X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk jest idealny do pęknięcia.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty już jutro zaczniesz 32 tydzień! Szok jak to szybko zleciało.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KINIACZKU gratulacje :-D

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia noooo właśnie świętuję:D 0% warką:P my z mężem od pół godziny wykąpani i leżymy oglądając tv:P
    ja nie chcę myśleć jak strasznie szybko mi gdzieś te tygodnie spieprzają, a jeszcze mam tyle do zrobienia.
    za dwa tygodnie idziemy na zabawę karnawałową:D mam zamiar troszkę zaszaleć:D
    Kiniak, Mała Milcia opowiadajcie o swoich maleństwach:D jak wam idzie docieranie się i poznawanie od nowa:D
    ja jutro odbieram brykę dla młodej:D

KAŚKA nie napisałaś mi jak u Ewika po badaniach!!! :< wrrrr

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coraz lepiej. Już można poznać o co chodzi jak mała płacze. W nocy śpi juz dobrze, nawet zdarzy się, że 6 godzin jak wczoraj. Dzisiaj kupiliśmy wagę i mała waży 5500 g. A za dwa dni kończymy 2 miesiące.

Malenq, Robotka1, Madziara, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej......

po miesiącu na cycu +1kg, czyli 4320gr:)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super :) U nas we wtorek było 5660 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo...wreszcie zajrzał ktoś ze starej ekipy.My w przyszłym tygodniu idziemy się mierzyć i ważyc ehh...ale jestem ciekawa ile nam przybyło:)A póki co mama zaraziła Ksawerka katarem i bidulinek troszkę się męczy ale całe szczęście że osłuchowo wszystko w porządku pediarta powiedziała że jak do tej pory nic się nie rozwinęło to pewnie tylko jakiś wirus i na smarkaczu się skończy.

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy katar, ale przeszedł. Wodą morską psikałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też psikam i mam nadzieje że jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    czy zdarzyło się którejś z Was, że pęcherzyk zamiast rosnąć to zmalał?
    Ja wprawdzie nie staram się o dziecko bo mam stwierdzoną przedwczesną menopauzę ale w ramach kontroli miałam robione USG i okazało się, że mam pęcherzyk na prawym jajniku 15 mm. Lekarz zaprosił mnie na kolejne sprawdzenie trzy dni później i pęcherzyk zmalał do 13 mm. Zastanawiam się czy to urok mojego schorzenia czy może takie rzeczy się zdarzają.
    Pozdrawiam

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może pęcherzyk zaczął już pękać? A lekarz nie mówił, czy widzi płyn w zatoce?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nic nie powiedział na ten temat. Ocenił rozmiar i powiedział, że pęcherzyk jest nieaktywny i że maleje. Powiedział żebym wpadła w poniedziałek ale mam wizytę u Endo i się nie wyrobię.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:) fajnie że rośniecie dziewczyny:D
    ja wczoraj na IP wylądowałam, po raz kolejny wywaliłam orła;/ wynikiem czego jest zwichnięcie stawu barkowego.
    dobrze że ta ciąża powoli sie kończy bo nie wiem co jeszcze mnie mogło by spotkać.
    a tak to wszystko super:) jesteśmy już skomlpetowani:) pokoik gotowy:D ręcznie robione rzeczy typu pompony też i karuzelka:) torba spakowana dzisiaj.
    jakoś mnie natchnęło bo wczoraj pierwsza kwietniówka urodziła zdrową dziewczyneczkę. troszkę szybko ale tak wyszło.
    no i Mała na gangu chyba u was też ktoś się wysypał wczoraj prawda??:) jakaś kwietniówka:)
    buziaki dla dzieciaków:D i dla bruszkowych groszków naszych "najmłodszych ciążówek:D"

Malenq, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Akacja Znajoma

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś udało mi się znowu dostać na USG. Niestety pęcherzyk dalej mały. Endometrium 10 mm ale płynu w zatoce nie ma. Także, choć wykres ładny, testy owulacyjne wyszły a ovu zaznaczyło owulację to nic nie było i już w tym cyklu nie będzie. Mam wizytę u endo-gina 19.03 dopiero. Może on coś zaradzi.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Ty ale masz wrażenia w tej ciąży. Uważaj na siebie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 16:23

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam prywatnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • agt Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu 16dc- pęcherzyk 18 mm, cykle mam z reguły 29 dniowe. Śluzówka ponoć bardzo ładna i zalecniem ginka mieliśmy przez 3 dni próbować... wczoraj mój mąz miał nocną zmianę i nici z tego...obawiam się ze znowu nic z tego nie będzie..że owulacja uciekła nam sprzed nosa. W czwartek idę na kolejny monitoring zobaczyć czy pęcherzyk pękł, ale jeszcze dziś bierzemy się do roboty :)

kiniaczek84 lubi tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agt wrote:
    Dziewczyny, wczoraj byłam na monitoringu 16dc- pęcherzyk 18 mm, cykle mam z reguły 29 dniowe. Śluzówka ponoć bardzo ładna i zalecniem ginka mieliśmy przez 3 dni próbować... wczoraj mój mąz miał nocną zmianę i nici z tego...obawiam się ze znowu nic z tego nie będzie..że owulacja uciekła nam sprzed nosa. W czwartek idę na kolejny monitoring zobaczyć czy pęcherzyk pękł, ale jeszcze dziś bierzemy się do roboty :)

Owocnych starań;)

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ