X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre zakupy zrobiłaś :) ale nie łudź się, że jakiekolwiek chusteczki nawilżane sa całkowicie naturalne ;P ALe też mam na poczatek dwie paczki tych Dada Cotton, bo jednak na te wersje EKO po 15 zł paczka nooo nie mam... bo paczek schodzi z 6 na miesiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio była promocja pieluszek Dada Mega Paka w Biedronce newborn 178szt. za 49,99, ale kurcze za późno się obudziłam :(

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Biedronce od 24 października mają być jeszcze bodziaki z Disney'a (kermit, itd.), pajace niemowlęce długie rękawy i zakryte stópki po 12,99 zł/szt. i jeszcze będą także od 24.10. zestawy niemowlęce np. 2 koszulki (z długim i krótkim rękawem), bluzy, spodnie dresowe, rozmiary od 68-86. za 17,99 zł/szt. lub kpl. tylko te ciuszki będą w wybranych biedronkach, także trzeba patrzeć na stronie w których dokładnie. jeszcze rajstopy niemowlęce z antypoślizgowymi stópkami, rozm. 68/74, 80/86 za 8,49 zł (od 14.10.)

fajne będą jeszcze myjki - pacynki dla dzieci za 6,99 zł. wesołe, kolorowe wzory, pampersy Huggies rozm. 3 (80 szt.), 4 (68 szt.), 5 (56 szt.) za 32,99 zł. i właśnie chusteczki Dada Cotton, 2 opakowania za 7,99 zł (2 x 63 szt.)

Miriam, Rucia lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaasiaczek, a masz jakiś link do gazetki po 24.10? skąd to wiesz? :)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:08

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dobre zakupy zrobiłaś :) ale nie łudź się, że jakiekolwiek chusteczki nawilżane sa całkowicie naturalne ;P ALe też mam na poczatek dwie paczki tych Dada Cotton, bo jednak na te wersje EKO po 15 zł paczka nooo nie mam... bo paczek schodzi z 6 na miesiac.

no cóż zdaję sobie z tego sprawę :/
    Póki co robiąc tego rodzaju zakupy kieruje się analizami składów - na tym blogu super jest opisany skład najbardziej znanych i popularnych chusteczek dla niemowlaków --> http://www.srokao.pl/search/label/Chusteczki%20nawil%C5%BCane

I jak to teraz często bywa te najtańsze i najmniej popularne wśród mam mają najfajniejsze składy.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Kaaasiaczek, a masz jakiś link do gazetki po 24.10? skąd to wiesz? :)

http://gazetki.biedronka.pl/g217,nasz_jesienny_swiat_kosmetykow.html#/Nasz%20Jesienny%20%C5%9Awiat%20kosmetyk%C3%B3w/0

http://gazetki.biedronka.pl/g218,moda_dla_kazdego.html#/Moda%20dla%20ka%C5%BCdego/0

Suzy Lee, anilorak lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, to te oferty, tam znajdziesz to co wypisałam. ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy, dzieki za info o przewijaku.
    suzy ,ja malego po kazdej kupie biore pod kran i myje wiec przynajmniej 5 razy w ciagu dnia ma myty tylek i przod hehe,najgorzej ,ze noca robi najwieksze kupy, no ale dziekowac ,ze pomimo ze sie rozbudza tym myciem ,to po ubraniu czystej pieluchy znowu zasypia.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciucholandow, ja ostatnio kupilam sliczny kombinezonik ,tak na pore jesienna w sam raz za jedyne 16 zl.

kaaasiaczek_, pasia27 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez kupila za 20 w ciucholandzie kombinezon na druga polowe zimy jak nowke :)

Dzieki kaaasiaczek, zajrzw tam wievzirkiem jak odzyskam dostep do kompa.

Fifi, dzięki za link tez zajrze poznoej i zobacze czy te co kupuje sa wsrod tych z lepszym skladem. Bo nie kupuje zadnych markowych chusteczek.

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest fajna stronka z promocjami może się przyda http://promobaby.pl/

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos chusteczek, ja ostatnio kupiłam chusteczki Mothercare i będziemy testować :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi83 wrote:
    no cóż zdaję sobie z tego sprawę :/
    Póki co robiąc tego rodzaju zakupy kieruje się analizami składów - na tym blogu super jest opisany skład najbardziej znanych i popularnych chusteczek dla niemowlaków --> http://www.srokao.pl/search/label/Chusteczki%20nawil%C5%BCane

I jak to teraz często bywa te najtańsze i najmniej popularne wśród mam mają najfajniejsze składy.

Ooo widzisz, to wszystkie te co kupuje tam są :P Linteo, ostatnio na probe zolte z reala wzielam, dady od czasu do czasu i wickiesy czesto kupowałam bo mialam blisko do kauflandu. Ale głownie Linteo.

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będę w realu to kupię na próbę te najtańsze Tip-y :)
    Mają najfajniejszy skład - ciekawe tylko czy mi podpasują :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2013, 18:12

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zwracać uwagę na:
    - nawilzenie (są takie ktore sa ZBYT mokre, zostawiają ohydnie śliską skórę pupy i rąk, jakąś pianę w ogóle..., a bywają i tak suche, że ciężko nią coś płynnie zebrać. Czasem jest tak, żę ogólnie paczka jest ok, ale te przy samym dole są te najmokrzejsze)
    - na ilość w paczce (cieszymy sie ze cos jest tańsze, a tam tak na prawde 10 chusteczek mniej)
    - na wielkość chusteczki lub jej gruboość, a raczej cienkość (noo producenci szukają sposobów jak tu zaoszczedzić i tyle o ile mi juz nie robi różnicy przy 2 latku, czy chusteczka jest mniejsza, to przy kupach niemowlaka ma to znaczenie... no i grubość)
    - na zapach (bywaja tak drażniące nos chemicznymi oparami, ze trudno wytrzymać przewiniecie)

иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu zaszłam do ciucha :D Mam za dużo wolnego czasu i to się źle odbije na portfelu ;)
    Ale za to po tym wyjściu zrobiłam przegląd rzeczy dla małego i stwierdzam, że jest obciuchany na pierwsze 4-5 miesięcy. Może kupie jeszcze coś takiego typowo na wyjście do kogoś w odwiedziny - jeden lub dwa komplety i wystarczy.

Dla siebie dorwałam nowe ciążowe spodnie dżinsowe H$M Mama za śmieszne 14,-
    Metki jeszcze miały a leżą idealnie :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi, no i dobrze ,ze masz juz ciuszki na zapas na kilka miesiecy -ja obecnie nie mam czasu, ani sil czesto ,zeby szukac jakichs fajnych rzeczy, tylko tyle co jest w poblizu domu

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• fifi83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    fifi, no i dobrze ,ze masz juz ciuszki na zapas na kilka miesiecy -ja obecnie nie mam czasu, ani sil czesto ,zeby szukac jakichs fajnych rzeczy, tylko tyle co jest w poblizu domu

No właśnie też o tym pomyślałam - tym bardziej, że teraz mam na to i czas i chęci, a mam kilka takich miejsc, gdzie takie podstawowe ciuszki dla maluszków /body, pajacyki, rampersy/ są średnio po 1,- i to w super stanie :)
    Takie już bardziej fikuśnie typu bluzy, sweterki, spodnie kupuje w granicach max. 6,- co jest śmieszną ceną w porównaniu do tego, ile trzeba zapłacić w sklepach.

Jak podliczyłam to na ciuszkowe zakupy poszło mi ok.150,- plus rzeczy od siostry.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie jaka oliwke polecacie dla dziecka? jets tyle firm ze mozna zgłupiec, skłąniam sie ku bambino al enie wime czy sa jakies lepsze, ogólnie oliwkę zmairzam stosowac głównie do masażu, bo kąpac bede w oilatum baby

pasia27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ