Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:Asia mówisz że szklanka wody wystarczy?
kurcze piję rano zawsze szklankę na czczo z octem jabłkowym, ale kurcze nie wiem, może rzeczywiście to kiwi dorzucę???
teraz jestem przed okresem i taki apetyt mnie łapie że szok;/
KAsia przelew poszedł
Spoko Kasia..nie musialas az tak speedem wysylac
Kurde ale m ie glowa boli coffe trza wypic....... w dodatku dalej tej prdl wody nie ma hyhWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:25
-
Joanna0071 wrote:Musisz coś z tym zrobić bo jak się nagromadzi to jelita uwierają macicę i boli a wtedy myślisz i się martwisz co czy to jelita czy to macica lepiej żeby wszystko lekko szło, na czczo szklanka wody z cytryną i kiwi i też jest poprawa zmiany na lepsze powinny byc już w ciągu kilku dni tylko naweyki zmień
Wodę z cytryną to ja piję, i błonnikowe warzywa też jem- zacznę jeść więcej. Bardzo lubię wszelką zieleninę.
No to dziś wycieczka do warzywniaka po suszone śliwki i więcej warzywek i oby to było to a nie dodatkowe kilka kg
Pierwsze słyszę by po kiwi goniło... -
kurde odebraliśmy wyniki....ogolnie w normie ale prolaktyna za wysoka...norma coś powyżej 400 a on ma około 520;/
do tego FSH 0,1 przy normie (1.5-12.4)
LH 0,34 norma 1.7-8,6
masakra załamana znowu jestem...nawet nie wiem co te wyniki znaczą;/ -
Idia wrote:Wodę z cytryną to ja piję, i błonnikowe warzywa też jem- zacznę jeść więcej. Bardzo lubię wszelką zieleninę.
No to dziś wycieczka do warzywniaka po suszone śliwki i więcej warzywek i oby to było to a nie dodatkowe kilka kg
Pierwsze słyszę by po kiwi goniło... -
Robotka1 wrote:kurde odebraliśmy wyniki....ogolnie w normie ale prolaktyna za wysoka...norma coś powyżej 400 a on ma około 520;/
do tego FSH 0,1 przy normie (1.5-12.4)
LH 0,34 norma 1.7-8,6
masakra załamana znowu jestem...nawet nie wiem co te wyniki znaczą;/ -
misiu kochany patrz co znalazłam:)
Nadmierne stosowanie androgenów: istnieje grupa mężczyzn, którzy przyjmują androgeny dla poprawy budowy ciała i choć mogą oni odznaczać się doskonałą kondycją fizyczną, towarzyszy temu obniżenie poziomów LH i FSH prowadzące do atrofii jąder. Odstawienie androgenów zwykle prowadzi do poprawy jakości nasienia.kapturnica, Joanna0071 lubią tę wiadomość
-
Częściowy niedobór FSH: istnieje mała grupa mężczyzn, u których biopsja wykazuje hipospermatogenezę. Nie stwierdza się u nich niedrożności, a stężenie FSH i/lub LH jest niskie. Leczenie tamoxifenem (20 mg/dzień przez 4 miesiące) lub klomifenem (50 mg/dzień, przez 5 dni w tygodniu, przez 4 miesiące), może być korzystne.
-
Robotka1 wrote:Częściowy niedobór FSH: istnieje mała grupa mężczyzn, u których biopsja wykazuje hipospermatogenezę. Nie stwierdza się u nich niedrożności, a stężenie FSH i/lub LH jest niskie. Leczenie tamoxifenem (20 mg/dzień przez 4 miesiące) lub klomifenem (50 mg/dzień, przez 5 dni w tygodniu, przez 4 miesiące), może być korzystne.
-
Poki sie nie odblokuje jajka nie ebde pracowac dobrze...dobra wiadomosc jest taka ze ten twoj lekarz pierdyknal sie mowiac ze nablonek plemnikotworczy moze byc uszkodzony..gdyby tak bylo mialby badzo wysokie fsh a wtedy to tylko cud...
I musi to zrobic szybko ,...Bo jajka sie beda dalej kurczyc a to moze prowadzic do calkowitego ubezplodnieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:53
-
to jest ewidentnie hipogonadyzm po sterydach!!!
rzewlekłe stosowanie strydów anabolicznych prowadzi do zahamowania osi podwzgórze - przysadka mózgowa co prowadzi do hipogonadyzmu hipogonadotropowego. Zahamowanie spermiogenezy może trwać nawet przez 2 lata po zakończeniu stosowania sterydów anabolicznych. U niektórych pacjentów zaburzenia wytwarzania plemników mają stały charakter. Aby ocenić Pana płodność należy wykonać badanie nasienia - seminogram i oznaczyć poranny poziom testosteronu. Dalsze leczenie powinno odbywać się pod kontrolą urologa i endokrynologa.
Czyli mialas racje tylko odblokowanie was ratuja..moze ten androlog albo urolog przepisze mu lekow woecej???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:57
-
no ufff KAsia to już wiem na czym stoję
testosteronu nie robiliśmy bo wszyscy odradzali że winik wyjdzie niemiarodajny więc tylko ten testosteron odpuściliśmy...
tam gdzie podałaś piszę żeby się do urologa udać...
no i teraz mam dylemat bo chciałam od razu uderzyć do tego androloga w krakowie do ktorego wcześniej rozmyśliłam się iśc...
KAŚKA radż, co mamy robić? androlog w krakowie czy urolog tu na miejscu gdzie mu jajka usg robił?? (własnie ten od usg mu odradzał puki co kraków i żeby do niego z wynikami przyszedł) jak myślisz? -
Robotka1 wrote:no ufff KAsia to już wiem na czym stoję
testosteronu nie robiliśmy bo wszyscy odradzali że winik wyjdzie niemiarodajny więc tylko ten testosteron odpuściliśmy...
tam gdzie podałaś piszę żeby się do urologa udać...
no i teraz mam dylemat bo chciałam od razu uderzyć do tego androloga w krakowie do ktorego wcześniej rozmyśliłam się iśc...
KAŚKA radż, co mamy robić? androlog w krakowie czy urolog tu na miejscu gdzie mu jajka usg robił?? (własnie ten od usg mu odradzał puki co kraków i żeby do niego z wynikami przyszedł) jak myślisz? -
przepisze mu clo na 4miesiace i sie szybciusio odblokuje..ale gdzie nie wpisze sie sterydy i niskie fsh i lh wychoddzi ten hypogonadyzm ewidentnie przeez zablokowanie plus dpstanie cos na prolaktyne..byc moze brmka jak i ty..bo o nim tez pisze........Wiec badz dobrej mysli..jajka sa...usg jest w porzadku...wiec dzialac!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:05