Zakupy dla naszych maluszkow.
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam sobie na temat wyprawek dla noworodka i wiele dziewczyn poleca na początek body i pajace. Gdzieś przeczytałam, że jednak na początek warto ubierać dzidziusia w kaftaniki i półśpioszki, a nie w body, bo pępuszek można urazić.
Któraś z doświadczonych mam sie wypowie? Jak i w co Wy dziewczyny ubierałyście swoje maleństwa w pierwszych dniach?Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaftaniki są dobre na lato. A to co najbardziej moze obcierac pępek to pielucha, a tej przecież nie zdejmiecie. Wywija się jej przednią cześć i zapina sie rzepy w sumie na spodniej warstwie, trzyma się bez problemu, a pępek oddycha i nie jest urażany, a body i reszta nic mu nie robia. Body to podstawa, pajace najwygodniejsza sprawa na małych chudych kruszynkach w pierwszych miesiacach zycia. Ja probowalam teraz małemu zalozyc jakas koszuleczke i szybciej zdjelam niz ubralam, wzsystko było ciagle podwiniete po pachy. z wiekiem pajace sa potrzebne juz tylko jako pizamki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 21:40
Matylda36, MamaMadzia lubią tę wiadomość
-
a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone
-
Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze
A to moje wyroby dla dzidzi:
Suzy Lee, ;oniqa, Matylda36, blueberry, kaaasiaczek_, Lula_w, Asiulka83, MamaMadzia, Amicizia, yennefer, pasia27, marzycielka29, paula22, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaroam wrote:Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze
A to moje wyroby dla dzidzi:
jaaa pierdziu!! boskie!!
zawstydzacie mnie dziewczyny tymi talentami do szycia -
oniqa- ja tu proszków dla dzieci wogóle nie mam...więc nie mam się nad czym zastanawiać Egipcjanki piorą z "dorosłymi" ciuchami, zaś Europejki osobno ale w zwykłym proszku i później płukanie w płynie dla dzieci bo takowy da się znaleźć...sa sama nie wiem, może jaiegoś białego jelenia albo dzidziusia z PL ktoś mi przywiezie, chociaż na pierwszy miesiąc
-
;oniqa wrote:a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone
ja póki co uprałam raz ciuszki w balsamie dzidziusia (ładnie pachnie), tez zastanawiałam się nad wyborem proszku, ale raczej też zostanę przy dzidziusiu.
Suzy Lee, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:Selena ja znalazłam jeszcze takie :
http://allegro.pl/004-lozeczko-6-kolorow-kpk-posciel-19el-przewijak-i3661633535.html
ale to już według twojego uznania
Megan kochana dzieki za link mojemu m sie strasznie podoba no i jest przewuijak w komplecie bombamegan8 lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:dzidzius
na lovele duzo narzeka na zapach chyba glownieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 22:50
;oniqa lubi tę wiadomość
-
karoam sliczne to twoje wuroby dla dzieciatka
ja mam na razie dzidziusia, bo tani i wyadaje sie dobry. Zapach płynu lovella mnie nie odstraszał, ale cena wwieksza wiec wybraliśmy dzidziusia. Poki co wszytsko piore w jendym porszku. Jak sie mały urodzi zobaczmy jak bedzie reagował.;oniqa lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam 2paki loveli i jestem zla bo jeszcze nie skonczylam jednego op nie mowiac o drugim a mysle zeby prac juz w normalnym dla nad proszku bo ten lovela nie dopiera kupek mojego syncia hehe mimo tego ze wczesnje zapieram mydelkiem na plamy a pozniej do pralki..he...ysle ze Kacper jest juz na tyle duzy ze bede probowala po malu mieszac proszki.
Karoam rewelacja!!!zdolniacha z ciebie