X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Bo ja dalej kiepsko macica mnie boli i mdlosci po poludniu to już mam nieziemskie chyba mi og tych leków zołądek siada

mi całe szczescie mdłości mineły ale czuje sie jakos inaczej ale ciezko okreslic to inaczej zreszta w przyszłym tygodniu wszystko si ewyjasni:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie od razu poczuję jak mi progesteron będzie spadał narazie czuję jego zenit

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    hmm hmm popytam na hashi dziewczyn co ich endo gadaja :D
    Ale jakbys miala racje z dieta to mrr wracam do serka zaraz ihhihihi
    Oj Asiek...kurde to ty cierpisz bidoku caly czas :(

tak jak mówiłam co lekarz to inna opinia cięzko cokolwiek wyczuc ale mysle sobie ze jak ma byc zle to czy z dieta czy bez niej to i tak bedzie zle a jak ma byc dobrze to wbrew wszystkiemu bedzie dobrze aaa.endo mi mówiła ze miała pacjentke która jak zaszła w ciążę to miała tsh powyżej 5 i wbrew medycynie wszystko było w porzadeczku a maluszek rozwijał sie prawidłowo

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja endo przed każdą wizytą kazała robić tsh i ft4. Mi gin na hasi kazała teraz brać ta aspirynd cardio.

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Moja endo przed każdą wizytą kazała robić tsh i ft4. Mi gin na hasi kazała teraz brać ta aspirynd cardio.

zgzdza sie,ale zeby ja brac zleca gin a nie endo(mówiła mi ze zleca gin jezeli wystepowały poronienia przy hashi) nom a jezeli chodzi o badania to mi tak samo kazała sie zgłaszac z takim pakietem badań

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz idę w kwietniu na kontrolę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jezeli w tym cyklu sie uda zafasolkowac to mam sie zgłosic w kwietniu a jak sie nie uda to na przełomie maja i czerwca no chyba ze wczesniej sie uda to wtedy wiadomo trzeba szybko pedzic na wizyte

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, powiedzcie mi, dziś miałam monitoring. To mój 7dc (od3-7dc CLO2X1) w lewym jajniku jest tylko jeden pęcherzyk 8.1mm a w prawym nie było żadnego, sama drobnica. Czy są jakieś szanse że ten jeden jeszcze urośnie?? :(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie że jest :) pecherzyk rośnie 2 mm na dobę wiec jakby tego sie trzymać dojrzały bedzie już 13/14 dc :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym cyklu przy jednej tabl clo pęcherzyk urósł do 9mm i na tym się skończyło :( Boję się że i tym razem go nie ruszy :(

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie długie cykle masz? Sysia ma rację. U mnie na clo w 9 dniu pęcherzyk miał 12 mm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak wchodzicie na mój wykres, to pokazują się dni od owulacji? Bo ja teraz nie mam już premium wykupionego i jak ja wchodzę, to nic nie ma.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Czy jak wchodzicie na mój wykres, to pokazują się dni od owulacji? Bo ja teraz nie mam już premium wykupionego i jak ja wchodzę, to nic nie ma.
    A owu widać u Ciebie bez premium?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka wrote:
    W zeszłym cyklu przy jednej tabl clo pęcherzyk urósł do 9mm i na tym się skończyło :( Boję się że i tym razem go nie ruszy :(
    No to chyba nikt nie będzie umiał powiedzieć na 100%. Takie są książkowe sytuację ale wiadomo każdy organizm inny

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A jakie długie cykle masz? Sysia ma rację. U mnie na clo w 9 dniu pęcherzyk miał 12 mm.
    Kochana cykle miałam 28-29dniowe, ten poprzedni cykl 30dni :) Ja wiem że jest możliwość że pęcherzyk urośnie ale chyba nie u mnie.. taki mnie pech prześladuje...:(

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lekarz musi zastosować inna kurację i już... Glowa do góry :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka wrote:
    taki mnie pech prześladuje...:(
    żaden pech... teraz urośnie, myśl pozytywnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    No to lekarz musi zastosować inna kurację i już... Glowa do góry :)
    To już pół roku starań :(
    nic to , mam nadzieję że jednak coś urośnie. Jajniki cały czas dają o sobie znać.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się. Na mnie też nie podziałalo w sensie, że nie zaszłam w ciążę i jak byłam teraz na pierwszej wizycie w klinice, gin powiedziała, że w takim razie stymulację wykluczamy już z leczenia, bo jak widać, na mnie nie podziałalo. Teraz jestem na zupełnie naturalnym cyklu i jak nigdy owulacja taj wcześnie była.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CLOnówka wrote:
    To już pół roku starań :(
    nic to , mam nadzieję że jednak coś urośnie. Jajniki cały czas dają o sobie znać.

My staramy się już rok i trzy miesiące. Głowa do góry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ