X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam w świetnym humorze aż do tej chwili
    a od początku zaczynając to wczoraj Czarek wieczorem jeszcze zajechał do domu na noc po dyskusjach na temat wózka zdecydowaliśmy się na Quinny moodd wiec zaczęłam szukać w necie mojego wybranego koloru i co dupa obdzwoniłam chyba ze 20 sklepów w całej polsce nawet jak jest na stronie że jest dostępny to dzwonie a oni że przykro że nie ma ! nigdzie nie ma a w kolekcji która wchodzi nie ma różowego po prostu się wściekłam aż mi się płakać chce niby to tylko wózek chyba hormony robią swoje :( może któraś z was ma jakiś namiar na sklep w którym on może być dostępny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia zapytaj tu https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440,26.html?sd=1 może któraś już z mamuś ma któryś z nich :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 mi osobiście podoba się bardziej ten pierwszy ale nie ma jak obejrzy się na żywo pomaca pojeździ po sklepie a potem wyszuka w necie np.:) niby wszystkie fajne ale jak patrzyłam w sklepie ostatnio to jeden zwinny na maksa i leciutki a inne już nie takie lekkie w wprowadzeniu.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia mnie podobnie jak magdalenie podoba się bardziej ten pierwszy, ze względu na przednie - większe koła. Jednak ważne żebyś przed zakupem mogła zobaczyć ten wózek(jakikolwiek) bo na zdjęciu wszystko pięknie, a w prowadzeniu może być porażka!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    a prałyście jakoś specjalnie ubranka dla dziecka przed narodzinami?
    oprócz tego, że specjalny proszek płyn i dodatkowe płukanie?
    Zamierzam się za to zabierac;)
    ja pralam w normalnym proszku tak jak u synka

a.png
    a.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    a prałyście jakoś specjalnie ubranka dla dziecka przed narodzinami?
    oprócz tego, że specjalny proszek płyn i dodatkowe płukanie?
    Zamierzam się za to zabierac;)

Moja kuzynka przy pierwszym dziecku tez prala w specjalnych proszkach dla dzieci ubranka a potem skora jej synka sie przyzwyczaila i jak wyprala w zwyklym proszku to maly dostal wysypki. A teraz ma drugie dziecko i od poczatku pierze w normalnym proszku i wszystko jest ok.
    Ale to oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku tylko zamierzam prać w tym dzidziusiu co mam i stosuje 2 płukania, poźniej zamierzam mieszać z normalnym proszkiem ale najpierw wolę zobaczyć jaką skórę będzie miec dziecko;)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja teraz mam pytanie o łóżeczko z szufladą, najlepiej już z materacykiem i jakimś osprzętem typu kołderka, prześcieradełko, tak, żebym mogła je przez internet zamówić i nie martwić się o dokupowanie wyposażenia.

Wiem, że o łóżeczkach co jakiś czas jest temat na forum, ale chciałabym zapytać te osoby, które ostatnio kupowały łóżeczko, mają już skręcone i mogą polecić. Linki do stron mile widziane :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka prałam w loveli, żadnych dodatkowych płukań. Po pół roku zaczęłam przechodzić na zwykły proszek, mieszałam troche loveli i trochę vizir sensitive. Teraz już tylko zwykły proszek.

Co do łóżeczka, tez chciałam kupić cały zestaw przez internet ale w końcu kupiliśmy większość rzeczy w Ikeii. Kołderka przez dłuższy czas i tak się nie przydała, przykrywaliśmy młodego kocykiem. Za poduszkę służy nam Klin, na zwykłej poduszce noworodka bym nie położyła. Łóżko z szufladą fajna rzecz, jest gdzie chować pościel albo inne rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam łóżeczko na allegro ale od kogoś wiec nie polecę sklepu kupiłam cały komplet ale fajne łóżeczka są w ikei tak jak piszę exella i można zamówić przez internet szuflada fajna sprawa na początek później służy raczej jako zabawka dla dziecka bo dzieciaki uwielbiają do niej włazić i wywalać wszystko :) ja mimo to zdecydowałam się na łóżeczko z szufladą bo później przecież mogę się jej pozbyć jak coś :)

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Czy któraś z Was zdecydowała się na http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofunkcyjny-nico-plus-bebetto-gratisy-i3794356200.html lub http://allegro.pl/wozek-coletto-dante-2013-3w1-fotelik-zestaw-xxl-i3843163294.html ? jeśli tak to proszę o Wasze opinie:)

Marysia, chyba Nienormalna ma Nico Plus, podpytaj na pielęgnacji. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam łóżeczko z szufladą, będę miała mało miejsca na cokolwiek więc zawsze to dodatkowe miejsce na bibeloty:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w ikei i zamiast szuflad kupiliśmy takie dwa pojemniki mareriałowe pod łóżko zapinane ba suwak, żeby się rzeczy nie kurzyło i zeby właśnie potem dziecko w tych szufladach nie grasowało:)

Miriam, kaaasiaczek_, szczessciara lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z mamusiek może jednak kupiła cały zestaw przez neta godnego polecenia? Bardziej czegoś takiego poszukuję, bez kompletowania każdej rzeczy oddzielnie i wysyłania męża po sklepach.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda zapytaj ;oniq cos mi sie kojarzy ze ona tak kupowała ale nie jestem pewna

Matylda36 lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Marysia, chyba Nienormalna ma Nico Plus, podpytaj na pielęgnacji. ;)

Potwierdzam, nienormalna ma ten w,ózek i dość go zachwalała w temacie wózkowym :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    A któraś z mamusiek może jednak kupiła cały zestaw przez neta godnego polecenia? Bardziej czegoś takiego poszukuję, bez kompletowania każdej rzeczy oddzielnie i wysyłania męża po sklepach.

Matylda moja droga ja zamawiałam rogal i ochraniacz od tej Pani i odbierałam osobiście więc widziałam na żywo pościele inne i łóżeczka komody.

Jestem megaaa zadowolona... ja mam model w kropki (tzn ochraniacz mam cały w kropki) ale to wiesz ubłagałam tą panią bo mi na pościeli nie zależało bo miałam już.
    Tam masz dany wzór ( i np w misie i pod spodem możesz sobie wybrać jaki może mieć kolor motyw)

http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-120wz-i3829612785.html - łóżeczko z szufladą

http://allegro.pl/producent-2w1-lozeczko-kolyska-z-wyposazeniem-i3844312988.html - łóżeczko lub kołyska bez szuflady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 21:17

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tutaj kupowałam ale mega długo się czeka i są cyrki
    http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3860659515.html

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ