Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta28 wrote:Witajcie dziewczyny! Mam pytanie: w tym cyklu brałam CLO oraz zastrzyk z Pregnulu, mój cykl był monitorowany. Pregnyl dostałam w czwartek ok 14 - dzis byłam na usg o 9 i pęcherzyk nie pękł, tylko jeszcze urósł ma 3 cm..
czy jest szansa że pęknie sam?? -
teraz juz nic nie zrobiniestety ...za duzy jest i niepelnowartosciowy niestety.....zrobila sie jej torbielka tak jak mi..nast razem musi miec wiekszaa dawke a teraz powinna brac dupka na wchloniecie .,.,,mam nadzieje ze moja tez sie wchlania a nie przerasta dalej bo jak znow mi torbiel peknie to tego bolu juz nie chce czuc nigdy...brrrr
-
Marta28 wrote:Jeszcze nie dostałam, mam pojawić się na usg w poniedziałek. Ja wogóle miałam problemy z torbielami
-
Może jakis trening wysilek slyszałam o ciazach z 3 cm pecherzyka wiec cyklu nie skreslam:-)
-
Marta28 wrote:Może za mala dawke Ci dali zapytaj lekarza co robic
Ja jestem dopiero pierwszy cykl stymulowana CLO, a Pregnyl dostałam 5.000[/QUOTE]
tak jak sadzilam dawke bazowa 5000 no coz w nast cyklu dostaniesz podwoja 10tys i powinno pomoc..jesli i po tym nie peknie jest inny lek provera??kurcze nie jestem 100%pewna ale on jest duzo drozszy juz kolo100zl chyba , tyle ze on juz prawie gwarantuje ze pekna... -
Joanna0071 wrote:Może jakis trening wysilek slyszałam o ciazach z 3 cm pecherzyka wiec cyklu nie skreslam:-)
-
Marta28 wrote:Ja zawsze pojawiałam się z torbielą ok 5cm i zawsze na tym samym jajniku. Przeważnie jak mnie zaczynało pobolewać.
-
Lekarz właśnie dziś wspominał, o większej dawce w następnym cyklu.. A dodatkowo mam pęcherzyk w prawym Jajniku, gdzie zawsze miałam torbiel
Ale wiem, ze nie ma co się załamywać!! To pierwszy cykl monitorowany. Moze akurat lewy okaże się bardziej sprawny;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 19:50
-
wiesz co Asia??ja sie kva naprawde zaczynam robic ekspertem w swoim przypadku...juz wiem co na co reaguje masakra jakas.....jakies 3miesiace temu bylam zielona jak szczypiorek na wiosne..a teraz o pcos duzo wiecej wiem , o tarczycy o torbielach, stymulacjach , laparoskopia,,jprdziu jestesmy jak chodzace encyklopedie medyczne hiihihhi
Idia lubi tę wiadomość
-
Marta28 wrote:Lekarz właśnie dziś wspominał, o większej dawce w następnym cyklu.. A dodatkowo mam pęcherzyk w prawym Jajniku, gdzie zawsze miałam torbiel
no nic glowa do gory skoro rosly jajka jest szansa na nast cykl... -
No w su ie to ja też byłam zielona w tych sprawach a teraz to lekarz sie śmieje ze tylko od pieczątek jest
kapturnica lubi tę wiadomość
-
wczoraj w poludnie robilam test owulacyjny i wyszedl negatywny, dzisiaj ok godz 11 robilam i byl pozytywny i kreska byla duzo ciemniejsza a ok 19 juz kreski byly jednakowe dodatkowo od ok 15 mam bole owulacyjne i zastanawiam sie czy mozliwe jest ze owulacja juz byla?? ...wzrostu temperatury jeszcze nie mialam.
-
Fajnie , że z wami moge pogadać bo w moim otoczeniu to jakos chętnych na gatkę w tych tematach nie mam a mojego niechcę męczyć
-
ania030786 wrote:wczoraj w poludnie robilam test owulacyjny i wyszedl negatywny, dzisiaj ok godz 11 robilam i byl pozytywny i kreska byla duzo ciemniejsza a ok 19 juz kreski byly jednakowe dodatkowo od ok 15 mam bole owulacyjne i zastanawiam sie czy mozliwe jest ze owulacja juz byla?? ...wzrostu temperatury jeszcze nie mialam.
-
Ale mam zawroty jak na karuzeli w dzień miałam spadek tempki a teraz już rośnie ciekawa jestem co jutro mi gin powie:-)
kapturnica lubi tę wiadomość