Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mojego podchodzę:) przemogłam się do sexy ciuszków:D szlafroczek i tak sobie chodzę koło niego:) a potem się już samo dzieje:)

Kinia to co dziś w planach??:D ja muszę zaszaleć no bo jak taki wyposzczony to bedzie coś extra:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze planów mnóstwo ale u Nas jest ten minus ze mieszkamy póki co z moja mamą wiec działamy tak troszke ostrożnie byle do maja wtedy dzikie szaleństwo reka nog mózg na scianie

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ale sie rozpisalyscie chyba nie dam rady az tyle przeczytac ale z tego co widze to wesolo u was jest dalej:)ja juz tez jestem pelna nowych sil na dzialanka i czekam z niecierpliwoscia na plodne;p

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymamy kciukasy oliwia :)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Oliwia a co Ciebie tak tu mało??:) widze że własnie płodne się szykuja:D
    u mnie dopiero okres poszedł:) ale zanim się obejdę też będę skakac po hihi;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Robotka chcialam sobie odpoczac tempki nie mierzylam pare dni i ci powiem wyspalam sie jak nigdy:)teraz mierze do owulacji zeby wiedziec czy byla.
    dzisiaj 9dzien mam od nd moze zaczniemy staranka owulka powinna byc wtorek wiec akurat:)
    teraz troche stresow nam sie szykuje bo jest szansa ze moze niedlugo bedziemy mieszkac w polsce::)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade do polski 19lutego wlasnie na 3 dni zalatwic sprawy i tak mysle czy da mi cos jak zrobie prolaktyne bo bym chciala sprawdzic ile mam ale wiem ze sie robi na poczatku cyklu a ja bede 4,5 dni przed okresem mysliscie ze jest warto zrobic czy wynik bedzie calkowicie nie wazny?

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc laleczki o Oliwka jak milo ze wrocilas do nas..tesknioliłysmy za toba wiesz???widze ze szykujesz sie do przyjazdu do Pl fajnie...z tego co wiem prolaktyne mierza dziewczyny roznych dniach cyklu ale najbardziej pewne i wiarygodne wyniki jednak sa na poczatku cyklu kolo3dnia....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja badałam 4-5 dni przed okresem:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka nie było Cię chwile a ja się stęskniłam!!!

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia tak sobie myślę o Tobie.....
    jakim ty termometrem mierzysz temperaturki??? wygląda jakby elektronicznym....
    może czas zmienić na rtęciowy? nie będą tak skakać te temperaturki???
    ja raz próbowałąm elektronicznym a;le cuda mi wychodziły, dlatego tak jak pisałam Oliwi już dziś, będę każdemu rtęciowy polecała:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kapturnica milo mi:*:*
    a to zrobie to prolaktyne a co mi szkodzi:) moze owulka sie przesunie i ten progesteron zrobie bo go sie robi 7 dni po owulce tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2014, 11:44

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przeczytalam artykul w ktorym pisze ze dostarczanie soi przy niedoczynnosci jest niewskazane i wielokrotnie powoduje przybieranie na wadze....aaa i lyzka oleju lnianego z rana dziala na szybka przemiane materii kupilam takze zaczne sie faszerowac ehhehe..cenowo znalazlam fajna okazje 250ml kosztuje 9zeta to i na sluzik i na tarczyce swietnie bedzie dzialalo..Tylko jak to wypic...ehh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaśka nie było Cię chwile a ja się stęskniłam!!!
    Kasiula ja tez!!uzaleznilas mnie malenka od siebie ihhihi

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierze od zawsze elektrycznym i jestem zadowolona,kiedys jak kupowalam termometr to chcialam rteciowy ale mowili w aptece ze sa wycofane ze sprzedazy to kupilam ten elektyczny. i sie juz tak przyzwyczailam 2 razy mi pomogl w ciaze zajsc moze pomoze i trzeci raz:D

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Milcia tak sobie myślę o Tobie.....
    jakim ty termometrem mierzysz temperaturki??? wygląda jakby elektronicznym....
    może czas zmienić na rtęciowy? nie będą tak skakać te temperaturki???
    ja raz próbowałąm elektronicznym a;le cuda mi wychodziły, dlatego tak jak pisałam Oliwi już dziś, będę każdemu rtęciowy polecała:)
    ja tez mam tylko rteciowy zadne elektroniczne badziewie ktore wystarczy ze lekko przesunie sie w buzi i juz inna tempke pokazuje no i na rteciowym zostaje tempka wystarczy odlozyc i pozniej wpisac....A co do jej tempek juz pisalam jej ze musi mierzyc o stalej godzinie bo wachania polgodzinne sa mimo wszystko niedobre...moze sie tempka zmieniac

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypilam lyzeczke oleju..i przezylam!!!hahah nie jest najsmaczniejszy ale da sie wypic...wole to nic ocet jablkowy brrr czy sluzik z ziren...blehh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm...moze i ja zaczne mierzyc moze coś mi to pomorze

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olej lniany
    ZDROWIE KOBIET:

Poprzez zawartość wielonienasyconych kwasów omega-3 i omega-6 oraz fitoestrogenów (lignany) olej lniany może korzystnie wpływać na cykl miesiączkowy regulując proporcje hormonów w organizmie. Taka regulacja przyczynia się do złagodzenia wielu objawów związanych z miesiączkowaniem: przedmiesiączkowe bóle głowy, depresje, bóle podbrzusza, drażliwość i obrzęki. Łagodzi objawy menopauzy i wspomaga czynności macicy, przez co może być stosowany w leczeniu bezpłodności.
    NADWAGA I OTYŁOŚĆ:

Olej lniany pomaga przywrócić równowagę hormonalną i zmienione proporcje kwasów tłuszczowych w organizmie.
    Zawarta o oleju omega-3 może wspomagać redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamować powstawanie nowej. Wpływa korzystnie na odtłuszczanie wątroby.
    IMMUNOLOGIA:

Składniki oleju wzmacniają układ immunologiczny, zmniejszają ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych, aktywizują podziały komórkowe.
    cos Kasia dla twojego chlopusiadopomina.
    SPORTOWCY:

Przekształca składniki pokarmowe na energię
    Wspomaga wzrost mięśni oraz redukcję tkanki tłuszczowej
    Bierze udział w transporcie tlenu, produkcji hemoglobiny przez co zwiększa wydolność oraz wytrzymałość.
    Znacząco skraca czas regeneracji, ponieważ krew jest w stanie przenosić więcej życiodajnego tlenu do komórek mięśniowych oraz umożliwia naszym komórkom łatwiejsze absorbowanie składników pokarmowych tak bardzo potrzebnych do szybkiej regeneracji.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Kasia w aptece chciałam kupić olej lniany do picia to mi powiedział że on jest dobry ale na pewno nie na śluz i zdecydowanie polecał mielony len(taki jak piję cały czas)
    a dodatkowo piję też ocet jabłkowy,oczywiście jak mi się przypomni, bo kiedys piłam a czytam że dziewczyny chwalą:)

a moja witaminka D smakuje jak śmietanka do kawy:D:D

No ja bym Milci własnie rtęciowy(a raczej bezrtęciowy bo rtęciowych już nie ma)polecałą bo temperatury są bardziej klarowne. wsadzam na jakieś 5 minut, mam ustawiony budzik po tych 5 minutach i cyk:) w sumie to mierzyłam 9 minut ale wyczytałam że 5 w zupełności wystarczy.

zjadłam śniadanie:) makaron brązowy z serem białym:) i uwaga, nie mam ochoty na słodkie:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ