X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z poduszką podobno po pół roku można coś zacząć próbować ale też nie koniecznie. Ja nie kupowałam pościeli ani poduszki, mam tylko kocyki, nimi też można owinąć dziecko jeśli się boimy przykrywać a nie mamy śpiworka. Mojej przyjaciółce położna kazała również zdjąć ochraniacz z łóżeczka żeby była lepsza wentylacja, to samo dotyczy baldachimów. Podobno im mniej ustrojstw na łóżeczku tym lepiej. Ochraniacz można założyć po paru miesiącach jak już dziecko faktycznie będzie miało siłę się przekręcić i uderzyć rączką w szczebelki bo jako noworodek to nawet nie sięgnie. To tak z opinii i zaleceń innych i może faktycznie bo za naszych czasów nic takiego nie było i też nam się nic nie działo :-)

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny, piszcie trochę bardziej łopatologicznie, co to jest klin pod materacyk i na co? :P

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, już wygooglowałam jak ten klin wygląda, tylko jeszcze nie bardzo rozumiem czemu ma służyć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zmniejsza prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej zapobiega ulewaniu sie i dziecku lepiej sie oddycha

Martynika lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu... im więcej Was czytam tym mniej wiem :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny corka od razu miala poduszke i kolderke choc urodzilam ja w lipcu i byly 40 stopniowe upaly to ja kocykiem w nocy okrywalam... i nic sie nie działo i teraz tez zamierzam os poczatku miec poduszke i kolderke

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraM wrote:
    Z poduszką podobno po pół roku można coś zacząć próbować ale też nie koniecznie. Ja nie kupowałam pościeli ani poduszki, mam tylko kocyki, nimi też można owinąć dziecko jeśli się boimy przykrywać a nie mamy śpiworka. Mojej przyjaciółce położna kazała również zdjąć ochraniacz z łóżeczka żeby była lepsza wentylacja, to samo dotyczy baldachimów. Podobno im mniej ustrojstw na łóżeczku tym lepiej. Ochraniacz można założyć po paru miesiącach jak już dziecko faktycznie będzie miało siłę się przekręcić i uderzyć rączką w szczebelki bo jako noworodek to nawet nie sięgnie. To tak z opinii i zaleceń innych i może faktycznie bo za naszych czasów nic takiego nie było i też nam się nic nie działo :-)

Mój ma 1 m-ce i nogami się odpycha gdyby nie ta ochrona na szczebelki ,wczoraj by se głowe rozbił bo się obrócił i był już przy szczebelkach.
    Teraz dzieci są silniejsze niż dzieci kiedyś... i szybko wszystko robią...

Ja mimo nie stosowania witamin w ciąży... mój syn jest kawał chłopa.
    Ale niestety chemia w jedzeniu robi z dzieci atomowe;P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, nie wiem czy już omawiałyście ten temat, ale czy mogłybyście doradzić mi jaki materac wybrać dla maleństwa?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gryka pianka kokos :) był już taki temat dziewczyny cos pisały ze jeżeli jest wilgoć w domu to lepiej nie brać kokos gryka u mnie wilgoci nie ma więc zdecydowałam sie na ten sporo osób go polecalo :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam gryka kokos pianka o ile dobrze pamiętam:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest to fajna sprawa na ciepłe dni gdy masz okno otwarte w pokoiku dziecka :) działa jak moskitiera spoko sprawa dla malucha gdy spi muchy i inne robactwo go nie drażnią i kasaja fakt kurzu zbiera sporo ale przecież nie żyjemy w średniowieczu wiemy co to pralka :) a suszy sie moment :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 12:47

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My baldachim odpuszczamy, fajnie wygląda, ale nie widzę praktycznego zastosowania. Według mnie lepsza moskitiera jeżeli już. Poza tym my na ciepłe dni mamy siatki w oknach i uznaliśmy, że taki baldachim nad łóżeczkiem jest zbędny. Ładny, ale zbędny, wolimy maluchowi zostawić jak najwięcej przestrzeni ;-)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tu jestem to zapytam o podgrzewacz i sterylizator m.in. do butelek.
    Polecicie coś sprawdzonego?
    Zadowoliłby mnie najlepiej taki i do domu i do auta.
    Mamusie jakie jest Wasze zdanie? A może to zbędny gadżet?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:42

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Ja nie kupuje, wszystko bede wyparzała wrzątkiem.

Też biorę taką opcję pod uwagę, ale zaczęłam zastanawiać się nad podgrzewaniem butelki z mlekiem, jeśli nie będę miała podgrzewacza, to jakie macie sprawdzone na to sposoby bez podgrzewacza? :-)

• pillow Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez podgrzewacza i sterylizatora da sie żyć chociaż ja mam Czarek jak zobaczył sterylizator to powiedział "po co ci następny parowar kupiłas tamten i stoi w półce i teraz kolejny zwariowalas"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:23

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mogłam używać patowaru do wyparzania hehe bo sporo miejsca zajmuje ;)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/happy-family-oryg-podgrzewacz-do-butelek-auto-dom-i3848163895.html

ja kupiłam taki podgrzewacz, uniwersalny, ze sterylizatorem, ma dobre opinie ;) no i ma wtyczkę do auta, bo też taka wg mnie jest potrzebna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 20:03

Matylda36, pillow lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ