WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    mi też w ostatnim cyklu nie pękł, urósł ładnie do 23 mm i się zatrzymało wszystko. Jeśli to się zdarza jednorazowo na jakiś czas to podobno wszystko w normie, jeśli często się powtarza no to jest problem i trzeba stymulować pęknięcie. Być może następny cykl będzie u Ciebie w porządku? A mierzysz temp? U mnie rzeczywiście w cyklu bez ovu wykres był płaski a zawsze skok był, więc mam nadzieję że przytrafiło mi się to jednorazowo

Poprzedni cykl był w porządku, pęcherzyk pękł ( byłam na monitoringu) jajnik prawy ale po prostu z mężem musieliśmy się nie wstrzelić. Teraz owu była w lewego i też byłam dobrej myśli , ładnie urósł to na pewno pęknie... a tu lipa ... nagle przestaje rosnąć i nie chce pękać :(
    Temperatury nie mierzę .. mąż by mnie udusił ... ciągle lekarze , badania , te forum ... widzę ,że powoli zaczyna mieć dosyć więc nie chcę mu "dowalać" .. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Ja miałam tak w zeszłym cyklu:
    14 dc 11mm
    17dc 12mm
    A w 23 dc ładnie świeżo pękniety pecherzyk
    Ale jak dla mnie to takie mało wartościowe owu było

Ale jakby nie było rósł ... jeżeli dobrze Cię zrozumiałam . Czy od 17 dc do 23 już miał tylko 12 mm, a jednak pękł ? :)

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 14-17 dc praktycznie się nie zmienił.lekarz wyrokowal brak owu ale jak poszłam na kontrolę 23dc to było widać że pękł ale wtedy nie ma jak zmierzyć ( był pofaldowany jak fasola i było widać otwór po wypuszczenie jajka
    Ile miał między 17dc a 23 dc to niewiem

Kea06 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kea06 wrote:
    Poprzedni cykl był w porządku, pęcherzyk pękł ( byłam na monitoringu) jajnik prawy ale po prostu z mężem musieliśmy się nie wstrzelić. Teraz owu była w lewego i też byłam dobrej myśli , ładnie urósł to na pewno pęknie... a tu lipa ... nagle przestaje rosnąć i nie chce pękać :(
    Temperatury nie mierzę .. mąż by mnie udusił ... ciągle lekarze , badania , te forum ... widzę ,że powoli zaczyna mieć dosyć więc nie chcę mu "dowalać" .. :)

Jestem na podobnym etapie monitu co ty ładnie,pięknie rosło i nagle lekarz nie wie co jest: czy faldowal się do pęknięcia,kurczyl się czy co tam jeszcze może się zdarzyć. Wyszłam z wieloma pytaniami i tylko skolowana. W piątek idę na kontrole

Kea06 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł :)

w piątek odebrałam wynik progesteronu :)
    11,9 ng/ml

więc chyba OVU była ;-) zobaczymy co powie mój ginekolog :P

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Jestem na podobnym etapie monitu co ty ładnie,pięknie rosło i nagle lekarz nie wie co jest: czy faldowal się do pęknięcia,kurczyl się czy co tam jeszcze może się zdarzyć. Wyszłam z wieloma pytaniami i tylko skolowana. W piątek idę na kontrole

To tak jak ja ,jeżeli chodzi o skołowanie. Poza gabinetem mogę wywijać mózgiem i mam gotowych mnóstwo pytań jak tylko wejdę jest zacinka, mimo że doktor jest wspaniały , wyluzowany i wesoły. Tak mam. Mąż zaczął mnie wypytywać dlaczego tak się dzieje co to jest ten luf , dlaczego nie zapytałaś itd. i następnym razem powiedział,że wchodzi ze mną i on będzie pytał :P Lekarz już stwierdził,że na pewno nic z tego nie będzie ale mimo tego jeszcze się łudzę :( jak każda spragniona macierzyństwa .. ech ..

• tyna89 Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie w zeszły czwartek (18dc).
    Tak jak Wam pisałam w 14dc pęcherzyk 12,5mm, wg lekarza owu była ok. 16dc, bo już w czwartek robiąc usg twierdził, że jest po.
    Pytałam, czy przy tak małym pęcherzyku jest szansa, na ciążę.
    Usłyszałam, że jest po owu a on nie wie, ile miał w momencie pęknięcia.
    Jeżeli w ciągu 20dni nie przyjdzie @ mam zrobić test.
    Jeżeli się nie udało, następny cykl z clo, ale bez monitoringu (pewnie dla jego wygody, bo by to wypadało w przerwie międzyświątecznej):-(

• Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj powinna pojawić się @ ale jak do tej pory jej nie ma. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł dziwnie. Kreska druga jest ale tylko jej zarys. W środku jest biała. Wcześniej robiłam baaaardzo dużo testów i żaden tak mi nie wyszedł. Nie bardzo wiem co mam myśleć...

Marikita lubi tę wiadomość

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj powinna pojawić się @ ale jak do tej pory jej nie ma. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł dziwnie. Kreska druga jest ale tylko jej zarys. W środku jest biała. Wcześniej robiłam baaaardzo dużo testów i żaden tak mi nie wyszedł. Nie bardzo wiem co mam myśleć...
    zrób jeszcze jeden :)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej spróbuje i tutaj się zapytać:)Otóż czy zdarzyło sie wam,że nie było ani płymu w zatoce ani ciałka zółtego po owulacji?Moja gin mi dzisiaj powiedziała,że nie zawsze da sie to zobaczyć.Dodam,że dzis jest moj 17dc a prawdopodobna owulacje w 13-14dc.Troche za pozno do niej poszłam,ale byłam pewna ze mi powie czy doszlo do owulacji czy nie a ona z takim tekstem wiec teraz szukam i szukam i nic znalezc nie moge..

• Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od początku... Nowy cykl, nowa nadzieja...

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Nadzieja2016 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie dlaczego pomimo wzrostu temperatury ciała wykres nie wykrył owulacji? Myślałam że jak wzrasta to znaczy że owukacja była. ...

https://ovufriend.pl/graph/bc3dc989dbb532fc8ed481d1f386f51f

Nadzieja
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też proszę o interpretację dlaczego tak dziwnie skacze?

• Marikita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druśka91 wrote:
    I od początku... Nowy cykl, nowa nadzieja...
    przykro mi :(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tą temperaturą to ciężka sprawa ... bardziej wiarygodne są testy OVU i robienie badania na Progesteron ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zmuła
    po OVU mam torbiel
    dostałam leki antykoncepcyjne
    mają rozbić torbiel
    jak rozbiją to w kolejnym cyklu rozpoczniemy stymulację jajeczkowania
    :-(

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Paulinucha87 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Dziewczyny z tą temperaturą to ciężka sprawa ... bardziej wiarygodne są testy OVU i robienie badania na Progesteron ...

Muszę sie nie zgodzić,że w każdym przypadku tak jest.U mnie progesteron super(gin był pewien,że napewnooo owulacje mam)śluz piękny przejrzysty,bóle owulacyjne no i testy owu w tym czasie pozytywne.W tym cyklu to samo plus temperatura bo juz nie wiedziałam czego sie uczepić i na monitoringu znowu wyszło,że pecherzyk nie urósł ma tylko 10mm w 18dc(cykle mam rowne po 28 dni)Nastepny cykl z clo.
    Także wyuchodzi,że wszystkie znaki na niebie łącznie z temperatura mi mówią,że owulacja była a tu zawsze lipa .

• Marikita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinucha87 wrote:
    Muszę sie nie zgodzić,że w każdym przypadku tak jest.U mnie progesteron super(gin był pewien,że napewnooo owulacje mam)śluz piękny przejrzysty,bóle owulacyjne no i testy owu w tym czasie pozytywne.W tym cyklu to samo plus temperatura bo juz nie wiedziałam czego sie uczepić i na monitoringu znowu wyszło,że pecherzyk nie urósł ma tylko 10mm w 18dc(cykle mam rowne po 28 dni)Nastepny cykl z clo.
    Także wyuchodzi,że wszystkie znaki na niebie łącznie z temperatura mi mówią,że owulacja była a tu zawsze lipa .
    OVU możesz mieć, ale pęcherzyki mogą nie pękać ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was ekspertek banalne pytanie, ktore nie daje mi spokoju. Mialam dzis monitoring i widzialam pecherzyk, ale lakarka powiedziala mi, ze ovu juz byla i badanie krwi tez na to wskazywalo, ze ovu byla wczoraj. To jakim sposobem moglam na usg dzis widziec pecherzyk? Przeciez nie powinno go byc...

• justa. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciałko żółte różnie wygląda w obrazie usg. Czasami może przypominać wyglądem pęcherzyk. Ja miałam podobną sytuację w ostatnim cyklu.

Marikita lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ