Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
to ja mam lepiej bo znajomi mojego są po takich badaniach śmiali się , że z pojemniczka wyskakiwały takie zdrowiutkie maja o badaniach mówią ale jak jest coś nie tak to już rzadziej się przyznają.
-
znam ten ból ja mam gorzej bo moja usunęła
Powiem Wam , ze zawsze żartowałam, że mam braki witaminy H A TU SIĘ DOWIADUJĘ , ZE JEST TAKA _
Witamina H
Synonim: BIOTYNA. Jest wrażliwa na światło, szczególnie UV. Wytrzymała na temp. do 200°C.
Rola w organizmie: Bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów, jest konieczna do syntezy witaminy C.
Występowanie w naturze: Jarzyny liściaste, szpinak, soja, groch, kalafior, owoce, grzyby, ziarna pszenicy, drożdże, ryż niełuskany, czekolada, żółtka jaj, mleko, wątroba, mózg.
Awitaminoza: Depresja łysienie, wyniszczenie organizmu, wypryski skórne, zły metabolizm tłuszczów, sucha i szorstka skóra, brak apetytu, nudności, wzrost cholesterolu we krwi, bóle mięśni. -
Dziewczyny, dzisiaj mam urlop dlatego wcześniej nie zaznaczyłam tempki, ale zmierzyłam normalnie. Byłam właśnie przed chwilą w łazience i pociekło kilka kropel krwi. jak tylko się rozkręci, to zaraz zaznaczę nowy cykl. Po obserwacji ostatnich trzech cykli mam już swoje przemyślenie... Owulacja musi być znacznie później. A my zawsze celowaliśmy na 14-16 dzień. Zaczynam ten cykl z nową nadzieją. Bez leków hormonalnych (oprócz tabsów na tarczycę). Jutro idę na te zlecone badania. W 15 dc wizyta w klinice. Marzec będzie bez wrednej, bo licząc 40 dni cyklu to wyjdzie mi testowanie ok 9 kwietnia. Jestem pełna nadziei.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
no ja sobie nie wyobrażam ile by to trwało gdybym nie miałą kasy....pewnie dopiero teraz poszłabym do lekarza z moimi wykresami ehhh a gdzie cała reszta?
pozatym jak sie o coś człowiek nie upomni to nie dostanie;/
no chyba że hormony bo to najłatwiej jest wypisać.....
Asiek no jest witamina H nie wiedziałas??? -
Płodna Kuchnia: Cieciorka pikantna
W tym cyklu publikujemy przepisy sprzyjające płodności kobiety. Dziś przepis na pikantną cieciorkę. Cieciorka, zwana także ciecierzycą, to odmiana fasoli. Fasola jest uznawana za pokarm, który pomaga zajść w ciążę, bo ma mało tłuszczu, a mnóstwo białka, błonnika, i witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego. Ten ostatni zapobiega wadom wrodzonym płodu.
Cieciorkę przygotowaną, jak poniżej, możemy jeść na zimno i ciepło, jako wspaniałą przekąskę, albo dodatek do innych potraw.
Składniki:
1.5 szklanki ugotowanej cieciorki (ugotować według przepisu na opakowaniu; nie zalecamy cieciorki z puszki)
1 cebula pokrojona w kostkę
2-4 roztartych ząbków czosnku
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól I papryka ostra do smaku
oliwa z oliwek do smażenia
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć na złoto cebulę. Dodać czosnek I resztę przypraw, dobrze rozmieszać. Dodać cieciorkę I dusić przez ok. 5 minut. -
No widze ze sie dziewcZYniska rozkrecily w pisaniu..superr jest co postudiowac
Asiek tys jest sama jak ta witamina H cala hahahaha
Milcia przyn ajmneij wiesz ze owulki sa u ciebie a ze pozniej nic nie szkodzi najwazniejsze ze sa i w okolicy bedziesz celowac,.,napewno sie uda -
w sumie jakby się przypatrzyć hehehe nie no lekkie wcięcie w tali mam
nie łamcie się wszystkie zdążymy sprawdzić akustykę porodówki spokojnie na każdą przyjdzie kolejkapturnica lubi tę wiadomość
-
wiecie co nie przepadam za orzechami włoskimi ale już drugi cykl je wcinam ale w tym mi trudniej i mam sposób z sosem toffi do lodów nie są złe
-
mi jakoś szkoda na pistacje kasę wydawać takie to drogie holersywo a mam wrażenie, że uzależnia smakiem
-
Wiecie co. Muszę stwierdzić, że znacznie lepiej przyjęłam rozpoczęcie nowego cyklu niż nos poprzednio. Wiąże dużo nadziei z nowym cyklem. Ale chyba podejdę do niego bardziej na luzie (o ile się da), bo przecież po jednym miesiącu leczenia w klinice nie może być od razu efektów. Dlatego ten miesiąc będzie taki na rozpoznanie co i jak, zrobię wszystkie badania i będzie ok
kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość