X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra, która maniakalnie czyta składy używa Hipp, ale nie wiem czy tam jest kilka rodzajów czy jedna. Chodzi o tą z bio olejkiem migdałowym - z przodu na opakowaniu jest chyba napisane, że go zawiera.

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 10 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiła johnson&johnson ale tą zwykłą różową, bo ona jest bez żadnych upachniaczy i dodatków. Ja i tak oliwkę będę używać ewentualnie do ciemieniuchy i nagłych wypadkach miejscowo. Nie planuję jej z założenia stosować na skórę. Mam balsam hippa do skóry i płyn do mycia włosów i ciała hippa.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 10 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, nie wiem gdzie o to pytac. ktoras z was pisala, ze czyta swojemu malenstwu bajki, my z moim M tez chcemy zaczac czytac naszej coreczce i tu moje pytanie: jakie bajki, rymowanki polecacie? moze jakas strona z ktorej moglabym sciagnac cos fajnego?

lprkcwa1k6b8086c.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabella z tego co dziewczyny pisaly to fajne sa bajeczki z wyraznymi gloskami jak kuku stuku tralala a z obrazkow takie wyrazne czarno biale?hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do oliwki to uzywam bambino i tylko do ciemieniuchy i jak masuje stopki kacperkowi po kapieli.warto wziasc do szpitala bo moj mial bardzo wysuszona luszczaca jakby skorke na stopkach i kolo kostwk wiec smarowalam i ok.
    Ogolnie oliwka wcale nie jest dobra bo zaatyka pory..
    My akurat nic do cialka nie uzywamy :-) i jest ok.do kapieli johnson 3w1 jest bardzo wydajny i nas nie uczula a nie trzeba sie motac z szamponem osobno..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 11 października 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka zachwala kosmetyki dla dzieci Mustelli, ale ona w Stanach a w Polsce słyszałam tylko o kremie na rozstępy dla kobiet i nawet nie wiem czy te dla noworodków też można u nas dostać. Podobno Mustella rewelacyjnie rozprawia się z ciemieniuchą o co przy innych kosmetykami u jej dzieci było ciężko.

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szkole rodzenia polecali na początek zwykłe drogeryjne kosmetyki np Hipp, Bambino. Jak okaże się że skóra dziecka wymaga lepszej opieki to dopiero powinno się sięgać po apteczne kosmetyki np Emolium etc. Skóra łatwo się przyzwyczaja i potem ciężko zacząć używać drogeryjne specyfiki, a koszt aptecznych jest znaczny.Poza tym jeśli na normalną skórę użyjemy aptecznego wyrobu, to co zrobimy w razie przesuszenia? Ja używałam Hippa (ze względu na skład), a jak się dzieć przesuszył(inna woda u dziadków) to kupiłam oliatum i przeszło raz dwa. Poza tym zamiast oliwki lepiej stosować mleczka.

Na ciemieniuchę stosowałam krem AA "Mama i ja" i przeszło za pierwszym razem.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja dziś stałam w rossmanie i stałam i nie wiedziałam co wziętość i w końcu nie wzięłam nic to teraz już będę wiedziała.A do pępka co co gaziki czy jakieś patyczki??bo ja to zielona w temacie.Chyba jutro wezmę kartkę i wypiszę wszystko bo bez niej ani rusz

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do pępka używaliśmy gaziki i patyczki + octenisept.
    Poza tym:
    -płyn do kąpieli Hipp (potem też Nivea SOS z oliwką, Bubchen, ale Hipp jest najfajniejszy)
    -mleczko do ciała Hipp (teraz już nic- dzieć ma roczek)
    -do pupy Alantan Plus, Linomag (starałam się kupować ochronne nie lecznicze), teraz Nivea SOS (najlepszy na świecie), czasem Bambino. W razie odparzeń Tormentalum (nie Tormentiol!)- maść jest genialna, wszystko znika w jeden dzień i nie zawiera boraxu jak Tormentiol
    -do buzi na spacery wiosną i jesienią krem Hippa, zimą Nivea na niepogodę a latem Ziajka 50 SPF.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lillenka:):)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Właśnie ja dziś stałam w rossmanie i stałam i nie wiedziałam co wziętość i w końcu nie wzięłam nic to teraz już będę wiedziała.A do pępka co co gaziki czy jakieś patyczki??bo ja to zielona w temacie.Chyba jutro wezmę kartkę i wypiszę wszystko bo bez niej ani rusz

W Rossmanie można wyrobić sobie kartę Rossnę - my po roku mamy 8%, a że kupuję wszystkie rzeczy: pieluchy, mleko, obiadki, deserki, kaszki, chusteczki i kremy raz w miesiącu to rabat jest odczuwalny:-P

Polecam stronę: http://www.bangla.pl/dzieci?sid=sms3c9uj5c11d96m2u5oqnpbt4

warto poczytać opinie zanim się coś kupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 17:03

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kartę mam, i też raczej większość będzie z rossmana.Miałam zamiar z niej dziś skorzystać ale jak zobaczyłam ile tego jest to nie kupiłam nic hihi

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna jest też marka własna Rossmanna: Babydream (seria extrasensitive)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 12 października 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzę kiedyś na Rossmana skoro polecacie, narazie chyba na mnie za wcześnie ale będę pamiętać

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream za 11 zl- Świetny krem na rozstepy i tani-2 ciaze i ani jednego rozstepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 03:53

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Babydream za 11 zl- Świetny krem na rozstepy i tani-2 ciaze i ani jednego rozstepu
    no u mnie się niestety nie sprawdził - mam rozstępy na brzuchu jak cholera :/
    ale to nie koniecznie wina kosmetyku, może raczej tendencja do rozstępów

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

Ostatnio cała seria była przeceniona - krem i oliwka kosztowały w granicach 9,-.
    Oliwka ma super skład - ja jeszcze dolewam do niej organiczny olejek arganowy, awokado i makadamia - mam za groszę olejek o niebo lepszy od biooil i o wiele tańszy :D

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja uzywalam rano olejek a na noc krem czasem jesli swedzialo w ciagu dnia to jeszcze trzeci raz sie smarowalam

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten olejek Babydream fur Mama używam cały czas, mimo, że dzieć ma już roczek :-P. Pięknie pachnie i ma świetny skład.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 13 października 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) mam pytanie do dziewczyn które kupiły łóżeczka z całym wyposażeniem na allegro przeglądam je i nie mam pojecia jakie wybrac może któraś która juz kupiła poleci mi jakies fajne albo w sklepach z okoloc sląska ( katowice, Tychy, Bielsko... )

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ