X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zakupy dla naszych maluszkow.
Odpowiedz

Zakupy dla naszych maluszkow.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam w świetnym humorze aż do tej chwili
    a od początku zaczynając to wczoraj Czarek wieczorem jeszcze zajechał do domu na noc po dyskusjach na temat wózka zdecydowaliśmy się na Quinny moodd wiec zaczęłam szukać w necie mojego wybranego koloru i co dupa obdzwoniłam chyba ze 20 sklepów w całej polsce nawet jak jest na stronie że jest dostępny to dzwonie a oni że przykro że nie ma ! nigdzie nie ma a w kolekcji która wchodzi nie ma różowego po prostu się wściekłam aż mi się płakać chce niby to tylko wózek chyba hormony robią swoje :( może któraś z was ma jakiś namiar na sklep w którym on może być dostępny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia zapytaj tu https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440,26.html?sd=1 może któraś już z mamuś ma któryś z nich :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 mi osobiście podoba się bardziej ten pierwszy ale nie ma jak obejrzy się na żywo pomaca pojeździ po sklepie a potem wyszuka w necie np.:) niby wszystkie fajne ale jak patrzyłam w sklepie ostatnio to jeden zwinny na maksa i leciutki a inne już nie takie lekkie w wprowadzeniu.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia mnie podobnie jak magdalenie podoba się bardziej ten pierwszy, ze względu na przednie - większe koła. Jednak ważne żebyś przed zakupem mogła zobaczyć ten wózek(jakikolwiek) bo na zdjęciu wszystko pięknie, a w prowadzeniu może być porażka!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    a prałyście jakoś specjalnie ubranka dla dziecka przed narodzinami?
    oprócz tego, że specjalny proszek płyn i dodatkowe płukanie?
    Zamierzam się za to zabierac;)
    ja pralam w normalnym proszku tak jak u synka

a.png
    a.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    a prałyście jakoś specjalnie ubranka dla dziecka przed narodzinami?
    oprócz tego, że specjalny proszek płyn i dodatkowe płukanie?
    Zamierzam się za to zabierac;)

Moja kuzynka przy pierwszym dziecku tez prala w specjalnych proszkach dla dzieci ubranka a potem skora jej synka sie przyzwyczaila i jak wyprala w zwyklym proszku to maly dostal wysypki. A teraz ma drugie dziecko i od poczatku pierze w normalnym proszku i wszystko jest ok.
    Ale to oczywiscie decyzja nalezy do Ciebie :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku tylko zamierzam prać w tym dzidziusiu co mam i stosuje 2 płukania, poźniej zamierzam mieszać z normalnym proszkiem ale najpierw wolę zobaczyć jaką skórę będzie miec dziecko;)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja teraz mam pytanie o łóżeczko z szufladą, najlepiej już z materacykiem i jakimś osprzętem typu kołderka, prześcieradełko, tak, żebym mogła je przez internet zamówić i nie martwić się o dokupowanie wyposażenia.

Wiem, że o łóżeczkach co jakiś czas jest temat na forum, ale chciałabym zapytać te osoby, które ostatnio kupowały łóżeczko, mają już skręcone i mogą polecić. Linki do stron mile widziane :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka prałam w loveli, żadnych dodatkowych płukań. Po pół roku zaczęłam przechodzić na zwykły proszek, mieszałam troche loveli i trochę vizir sensitive. Teraz już tylko zwykły proszek.

Co do łóżeczka, tez chciałam kupić cały zestaw przez internet ale w końcu kupiliśmy większość rzeczy w Ikeii. Kołderka przez dłuższy czas i tak się nie przydała, przykrywaliśmy młodego kocykiem. Za poduszkę służy nam Klin, na zwykłej poduszce noworodka bym nie położyła. Łóżko z szufladą fajna rzecz, jest gdzie chować pościel albo inne rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam łóżeczko na allegro ale od kogoś wiec nie polecę sklepu kupiłam cały komplet ale fajne łóżeczka są w ikei tak jak piszę exella i można zamówić przez internet szuflada fajna sprawa na początek później służy raczej jako zabawka dla dziecka bo dzieciaki uwielbiają do niej włazić i wywalać wszystko :) ja mimo to zdecydowałam się na łóżeczko z szufladą bo później przecież mogę się jej pozbyć jak coś :)

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Czy któraś z Was zdecydowała się na http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofunkcyjny-nico-plus-bebetto-gratisy-i3794356200.html lub http://allegro.pl/wozek-coletto-dante-2013-3w1-fotelik-zestaw-xxl-i3843163294.html ? jeśli tak to proszę o Wasze opinie:)

Marysia, chyba Nienormalna ma Nico Plus, podpytaj na pielęgnacji. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam łóżeczko z szufladą, będę miała mało miejsca na cokolwiek więc zawsze to dodatkowe miejsce na bibeloty:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w ikei i zamiast szuflad kupiliśmy takie dwa pojemniki mareriałowe pod łóżko zapinane ba suwak, żeby się rzeczy nie kurzyło i zeby właśnie potem dziecko w tych szufladach nie grasowało:)

Miriam, kaaasiaczek_, szczessciara lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A któraś z mamusiek może jednak kupiła cały zestaw przez neta godnego polecenia? Bardziej czegoś takiego poszukuję, bez kompletowania każdej rzeczy oddzielnie i wysyłania męża po sklepach.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda zapytaj ;oniq cos mi sie kojarzy ze ona tak kupowała ale nie jestem pewna

Matylda36 lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Marysia, chyba Nienormalna ma Nico Plus, podpytaj na pielęgnacji. ;)

Potwierdzam, nienormalna ma ten w,ózek i dość go zachwalała w temacie wózkowym :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    A któraś z mamusiek może jednak kupiła cały zestaw przez neta godnego polecenia? Bardziej czegoś takiego poszukuję, bez kompletowania każdej rzeczy oddzielnie i wysyłania męża po sklepach.

Matylda moja droga ja zamawiałam rogal i ochraniacz od tej Pani i odbierałam osobiście więc widziałam na żywo pościele inne i łóżeczka komody.

Jestem megaaa zadowolona... ja mam model w kropki (tzn ochraniacz mam cały w kropki) ale to wiesz ubłagałam tą panią bo mi na pościeli nie zależało bo miałam już.
    Tam masz dany wzór ( i np w misie i pod spodem możesz sobie wybrać jaki może mieć kolor motyw)

http://allegro.pl/klups-radek-lozeczko-z-szuflada-wyposazenie-120wz-i3829612785.html - łóżeczko z szufladą

http://allegro.pl/producent-2w1-lozeczko-kolyska-z-wyposazeniem-i3844312988.html - łóżeczko lub kołyska bez szuflady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 21:17

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tutaj kupowałam ale mega długo się czeka i są cyrki
    http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3860659515.html

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ