wysuszanie pupy,a te lepszej pod glowke, do wozka itp.teraz to sie ciesze ,ze mam 2 rodzaje tetrowek ,bo przynajmniej nie wycieram buzi pielucha ,ktora wczesniej podcieralam tylek hehe.(warto miec wiecej, bo wtedy mozna zaladowac cala pralke co jakis czas i nie prac na pusto)ja wstawiam 2 pelne pralki w tyg z ciuchami malego, glownie te tetrowki ,no i w nocy robi okropne kupy ,ktore przeciekaja przez pampers i czasem to go 3 razy w nocy przebieram, w dzien nie mam takich atrakcji-na szzcescie maly bardzo lubi jak sie go przebiera wrecz smieje sie w glos szczegolnie noca_
czy ktos oprocz m_f ,zakupil spiworek womar na zime???
podobaja mi sie ze strony internetowej i chyba sie zdecydujekaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
co do tego przewijak z ikei za 79 zl, to ja sadzilam ,ze on wystarczy na dluzej, dopiero podczas montazu wyczytalam ,ze jest przewidziany do 10 kg.tomek wazy juz 5300
pozniej na czym mam go przewijac???myslalam o pralce ,ale czy pralka wytrzyma??? -
nick nieaktualnyJa mam 20 tetrówek i 10 takich małych białych ręczniczków z Ikei. Używam ich jako myjek przy przewijaniu, bo u nas chusteczki są używane tylko poza domem A tak to woda z mydłem.
Przewijak to baaardzo przydatna i ważna rzecz, przynajmniej kładąc dziecko pochylamy się całymi, wyprostowanymi plecami w przód, a nie zginamy -
Zgadzam.sie z tym co napisala Suzy. W 100% a to o tesviowej to o mnie
Ja tupowego przewijaka nue kupowalam, tylko ten usztywniany co mozna za pomoca.koleczkow zamocowac na lozeczku, bo jeszcze nie wiem co mi sie w sypialni zmiesci. Bedziiemy miec tez ikeowa.komode i moje stare biurko wiec zobaczymy co i jak i gdzie ostatecznie bedziemy przewijac, ale na pewno korzystnie dla naszego ktegoslupa.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do przewijaka jeszcze, Patti, 10 kilo ma dziecię blizej roku. Moj 3latek wazy 15 kilo - to tak w ramach orientacji jak to sie w czasie rozciaga, dzieci zwalniaja itp. W kazdym razie nie ma chyba przewijaka tak dlugiego, zeby przewijac caly okres pieluchowania, wiec ten z ikei do 10 kg jest bardzo optymalny. Zawsze uwazalam ze przewijaki wszystkich firm sa przykrotkie, ale jakie te sprzety musialyby byc? Przewijak jest po to by zapewnickomfort i bezpieczeństwo watlemu cialku.maluszka, ktore ponad to rodzic musi podnosic w specyficzny sposb duzo sie nachylajac. Jak dziecko juz siada i silnie sie trzyma to wszystko sie zmienia i przewijamy gdzie popadnie. Po wielkich kupach nawet u duzych dzieci myjemy pupe w wannie zreszta do knca pieluchowania powinnismy po nocy oplukac dziecku przod i tyl, sami bysmy chcieli sie ubrac w czyste rzeczy bedac podmytym jesli calanoc robilibysmy pod siebie.
patti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorjana, listy znajdziesz na 73 stronie tego watku badz na yourbabyproject.pl.tl (tam weszla mi tylko ubrankowa, jest problem z wrzuceniem nierozmytych pozostalych. W razie czego sa na ssamj gorze poprzedniej wersji bloga yourbabyproject.blogspot.com)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś wróciłam z ciucholandowych zakupów
Kupiłam 10 szt. body nexta w idealnym stanie z krótkim i długim rękawem /na 0-3m/ i zapłaciłam za to 22,-
Do tego zaopatrzyłam się w biedronkowe pieluchy tetrowe 22.-
Od czw. są w biedronie chusteczki nawilżane Dada w dwupakach za 8,- ale to te całkowicie naturalne Dada cotton bez parabenów, alkoholu i PEG więc z pewnością je kupię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 13:17
pasia27, kaaasiaczek_, patti, Lula_w lubią tę wiadomość