X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie na temat wyprawek dla noworodka i wiele dziewczyn poleca na początek body i pajace. Gdzieś przeczytałam, że jednak na początek warto ubierać dzidziusia w kaftaniki i półśpioszki, a nie w body, bo pępuszek można urazić.
    Któraś z doświadczonych mam sie wypowie? Jak i w co Wy dziewczyny ubierałyście swoje maleństwa w pierwszych dniach?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:47

Selena lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:40

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:08

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftaniki są dobre na lato. A to co najbardziej moze obcierac pępek to pielucha, a tej przecież nie zdejmiecie. Wywija się jej przednią cześć i zapina sie rzepy w sumie na spodniej warstwie, trzyma się bez problemu, a pępek oddycha i nie jest urażany, a body i reszta nic mu nie robia. Body to podstawa, pajace najwygodniejsza sprawa na małych chudych kruszynkach w pierwszych miesiacach zycia. Ja probowalam teraz małemu zalozyc jakas koszuleczke i szybciej zdjelam niz ubralam, wzsystko było ciagle podwiniete po pachy. z wiekiem pajace sa potrzebne juz tylko jako pizamki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 21:40

Matylda36, MamaMadzia lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te sowy :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • karoam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze ;)

A to moje wyroby dla dzidzi:
    nw6v.jpg
    f94y.jpg

Suzy Lee, ;oniqa, Matylda36, blueberry, kaaasiaczek_, Lula_w, Asiulka83, MamaMadzia, Amicizia, yennefer, pasia27, marzycielka29, paula22, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidzius
    na lovele duzo narzeka na zapach chyba glownie

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze ;)

A to moje wyroby dla dzidzi:
    nw6v.jpg
    f94y.jpg

jaaa pierdziu!! boskie!!

zawstydzacie mnie dziewczyny tymi talentami do szycia

• karoam Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa- ja tu proszków dla dzieci wogóle nie mam...więc nie mam się nad czym zastanawiać ;) Egipcjanki piorą z "dorosłymi" ciuchami, zaś Europejki osobno ale w zwykłym proszku i później płukanie w płynie dla dzieci bo takowy da się znaleźć...sa sama nie wiem, może jaiegoś białego jelenia albo dzidziusia z PL ktoś mi przywiezie, chociaż na pierwszy miesiąc

1usaej28ly44zrzp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam zakochałam sie jest boskie też taki chce :)
    dzięki Suzy Lee czyli kupie dzidziusia bo jest tańszy i jest go więcej :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee dzięki za odpowiedź o kaftanikach i body :-)

Karoam jestem pod wrażeniem Twoich dzieł. Ty tak z głowy to dziergasz, czy masz jakieś wzory? PRZECUDNE rzeczy.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone

ja póki co uprałam raz ciuszki w balsamie dzidziusia (ładnie pachnie), tez zastanawiałam się nad wyborem proszku, ale raczej też zostanę przy dzidziusiu. ;)

Suzy Lee, ;oniqa lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Selena ja znalazłam jeszcze takie :

http://allegro.pl/004-lozeczko-6-kolorow-kpk-posciel-19el-przewijak-i3661633535.html

ale to już według twojego uznania

Megan kochana dzieki za link :) mojemu m sie strasznie podoba :) no i jest przewuijak w komplecie :) bomba :)

megan8 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    dzidzius
    na lovele duzo narzeka na zapach chyba glownie
    A mi sie bardzo zapach loveli podoba :)w płynie kupiłam w biedronce ostatnio :) i naprawde super jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 22:50

;oniqa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teąż wszystko prałam w loveli , teraz zakupiłam jelp bo promocja była ale jeszcze go nie używałam, co do loveli to moim zdaniem zapach jest bardzo ładny :)

;oniqa lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam sliczne to twoje wuroby dla dzieciatka :)

ja mam na razie dzidziusia, bo tani i wyadaje sie dobry. Zapach płynu lovella mnie nie odstraszał, ale cena wwieksza wiec wybraliśmy dzidziusia. Poki co wszytsko piore w jendym porszku. Jak sie mały urodzi zobaczmy jak bedzie reagował.

;oniqa lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ale cudenka zrobilas! gratuluje zdolnosci!
    co do proszkow to ja pralam ubranka w balsamach Dzidziusia,a pieluszki w proszku Dzidziusia,dla mnie pieknie pachnie i jest tani;-)

;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam 2paki loveli i jestem zla bo jeszcze nie skonczylam jednego op nie mowiac o drugim a mysle zeby prac juz w normalnym dla nad proszku bo ten lovela nie dopiera kupek mojego syncia hehe mimo tego ze wczesnje zapieram mydelkiem na plamy a pozniej do pralki..he...ysle ze Kacper jest juz na tyle duzy ze bede probowala po malu mieszac proszki.

Karoam rewelacja!!!zdolniacha z ciebie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ