X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy:)
    byłam wieczorem ale jak miałam się zalogować przez telefon zeby coś napisać to zwątpiłam i poszłam spac:)

Milcia trzymam kciuki:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Pytam, bo ja inofolic piję i jako zamiennik :) Własnie szukałam kiedyś w pl i dupa. Wpadam i czytam, że bierzesz to się zainteresowałam :)
    taaak infolic jest ubozszy troche od d-chiro...w angli koszt ok15funa za produkt swansona....za 60kapsulek..wiec wychodzi i tak taniej niz ten infolic...
    No niestety u nas tylko zwykly inozytol jest...ale jego tez warto łykac nie kosztuje duzo bo ja place 25zeta za45kapsulek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:41

aga.just lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    bryyy:)
    byłam wieczorem ale jak miałam się zalogować przez telefon zeby coś napisać to zwątpiłam i poszłam spac:)

Milcia trzymam kciuki:)
    hahahah wiesz przez tel to mozna..ale pogadac ;)
    Jak tam??kurdaaa pogoda miodzik , chcialam glowe umyc to wody nie ma :-/ mam nadzieje ze do popoludnia przyjdzie bo chyba dupe umyje w sadzawce jakiejsc albo kaluzy przed wizyta...Mam delikatnego nerwa na kiedy wypisze skierowanko...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah w sadzawce to może nie bo jeszcze się czym zarazisz:D najwyżej woda mineralna a od katarstofy powinnaś mieć w domu chusteczki nawilżane:P

no racja racja telefon od gadania:)
    wczoraj przyszły do mamy dwie sąsiadki-tak dupe polały że szok:) uśmiałam się jak nigdy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hahah w sadzawce to może nie bo jeszcze się czym zarazisz:D najwyżej woda mineralna a od katarstofy powinnaś mieć w domu chusteczki nawilżane:P

no racja racja telefon od gadania:)
    wczoraj przyszły do mamy dwie sąsiadki-tak dupe polały że szok:) uśmiałam się jak nigdy:)
    Wkurzaja mnie czasem z ta woda...w razie W mam mozliwosc przelaczyc na wode wlasna...studzienna...Takze awaryjnie ejst woda..tylko ta miejska duzo czystsza niz moja wlasna....
    Jade do miasta , wysle ci przesyleczke i na zakupy i tak bez wody nic na razie nie zrobie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki Kasiura:)
    a o ktorej masz tego lekarza??
    ja sie za jaką robotę biorę;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja mam żele na swoich paznokciach i jestem zadowolona. Robię już kilka dobrych lat. Sprzątam, zmywam, jeżdżę konno i ogarniam konia i nic mi się nie dzieje z nimi :) także tego...no polecam :)

Dziś wieczorem monitoring. Denerwuje się. Boje się, że nic to CLO nie dało :/
    Oprócz wysypu na twarzy i gazów :/

kapturnica lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Idia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kłopot typowo babski. Od tego ciągłego leżenia utyłam! I z 64,5kg zrobiło się 67,0kg! W 2 tygodnie. Normalnie wzięłabym się za sport i dietę żm. Ale za sport do poniedziałku wziąć się nie wezmę bo Cudaka ochraniam a dieta sama to chyba mało...

Dodam, że mierze 172cm... Czyli robię się pulpet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:42

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    oki Kasiura:)
    a o ktorej masz tego lekarza??
    ja sie za jaką robotę biorę;)
    Kasiek przesylka poszla do cb ..jutro powinnas miec bo priorytetem poszlo ;)
    W sumie wyszlo 30zł wiec moze cie nie zedre straznie heheheh..
    Ordynatorka mam na kwadrans przed 5ta...zobaczymy co powie ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    A ja mam kłopot typowo babski. Od tego ciągłego leżenia utyłam! I z 64,5kg zrobiło się 67,0kg! W 2 tygodnie. Normalnie wzięłabym się za sport i dietę żm. Ale za sport do poniedziałku wziąć się nie wezmę bo Cudaka ochraniam a dieta sama to chyba mało...

Dodam, że mierze 172cm... Czyli robię się pulpet.
    yyy no jak tak szybko prybierasz juz na wadze to ty nie pulpecik ale klucha bedziesz Uwazaj na to co jesz , a jak nie krwawisz ani nie plamisz to ruszac sie mozesz przeciez? spacerki nie zaszkodza , nawet takie dluzsze , a przy okazji sie dotlenisz.......Bo naprawde stowe zobaczysz na wadze przy porodzie :x
    Tak naprawde w zwiazku z ciaza przybieranie na wadze sie jeszcze nie zaczelo hihihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:55

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    yyy no jak tak szybko prybierasz juz na wadze to ty nie pulpecik ale klucha bedziesz Uwazaj na to co jesz , a jak nie krwawisz ani nie plamisz to ruszac sie mozesz przeciez? spacerki nie zaszkodza , nawet takie dluzsze , a przy okazji sie dotlenisz.......Bo naprawde stowe zobaczysz na wadze przy porodzie :x
    Tak naprawde w zwiazku z ciaza przybieranie na wadze sie jeszcze nie zaczelo hihihihi

Co do tego ostatniego to jestem o tym przekonana. A stosuję się do ostatnich zaleceń lekarza- dużo leżeć. Spacery zwykle mam 15km... To nie będzie za długo? Pogoda marzenie, przeszłabym się :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie może to wzdęcie,woda nie masz problemów z wyprużnieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:36

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wsio pozałatwiałam :-) kurcze @ czuję skurcze się zaczynają chyba ten cykl ksiażkowy będzie

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Idia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Spokojnie może to wzdęcie,woda nie masz problemów z wyprużnieniem?

No z tym aspektem to dramat. Zwłaszcza, że liczbę zaparć jakie miałam w życiu policzę na palcach 1 ręki. Ja przez moje kłopoty z mlekiem chyba, od zawsze miałam biegunki. A teraz- marchewka, jabłka, buraki- nie pomagają, kawa- powoduje ból brzucha ale na zaparcie nie pomaga, może powinnam spróbować wytoczyć ciężkie działo w postaci szklanki mleka, ale najpewniej ja będę chora a zaparcie pozostanie...

No ale chyba od zaparć bym tyle nie przybrała? I czytałam, że te zaparcia to już będą do samego końca...

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia nie cuduj:) ja ważę w granicach 65 kg przy wzroście 167:P i uważam że świetnie wyglam:D więc Ty na pewno też:)

często na początku ciąży czyli do około 4-5 miesiąca się chudnie jak dojdą mdłości i wymioty więc jeszcze masz szansę się zregenerować:)

Kasia :*:*:* czekaj tylko zjem sałatkę i biorę się za przelewa:)

kapturnica lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    No z tym aspektem to dramat. Zwłaszcza, że liczbę zaparć jakie miałam w życiu policzę na palcach 1 ręki. Ja przez moje kłopoty z mlekiem chyba, od zawsze miałam biegunki. A teraz- marchewka, jabłka, buraki- nie pomagają, kawa- powoduje ból brzucha ale na zaparcie nie pomaga, może powinnam spróbować wytoczyć ciężkie działo w postaci szklanki mleka, ale najpewniej ja będę chora a zaparcie pozostanie...

No ale chyba od zaparć bym tyle nie przybrała? I czytałam, że te zaparcia to już będą do samego końca...

To zalezy co jesz miałam problemy identyczne i robiłam tam na śniadanie 3 suszone śliwki i musli z otrębami z jogurtem i było lepiej od progesteronu tak się robi :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego waga idzie w gorę to nie tłuszcz tylko zalegający pokarm w jelitach :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Od tego waga idzie w gorę to nie tłuszcz tylko zalegający pokarm w jelitach :-)
    masz rację, ja mam zaparcia odkąd biorę bromka i zwalam właśnie że to zalegające jedzonko mi wage lekko podnosi niestety....

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz coś z tym zrobić bo jak się nagromadzi to jelita uwierają macicę i boli a wtedy myślisz i się martwisz co czy to jelita czy to macica lepiej żeby wszystko lekko szło, na czczo szklanka wody z cytryną i kiwi i też jest poprawa :-) zmiany na lepsze powinny byc już w ciągu kilku dni tylko naweyki zmień :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mówisz że szklanka wody wystarczy?
    kurcze piję rano zawsze szklankę na czczo z octem jabłkowym, ale kurcze nie wiem, może rzeczywiście to kiwi dorzucę???

teraz jestem przed okresem i taki apetyt mnie łapie że szok;/

KAsia przelew poszedł:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ