Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagdis wrote:mi też w ostatnim cyklu nie pękł, urósł ładnie do 23 mm i się zatrzymało wszystko. Jeśli to się zdarza jednorazowo na jakiś czas to podobno wszystko w normie, jeśli często się powtarza no to jest problem i trzeba stymulować pęknięcie. Być może następny cykl będzie u Ciebie w porządku? A mierzysz temp? U mnie rzeczywiście w cyklu bez ovu wykres był płaski a zawsze skok był, więc mam nadzieję że przytrafiło mi się to jednorazowo
Poprzedni cykl był w porządku, pęcherzyk pękł ( byłam na monitoringu) jajnik prawy ale po prostu z mężem musieliśmy się nie wstrzelić. Teraz owu była w lewego i też byłam dobrej myśli , ładnie urósł to na pewno pęknie... a tu lipa ... nagle przestaje rosnąć i nie chce pękać
Temperatury nie mierzę .. mąż by mnie udusił ... ciągle lekarze , badania , te forum ... widzę ,że powoli zaczyna mieć dosyć więc nie chcę mu "dowalać" .. -
nick nieaktualnyKaczuszka86 wrote:Ja miałam tak w zeszłym cyklu:
14 dc 11mm
17dc 12mm
A w 23 dc ładnie świeżo pękniety pecherzyk
Ale jak dla mnie to takie mało wartościowe owu było
Ale jakby nie było rósł ... jeżeli dobrze Cię zrozumiałam . Czy od 17 dc do 23 już miał tylko 12 mm, a jednak pękł ? -
Od 14-17 dc praktycznie się nie zmienił.lekarz wyrokowal brak owu ale jak poszłam na kontrolę 23dc to było widać że pękł ale wtedy nie ma jak zmierzyć ( był pofaldowany jak fasola i było widać otwór po wypuszczenie jajka
Ile miał między 17dc a 23 dc to niewiemKea06 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kea06 wrote:Poprzedni cykl był w porządku, pęcherzyk pękł ( byłam na monitoringu) jajnik prawy ale po prostu z mężem musieliśmy się nie wstrzelić. Teraz owu była w lewego i też byłam dobrej myśli , ładnie urósł to na pewno pęknie... a tu lipa ... nagle przestaje rosnąć i nie chce pękać
Temperatury nie mierzę .. mąż by mnie udusił ... ciągle lekarze , badania , te forum ... widzę ,że powoli zaczyna mieć dosyć więc nie chcę mu "dowalać" ..
Jestem na podobnym etapie monitu co ty ładnie,pięknie rosło i nagle lekarz nie wie co jest: czy faldowal się do pęknięcia,kurczyl się czy co tam jeszcze może się zdarzyć. Wyszłam z wieloma pytaniami i tylko skolowana. W piątek idę na kontroleKea06 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
nick nieaktualnyKaczuszka86 wrote:Jestem na podobnym etapie monitu co ty ładnie,pięknie rosło i nagle lekarz nie wie co jest: czy faldowal się do pęknięcia,kurczyl się czy co tam jeszcze może się zdarzyć. Wyszłam z wieloma pytaniami i tylko skolowana. W piątek idę na kontrole
To tak jak ja ,jeżeli chodzi o skołowanie. Poza gabinetem mogę wywijać mózgiem i mam gotowych mnóstwo pytań jak tylko wejdę jest zacinka, mimo że doktor jest wspaniały , wyluzowany i wesoły. Tak mam. Mąż zaczął mnie wypytywać dlaczego tak się dzieje co to jest ten luf , dlaczego nie zapytałaś itd. i następnym razem powiedział,że wchodzi ze mną i on będzie pytał Lekarz już stwierdził,że na pewno nic z tego nie będzie ale mimo tego jeszcze się łudzę jak każda spragniona macierzyństwa .. ech .. -
Byłam na wizycie w zeszły czwartek (18dc).
Tak jak Wam pisałam w 14dc pęcherzyk 12,5mm, wg lekarza owu była ok. 16dc, bo już w czwartek robiąc usg twierdził, że jest po.
Pytałam, czy przy tak małym pęcherzyku jest szansa, na ciążę.
Usłyszałam, że jest po owu a on nie wie, ile miał w momencie pęknięcia.
Jeżeli w ciągu 20dni nie przyjdzie @ mam zrobić test.
Jeżeli się nie udało, następny cykl z clo, ale bez monitoringu (pewnie dla jego wygody, bo by to wypadało w przerwie międzyświątecznej) -
Hej dziewczyny. Wczoraj powinna pojawić się @ ale jak do tej pory jej nie ma. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł dziwnie. Kreska druga jest ale tylko jej zarys. W środku jest biała. Wcześniej robiłam baaaardzo dużo testów i żaden tak mi nie wyszedł. Nie bardzo wiem co mam myśleć...
Marikita lubi tę wiadomość
Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Druśka91 wrote:Hej dziewczyny. Wczoraj powinna pojawić się @ ale jak do tej pory jej nie ma. Zrobiłam dzisiaj test ciążowy i wyszedł dziwnie. Kreska druga jest ale tylko jej zarys. W środku jest biała. Wcześniej robiłam baaaardzo dużo testów i żaden tak mi nie wyszedł. Nie bardzo wiem co mam myśleć...
-
hej spróbuje i tutaj się zapytać:)Otóż czy zdarzyło sie wam,że nie było ani płymu w zatoce ani ciałka zółtego po owulacji?Moja gin mi dzisiaj powiedziała,że nie zawsze da sie to zobaczyć.Dodam,że dzis jest moj 17dc a prawdopodobna owulacje w 13-14dc.Troche za pozno do niej poszłam,ale byłam pewna ze mi powie czy doszlo do owulacji czy nie a ona z takim tekstem wiec teraz szukam i szukam i nic znalezc nie moge..
-
Marikita wrote:Dziewczyny z tą temperaturą to ciężka sprawa ... bardziej wiarygodne są testy OVU i robienie badania na Progesteron ...
Muszę sie nie zgodzić,że w każdym przypadku tak jest.U mnie progesteron super(gin był pewien,że napewnooo owulacje mam)śluz piękny przejrzysty,bóle owulacyjne no i testy owu w tym czasie pozytywne.W tym cyklu to samo plus temperatura bo juz nie wiedziałam czego sie uczepić i na monitoringu znowu wyszło,że pecherzyk nie urósł ma tylko 10mm w 18dc(cykle mam rowne po 28 dni)Nastepny cykl z clo.
Także wyuchodzi,że wszystkie znaki na niebie łącznie z temperatura mi mówią,że owulacja była a tu zawsze lipa . -
Paulinucha87 wrote:Muszę sie nie zgodzić,że w każdym przypadku tak jest.U mnie progesteron super(gin był pewien,że napewnooo owulacje mam)śluz piękny przejrzysty,bóle owulacyjne no i testy owu w tym czasie pozytywne.W tym cyklu to samo plus temperatura bo juz nie wiedziałam czego sie uczepić i na monitoringu znowu wyszło,że pecherzyk nie urósł ma tylko 10mm w 18dc(cykle mam rowne po 28 dni)Nastepny cykl z clo.
Także wyuchodzi,że wszystkie znaki na niebie łącznie z temperatura mi mówią,że owulacja była a tu zawsze lipa . -
nick nieaktualnyDziewczyny mam do Was ekspertek banalne pytanie, ktore nie daje mi spokoju. Mialam dzis monitoring i widzialam pecherzyk, ale lakarka powiedziala mi, ze ovu juz byla i badanie krwi tez na to wskazywalo, ze ovu byla wczoraj. To jakim sposobem moglam na usg dzis widziec pecherzyk? Przeciez nie powinno go byc...