X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha nooo Kasia dokładnie:D

ja juz kurde wybieram ciasto co by mu na urodziny upiec bo to przecież w terminie Twojej wizyty u gina;)
    zresztą juz wczoraj pytał czy ta kolacja to przygotowanie do urodzin;)

a kiedyś ty się urodziła? tzn miesiąc??

AGULa jak sie czujesZ?? jak Twój cykl?? bo widze że raczej tempki nie mirzysz
    no ja smiesznie bo 26listopada obchodze i jedno i drugie w jednym czasie D Swoja droga jakbym zaszla w ciaze w lutym moje dzieciatko byloby z listopada jak mamuska
    Co do ciasta u mnie na urodzinki i lepsze impreszy robie torta toffi niezawodny

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap nie wiem, zapytaj Werki, na pewno powie co i jak :)

Kasia wsio w notkach :) Temp nie mierzę, bo przeziębiona jestem to i tak nie ma sensu. Teraz mały eksperyment z dong q i w poniedziałek podejrzymy czy coś urosło. A jak nie to czekamy na @ i do przodu :)
    Chłopa wysyłam na badania jak sugerował lek, na pewno chce go przebadać przed CLo. Miał iść dziś, ale nie wiem czy się chłopina wyrobi z pracy.
    Kaśka, ponoć nieszczęścia pomagają w zaskoczeniu, bo się nie myśli ...

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wkońcu udalo mi sie :-) zalatwiłam sobie usg w przyszłym cyklu tak koło 10 dc wyjdzie muszę sprawdzić co tam się w tym okresie dzieje bo 16 dnia to juz wiem jak to wyglada tym bardziej, że clo moze lepiej zadzialać w drugim cyklu może jajniki szybciej jajeczka zaczna tworzyć może szybciej zaczną rosnąć liczę na to bo tak przy 20 dniu to jest trudniej zaskoczyć.

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tora zmodyfikowałam przepis i dodaję trochę mąki krupczatki i ziemniaczanej jest lekki i puszysty a wy jakie macie patenty jesli mozna wiedziec?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patent na co??no ja zawsze jak pieke biszkopta jako spod pod lub przelozxenie torta zawsze daje lyzke ziemniaczanej sprawia ze jest elastyczniejszy bardziej wilgotny i latwiej przyjmuje pozniej poncz...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka daj przepisa na ten tort?? jest gdzieś w sieci??

Aguś już lecę do Twoich notatek, no i ja gdybym w przyszłym cyklu nie brała CLO to też planuje dong Q kupić. a Ty gdzie kupiłaś? ile to kosztuje??
    i może te zioła ojca sroki.

ja mam przepis na takiego murzynka z podłużnej formy co w środku jak pokroisz jest czerwone serduszko:) dziś musze zrobić:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu niezle niezle zaraz ci znajde przepisik poczekej

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biszkopt standard 5jajek szkl cukru po polszkl maki pszennej i ziemniaczanej lyzeczka proszku do pieczenia...moze byc jasny lub ciemny wtedy dodac lyzke kakao odbierz lyzke maki
    masa budyniowa pol litra mleka 3zoltka cuk wanilinowy 5lyzek cukru po2lyyzki maki pszennej i ziemniaczanej ugotowac budyn i przestudzic go...potem maslo utrzec z tym budyniem
    bita smietana-pol litra laciata kremowka 30% 2smietany sniezki proszek 2lyzki cukru pudru 2lyzeczki zelatynyrozpuszczonej w 3/4szkl wody
    ubic smietane dodac sniezki cukier i szybko zelatyne wlewac po nitce do niej ciagle ubijajac

i tak biszkopt--nasa budyniowa---krakersy solone lub maslane te typu szkolne herbatniki----masa toffi z puszki gostynin gotowa wczesniej ja lekko w puszce podgrzac laatwiej sie smaruje(zostawic ze2lyzki)---krakersy lub herbatniki--bita smietana i po udekorowaniu bita smietana polac nitki toffi udekorowac migdalami

Zajebisty w smaku,,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:59

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w siecvi moze jest ale to moj staaary przepis jeszcze z czasow szkoly srednije jak na warsztata zesmy go robily na sprzedaze...ja go uwielbiam chociaz jest dosc slodki ale smaczny i lekki a do kawy expresso achh zjadlabym

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kasia co to za ciasto:) nazywa się 3Bit? jak tak go raz go robiłam:) pyyycha:D
    szczególnie jak jest duża warstwa śmietany i karmelu:D
    muszę pomyśleć:D

jutro dostanie na walentynki to mniejsze ciastko a za tydzień coś fajnego:)

bo ja to taka piekara jestem:) uwielbiam piec:D

KAsia czytałam że chlebek bedziesz piec:) moja mama nam piecze różne chlebki:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zamierzam wlasnie brac sie za bezglutenowy bo znalazlam make i rozne ciekawe skladniki...ciasta drozdzowe to moj konik wiec nie ma problemu.Zreszta tak jak i ty uwielbiam piec ciasta zwlaszcza przed wietami szaleje babeczki rurki kokosski sloneczka i ciasta od makowcow po serniki i mazurki...
    Wiesz co mi tak przeszlo przez mysl??Ze byloby zajeviscie jakbysmy w tych cyklach zaskoczyly i razem przeszly na druga strone ovu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do nazwy...moj nie ma nazwy chyba ihihhi tak jak pisalam to przepis bodajze sprzed 15lat?? cos kolo tego...wiec stary ale jary..czasem zamiast herbatnikow pieke cieniutkie 2ciasta miodowe takie jak papier cienkie i nawet smaczniejsze jest niz z tymi herbatnikami..co kto woli..mozna zrobic jak malaga dodajac namoczone rozne rodzynki(pijane ihihhihi) i pokrojone jeszcze pyszniejszy..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No okna mam pomyte..poszlo szybko ..mialamnic nie robic ale u mnie sliczne sloneczko to zal bylo nie wykorzystac zostalo mi jeszcze posciel i odswiezone..Uwilebiam zapach swiezej poscieli i czystych firanek i zaslon..mam wtedy wrazenie ze jest czysto i bezz kurzu he

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej nie rob mi smaka:D hihi. no ja zazwyczaj piekę jedno ciasto jeden raz:) wybieram te ekstremalnie trudne i testuję na rodzince:)
    czasem ucierańca zrobię kilka razy w roku:)

KAsia jak nie zajdziemy razem to ja poczekam i na Ciebie i na Age i na Oliwie i na Asie jak bedzie trzeba wszystkie was tam przecharatam na druga stronę:) no i mam nadzieję ze wy też byście mnie przecharatały w razie gdybym już tylko sama została na placu boju.

Joanna0071 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi ja to samo, pościel świeża i firany to podstawa:)
    u mnie tyż piekne słonko:)

musze się dziś zająć czymś miłym bo zwariuję, polece po pracy pozamawiać kwiaty i biorę się za pieczenie.....

aaa wczoraj zrobiłam swoją pierwszą w zupę grzybową:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zastanawiam czy iśc na sprawdzenie tych jajcorów jutro czy popękało wszystko ładnie czy sobie odpuścić....głowy jakoś do tego nie mam

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak sie nie wie to sie nie wie a jak sie juz wie to sie nastawia..sama sie zastanawialam jak bedzie w moim przyadku za te2tygodnie..kurde ty bedziesz testowac a ja bede owulowac ihihihihhiih dobre...
    No to juz sama jak tam chcesz... ale jak ja znam siebie i soja ciekawosc jak mikaze przyjsc to na bank polece hyhyhyh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nie moze byc jeden raz jak ktorys zostanie z entuzjazmem przyjety to zostaje w stalym skladzie..i tak jest np z krolewcem moj chlop nie chce innego ciasta jak ma zjezdzac na urlop jak krolewiec albo kremowka...inny kreci nosem...ooo i czasem ma jazde na szarlotke..swoja droga uwielbiam ja mmmrrrr moze na tej dzikiej mace sprobuje jakis lekki dla siebie zrobic zamiast cukru ksylitol i bedzie ihhiihih
    Ehhh wkurza mnie tylko ze ja sobie robie cos innego a mlodemu cos innego mna kilka garow jadxe...zadna ekonomia w tym

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski slyszalyscie o tym???
    http://www.vitanatural.pl/produkty-zakwaszajace-i-alkalizujace-organizm-acidoza-acidosa

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te zakwaszajace dzialaja na plemniki zle bo sluz jest zakwaszony...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ