X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę laseczki moje pod prysznic ale od kilku godzin mam plodny sluz i zadszy dużo moze uda się że pękne sama :-) , potem igraszki mnie czekają :-) odezwe sie jutro jak z monitu wrocę :-) spokojnej nocy zyczę i oczywiście żebyście wszystkie w ciazy były :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania030786 wrote:
    wczoraj w poludnie robilam test owulacyjny i wyszedl negatywny, dzisiaj ok godz 11 robilam i byl pozytywny i kreska byla duzo ciemniejsza a ok 19 juz kreski byly jednakowe dodatkowo od ok 15 mam bole owulacyjne i zastanawiam sie czy mozliwe jest ze owulacja juz byla?? ...wzrostu temperatury jeszcze nie mialam.
    test nie wskaze ci ze owulacja byla tylko ze org sie do niej przygotowuje....tylko monit da ci odpowiedz ze byla..skoro nie czujesz zadnego bolu po pregnylu to raczej oznacza ze nie bylo owulacji niestety,,,,,po pregnylu jest ona bolesna

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kad pamietam mialam bolesne owulacje i teraz tez usiedziec nie moge bo boli. mam nadz ze jak dzisiaj serduszkowalam to moze cos z tego wyniknie...chociaz juz jestem sceptycznie nastawiona;/

f6fc4e4bdd85377adc757631815d38ce.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierzysz temp??jesli tak to powinnas zobaczyc skok temperatury....mozesz nie moc usiedziec ze wzgl na torbielke..na dwoje babka wrozyla..przekonasz sie w poniedzialek czy twoje przeczucia mialy racje bytu :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierze ale tempka nie potwierdza owulacji...zobaczymy jak bedzie, lekarka mi pow ze to dobrze ze mam bole bo latwo owulacje rozpoznac no i od 18 dnia cyklu zalecila luteine

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania030786 wrote:
    mierze ale tempka nie potwierdza owulacji...zobaczymy jak bedzie, lekarka mi pow ze to dobrze ze mam bole bo latwo owulacje rozpoznac no i od 18 dnia cyklu zalecila luteine
    no na wchloniecie ewentualnej torbielki....po niej wzrosnie ci napewno sztucznie temperatura....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mam 15 dzien cyklu wiec sama juz nie wiem...zagmatwane to wszystko...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nasz org to nie robot czasem robi sam co mu sie podoba :-/ a my bezradnie rozkladamy tylko rece....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na lekarzy tez trzeba czasem brac poprawke;/ po wypadku mialam problem z reka i na 6 lekarzy mialam 6 diagnoz

Idia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia mi ustały czuje już sie dobrze...o ile mozna powiedziec dobrze...fizycznie....w sumie to bardzo nie przyzwyczailam sie do mysli posiadania dziecka bo w sumie nastepnego dnia trafilam na stól..moglam sie poczuc tak jak moje pacjentki...chodz zawsze uwazalam traktuj innych tak jak bys chciala byc sama potraktowana !!! zycie jest okrutne ale mimo wszystko wstajesz do walki z podwojna siła.....zadzwonilam do szefa pow ze chyba bede musiala zrezygnowac z pracy na gin i przeniesc sie na blok chir albo cos ....decyzje dostalam odmowna poniewaz uwaza ze jestem w tym dobra i rozumie te kobiety z problemami gin,...tylko serce sciska ze to ja nie mam brzucha i prawdopodobnie miec nie bede ...bo zycie dalo mi tak po dupie ze nie mam ochoty!!! nie mam ochoty sie bać!!
    nic na sile ....

[*]3.05.2010
    [*]8.05.2012
    [*]5.03.2014

kapturnica, Idia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA tak mi przykro...jesuu nie umiem nawet wczuc sie w Twoja sytuacje i to co przezywasz......Wiem , ze jestes bardzo dzielna kobitka i podolasz wszelkim przeciwnosciom losu....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia strasznie mi przykro :(

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również przykro :(
    Weszłam dzisiaj na wątek marcowych fasolek i się podłamałam... Dzisiaj trzy dziewczyny oznajmiły, że są w ciąży. Miałam pozytywne nastawienie i jakoś mi już odeszło :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny...no ja powoli przyjmuje do wiadomosci ze to nie moj czas :(
    temp leci powoli w dol i jakby nie patrzyl nieuchronnie zblizam sie do @
    :-/..Samopoczucie do dupy w sumie idealnie wpasowane w pogode za oknem..Podbrzusze napierdziela malpa pewnie za2dni przyjdzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 08:15

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niepotrzebnie tym sie nakrecacie. Zawsze tak było i bedzie, za raz pewne dziewczyny zajda, a pozniej nasza kolej, a za jakisc czas nastepne beda czytac i sie podlamywac ze sie nam udalo. Poki nie zajdziecie to nie czytajcie tych postow tylko piszcie tam gdzie post o staraniu sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 09:10

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Bo niepotrzebnie tym sie nakrecacie. Zawsze tak było i bedzie, za raz pewne dziewczyny zajda, a pozniej nasza kolej, a za jakisc czas nastepne beda czytac i sie podlamywac ze sie nam udalo. Poki nie zajdziecie to nie czytajcie tych postow tylko piszcie tam gdzie post o staraniu sie :)

A wiec gratuluje stoicyzmu i tego ze podchodzisz do tego lajtowo i sie nie nakrecasz :D
    ja niestety majac 1cykl staran dopiero nie jestem w stanie jeszcze podchodzic az tak bez emocjonalnie...
    Zycze stoicyzmu w kazdej dziedzinie zycia...........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 09:14

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica powiem Ci ze ja mialam dwa-trzy dni takie ze sie podlamalam czytajac niektore informacje w necie, az mnie do pionu postawily osoby, ktore sa znawcami tematu w realu. Ludzie ogolnie w internecie takie glupoty wypisuja ze szkoda komentowac, ze np jak po m-cu sie nie uda to juz tragedia itd, takie sugestie a to NIEPRAWDA. Podalam juz w pewnym temacie statystyki, ok 80% kobiet zachodzi w ciaze od starania sie w ciagu 8 mies, czyli dopiero pozniej nalezy sie zastanawiac, poza tym wchodzac w tematy np jestem juz zafasolowana to niepotrzebnie sie nakrecam(nakrecasz) ze o rany a jaeszcze nie w ciazy, nie dajmy sie zwariowac :) Kazda z nas ma inny organizm, itd, dlatego nie mozna sie porownywac.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kapturnica powiem Ci ze ja mialam dwa-trzy dni takie ze sie podlamalam czytajac niektore informacje w necie, az mnie do pionu postawily osoby, ktore sa znawcami tematu w realu. Ludzie ogolnie w internecie takie glupoty wypisuja ze szkoda komentowac, ze np jak po m-cu sie nie uda to juz tragedia itd, takie sugestie a to NIEPRAWDA. Podalam juz w pewnym temacie statystyki, ok 80% kobiet zachodzi w ciaze od starania sie w ciagu 8 mies, czyli dopiero pozniej nalezy sie zastanawiac, poza tym wchodzac w tematy np jestem juz zafasolowana to niepotrzebnie sie nakrecam(nakrecasz) ze o rany a jaeszcze nie w ciazy, nie dajmy sie zwariowac :) Kazda z nas ma inny organizm, itd, dlatego nie mozna sie porownywac.
    jakos nie zauwazylam bym napisala w ktorymkolwiek miejscu ze jestem zalamana ze nie zaszlam w ciaze w 1szym miesiacu...poza tym posiadam jaka taka wiedze na temat statystyk , mozliwosci i szans na zajscie w ciaze....To ze skomentowalam do znajomych dziewczyn ze moja temp spada i moje samopoczucie tez nie staje sie przez to lepsze gdyz wiem ze cykl nie udany nie oznacza ze wchodze na jakies durne tematy ktore wymieniasz....Nie jestem na tym forum od wczoraj wiec egzaltacji we mnie nie ma to ...tak na marginesie... :-/
    Swoja droga kazdy sadzi po sobie :) udanego dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2014, 09:28

Idia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

aszka trafiła pod zły adres :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ale masz już plan ustalony na kolejny miesiąc i to najważniejsze. Wiem, że każde przyjście @ jest trudne, ale Ty wiesz co robisz :)

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ