X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie na temat wyprawek dla noworodka i wiele dziewczyn poleca na początek body i pajace. Gdzieś przeczytałam, że jednak na początek warto ubierać dzidziusia w kaftaniki i półśpioszki, a nie w body, bo pępuszek można urazić.
    Któraś z doświadczonych mam sie wypowie? Jak i w co Wy dziewczyny ubierałyście swoje maleństwa w pierwszych dniach?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:47

Selena lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:40

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:08

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaftaniki są dobre na lato. A to co najbardziej moze obcierac pępek to pielucha, a tej przecież nie zdejmiecie. Wywija się jej przednią cześć i zapina sie rzepy w sumie na spodniej warstwie, trzyma się bez problemu, a pępek oddycha i nie jest urażany, a body i reszta nic mu nie robia. Body to podstawa, pajace najwygodniejsza sprawa na małych chudych kruszynkach w pierwszych miesiacach zycia. Ja probowalam teraz małemu zalozyc jakas koszuleczke i szybciej zdjelam niz ubralam, wzsystko było ciagle podwiniete po pachy. z wiekiem pajace sa potrzebne juz tylko jako pizamki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 21:40

Matylda36, MamaMadzia lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te sowy :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • karoam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze ;)

A to moje wyroby dla dzidzi:
    nw6v.jpg
    f94y.jpg

Suzy Lee, ;oniqa, Matylda36, blueberry, kaaasiaczek_, Lula_w, Asiulka83, MamaMadzia, Amicizia, yennefer, pasia27, marzycielka29, paula22, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidzius
    na lovele duzo narzeka na zapach chyba glownie

;oniqa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Matylda- z tego co się wywiadywałam to body są po prostu najwygodniejsze a kaftaniki lubią się podwijac, polspiochy trzeba bedzie sciagac przy kazdej zmianie pieluszki...zreszta body to chcesz czy nie sie chyba zaklada w formie bielizny dla dzidz...ale ja niedoswiadczona jeszcze ;)

A to moje wyroby dla dzidzi:
    nw6v.jpg
    f94y.jpg

jaaa pierdziu!! boskie!!

zawstydzacie mnie dziewczyny tymi talentami do szycia

• karoam Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa- ja tu proszków dla dzieci wogóle nie mam...więc nie mam się nad czym zastanawiać ;) Egipcjanki piorą z "dorosłymi" ciuchami, zaś Europejki osobno ale w zwykłym proszku i później płukanie w płynie dla dzieci bo takowy da się znaleźć...sa sama nie wiem, może jaiegoś białego jelenia albo dzidziusia z PL ktoś mi przywiezie, chociaż na pierwszy miesiąc

1usaej28ly44zrzp.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam zakochałam sie jest boskie też taki chce :)
    dzięki Suzy Lee czyli kupie dzidziusia bo jest tańszy i jest go więcej :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee dzięki za odpowiedź o kaftanikach i body :-)

Karoam jestem pod wrażeniem Twoich dzieł. Ty tak z głowy to dziergasz, czy masz jakieś wzory? PRZECUDNE rzeczy.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    a powiedzcie mi czy zastanawiałyście się juz jakie proszki do prana dla maluszka bo od 8 będzie promocja w tesco na proszek Lovela 1,8 kg za 19 zł a widziałam że one normalnie kosztuja okołom 25 zł i nie wiem czy kupić tego czy poszukać dzidziusia bo słyszałam że duzo właśnie w nim pierze i jest zadowolone

ja póki co uprałam raz ciuszki w balsamie dzidziusia (ładnie pachnie), tez zastanawiałam się nad wyborem proszku, ale raczej też zostanę przy dzidziusiu. ;)

Suzy Lee, ;oniqa lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Selena ja znalazłam jeszcze takie :

http://allegro.pl/004-lozeczko-6-kolorow-kpk-posciel-19el-przewijak-i3661633535.html

ale to już według twojego uznania

Megan kochana dzieki za link :) mojemu m sie strasznie podoba :) no i jest przewuijak w komplecie :) bomba :)

megan8 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    dzidzius
    na lovele duzo narzeka na zapach chyba glownie
    A mi sie bardzo zapach loveli podoba :)w płynie kupiłam w biedronce ostatnio :) i naprawde super jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 22:50

;oniqa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teąż wszystko prałam w loveli , teraz zakupiłam jelp bo promocja była ale jeszcze go nie używałam, co do loveli to moim zdaniem zapach jest bardzo ładny :)

;oniqa lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam sliczne to twoje wuroby dla dzieciatka :)

ja mam na razie dzidziusia, bo tani i wyadaje sie dobry. Zapach płynu lovella mnie nie odstraszał, ale cena wwieksza wiec wybraliśmy dzidziusia. Poki co wszytsko piore w jendym porszku. Jak sie mały urodzi zobaczmy jak bedzie reagował.

;oniqa lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ale cudenka zrobilas! gratuluje zdolnosci!
    co do proszkow to ja pralam ubranka w balsamach Dzidziusia,a pieluszki w proszku Dzidziusia,dla mnie pieknie pachnie i jest tani;-)

;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam 2paki loveli i jestem zla bo jeszcze nie skonczylam jednego op nie mowiac o drugim a mysle zeby prac juz w normalnym dla nad proszku bo ten lovela nie dopiera kupek mojego syncia hehe mimo tego ze wczesnje zapieram mydelkiem na plamy a pozniej do pralki..he...ysle ze Kacper jest juz na tyle duzy ze bede probowala po malu mieszac proszki.

Karoam rewelacja!!!zdolniacha z ciebie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ