X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jakie odblokowanie chodzi?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga powiedz mi czy wiesz moze czy jak jest ciaza to w 7 dniu po owu musi juz byc bardzo wysoki progesteron , czy to zalezy od dnia kiedy jest implantacja zarodka?????czy niekoniecznie????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap spokojnie. Zobacz tu https://ovufriend.pl/wykres,470aa85cd20e9bd9ea9eaa6ec95cb754.html
    Żółwik mała badanie progesteronu 5 dc - wynik 4
    i co? ciąża :) Lutkę brała tylko kilka dni. Tylko 4 dokładnie.
    Jak się dowiedziała, że jest w ciąży - wynik 13,51.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok wlasnie o to mi chodzilo czy wynik od razu musi wskazywac...ok dfzieki wielkie najwazniejsze zeby progesteronw 7mym dniu po domniemanym owu wksazywal wartosc ze owu byla i jego poziom dosc w miare ok..?prawda???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie moja temp zasmucila ze prawie nie urosla nic , ze taka niska tylko o 0,1 od wczoraj :( ale widze ze czy wysoka czy niska jeden kij nic nam nie wskaze tak naprawde czy cos moze byc na rzeczy jedynie testy ciazowe....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawda :) A to że bierzesz dupka to już w ogóle bajka i na pewno jak COŚ to będzie ok :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz wiem ze wszystko dla dobra domniemanej fasoli zrobione..teraz tylko Bozia zdecyduje czy ona bedzie czy nie....warunki ma spelnione...Nawet moje tsh sie ugielo zeby wspomoc...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny jestem załamana....
    nie potrafię racjonalnie myśleć....
    w najśmielszych myślach nie przypuszczałam że będzie taka diagnoza....
    dziś idę do ginekologa z wynikiem, może poratuje jakimś lekiem tymczasowym.
    musimy się zapisać do androloga, polecono mi w tej klinice co robiliśmy nasienie.....dziś tam zadzwonię....
    ja w swoim życiu byłam niezłym ziółkiem ale nigdy nie przypuszczałam że życie odpłaci mi się w taki sposób.....nigdy!!

nie wiem nawet czy to idzie wyleczyć
    wczoraj mąż mi się przyznał po wynikach że bierze testosteron-steryd!! regularnie......mam to ipowiedzieć dziś lekarzowi....wiedziałam że od czasu do czasu coś tam bierze ale nie sądziłam że regularnie!!!
    załamka.....nie wiem dziewczyny ile tu z wami wytrzymam bo przyznam szczerze że teraz wiadomość o każdej ciąży będzie dla mnie w połowie niestety smutkiem i płaczem.....
    nie będziemy mieć wspólnych tematów....monitoringów i innych.....
    będę was na pewno wspierać całym swoim serduchem.

odłożyłam wczoraj większośc witamin, został mi dong który będę brać do owulacji. ziółka też i temperaturę tez będe mierzyła tylko do skoku.....
    piszę to i płaczę....tak mi was wieczorem brakowało....

Każdy lekarz powie twojemu mężowi, ze sterydy pewnie na poprawę budowy ciała niszczą plemniki! Mój mąż ćwiczy i jest biegaczem i pytał lekarza czy może coś brac on pow ze musi wybrac dziecko albo wygląd. Dawaj mężowi na razie witaminy takie jak selen, cynk, l-karnityne i kwas foliowy. Zapiszcie sie do androloga i próbujcie.
    Nasz dietetyk ostrzegł nas ze mężczyzn jest gorzej leczyć i trudniej. Wymaga sie od nich całkowitej zmiany trybu życia

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu ten bol nie przechodzi .....przepraszam jak pisalam jakies glupoty bo narkoza chyba bo maz tez mowil ze cos gadalam....
    teraz 3 miesiace przerwy ....ale nic ...i tak rezygnujemy nie chce tego przezywac ani maz nastepnym razem..tu jeszcze sie nie zdarzylam przyzwyczaic ....do tego faktu ciazy....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia byc moze gorzej , ale jesli znow facet wezmie to sobie do serca to znow poprawa nasienia uzyskuje sie dosc szybko....Tyle ze trzeba zmienic dotychczasowy tryb zycia....Kasia juz go tam ustawi co i jak :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Czemu ten bol nie przechodzi .....przepraszam jak pisalam jakies glupoty bo narkoza chyba bo maz tez mowil ze cos gadalam....
    teraz 3 miesiace przerwy ....ale nic ...i tak rezygnujemy nie chce tego przezywac ani maz nastepnym razem..tu jeszcze sie nie zdarzylam przyzwyczaic ....do tego faktu ciazy....
    nic sie nie stalo Madzia mialas prawo wylac swoj bo i zal a my mialysmy obowiazek wesprzec cie w twoim cierpieniu...Teraz kuruj sie kochanie by jak najszybciej wrocic do zdrowka :*

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia dzięki za pocieszenie jakiekolwiek ono nie jest....
    tak musze go dalej suplementować, duzo witaminy E podobno 1000mg przez 2 tygodnie....
    salfazin 3x1 i na pewno potrzebne bedzie na pierwsze 2 tygodnie Hcg 500j i clo 50mg...
    tyle wiem na tą chwilę i tak lekarzowi to przedstawię że potrzebujemy szybki odblok właśnie po testosteronie.

Aga mój mąż bierze w niewielkiej dawce testosteron od roku non stop!!
    kurwa jaka jestem na niego wściekła.....
    wiedział że się leczę i tak to brał....nie wierzę że nie wiedział o skutkach ubocznych...

MADZIARA nie wiem czy Cię pociesze ale też musze zrezygnować ze starań;/

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sprzedam wam hit. Przestałam owulacje:)
    Idę to tylko potwierdzić ale miałam wczoraj mega bóle owulacje a dziś nic już na dole nie czuje. Jest już po wszystkim. A z moim M. nie spaliśmy nawet w jednym łóżku bo jestem przeziębiona. Miesiąc w plecy. Tez super. Biorąc pod uwagę ze cło można brać tylko 3 cykle z rzędu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik zabić to mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 09:36

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a ty się nie martw badaniami męża, na pewno wyjdą dobrze. macie małą córeczkę, nie wierzę w takie pogorszenie paramertów-zobaczysz będzie dobrze:)
    ANKO współczuję przespania owulacji....

ja swoją spróbuję zmnitorować ostatni raz...czy dong i zioła podziałały....dziś też podglądnę co słychac....czy cokolwiek jest.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia najwazniejsze ze wyszlo szydlo z worka bo mogloby to trwac jeszcze duzej..skoro z tego co pamietam kolo roku sie staracie to by sie pokrywalo ze pod wpl sterydu bloklo produkcje plemnikow...Mysle ze zdawal soie sprawe ze ma takie dzialanie uboczne , ale tak jak pisalas musial sie sugerowac tym ze z mała sie udalo i myslal ze teraz tez tak bedzie..Nie wiem czy wtedy bral go ciagle czy sporadycznie...jesli sporadycznie to nie blokowalo to produkcji pelmnikow....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wlasnie sie zastanawiam czy sie nie rozejrzec za jakims lab moze w saczu i jak moj zjedzie na swieta pojechac znim zeby zbadal dla spokoju glowy....Niby praca dobra nie ma obciazen zadnychn , nie pali itd dba od prawie 9miesiecy o siebie ale rozne cyrki juz tu widzialam :-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę ze rezerwa się zmniejsza. Ze raz poronilam. Staram się prawie rok. Owulacje mam tylko przy stymulacji i co 4miesiace badania wycinków z macicy bo to tylko kwestia czasu aż dysponują zmieni się w komórki rakowe i wtedy pod nóż, a nie mam jeszcze dziecka....to myślę że jest to powód do zmartwień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysplazja zmieni się.....-słownik wprowadza mi zle słowa.

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ