Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny:)wlasnie wrocilam od endo i powiedziala ze wyniki super w sam raz na zafasolkowanie dodatkowo zrobila i usg(za darmo normalnie 100zeta kosztuje)nom i usg tez w porządku zadnych zmnian nie jak przy tej chorobie jest w normie.Oczywiscie zapytalam tez o przaciwciala wiec sprawa ma się tak kazala zapomniec o przaciwcialach bo najwazniejsze są hormony nom i pytalam tez o selen i acard i dietę mowila żeby nie brać żadnego selenu bo to obcy pierwiastek dla organizmu a co do acardu to moze go wskazać do brania gin ona jako Endo nie widzi potrzeby brania leku aha...nie kazala tez stosować drakońskich diet bo to i tak nie obniży ATPO z czasem najprawdopodobniej samo spadnie nom i chyba tyle w temacie.
-
Taka piękna pogoda, że powinno się zaśpiewać:
"Człowiek lat tyle ma, że niestety w sprawach tych nadto aż obeznany –
wie już, że wiosną lgnie lub wręcz leci niemal wszystko, a górą bociany
z lotu ptaka lustrują nasz podziw dla przyrody walorów i wdzięków,
by na gwiazdkę ów podziw nagrodzić licznym gronem wrzeszczących prezentów
A wystarczyło by przeczekać,ale zrozum tu człowieka!
Wie, że z wiosną się przydarza, wie, że z wiosną nie ma żartów
Wie, że wiosną się obnaża ze sweterków i polarków
I że na tym się nie kończy raczej właśnie się zaczyna
Niech by wysłał kto list gończy –gdzie też się ukrywa zima?
Wie, a jednak wiosna kusi.Ledwo zjawi się, a nęci.
Byle czym człowieka wzruszy i podwyższy słupek rtęci –
choć rozsądek grzmi donośnie, że się znowu skończy źle
flircik z wiosną i tej wiośnie bezlitośnie mówi: nie!
A tu pąk strzeli, błyśnie słoneczko i już żegnaj, oziębła śnieżynko…
Człowiek lat tyle ma, a jak dziecko da się podejść ciepełka landrynką,
nowalijką, czy też z przeproszeniem listkiem, jakby się pod nim coś kryło
i już trwa duszy zazielenienie –jak co roku znów katar i miłość!
(...)
Flircik z wiosną – jakże wiośnie na jej „tak“ powiedzieć „nie“?..."
--tekst piosenki B.Stępniak Wilk
Sysiaaaaa, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
kurde Kinia to mi zabilas cwieka..moj endo znow powiedzial calkiem cos innego zeby sie suplementowac selenem,wit d , witaminamiz grupy b zwlaszcza inozytolem... i wdrozyc diete by wyciszyc troche odpowiedz immunologiczna organizmu Nwet laski kupuja food testery ,ktore wskazuja na produkty uczulajace i ktore nalezy wyeliminowac..,,,,No nic ja trzyma diete bezglut, bezmlek i niskocukrowa dalej ..Po wynikch poczatkiem kwietnia zast sie co dalej robic....U mnie endo powiedzial rowniez to ze hormony sa bardzo wazne zwlaszcza w ciazy ft4 , ale nie mozna bagatelizowac antygenow , ktore bardzo czesto wpl na zagneizdzenie powodujac poronienie..Wiec co endo to teoria..na razie sie trzymam teorii mojego endo A acard bede vbrala tak jak jedna laseczka polecila na hashimoto..Ona 2razy juz poronila przez antygeny i lekarz kazal jej brac acard plus w ciazy dostanie zastrzyki z heparyny
Dziwie sie ze tak o tych antygenach ci powiedziala , zeby sie nimi nie przejmowac skoro wszedzie trabia ze antygeny sa bardzo niebezpieczne nie tylko dla nas ale i dla ciazy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 15:25
-
kapturnica wrote:kurde Kinia to mi zabilas cwieka..moj endo znow powiedzial calkiem cos innego zeby sie suplementowac selenem,wit d , witaminamiz grupy b zwlaszcza inozytolem... i wdrozyc diete by wyciszyc troche odpowiedz immunologiczna organizmu Nwet laski kupuja food testery ,ktore wskazuja na produkty uczulajace i ktore nalezy wyeliminowac..,,,,No nic ja trzyma diete bezglut, bezmlek i niskocukrowa dalej ..Po wynikch poczatkiem kwietnia zast sie co dalej robic....U mnie endo powiedzial rowniez to ze hormony sa bardzo wazne zwlaszcza w ciazy ft4 , ale nie mozna bagatelizowac antygenow , ktore bardzo czesto wpl na zagneizdzenie powodujac poronienie..Wiec co endo to teoria..na razie sie trzymam teorii mojego endo A acard bede vbrala tak jak jedna laseczka polecila na hashimoto..Ona 2razy juz poronila przez antygeny i lekarz kazal jej brac acard plus w ciazy dostanie zastrzyki z heparyny
Dziwie sie ze tak o tych antygenach ci powiedziala , zeby sie nimi nie przejmowac skoro wszedzie trabia ze antygeny sa bardzo niebezpieczne nie tylko dla nas ale i dla ciazy...
No własnie powiedziała ze zrobili wielkie halo z hashi i daleto tak sie dzieje porpostu nakrecaja człowieka i tyle wszystko ma swoi zamierzony cel. -
Bo ja dalej kiepsko macica mnie boli i mdlosci po poludniu to już mam nieziemskie chyba mi og tych leków zołądek siada
-
Normalnie boję się jak bedę się czuła jak przy kolejnym cyklu zasewuje mi gin ta samą karte dań