Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobre zakupy zrobiłaś ale nie łudź się, że jakiekolwiek chusteczki nawilżane sa całkowicie naturalne ;P ALe też mam na poczatek dwie paczki tych Dada Cotton, bo jednak na te wersje EKO po 15 zł paczka nooo nie mam... bo paczek schodzi z 6 na miesiac.
-
nick nieaktualny
-
w Biedronce od 24 października mają być jeszcze bodziaki z Disney'a (kermit, itd.), pajace niemowlęce długie rękawy i zakryte stópki po 12,99 zł/szt. i jeszcze będą także od 24.10. zestawy niemowlęce np. 2 koszulki (z długim i krótkim rękawem), bluzy, spodnie dresowe, rozmiary od 68-86. za 17,99 zł/szt. lub kpl. tylko te ciuszki będą w wybranych biedronkach, także trzeba patrzeć na stronie w których dokładnie. jeszcze rajstopy niemowlęce z antypoślizgowymi stópkami, rozm. 68/74, 80/86 za 8,49 zł (od 14.10.)
fajne będą jeszcze myjki - pacynki dla dzieci za 6,99 zł. wesołe, kolorowe wzory, pampersy Huggies rozm. 3 (80 szt.), 4 (68 szt.), 5 (56 szt.) za 32,99 zł. i właśnie chusteczki Dada Cotton, 2 opakowania za 7,99 zł (2 x 63 szt.)Miriam, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Dobre zakupy zrobiłaś ale nie łudź się, że jakiekolwiek chusteczki nawilżane sa całkowicie naturalne ;P ALe też mam na poczatek dwie paczki tych Dada Cotton, bo jednak na te wersje EKO po 15 zł paczka nooo nie mam... bo paczek schodzi z 6 na miesiac.
no cóż zdaję sobie z tego sprawę
Póki co robiąc tego rodzaju zakupy kieruje się analizami składów - na tym blogu super jest opisany skład najbardziej znanych i popularnych chusteczek dla niemowlaków --> http://www.srokao.pl/search/label/Chusteczki%20nawil%C5%BCane
I jak to teraz często bywa te najtańsze i najmniej popularne wśród mam mają najfajniejsze składy. -
Suzy Lee wrote:Kaaasiaczek, a masz jakiś link do gazetki po 24.10? skąd to wiesz?
http://gazetki.biedronka.pl/g217,nasz_jesienny_swiat_kosmetykow.html#/Nasz%20Jesienny%20%C5%9Awiat%20kosmetyk%C3%B3w/0
http://gazetki.biedronka.pl/g218,moda_dla_kazdego.html#/Moda%20dla%20ka%C5%BCdego/0Suzy Lee, anilorak lubią tę wiadomość
-
suzy, dzieki za info o przewijaku.
suzy ,ja malego po kazdej kupie biore pod kran i myje wiec przynajmniej 5 razy w ciagu dnia ma myty tylek i przod hehe,najgorzej ,ze noca robi najwieksze kupy, no ale dziekowac ,ze pomimo ze sie rozbudza tym myciem ,to po ubraniu czystej pieluchy znowu zasypia. -
nick nieaktualnyMoja mama tez kupila za 20 w ciucholandzie kombinezon na druga polowe zimy jak nowke
Dzieki kaaasiaczek, zajrzw tam wievzirkiem jak odzyskam dostep do kompa.
Fifi, dzięki za link tez zajrze poznoej i zobacze czy te co kupuje sa wsrod tych z lepszym skladem. Bo nie kupuje zadnych markowych chusteczek.kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfifi83 wrote:no cóż zdaję sobie z tego sprawę
Póki co robiąc tego rodzaju zakupy kieruje się analizami składów - na tym blogu super jest opisany skład najbardziej znanych i popularnych chusteczek dla niemowlaków --> http://www.srokao.pl/search/label/Chusteczki%20nawil%C5%BCane
I jak to teraz często bywa te najtańsze i najmniej popularne wśród mam mają najfajniejsze składy.
Ooo widzisz, to wszystkie te co kupuje tam są Linteo, ostatnio na probe zolte z reala wzielam, dady od czasu do czasu i wickiesy czesto kupowałam bo mialam blisko do kauflandu. Ale głownie Linteo.
-
nick nieaktualnyTrzeba zwracać uwagę na:
- nawilzenie (są takie ktore sa ZBYT mokre, zostawiają ohydnie śliską skórę pupy i rąk, jakąś pianę w ogóle..., a bywają i tak suche, że ciężko nią coś płynnie zebrać. Czasem jest tak, żę ogólnie paczka jest ok, ale te przy samym dole są te najmokrzejsze)
- na ilość w paczce (cieszymy sie ze cos jest tańsze, a tam tak na prawde 10 chusteczek mniej)
- na wielkość chusteczki lub jej gruboość, a raczej cienkość (noo producenci szukają sposobów jak tu zaoszczedzić i tyle o ile mi juz nie robi różnicy przy 2 latku, czy chusteczka jest mniejsza, to przy kupach niemowlaka ma to znaczenie... no i grubość)
- na zapach (bywaja tak drażniące nos chemicznymi oparami, ze trudno wytrzymać przewiniecie)иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość
-
Dziś znowu zaszłam do ciucha Mam za dużo wolnego czasu i to się źle odbije na portfelu
Ale za to po tym wyjściu zrobiłam przegląd rzeczy dla małego i stwierdzam, że jest obciuchany na pierwsze 4-5 miesięcy. Może kupie jeszcze coś takiego typowo na wyjście do kogoś w odwiedziny - jeden lub dwa komplety i wystarczy.
Dla siebie dorwałam nowe ciążowe spodnie dżinsowe H$M Mama za śmieszne 14,-
Metki jeszcze miały a leżą idealnieSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
patti wrote:fifi, no i dobrze ,ze masz juz ciuszki na zapas na kilka miesiecy -ja obecnie nie mam czasu, ani sil czesto ,zeby szukac jakichs fajnych rzeczy, tylko tyle co jest w poblizu domu
No właśnie też o tym pomyślałam - tym bardziej, że teraz mam na to i czas i chęci, a mam kilka takich miejsc, gdzie takie podstawowe ciuszki dla maluszków /body, pajacyki, rampersy/ są średnio po 1,- i to w super stanie
Takie już bardziej fikuśnie typu bluzy, sweterki, spodnie kupuje w granicach max. 6,- co jest śmieszną ceną w porównaniu do tego, ile trzeba zapłacić w sklepach.
Jak podliczyłam to na ciuszkowe zakupy poszło mi ok.150,- plus rzeczy od siostry. -
dziewczyny mam pytanie jaka oliwke polecacie dla dziecka? jets tyle firm ze mozna zgłupiec, skłąniam sie ku bambino al enie wime czy sa jakies lepsze, ogólnie oliwkę zmairzam stosowac głównie do masażu, bo kąpac bede w oilatum baby
pasia27 lubi tę wiadomość