X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk jest idealny do pęknięcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty już jutro zaczniesz 32 tydzień! Szok jak to szybko zleciało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINIACZKU gratulacje :-D

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia noooo właśnie świętuję:D 0% warką:P my z mężem od pół godziny wykąpani i leżymy oglądając tv:P
    ja nie chcę myśleć jak strasznie szybko mi gdzieś te tygodnie spieprzają, a jeszcze mam tyle do zrobienia.
    za dwa tygodnie idziemy na zabawę karnawałową:D mam zamiar troszkę zaszaleć:D
    Kiniak, Mała Milcia opowiadajcie o swoich maleństwach:D jak wam idzie docieranie się i poznawanie od nowa:D
    ja jutro odbieram brykę dla młodej:D

KAŚKA nie napisałaś mi jak u Ewika po badaniach!!! :< wrrrr

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coraz lepiej. Już można poznać o co chodzi jak mała płacze. W nocy śpi juz dobrze, nawet zdarzy się, że 6 godzin jak wczoraj. Dzisiaj kupiliśmy wagę i mała waży 5500 g. A za dwa dni kończymy 2 miesiące.

Malenq, Robotka1, Madziara, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej......

po miesiącu na cycu +1kg, czyli 4320gr:)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) U nas we wtorek było 5660 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...wreszcie zajrzał ktoś ze starej ekipy.My w przyszłym tygodniu idziemy się mierzyć i ważyc ehh...ale jestem ciekawa ile nam przybyło:)A póki co mama zaraziła Ksawerka katarem i bidulinek troszkę się męczy ale całe szczęście że osłuchowo wszystko w porządku pediarta powiedziała że jak do tej pory nic się nie rozwinęło to pewnie tylko jakiś wirus i na smarkaczu się skończy.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy katar, ale przeszedł. Wodą morską psikałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też psikam i mam nadzieje że jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czy zdarzyło się którejś z Was, że pęcherzyk zamiast rosnąć to zmalał?
    Ja wprawdzie nie staram się o dziecko bo mam stwierdzoną przedwczesną menopauzę ale w ramach kontroli miałam robione USG i okazało się, że mam pęcherzyk na prawym jajniku 15 mm. Lekarz zaprosił mnie na kolejne sprawdzenie trzy dni później i pęcherzyk zmalał do 13 mm. Zastanawiam się czy to urok mojego schorzenia czy może takie rzeczy się zdarzają.
    Pozdrawiam

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pęcherzyk zaczął już pękać? A lekarz nie mówił, czy widzi płyn w zatoce?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nic nie powiedział na ten temat. Ocenił rozmiar i powiedział, że pęcherzyk jest nieaktywny i że maleje. Powiedział żebym wpadła w poniedziałek ale mam wizytę u Endo i się nie wyrobię.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:) fajnie że rośniecie dziewczyny:D
    ja wczoraj na IP wylądowałam, po raz kolejny wywaliłam orła;/ wynikiem czego jest zwichnięcie stawu barkowego.
    dobrze że ta ciąża powoli sie kończy bo nie wiem co jeszcze mnie mogło by spotkać.
    a tak to wszystko super:) jesteśmy już skomlpetowani:) pokoik gotowy:D ręcznie robione rzeczy typu pompony też i karuzelka:) torba spakowana dzisiaj.
    jakoś mnie natchnęło bo wczoraj pierwsza kwietniówka urodziła zdrową dziewczyneczkę. troszkę szybko ale tak wyszło.
    no i Mała na gangu chyba u was też ktoś się wysypał wczoraj prawda??:) jakaś kwietniówka:)
    buziaki dla dzieciaków:D i dla bruszkowych groszków naszych "najmłodszych ciążówek:D"

Malenq, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś udało mi się znowu dostać na USG. Niestety pęcherzyk dalej mały. Endometrium 10 mm ale płynu w zatoce nie ma. Także, choć wykres ładny, testy owulacyjne wyszły a ovu zaznaczyło owulację to nic nie było i już w tym cyklu nie będzie. Mam wizytę u endo-gina 19.03 dopiero. Może on coś zaradzi.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Ty ale masz wrażenia w tej ciąży. Uważaj na siebie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:23

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • agt Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu 16dc- pęcherzyk 18 mm, cykle mam z reguły 29 dniowe. Śluzówka ponoć bardzo ładna i zalecniem ginka mieliśmy przez 3 dni próbować... wczoraj mój mąz miał nocną zmianę i nici z tego...obawiam się ze znowu nic z tego nie będzie..że owulacja uciekła nam sprzed nosa. W czwartek idę na kolejny monitoring zobaczyć czy pęcherzyk pękł, ale jeszcze dziś bierzemy się do roboty :)

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agt wrote:
    Dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu 16dc- pęcherzyk 18 mm, cykle mam z reguły 29 dniowe. Śluzówka ponoć bardzo ładna i zalecniem ginka mieliśmy przez 3 dni próbować... wczoraj mój mąz miał nocną zmianę i nici z tego...obawiam się ze znowu nic z tego nie będzie..że owulacja uciekła nam sprzed nosa. W czwartek idę na kolejny monitoring zobaczyć czy pęcherzyk pękł, ale jeszcze dziś bierzemy się do roboty :)

Owocnych starań;)

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ