Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem załamana....
    nie potrafię racjonalnie myśleć....
    w najśmielszych myślach nie przypuszczałam że będzie taka diagnoza....
    dziś idę do ginekologa z wynikiem, może poratuje jakimś lekiem tymczasowym.
    musimy się zapisać do androloga, polecono mi w tej klinice co robiliśmy nasienie.....dziś tam zadzwonię....
    ja w swoim życiu byłam niezłym ziółkiem ale nigdy nie przypuszczałam że życie odpłaci mi się w taki sposób.....nigdy!!

nie wiem nawet czy to idzie wyleczyć
    wczoraj mąż mi się przyznał po wynikach że bierze testosteron-steryd!! regularnie......mam to powiedzieć dziś lekarzowi....wiedziałam że od czasu do czasu coś tam bierze ale nie sądziłam że regularnie!!!
    załamka.....nie wiem dziewczyny ile tu z wami wytrzymam bo przyznam szczerze że teraz wiadomość o każdej ciąży będzie dla mnie w połowie niestety smutkiem i płaczem.....
    nie będziemy mieć wspólnych tematów....monitoringów i innych.....
    będę was na pewno wspierać całym swoim serduchem.

odłożyłam wczoraj większośc witamin, został mi dong który będę brać do owulacji. ziółka też i temperaturę tez będe mierzyła tylko do skoku.....
    piszę to i płaczę....tak mi was wieczorem brakowało....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam wyniki badan i tak :
    tsh-0,49 (0,3-4,4)
    za miesiac z ponad 5 duzy spadek...chyba zejde z dawki na polowke...co 2gi dzien
    progester
    10,1 lutealna(1,7do27)
    mysle ze najgorzej progesteron nie jest moze szalu nie am ale uciaglo by juz ciaze....

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny jestem załamana....
    nie potrafię racjonalnie myśleć....
    w najśmielszych myślach nie przypuszczałam że będzie taka diagnoza....
    dziś idę do ginekologa z wynikiem, może poratuje jakimś lekiem tymczasowym.
    musimy się zapisać do androloga, polecono mi w tej klinice co robiliśmy nasienie.....dziś tam zadzwonię....
    ja w swoim życiu byłam niezłym ziółkiem ale nigdy nie przypuszczałam że życie odpłaci mi się w taki sposób.....nigdy!!

nie wiem nawet czy to idzie wyleczyć
    wczoraj mąż mi się przyznał po wynikach że bierze testosteron-steryd!! regularnie......mam to powiedzieć dziś lekarzowi....wiedziałam że od czasu do czasu coś tam bierze ale nie sądziłam że regularnie!!!
    załamka.....nie wiem dziewczyny ile tu z wami wytrzymam bo przyznam szczerze że teraz wiadomość o każdej ciąży będzie dla mnie w połowie niestety smutkiem i płaczem.....
    nie będziemy mieć wspólnych tematów....monitoringów i innych.....
    będę was na pewno wspierać całym swoim serduchem.

odłożyłam wczoraj większośc witamin, został mi dong który będę brać do owulacji. ziółka też i temperaturę tez będe mierzyła tylko do skoku.....
    piszę to i płaczę....tak mi was wieczorem brakowało....
    Kasia jejy nie placz skabie sterydy tak dzialaja,,,,to ich wina lekarz powie ci ze musi je wykluczyc i po 3miesiacach zobaczysz ze wyniki beda ok...tyle plemniki potrzebuja na regeneracje..Czemu on ci nie powiedzial ze faszeruje sie tym gownem???to strasznie kiereszuje organizm..zadne miesnie nie sa tego warte!! Kasia nie jest w tym zadna twoja wina pamietaj to!!!!!!!! Twoj chlop musi przestac faszerowac sie anabolikami to org wroci do n9ormalnosci

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o dzialaniu sterydow one uposledzaja wlasnie pl;odnosc ale...jak przestanie brac org sie zregeneruje kochanie.....to sie da wyleczyc!!! dostanie leki tylko musi wszystkie odzywki sterydy i inne rzeczy odstawic w pizdu!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga mogl cie uprzedzic ze cos bierze nie zachowal sie madrze...wiedzac ze sie staracie!!! i zjebe powinnas mu dac ze niszczy wlasne zdrowie!!! sory kasia ale sama bym sie wkurwila jakby moj chlop sie faszerowal czyms a ja leczyla by zajsc wciaze..przeciez musial znac efekty uboczne sterydow!!! Postaw go przed faktem dokonanym zero wszystkich dodatkow niech buduje mase na silce naturalnie przynajm,niej an czas waszych staran///Inaczej gdybyus badan nie zrobila moglabys sie starac latami i nic..szkoda tylko twojego zdrowia i nerwow skarbie,...Gdybym mogla przytulilabym cie do serducha..tak mi zajebiscie przykro..Nie chce bys odchodzila bo traktuje cie tu jak psiapsiolke!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:21

aga.just lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wiem...jesteśmy zdeterminowani, widziałam jak wczoraj mąż nie mógł sobie miejsca znaleźć, nie mógł wręcz uwierzyć...
    rozmawialiśmy o adopcji....już dawno o tym gadaliśmy...temat wrócił wczoraj...
    przypomniała mi się wtedy Madziara....
    Kasiu 3 miesiące niestety nie wystarczą.....to trwa znacznie dłużej....może około roku? mamy zrobić u męża LH FSH prolaktynę i testosteron właśnie....
    jestem zmęczona....nie wiem czego się spodziewać...w necie jeszcze nie szukałam.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia plemniki regeneruja sie 3miesiace i nie mysl o zadnej adopcji~!!!!!! on ma przestac siefaszerowac sterydami to plodnosc normalnie powroci!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wiesz czemu nie skończył brać?? bo Maję też poczęliśmy jak brał.....
    oboje nie sądziliśmy że to może wpłynąć na płodność...jeszcze testosteron? w naszym mniemaniu on jeszcze podnosił poziom płodności....jak widać mylnie....
    na razie KAsia jestem tutaj.....może nie będzie tak źle....muszę się szybko z tym oswoić i brać się za działanie....bez tego ani rusz.w poniedziałek idzie na badania....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie juz dziecko kobieto wiec w tym momencie ma nieplodnosc wtorna...to oznacza ze cos zaburza go a nmie ze tak ma od zawsze....wiec leczenie przede wszystkim...!!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiu wiesz czemu nie skończył brać?? bo Maję też poczęliśmy jak brał.....
    oboje nie sądziliśmy że to może wpłynąć na płodność...jeszcze testosteron? w naszym mniemaniu on jeszcze podnosił poziom płodności....jak widać mylnie....
    na razie KAsia jestem tutaj.....może nie będzie tak źle....muszę się szybko z tym oswoić i brać się za działanie....bez tego ani rusz.w poniedziałek idzie na badania....
    gdybys wpisala w efektach ubocznych sterydow to jest wlasnie nieplodnosc....Pozatym pomysl kilka lat temu to bylo byl mlodszy i by7c moze bral tez mniejsze dawki ,,,to sie odbija dlugofalowo na organizmie...musi wyplukac to z org zeby org wrocil do samokontroli..ale nie mysl o zadnym adop[towaniu bo bedziecie miec wlasne dziecko!!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spac wczoraj nie moglam pogrzeb Ty Madzia poplakalam sie z etgo wszystkiego az mi glowe rozsadzalo...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh czytam KAsieńko o tym.....wyczytałam że clo i pregnyl dośc szybko odblokowują organizm mężczyzny i powraca naturalna płodność.
    jakie to wszystko popaprane....
    może i masz rację, może nic straconego....poczekam te trzy miesiące, i tak męża nie będzie planowaliśmy przerwę.....potem powtórzymy badanie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze naprawde...wazne ze badania zrobiliscie...szkoda tylko ze tyle czasu zmarnowalas nie biorac pod uwage ze jako kulturysta jest w podwyzszonej grupie ryzyka nieplodnosci;;;; :(
    Robilas kiedy progesteron po owu????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sobie robiłam.....wychodził okej jakoś powyżej 11
    Kaśka polak mądry po szkodzie!!! jeju to straszne:(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mysle ze10,2 nie jest zle?? Wiem ze madry po szkodzie...ale lepiej pozno niz wcale,,,,pamietaj o tym!!teraz juz znacie przyczyne czemu sie nie udaje...trzeba to wyleczyc i do dziela....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Kasia....jakoś sobie z tym poradzimy....będę walczyła od dzisiaj.....zobaczymy co mi powie lekarz dzisiaj, gdzie skieruje ewentualnie....
    dziś wszystkie używki pozbieram i wyrzucam....żeby nie kusiły.....
    musze ustalić z mężem czy brał odblokowanie bo testosteronie bo często to przywraca płodność.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już wiem, nie brał nigdy żadnego odblokowania......ja pierdole!!!!
    niby małe dawki bierze ale przez cały rok!!! ja nie wiem jak my z tego wyjdziemy i czy wyjdziemy

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra... moj braciak kiedys sie w to bawil...ale po tym jak widzial ze chlopaki traca libido i pala nieraz nie dwa im nie staje po tych pierdzielonych sterydach zostawil to w pizdu i zaczal silke bez wspomagaczy...Pewnie ze nigdy masy nie zbuduje sie tak pieknie bez sterydow , ale za to ma sie zdrowie....Wydus z niego wszystko co bral w ostatnich 3miesiacach , kazdy lek , jakies zastrzyki dodatkowe..wszystko ma wielkie znaczenie by okresli droge leczenia...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka ani się waż stąd uciekać. Moj własnie pojechał na badania. Pół nocy nie spałam. Boję się jak cholera, że wyjdzie coś nie tak :( Szczególnie po wynikach Twojego.
    Ale Kap ma rację i dobrze gada - pleminiory odbudowują się w 3 mies. I nawet sobie wczoraj myślałam, że i tak mieliście mieć przerwę, więc tyle dobrego w tym wszystkim, że to się w czasie nakłada.

Kap ja miałam 12,6 w 7dpo. Dobrze, że masz dupka :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dobra już wiem, nie brał nigdy żadnego odblokowania......ja pierdole!!!!
    niby małe dawki bierze ale przez cały rok!!! ja nie wiem jak my z tego wyjdziemy i czy wyjdziemy
    czyli codziennie?? :-/ osz fuck!!! nic nie zauwazylas ze codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 09:02

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ