X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia, ale masz już plan ustalony na kolejny miesiąc i to najważniejsze. Wiem, że każde przyjście @ jest trudne, ale Ty wiesz co robisz :)
    NO dokladnie , nie nalezy to chyba do najprzyjemniejszych momentow kiedy sie stara , ale wyczekuje juz tej suczy zeby przyszla jak najszybciej ... :-/ ....plan dzialan na marzec jest teraz tylko brac sie za jego realizacje..Milcia kiedy do kliniki pedzicie???....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek. Jutro idę jeszcze zbadać estradiol i prolaktynę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś szybciej mi ten cykl ucieka. Już 10 dzień mam, ale pewnie według poprzednich, to do owulki jeszcze dwa tygodnie niestety.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jakoś szybciej mi ten cykl ucieka. Już 10 dzień mam, ale pewnie według poprzednich, to do owulki jeszcze dwa tygodnie niestety.
    no to czasu juz nie duzo...ciekawa jestem jak tam wyniknie wasza rozmowa...Daj nam tu jakis podglad na Twoja sytuacje....mysle ze wreszcie znajdzie sie ktos kto sie zajmie toba tak jak nalezy i niedlugo bedziesz nas zasypywac informacjami jak haftujesz dalej niz widzisz :P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. Miłej niedzieli. Ja juz chyba po owulacji. Wczoraj mega bóle a dziś błogi spokój i skok temp ki.
    Zobaczymy jak będzie. Kocham kaszle i wciąż się słabo czuje. Śmiałam się ze jak wczoraj w serii pokichalam to wszystkie żołnierze wpłynęły. Na pewno łatwiej jest zajść w ciążę przy dobrym zdrowiu.
    Teraz 2 tygodnie oczekiwania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicham kaszle miało byc:)
    Hehe

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrote:
    Hej dziewczęta. Miłej niedzieli. Ja juz chyba po owulacji. Wczoraj mega bóle a dziś błogi spokój i skok temp ki.
    Zobaczymy jak będzie. Kocham kaszle i wciąż się słabo czuje. Śmiałam się ze jak wczoraj w serii pokichalam to wszystkie żołnierze wpłynęły. Na pewno łatwiej jest zajść w ciążę przy dobrym zdrowiu.
    Teraz 2 tygodnie oczekiwania.
    a nie mowilam ze bedzie naprdalalo az milo po pregnylu ?? :P
    teraz 1szy tydzien bedzie luzik w drugim zacznie sie nerwowka....zycze szybko plynacych dni :*
    ps...kochasz przeciez tez hehehehe

Anko lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap. idzie zmiana warty na nerwówce po owulacyjnej ;) teraz my odpoczniemy a następne zaczną dumać!

Taki hmmm płodozmian!

kapturnica, Anko lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, u mnie starania od początku 2013 roku. Antki odstawiłam w sierpniu 2012. Okresy były co ok 60 dni. W maju poszłam do poprzedniej gin, dostałam na wywołanie okresu i listę badań do zrobienia. Okazało się, że tarczyca za wysoka. Poszłam do endo i od czerwca jestem na tabletkach. Na konsultacje poszłam do innego gin i ona stwierdziła, że leczenie tej poprzedniej to o kant d... rozbić. No i od następnego cyklu estrofem, duphaston albo luteina i monitoring. W międzyczasie wyszło jeszcze hashimoto. Pod koniec listopada dostałam antki na dwa miesiące brania bez przerwy, bo potem po odstawieniu podobno jest większa szansa na zajście. Niestety pęcherzyki rosły, a dzidzi nie ma. Oczywiście jak wiecie, CLO też już brałam i pregnyl. No cóż ten cykl mam jakby "dziewiczy" od kilku miesięcy, bo bez tych wszystkich tabletek. 9 dc minął, a zawsze rozpoczynałam monitoring. Nie wiem, czy rosną, co się dzieje, czy w ogóle coś się dzieje. Ale bez tego wszystkiego sex inaczej smakuje ;) Człowiek nie zastanawia się, czy to już, czy może poczekać. Oczywiście nie jest tak, że nie myślę o tym wcale. Myślę, ale mniej. Jedno co zaobserwowałam w tym cyklu bez tabsów, to to że cera mi się pogorszyła i mam większa ochotę na sex ;) Zobaczymy co z tego wyniknie.

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martwi mnie tempka bo wczoraj mialam bole owulacyjne i tes pozytywny a temp stoi w miejscu...prosze zerknijcie na wykres...moze ja go zle interpretuje;/ f6fc4e4bdd85377adc757631815d38ce.png

f6fc4e4bdd85377adc757631815d38ce.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania może jeszcze odbije. Nieraz skok jest po 2-3 dniach po owulce.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania030786 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi bo w sumie kazdy mowi co innego i lekarze tez...czy jak wystepuja silne bole to owulacja jest w trakcie czy moze byc przed lub po??

f6fc4e4bdd85377adc757631815d38ce.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak dla mnie nadal owulacji nie bylo..org przygotowywuje sie....czasem tak bywa ze org wysyla nam oznaki ze owulacja a cos ja blokuje...poobserwuj sie ejszcze...moze owulka sie troche rpzedluzy....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania030786 wrote:
    a powiedzcie mi bo w sumie kazdy mowi co innego i lekarze tez...czy jak wystepuja silne bole to owulacja jest w trakcie czy moze byc przed lub po??
    moze byc przed , w trakcie, po lub wogole nie wystapic owulacja a bool odczuwac.........niestety nasz organizm tak wlasnie dzala.. jedynie monitoringiem mozemy sprawdzic czy owulacja wystapila....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia, u mnie starania od początku 2013 roku. Antki odstawiłam w sierpniu 2012. Okresy były co ok 60 dni. W maju poszłam do poprzedniej gin, dostałam na wywołanie okresu i listę badań do zrobienia. Okazało się, że tarczyca za wysoka. Poszłam do endo i od czerwca jestem na tabletkach. Na konsultacje poszłam do innego gin i ona stwierdziła, że leczenie tej poprzedniej to o kant d... rozbić. No i od następnego cyklu estrofem, duphaston albo luteina i monitoring. W międzyczasie wyszło jeszcze hashimoto. Pod koniec listopada dostałam antki na dwa miesiące brania bez przerwy, bo potem po odstawieniu podobno jest większa szansa na zajście. Niestety pęcherzyki rosły, a dzidzi nie ma. Oczywiście jak wiecie, CLO też już brałam i pregnyl. No cóż ten cykl mam jakby "dziewiczy" od kilku miesięcy, bo bez tych wszystkich tabletek. 9 dc minął, a zawsze rozpoczynałam monitoring. Nie wiem, czy rosną, co się dzieje, czy w ogóle coś się dzieje. Ale bez tego wszystkiego sex inaczej smakuje ;) Człowiek nie zastanawia się, czy to już, czy może poczekać. Oczywiście nie jest tak, że nie myślę o tym wcale. Myślę, ale mniej. Jedno co zaobserwowałam w tym cyklu bez tabsów, to to że cera mi się pogorszyła i mam większa ochotę na sex ;) Zobaczymy co z tego wyniknie.
    Dlatego w klinice moze wreszcie trafisz na kompetentna osobe...trzymam w kciuki....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to ból świadczy albo że się zbliża albo już jest.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapciu ja się cieszę na tą wizytę, bo może w końcu coś się ruszy. Jednocześnie boję się diagnozy. Na innym wątku jest dziewczyna, która też rozpoczęła wizytę w tej samej klinice co ja. Akurat w piątek ma mieć tam HSG. Pisze, że robią tam jakąś nowoczesną metodą, bez RTG, i dzięki temu można się starać już w tym samym cyklu, bo organizm nie jest napromieniowany. Tylko że ta "przyjemność" prywatnie kosztuje 600 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety wszystko prywatnie zdziera z nas kase....mowisz ze zastanawiasz sie nad ta droznoscia???to tak jak ja...cholera wie co tam siedzi czy sa drozne...roznie to bywa..Badalas milcia meza??? Mysle ze jesli klinika zasugeruje ci hsg to moze zalatw sobie to na nfz?? ze skierowaniem od gina panstwowego....ja tak zamierzam ide prywatnie do ordynatora ale laparo bede miec juz na fundusz robiony...jeszcze mnie nie pdarlo zeby tyle hajsu placix....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ok. Ja chyba też poszłabym na NFZ, bo i tak klinika wydoi z nas kasę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:)ja dzis na 13 mykam na zastrzyk we wtorek kolejny monit i przewidywana owulka ehh...ciekawe co tam sie zadzieje byle do wtorku:)A tak wogóle to jak Wam mija niedzielne przedpołudnie?

9f7j3e5e8v9541eg.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ