Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Może za mala dawke Ci dali zapytaj lekarza co robicMarta28 wrote:Witajcie dziewczyny! Mam pytanie: w tym cyklu brałam CLO oraz zastrzyk z Pregnulu, mój cykl był monitorowany. Pregnyl dostałam w czwartek ok 14 - dzis byłam na usg o 9 i pęcherzyk nie pękł, tylko jeszcze urósł ma 3 cm..
czy jest szansa że pęknie sam?? -
teraz juz nic nie zrobiniestety ...za duzy jest i niepelnowartosciowy niestety.....zrobila sie jej torbielka tak jak mi..nast razem musi miec wiekszaa dawke a teraz powinna brac dupka na wchloniecie .,.,,mam nadzieje ze moja tez sie wchlania a nie przerasta dalej bo jak znow mi torbiel peknie to tego bolu juz nie chce czuc nigdy...brrrr

-
niestety taki urok nasz ja tez mam sklonnosc do torbieli.......pewnie masz pcos tez...przykro mi ze nie mamy dla ciebie dobrych wiadomosci ale jesli nie pekl do maks 40godzin to juz nie peklnie...po pregnylu czulabys bardzo silny bol przy owulce....Marta28 wrote:Jeszcze nie dostałam, mam pojawić się na usg w poniedziałek. Ja wogóle miałam problemy z torbielami

-
Może jakis trening wysilek slyszałam o ciazach z 3 cm pecherzyka wiec cyklu nie skreslam:-)
-
Marta28 wrote:Może za mala dawke Ci dali zapytaj lekarza co robic
Ja jestem dopiero pierwszy cykl stymulowana CLO, a Pregnyl dostałam 5.000[/QUOTE]
tak jak sadzilam dawke bazowa 5000 no coz w nast cyklu dostaniesz podwoja 10tys i powinno pomoc..jesli i po tym nie peknie jest inny lek provera??kurcze nie jestem 100%pewna ale on jest duzo drozszy juz kolo100zl chyba , tyle ze on juz prawie gwarantuje ze pekna...

-
Asia pytalam mojego gina jakz tym wlasnie jest...i rzadko sie to zdarza....a skoro minelo juz 2doby to pregnyl ewidentnie nie podzialal zbyyt mala dawka byla..........Joanna0071 wrote:Może jakis trening wysilek slyszałam o ciazach z 3 cm pecherzyka wiec cyklu nie skreslam:-)

-
witaj w klubie co cykl mam torbiel ehh...niestety laparo i kauteryzacji pewnie nie unikniesz...ja sie zdecydowalam na nia juz w tym miesiacu....przynajmniej na jakis czas odpadnie problem z torbielami...Marta28 wrote:Ja zawsze pojawiałam się z torbielą ok 5cm i zawsze na tym samym jajniku. Przeważnie jak mnie zaczynało pobolewać.

-
Lekarz właśnie dziś wspominał, o większej dawce w następnym cyklu.. A dodatkowo mam pęcherzyk w prawym Jajniku, gdzie zawsze miałam torbiel
Ale wiem, ze nie ma co się załamywać!! To pierwszy cykl monitorowany. Moze akurat lewy okaże się bardziej sprawny;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 19:50
-
wiesz co Asia??ja sie kva naprawde zaczynam robic ekspertem w swoim przypadku...juz wiem co na co reaguje masakra jakas.....jakies 3miesiace temu bylam zielona jak szczypiorek na wiosne..a teraz o pcos duzo wiecej wiem , o tarczycy o torbielach, stymulacjach , laparoskopia,,jprdziu jestesmy jak chodzace encyklopedie medyczne hiihihhi
Idia lubi tę wiadomość

-
oni standardowo daja najpierw tylko 5tys jakby nie mogli dac wiekszej dawki ciule wtedy cyklu bys nie zmarnowala...tym bardziej ze wiedzial ze masz sklonnosc do torbielek...Marta28 wrote:Lekarz właśnie dziś wspominał, o większej dawce w następnym cyklu.. A dodatkowo mam pęcherzyk w prawym Jajniku, gdzie zawsze miałam torbiel
no nic glowa do gory skoro rosly jajka jest szansa na nast cykl...

-
No w su ie to ja też byłam zielona w tych sprawach a teraz to lekarz sie śmieje ze tylko od pieczątek jest
kapturnica lubi tę wiadomość
-
wczoraj w poludnie robilam test owulacyjny i wyszedl negatywny, dzisiaj ok godz 11 robilam i byl pozytywny i kreska byla duzo ciemniejsza a ok 19 juz kreski byly jednakowe dodatkowo od ok 15 mam bole owulacyjne i zastanawiam sie czy mozliwe jest ze owulacja juz byla?? ...wzrostu temperatury jeszcze nie mialam.
-
Fajnie , że z wami moge pogadać bo w moim otoczeniu to jakos chętnych na gatkę w tych tematach nie mam a mojego niechcę męczyć
-
Podejrzewam, że jestes przed ze hormon dopiero po mału sie wydzielaania030786 wrote:wczoraj w poludnie robilam test owulacyjny i wyszedl negatywny, dzisiaj ok godz 11 robilam i byl pozytywny i kreska byla duzo ciemniejsza a ok 19 juz kreski byly jednakowe dodatkowo od ok 15 mam bole owulacyjne i zastanawiam sie czy mozliwe jest ze owulacja juz byla?? ...wzrostu temperatury jeszcze nie mialam.
-
Ale mam zawroty jak na karuzeli w dzień miałam spadek tempki a teraz już rośnie ciekawa jestem co jutro mi gin powie:-)
kapturnica lubi tę wiadomość