Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:haha nooo Kasia dokładnie:D
ja juz kurde wybieram ciasto co by mu na urodziny upiec bo to przecież w terminie Twojej wizyty u gina;)
zresztą juz wczoraj pytał czy ta kolacja to przygotowanie do urodzin;)
a kiedyś ty się urodziła? tzn miesiąc??
AGULa jak sie czujesZ?? jak Twój cykl?? bo widze że raczej tempki nie mirzysz
Co do ciasta u mnie na urodzinki i lepsze impreszy robie torta toffi niezawodny -
Kap nie wiem, zapytaj Werki, na pewno powie co i jak
Kasia wsio w notkach Temp nie mierzę, bo przeziębiona jestem to i tak nie ma sensu. Teraz mały eksperyment z dong q i w poniedziałek podejrzymy czy coś urosło. A jak nie to czekamy na @ i do przodu
Chłopa wysyłam na badania jak sugerował lek, na pewno chce go przebadać przed CLo. Miał iść dziś, ale nie wiem czy się chłopina wyrobi z pracy.
Kaśka, ponoć nieszczęścia pomagają w zaskoczeniu, bo się nie myśli ... -
No wkońcu udalo mi sie zalatwiłam sobie usg w przyszłym cyklu tak koło 10 dc wyjdzie muszę sprawdzić co tam się w tym okresie dzieje bo 16 dnia to juz wiem jak to wyglada tym bardziej, że clo moze lepiej zadzialać w drugim cyklu może jajniki szybciej jajeczka zaczna tworzyć może szybciej zaczną rosnąć liczę na to bo tak przy 20 dniu to jest trudniej zaskoczyć.
-
Ja na tora zmodyfikowałam przepis i dodaję trochę mąki krupczatki i ziemniaczanej jest lekki i puszysty a wy jakie macie patenty jesli mozna wiedziec?
-
Kaśka daj przepisa na ten tort?? jest gdzieś w sieci??
Aguś już lecę do Twoich notatek, no i ja gdybym w przyszłym cyklu nie brała CLO to też planuje dong Q kupić. a Ty gdzie kupiłaś? ile to kosztuje??
i może te zioła ojca sroki.
ja mam przepis na takiego murzynka z podłużnej formy co w środku jak pokroisz jest czerwone serduszko:) dziś musze zrobić -
biszkopt standard 5jajek szkl cukru po polszkl maki pszennej i ziemniaczanej lyzeczka proszku do pieczenia...moze byc jasny lub ciemny wtedy dodac lyzke kakao odbierz lyzke maki
masa budyniowa pol litra mleka 3zoltka cuk wanilinowy 5lyzek cukru po2lyyzki maki pszennej i ziemniaczanej ugotowac budyn i przestudzic go...potem maslo utrzec z tym budyniem
bita smietana-pol litra laciata kremowka 30% 2smietany sniezki proszek 2lyzki cukru pudru 2lyzeczki zelatynyrozpuszczonej w 3/4szkl wody
ubic smietane dodac sniezki cukier i szybko zelatyne wlewac po nitce do niej ciagle ubijajac
i tak biszkopt--nasa budyniowa---krakersy solone lub maslane te typu szkolne herbatniki----masa toffi z puszki gostynin gotowa wczesniej ja lekko w puszce podgrzac laatwiej sie smaruje(zostawic ze2lyzki)---krakersy lub herbatniki--bita smietana i po udekorowaniu bita smietana polac nitki toffi udekorowac migdalami
Zajebisty w smaku,,,Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 12:59
-
Wiem Kasia co to za ciasto:) nazywa się 3Bit? jak tak go raz go robiłam:) pyyycha:D
szczególnie jak jest duża warstwa śmietany i karmelu:D
muszę pomyśleć
jutro dostanie na walentynki to mniejsze ciastko a za tydzień coś fajnego:)
bo ja to taka piekara jestem:) uwielbiam piec:D
KAsia czytałam że chlebek bedziesz piec:) moja mama nam piecze różne chlebki:) -
No zamierzam wlasnie brac sie za bezglutenowy bo znalazlam make i rozne ciekawe skladniki...ciasta drozdzowe to moj konik wiec nie ma problemu.Zreszta tak jak i ty uwielbiam piec ciasta zwlaszcza przed wietami szaleje babeczki rurki kokosski sloneczka i ciasta od makowcow po serniki i mazurki...
Wiesz co mi tak przeszlo przez mysl??Ze byloby zajeviscie jakbysmy w tych cyklach zaskoczyly i razem przeszly na druga strone ovu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 14:13
-
a co do nazwy...moj nie ma nazwy chyba ihihhi tak jak pisalam to przepis bodajze sprzed 15lat?? cos kolo tego...wiec stary ale jary..czasem zamiast herbatnikow pieke cieniutkie 2ciasta miodowe takie jak papier cienkie i nawet smaczniejsze jest niz z tymi herbatnikami..co kto woli..mozna zrobic jak malaga dodajac namoczone rozne rodzynki(pijane ihihhihi) i pokrojone jeszcze pyszniejszy..
-
No okna mam pomyte..poszlo szybko ..mialamnic nie robic ale u mnie sliczne sloneczko to zal bylo nie wykorzystac zostalo mi jeszcze posciel i odswiezone..Uwilebiam zapach swiezej poscieli i czystych firanek i zaslon..mam wtedy wrazenie ze jest czysto i bezz kurzu he
-
ej nie rob mi smaka:D hihi. no ja zazwyczaj piekę jedno ciasto jeden raz:) wybieram te ekstremalnie trudne i testuję na rodzince:)
czasem ucierańca zrobię kilka razy w roku:)
KAsia jak nie zajdziemy razem to ja poczekam i na Ciebie i na Age i na Oliwie i na Asie jak bedzie trzeba wszystkie was tam przecharatam na druga stronę no i mam nadzieję ze wy też byście mnie przecharatały w razie gdybym już tylko sama została na placu boju.Joanna0071 lubi tę wiadomość
-
hihi ja to samo, pościel świeża i firany to podstawa:)
u mnie tyż piekne słonko:)
musze się dziś zająć czymś miłym bo zwariuję, polece po pracy pozamawiać kwiaty i biorę się za pieczenie.....
aaa wczoraj zrobiłam swoją pierwszą w zupę grzybową -
wiesz jak sie nie wie to sie nie wie a jak sie juz wie to sie nastawia..sama sie zastanawialam jak bedzie w moim przyadku za te2tygodnie..kurde ty bedziesz testowac a ja bede owulowac ihihihihhiih dobre...
No to juz sama jak tam chcesz... ale jak ja znam siebie i soja ciekawosc jak mikaze przyjsc to na bank polece hyhyhyh -
a u mnie nie moze byc jeden raz jak ktorys zostanie z entuzjazmem przyjety to zostaje w stalym skladzie..i tak jest np z krolewcem moj chlop nie chce innego ciasta jak ma zjezdzac na urlop jak krolewiec albo kremowka...inny kreci nosem...ooo i czasem ma jazde na szarlotke..swoja droga uwielbiam ja mmmrrrr moze na tej dzikiej mace sprobuje jakis lekki dla siebie zrobic zamiast cukru ksylitol i bedzie ihhiihih
Ehhh wkurza mnie tylko ze ja sobie robie cos innego a mlodemu cos innego mna kilka garow jadxe...zadna ekonomia w tym