X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robus uważaj na siebie dzieciaku....

Tak juz jednak kwietniowa urodziła...

Z dzisiejszego ważenia moja córa 4650gr:-D

Powodzenia nowym staraczkom:-D i wielkie buziaki dla starej ekipy:-D
    A asia kiedy rodzi? Chyba niebawem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 21:35

kapturnica lubi tę wiadomość

• TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od jakiegoś czasu śledzę Wasze forum. Staram się z moim M juz parę miesięcy prowadzę cykle staram się mniej więcej częściej kochać w wyznaczone dni płodne i nic :(4 lata temu poronilam z tym samym M. W 8tc nie wiedząc że wolę byłam w ciąży gdyż rozpoczęłam nowa prace zapominając o miesiaczce wogole. Po poronieniu zastanawiając się objawy ciąży miałam niemal książkowe a ja ich nie zauważyłam. biorę juz 5mcy folik. Od jakiegoś czasu magnez z b6 ale nie wiem czy to można brać starając się? Zaczęłam się zdrowo odżywiać. Brałam tabletki anty po poronieniu. Od Pół pół roku nie biorę cykle mam 26 dniowe w tym 3dni okres 3 dni plamien. Jestem w 10 dniu cyklu jutro mam mieć monitoring pierwszy raz jestem ciekawa czy będzie coś widać czy nie za późno się wybieram. Jak się chce to nic z tego :(

TakaSobie
  • Dafne Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    dziś mój drugi monitoring, 10 dzień cyklu - na prawym jajniku pęcherzyk 11 mm ( w 7 dniu był 10 mm, więc nic chyba z tego ), a na lewym 16 mm ( a w 7 dniu był 8 mm ), więc może coś z tego będzie - dokarmiam swoje endometrium, bo cieniutkie miałam ( w 7 dniu tylko 2 mm ), a dziś 6,1 mm, więc nie wiem, czy coś będzie z tego ? Jak sądzicie ?

lv8pusw.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Robus uważaj na siebie dzieciaku....

Z dzisiejszego ważenia moja córa 4650gr:-D

Powodzenia nowym staraczkom:-D i wielkie buziaki dla starej ekipy:-D
    A asia kiedy rodzi? Chyba niebawem???

mój też już na świecie -waga ciężka :-) 4800 i ułożenie skośne więc nie było szans na poród znowu naturalny :( jutro skończymy tydzień :-)

Malenq, Elfik lubią tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu GRATULACJE... Ulalala....podziw....i zdrówka życzę:-D

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piknie dzieciaczki rosna dziewczyny. Teraz tylko cekac kiedy zaczna pyskowac XD
    Kasiek Ty uwazaj tam kobito na siebie bo sie zabijesz bidulko
    Buzka dla starej gwardii ;) <3

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgubiona gratulacje. No powiem Ci, że myślałam, że duże dziecko urodziłam, ale Ty to pobiłaś chyba wszystkie :)

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajszy monitornig w 11DC wykazał pęcherzyk 16mm
    cykle mam 26 dniowe
    lekarz stwierdził że jestem w trakcie owulacji i jest to piękny pęcheryk nic tylko sie starać..co za dobra info a co jak sie nie uda to sie załamie:( powiedział ze do maja jak nie zajde zrobi drozność jajników na czym to polega?

TakaSobie
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam drożność jajowodów\

TakaSobie
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadza się kontrast, żeby sprawdzić, czy płyn się rozchodzi równomiernie przez jajowody.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyczytałam że to badanie boli czy sie zgadzacie?

TakaSobie
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam tego zabiegu, na szczęście uniknęłam, ale czytałam, że jednych boli a drugich nie. Niektórzy piszą, że to taki ból troche mocniejszy niż okresowy, a innych boli bardzo.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to mój pierwszy monitoring, endometrium 9mm a pęcherzyk 15 mm to mój 15 dc. Są to dobre wartości? Cykle ok 34-37 dni.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Byłam dzisiaj na usg i mam endometrium 8 mm, pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 21 mm. Kiedy mogę spodziewać się, że pęknie? Dzisiaj mój 16 dzień cyklu, cykle około 32 dniowe. Śluz rozciągliwy od wczoraj i ból owulacyjny też od wczoraj. Nie wiem kiedy najlepiej działać, czy dzisiaj, czy rano czy dzisiaj i rano też : ) Proszę o podpowiedź : )
    Dodatkowo zastanawiam się w jaki sposób mogę stwierdzić czy na pewno ten pęcherzyk pękł, bo strasznie się boję, że nie pęknie.

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Shibuya Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia mi się wydaje że wręcz idealne :) cykle masz dłuższe od moich, więc podejrzewam ze pęcherzyk około 21-22 mm będziesz miała za około 2,3 dni. Kiedy idziesz na następne usg
    Endometrium też spoko, czytałam że najlepiej mieć bodajże od 8 mm do 10 albo 12 mm

km5s8ribzosjb8kh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk masz gotowy do pęknięcia, więc najlepiej działać. A owulację potwierdzi usg albo badanie progesteronu ok 7 dnia po owulacji.

Shibuya lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    mój też już na świecie -waga ciężka :-) 4800 i ułożenie skośne więc nie było szans na poród znowu naturalny :( jutro skończymy tydzień :-)

Zagubiona gratki Słodziaczka:)

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Zabcia mi się wydaje że wręcz idealne :) cykle masz dłuższe od moich, więc podejrzewam ze pęcherzyk około 21-22 mm będziesz miała za około 2,3 dni. Kiedy idziesz na następne usg
    Endometrium też spoko, czytałam że najlepiej mieć bodajże od 8 mm do 10 albo 12 mm

dzięki za informacje, byłam dziś, pęcherzyk 22mm a endometrium 13 mm.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • TakaSobie Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli ja mam cykle 26 dniowe a w 11dc pęcherzyk miał 16mm to kiedy może być owulacja lekarz mi powiedział żeby się starać w 12 13 14 dc ze to najlepszy czas

TakaSobie
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie proszę bo dzisiaj już się załamałam.....

05 lutego miałam 1dc (właściwy okres), potem nagle 18 lutego kolejne krwawienie - i tak przez tydzień co przypominało zwykłą miesiączkę ale było to dość dziwne i nie w pore (na wykrsie zaznaczyłam jako plamienie zeby nie zaczynac nowego cyklu). Jeszcze ten temat byłabym w stanie opanowac gdyby nie to ze wg moich obserwacji pod koniec tego ostatniego krwawienia wystąpiła prawdopodobnie owulacja..... ;( miałam typowe dla mnie objawy (ból lędzwiowy, napięty, nabrzmiały prawy jajnik i jajowód, wraz z krawieniem pojawił się rosciagliwy śluz - i teraz mam skok temperatury......). Mój gin kazał mi brac na wyregulowanie cykli luteinę od 16 dc. w tej sytuacji zgłupiałam bo w 14 dc dostałam kolejne krawienie wiec nie wiedziałam jak do tego podejsc. poszłam do niego jeszcze zanim wystapiła ta owulacja (wg mnie) i powiezial zeby dostosowac sie juz do tego nowego cyklu który wystąpił wraz z nowym krwawieniem. ale teraz jak wychodzi ze mialam owulacje chcialam to dzis potwierdzic i poszlam do niego i poprosiłam o usg.

Powiedział (w ogóle zasugerował ze moja owulacja była wymysłem mojej wyobraźni i delikatnie powiedzial zeby nie probowała sama się prowadzić (!??)) po usg - które ostatecznie wymusiłam - ze teraz nie bedzie mozliwe zeby potwierdzic czy to co widzi na usg to ciałko zołte czy dojrzewający pęcherzyk (i tu mam pytanie czy to prawda?), a poza tym na prawym jajniku jest coś dominującego - ale cięzko określić czy to już ciałko czy pęcherzyk, ale za to na lewym jest coś o wielkości ok 12 mm (ale tak jak poprzednio - nie wie czy to ciałko czy pęcherzyk). poza tym endometrium mam minimalne takie typowe jako po okresie.....

i generalnie nic sie dowiedzialam. czy faktycznie nie da sie okreslic czy widac cialko czy pecherzyk? juz sama nie wiem co mam robic. teraz nie wiem czy na lewym to dojrzewajacy pecherzyk i mam czekac na owulacje czy juz odpuscic (ale nie mam dobrego endometrium...). a poza tym moje objawy owulacyjne i skok temp? co z nimi? tego raczej sobie nie wymysliłam.....

ale osobiscie nie uwazam ze powinnam brac luteine skoro nawet nie wiadomo na jakim etapie cyklu jestem.....
    co mam robic? pomóżcie prosze.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:24

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ