Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
ja kupiła johnson&johnson ale tą zwykłą różową, bo ona jest bez żadnych upachniaczy i dodatków. Ja i tak oliwkę będę używać ewentualnie do ciemieniuchy i nagłych wypadkach miejscowo. Nie planuję jej z założenia stosować na skórę. Mam balsam hippa do skóry i płyn do mycia włosów i ciała hippa.
-
Drogie mamy, nie wiem gdzie o to pytac. ktoras z was pisala, ze czyta swojemu malenstwu bajki, my z moim M tez chcemy zaczac czytac naszej coreczce i tu moje pytanie: jakie bajki, rymowanki polecacie? moze jakas strona z ktorej moglabym sciagnac cos fajnego?
-
A co do oliwki to uzywam bambino i tylko do ciemieniuchy i jak masuje stopki kacperkowi po kapieli.warto wziasc do szpitala bo moj mial bardzo wysuszona luszczaca jakby skorke na stopkach i kolo kostwk wiec smarowalam i ok.
Ogolnie oliwka wcale nie jest dobra bo zaatyka pory..
My akurat nic do cialka nie uzywamy i jest ok.do kapieli johnson 3w1 jest bardzo wydajny i nas nie uczula a nie trzeba sie motac z szamponem osobno.. -
Moja szwagierka zachwala kosmetyki dla dzieci Mustelli, ale ona w Stanach a w Polsce słyszałam tylko o kremie na rozstępy dla kobiet i nawet nie wiem czy te dla noworodków też można u nas dostać. Podobno Mustella rewelacyjnie rozprawia się z ciemieniuchą o co przy innych kosmetykami u jej dzieci było ciężko.
-
Mi w szkole rodzenia polecali na początek zwykłe drogeryjne kosmetyki np Hipp, Bambino. Jak okaże się że skóra dziecka wymaga lepszej opieki to dopiero powinno się sięgać po apteczne kosmetyki np Emolium etc. Skóra łatwo się przyzwyczaja i potem ciężko zacząć używać drogeryjne specyfiki, a koszt aptecznych jest znaczny.Poza tym jeśli na normalną skórę użyjemy aptecznego wyrobu, to co zrobimy w razie przesuszenia? Ja używałam Hippa (ze względu na skład), a jak się dzieć przesuszył(inna woda u dziadków) to kupiłam oliatum i przeszło raz dwa. Poza tym zamiast oliwki lepiej stosować mleczka.
Na ciemieniuchę stosowałam krem AA "Mama i ja" i przeszło za pierwszym razem. -
Właśnie ja dziś stałam w rossmanie i stałam i nie wiedziałam co wziętość i w końcu nie wzięłam nic to teraz już będę wiedziała.A do pępka co co gaziki czy jakieś patyczki??bo ja to zielona w temacie.Chyba jutro wezmę kartkę i wypiszę wszystko bo bez niej ani rusz
-
My do pępka używaliśmy gaziki i patyczki + octenisept.
Poza tym:
-płyn do kąpieli Hipp (potem też Nivea SOS z oliwką, Bubchen, ale Hipp jest najfajniejszy)
-mleczko do ciała Hipp (teraz już nic- dzieć ma roczek)
-do pupy Alantan Plus, Linomag (starałam się kupować ochronne nie lecznicze), teraz Nivea SOS (najlepszy na świecie), czasem Bambino. W razie odparzeń Tormentalum (nie Tormentiol!)- maść jest genialna, wszystko znika w jeden dzień i nie zawiera boraxu jak Tormentiol
-do buzi na spacery wiosną i jesienią krem Hippa, zimą Nivea na niepogodę a latem Ziajka 50 SPF.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
madzia123 wrote:Właśnie ja dziś stałam w rossmanie i stałam i nie wiedziałam co wziętość i w końcu nie wzięłam nic to teraz już będę wiedziała.A do pępka co co gaziki czy jakieś patyczki??bo ja to zielona w temacie.Chyba jutro wezmę kartkę i wypiszę wszystko bo bez niej ani rusz
W Rossmanie można wyrobić sobie kartę Rossnę - my po roku mamy 8%, a że kupuję wszystkie rzeczy: pieluchy, mleko, obiadki, deserki, kaszki, chusteczki i kremy raz w miesiącu to rabat jest odczuwalny:-P
Polecam stronę: http://www.bangla.pl/dzieci?sid=sms3c9uj5c11d96m2u5oqnpbt4
warto poczytać opinie zanim się coś kupiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 17:03
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Babydream za 11 zl- Świetny krem na rozstepy i tani-2 ciaze i ani jednego rozstepu
ale to nie koniecznie wina kosmetyku, może raczej tendencja do rozstępów -
Suzy Lee wrote:Babydream za 11 zl- Świetny krem na rozstepy i tani-2 ciaze i ani jednego rozstepu
Ostatnio cała seria była przeceniona - krem i oliwka kosztowały w granicach 9,-.
Oliwka ma super skład - ja jeszcze dolewam do niej organiczny olejek arganowy, awokado i makadamia - mam za groszę olejek o niebo lepszy od biooil i o wiele tańszy -
nick nieaktualny
-
Witajcie mam pytanie do dziewczyn które kupiły łóżeczka z całym wyposażeniem na allegro przeglądam je i nie mam pojecia jakie wybrac może któraś która juz kupiła poleci mi jakies fajne albo w sklepach z okoloc sląska ( katowice, Tychy, Bielsko... )