X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem załamana....
    nie potrafię racjonalnie myśleć....
    w najśmielszych myślach nie przypuszczałam że będzie taka diagnoza....
    dziś idę do ginekologa z wynikiem, może poratuje jakimś lekiem tymczasowym.
    musimy się zapisać do androloga, polecono mi w tej klinice co robiliśmy nasienie.....dziś tam zadzwonię....
    ja w swoim życiu byłam niezłym ziółkiem ale nigdy nie przypuszczałam że życie odpłaci mi się w taki sposób.....nigdy!!

nie wiem nawet czy to idzie wyleczyć
    wczoraj mąż mi się przyznał po wynikach że bierze testosteron-steryd!! regularnie......mam to powiedzieć dziś lekarzowi....wiedziałam że od czasu do czasu coś tam bierze ale nie sądziłam że regularnie!!!
    załamka.....nie wiem dziewczyny ile tu z wami wytrzymam bo przyznam szczerze że teraz wiadomość o każdej ciąży będzie dla mnie w połowie niestety smutkiem i płaczem.....
    nie będziemy mieć wspólnych tematów....monitoringów i innych.....
    będę was na pewno wspierać całym swoim serduchem.

odłożyłam wczoraj większośc witamin, został mi dong który będę brać do owulacji. ziółka też i temperaturę tez będe mierzyła tylko do skoku.....
    piszę to i płaczę....tak mi was wieczorem brakowało....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam wyniki badan i tak :
    tsh-0,49 (0,3-4,4)
    za miesiac z ponad 5 duzy spadek...chyba zejde z dawki na polowke...co 2gi dzien
    progester
    10,1 lutealna(1,7do27)
    mysle ze najgorzej progesteron nie jest moze szalu nie am ale uciaglo by juz ciaze....

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dziewczyny jestem załamana....
    nie potrafię racjonalnie myśleć....
    w najśmielszych myślach nie przypuszczałam że będzie taka diagnoza....
    dziś idę do ginekologa z wynikiem, może poratuje jakimś lekiem tymczasowym.
    musimy się zapisać do androloga, polecono mi w tej klinice co robiliśmy nasienie.....dziś tam zadzwonię....
    ja w swoim życiu byłam niezłym ziółkiem ale nigdy nie przypuszczałam że życie odpłaci mi się w taki sposób.....nigdy!!

nie wiem nawet czy to idzie wyleczyć
    wczoraj mąż mi się przyznał po wynikach że bierze testosteron-steryd!! regularnie......mam to powiedzieć dziś lekarzowi....wiedziałam że od czasu do czasu coś tam bierze ale nie sądziłam że regularnie!!!
    załamka.....nie wiem dziewczyny ile tu z wami wytrzymam bo przyznam szczerze że teraz wiadomość o każdej ciąży będzie dla mnie w połowie niestety smutkiem i płaczem.....
    nie będziemy mieć wspólnych tematów....monitoringów i innych.....
    będę was na pewno wspierać całym swoim serduchem.

odłożyłam wczoraj większośc witamin, został mi dong który będę brać do owulacji. ziółka też i temperaturę tez będe mierzyła tylko do skoku.....
    piszę to i płaczę....tak mi was wieczorem brakowało....
    Kasia jejy nie placz skabie sterydy tak dzialaja,,,,to ich wina lekarz powie ci ze musi je wykluczyc i po 3miesiacach zobaczysz ze wyniki beda ok...tyle plemniki potrzebuja na regeneracje..Czemu on ci nie powiedzial ze faszeruje sie tym gownem???to strasznie kiereszuje organizm..zadne miesnie nie sa tego warte!! Kasia nie jest w tym zadna twoja wina pamietaj to!!!!!!!! Twoj chlop musi przestac faszerowac sie anabolikami to org wroci do n9ormalnosci

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o dzialaniu sterydow one uposledzaja wlasnie pl;odnosc ale...jak przestanie brac org sie zregeneruje kochanie.....to sie da wyleczyc!!! dostanie leki tylko musi wszystkie odzywki sterydy i inne rzeczy odstawic w pizdu!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga mogl cie uprzedzic ze cos bierze nie zachowal sie madrze...wiedzac ze sie staracie!!! i zjebe powinnas mu dac ze niszczy wlasne zdrowie!!! sory kasia ale sama bym sie wkurwila jakby moj chlop sie faszerowal czyms a ja leczyla by zajsc wciaze..przeciez musial znac efekty uboczne sterydow!!! Postaw go przed faktem dokonanym zero wszystkich dodatkow niech buduje mase na silce naturalnie przynajm,niej an czas waszych staran///Inaczej gdybyus badan nie zrobila moglabys sie starac latami i nic..szkoda tylko twojego zdrowia i nerwow skarbie,...Gdybym mogla przytulilabym cie do serducha..tak mi zajebiscie przykro..Nie chce bys odchodzila bo traktuje cie tu jak psiapsiolke!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 08:21

aga.just lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wiem...jesteśmy zdeterminowani, widziałam jak wczoraj mąż nie mógł sobie miejsca znaleźć, nie mógł wręcz uwierzyć...
    rozmawialiśmy o adopcji....już dawno o tym gadaliśmy...temat wrócił wczoraj...
    przypomniała mi się wtedy Madziara....
    Kasiu 3 miesiące niestety nie wystarczą.....to trwa znacznie dłużej....może około roku? mamy zrobić u męża LH FSH prolaktynę i testosteron właśnie....
    jestem zmęczona....nie wiem czego się spodziewać...w necie jeszcze nie szukałam.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia plemniki regeneruja sie 3miesiace i nie mysl o zadnej adopcji~!!!!!! on ma przestac siefaszerowac sterydami to plodnosc normalnie powroci!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu wiesz czemu nie skończył brać?? bo Maję też poczęliśmy jak brał.....
    oboje nie sądziliśmy że to może wpłynąć na płodność...jeszcze testosteron? w naszym mniemaniu on jeszcze podnosił poziom płodności....jak widać mylnie....
    na razie KAsia jestem tutaj.....może nie będzie tak źle....muszę się szybko z tym oswoić i brać się za działanie....bez tego ani rusz.w poniedziałek idzie na badania....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie juz dziecko kobieto wiec w tym momencie ma nieplodnosc wtorna...to oznacza ze cos zaburza go a nmie ze tak ma od zawsze....wiec leczenie przede wszystkim...!!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasiu wiesz czemu nie skończył brać?? bo Maję też poczęliśmy jak brał.....
    oboje nie sądziliśmy że to może wpłynąć na płodność...jeszcze testosteron? w naszym mniemaniu on jeszcze podnosił poziom płodności....jak widać mylnie....
    na razie KAsia jestem tutaj.....może nie będzie tak źle....muszę się szybko z tym oswoić i brać się za działanie....bez tego ani rusz.w poniedziałek idzie na badania....
    gdybys wpisala w efektach ubocznych sterydow to jest wlasnie nieplodnosc....Pozatym pomysl kilka lat temu to bylo byl mlodszy i by7c moze bral tez mniejsze dawki ,,,to sie odbija dlugofalowo na organizmie...musi wyplukac to z org zeby org wrocil do samokontroli..ale nie mysl o zadnym adop[towaniu bo bedziecie miec wlasne dziecko!!!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spac wczoraj nie moglam pogrzeb Ty Madzia poplakalam sie z etgo wszystkiego az mi glowe rozsadzalo...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh czytam KAsieńko o tym.....wyczytałam że clo i pregnyl dośc szybko odblokowują organizm mężczyzny i powraca naturalna płodność.
    jakie to wszystko popaprane....
    może i masz rację, może nic straconego....poczekam te trzy miesiące, i tak męża nie będzie planowaliśmy przerwę.....potem powtórzymy badanie

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze naprawde...wazne ze badania zrobiliscie...szkoda tylko ze tyle czasu zmarnowalas nie biorac pod uwage ze jako kulturysta jest w podwyzszonej grupie ryzyka nieplodnosci;;;; :(
    Robilas kiedy progesteron po owu????

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sobie robiłam.....wychodził okej jakoś powyżej 11
    Kaśka polak mądry po szkodzie!!! jeju to straszne:(

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mysle ze10,2 nie jest zle?? Wiem ze madry po szkodzie...ale lepiej pozno niz wcale,,,,pamietaj o tym!!teraz juz znacie przyczyne czemu sie nie udaje...trzeba to wyleczyc i do dziela....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Kasia....jakoś sobie z tym poradzimy....będę walczyła od dzisiaj.....zobaczymy co mi powie lekarz dzisiaj, gdzie skieruje ewentualnie....
    dziś wszystkie używki pozbieram i wyrzucam....żeby nie kusiły.....
    musze ustalić z mężem czy brał odblokowanie bo testosteronie bo często to przywraca płodność.....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już wiem, nie brał nigdy żadnego odblokowania......ja pierdole!!!!
    niby małe dawki bierze ale przez cały rok!!! ja nie wiem jak my z tego wyjdziemy i czy wyjdziemy

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra... moj braciak kiedys sie w to bawil...ale po tym jak widzial ze chlopaki traca libido i pala nieraz nie dwa im nie staje po tych pierdzielonych sterydach zostawil to w pizdu i zaczal silke bez wspomagaczy...Pewnie ze nigdy masy nie zbuduje sie tak pieknie bez sterydow , ale za to ma sie zdrowie....Wydus z niego wszystko co bral w ostatnich 3miesiacach , kazdy lek , jakies zastrzyki dodatkowe..wszystko ma wielkie znaczenie by okresli droge leczenia...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • aga.just Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka ani się waż stąd uciekać. Moj własnie pojechał na badania. Pół nocy nie spałam. Boję się jak cholera, że wyjdzie coś nie tak :( Szczególnie po wynikach Twojego.
    Ale Kap ma rację i dobrze gada - pleminiory odbudowują się w 3 mies. I nawet sobie wczoraj myślałam, że i tak mieliście mieć przerwę, więc tyle dobrego w tym wszystkim, że to się w czasie nakłada.

Kap ja miałam 12,6 w 7dpo. Dobrze, że masz dupka :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    dobra już wiem, nie brał nigdy żadnego odblokowania......ja pierdole!!!!
    niby małe dawki bierze ale przez cały rok!!! ja nie wiem jak my z tego wyjdziemy i czy wyjdziemy
    czyli codziennie?? :-/ osz fuck!!! nic nie zauwazylas ze codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 09:02

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ