Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kap nie, ja niby nie z PCOS. Choć jedna lekarka wysnuła taką diagnozę jak w 9 dc miałam tylko pęcherzyk 10mm (potem jak się okazała owulka z tego była).
To torbiel a nie guzek - to chyba coś innego, czy nie?
Czytam, że to akurat nic groźnego. W kwietniu mam wizytę u dobrej endo to, to już pozostawiam jej.
Kasia widziałam jakieś pole na usg i on powiedział, że to torbiel.
Kazał mi przyjść w pon. On jest też gin-endok.
I teraz nie wiem co robić, bo - tarczycę będę leczyła (torbiel) u innej lekarki. Na tsh i tak ten mi nic nie da, bo wg niego ok.
Jedyne co to mogę wysępić bromka na laktację i zrobi mi monitor. Ale i tak chciałabym iść do mojego lekarza gina, żeby i on na własne oczy zobaczył co i jak tam u mnie. W sensie dalszego leczenia etc.
I nie wiem czy darować sobie tego endo? Czy iść do niego w pon, a do ginka w śr? -
Robotka1 wrote:hehe nooo człowiek ,lagodnieje z wiekiem:) ja się boję jeszcze tego 7 roku małżeństwa bo czesto słyszałam ze wtedy sa największe kryzysy.
noo mój dokładnie tego samego zdania i nawet sex pod prysznicem go nie przekonuje, a za gówniarza to nic nie było przeszkodą
on mi się wczoraj pyta czy ja mam juz te płodne hahaha dobrze że posiada taką świadomosć będzie na luzie działał jak faktycznie nadejdą te dni;) -
kiniaczek84 wrote:znowu dałyście nadzieje dzięki.Ja juz sie przestraszyłam ze jest cos nie halo skoro ciągle si etak fochamy kurcze w zasadzie to ja sie focham pora na zmiany.
-
aga.just wrote:Kap nie, ja niby nie z PCOS. Choć jedna lekarka wysnuła taką diagnozę jak w 9 dc miałam tylko pęcherzyk 10mm (potem jak się okazała owulka z tego była).
To torbiel a nie guzek - to chyba coś innego, czy nie?
Czytam, że to akurat nic groźnego. W kwietniu mam wizytę u dobrej endo to, to już pozostawiam jej.
Kasia widziałam jakieś pole na usg i on powiedział, że to torbiel.
Kazał mi przyjść w pon. On jest też gin-endok.
I teraz nie wiem co robić, bo - tarczycę będę leczyła (torbiel) u innej lekarki. Na tsh i tak ten mi nic nie da, bo wg niego ok.
Jedyne co to mogę wysępić bromka na laktację i zrobi mi monitor. Ale i tak chciałabym iść do mojego lekarza gina, żeby i on na własne oczy zobaczył co i jak tam u mnie. W sensie dalszego leczenia etc.
I nie wiem czy darować sobie tego endo? Czy iść do niego w pon, a do ginka w śr? -
no Aguś ja tez poszłabym tu i tu.
zresztą końcem marca będę łazić do dwóch ginekologów żeby się posprawdzać
Kasia no włąśnie jak poczytałam że Twój tak ochoczo wszystko bierze i się suplementuje to mi się micha ucieszyła:D
wiesz wyposzczony facet potrafi zdziałac cuda:) więc trzymam kciuki żebyś ten okres w sobotę dostała:) -
Ej ale jak to slodko wczoraj brzmialo jak mi pisal jem wolowinke ziemniaczki z piekarnika...ograniczylem tluste ahhaha wiem ze mu zalezy na tym bardzo ..od lat smecil o drugie dziecko ale wiesz niejeden gada a jak przyjdzie co do czego to zero wysilku..a tu taka zmiana ..U mnie tempka zaczyyna spadac dzis 10ty dzien brania lutki wiec tak jak spadek sie zaczyna to mysle ze za 2dni sie wredna pokaze i sobota lub niedziela zaczne nowy cykl....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 09:13
-
Robotka1 wrote:a wiecie co??? mam w pracy żurawinę z orzechami i podgryzam:D:D
-
mi wyszły ciulowe leukocyty i coś tam jeszcze i mam gdzieś, pójdę do lekarza to wtedy bede się martwić, postanowiłam nie martwić się nawet gdyby cykl okazał się bez owulacji tfu! tfu!!!!!!
Kasia no nic tylko pogratulować dobrego kompana do robienia dzieci:D:D
mój nawet nie wie co łyka haha:D
ograniczyłam go go magnezu wit E i C. reszte sam sobie wysuplementuje odżywkami;)