X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapciu masz rację. Trzeba trochę wyluzować. Nie wiem, czy dzisiaj jeszcze i jutro będę na forum wchodzić, bo napięty plan działania na weekend mam. Ale może to i dobrze, bo przynajmniej nie będę o tym tak myśleć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kapciu masz rację. Trzeba trochę wyluzować. Nie wiem, czy dzisiaj jeszcze i jutro będę na forum wchodzić, bo napięty plan działania na weekend mam. Ale może to i dobrze, bo przynajmniej nie będę o tym tak myśleć.
    Po co mierzysz ta temp??widzialas co bylo kilka dni temu u mnie...Wezz palnij termometr w kat..i tak mierzac ja nie spowodujesz ze iaza sie pojawi..Jesli dzidzia jest to i bez termometru bedzie ;) Naprawde..Tym bardziej ze przezywalas juz tyle razy rozczarowanie nia....W tamtym cyklu tez mialas sliczna temp ..i co??sama sobie odpowiedz..Wcisnij na luzz bo szkoda nerwow.. :)

Milcia lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Madziu a jak tam twoje samopoczucie?

wczoraj wrocilam z pracy ...patrze plamie lekko pare kropek....piersi bola i brzuch jak na okres ...samopoczucie ok nawet bardzo ...ide dzis paznokcie zrobic mam swoje dlugie ale nie mam czasu malowac...i wlosy podciac bo mam takie jak kozuchowska i juz odrosly galancie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:

Milcia taki spadek to nie spadek temp widzialam wieksze a sie udalo

Milcia lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    wczoraj wrocilam z pracy ...patrze plamie lekko pare kropek....piersi bola i brzuch jak na okres ...samopoczucie ok nawet bardzo ...ide dzis paznokcie zrobic mam swoje dlugie ale nie mam czasu malowac...i wlosy podciac bo mam takie jak kozuchowska i juz odrosly galancie...
    Kurcze ja też bym chciała.odwazyc sie obciąć na tak krótko, ale szkoda mi moich długich włosów. Dodatkowo mam okrągłą twarz i nie wiem czy pasować będzie :/

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Idia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badania TSH i FT4 po tych 2 tygodniach i:
    TSH 0,705 uIU/ml przy normie od 0,35 do 4,95
    FT4 1,22 ng/dl przy normie od 0,7 do 1,48

Piszę tu bo na TSH i tak tylko Kapturnica odpowiada...
    To co myślisz Kap?

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszalalam wlosy jak kozuchowska tylko troche grzywa dluzsza ...paznokcie czerwone ..kupilam pare dluzszych bluzek do getrow i jeszcze adidasy musze kupic ...ja mam ciemne wlosy ..wzrostu 162 i generalnie jestem malutka filigramowa przy mezu 190 cm i 95 kg wagi ,..

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Mam wyniki badania TSH i FT4 po tych 2 tygodniach i:
    TSH 0,705 uIU/ml przy normie od 0,35 do 4,95
    FT4 1,22 ng/dl przy normie od 0,7 do 1,48

Piszę tu bo na TSH i tak tylko Kapturnica odpowiada...
    To co myślisz Kap?

jest ok ..

Idia lubi tę wiadomość

• Idia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ino co dalej z lekami. Sms wyślę tej lekarce w poniedziałek bo w weekend jakoś mi głupio...

uwo9skjovnetfmk9.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoł yoł laseczki..,co tam?jak tam???ale dzionek bylsliczny...Dotlenilam sie w ogrodku sadzac kwiatuchy hyy
    Idia wyniki sa super!!a co z lekami??Jak co?brac jak bralas ehheheh

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Zaszalalam wlosy jak kozuchowska tylko troche grzywa dluzsza ...paznokcie czerwone ..kupilam pare dluzszych bluzek do getrow i jeszcze adidasy musze kupic ...ja mam ciemne wlosy ..wzrostu 162 i generalnie jestem malutka filigramowa przy mezu 190 cm i 95 kg wagi ,..
    to ty mi pod pache na stojaco wchodzisz ihhiihih ja mam 175

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ufff i idę spać dalej :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwon do niej jest sobota w niedziele to troche nie halo ale dzis...najwyzej nie odbierze...

• Idia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24h różnicy chyba nie zrobią, badania miałam zrobić pierwotnie w pon bo myślałam że w sob tu się nie da- dało się. Napiszę jej sms z wynikiem w poniedziałek i tyle. Bym miała info od endo i od gina w poniedziałek :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki ja dalej trąbkę przypominam ale cóż.
    Oglądałam dziś na tvnstyle program porody- i była tam kobieta miała 2 dzieci i wyszła cudem z nowotworu juz jej szans nie dawali lekarze, ale udalo sie przeżyła, lekarze jej powiedzieli, że ma 99% ze już nigdy nie zajdzie w ciąże i wiecie co mając ten 1% szans zaszła w ciążę i urodziła zdrowego chłopca :-) ale się cieszyłam więc napawa mnie nadzieją ten przypadek :-) .

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia jest gicior nic się nie łam :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na monitoringu (13dc) na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 19mm :) w lewym dwa po 14,5 mm z nich raczej nic nie będzie...aha w tym cyklu brałam 2x1 CLO od 5 do 9dc...i lekarz mówił, że owulacja powinna być na dniach więc się starać od dziś nawet do wt <3 ale tak sobie myślę jeśli pęcherzyk pękł dziś jakoś (nie odczuwam owulacji) a my współżyć możemy dopiero późnym wieczorem (mąż póki co jest w pracy) to czy może coś z tego jeszcze być ?? Czy będzie już za późno...ostatnie współżycie było 11dc. Ponoć piszą, że plemniki są wstanie przeżyć od 3 do nawet 7 dni choć optymalny czas to 5 dni...mam nadzieję, że jakiś "mocny zawodnik" albo przeżył albo jakiś nowy coś w tym cyklu zdziała :)
    W sumie jeszcze raz USG mam we wt (16dc) w celu zobaczenia czy dominujący pęcherzyk pękł :) więc wtedy będę wiedziała coś więcej, mam taką nadzieję :)
    Z góry dziękuję za odpowiedzi na mój post :) jeśli powtórzyłam się z pytaniem to przepraszam <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochajcie się tak jak gin mówił póżnym wieczorem dzis i potem jak wam pasi ale nie żadziej niż co drugi dzień

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka co tam u cie malenka????Jak wiosenny dzionek minal??

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ma racje dzis wieczorem serduszkujcie... on nie pow peknac dzis ....wiec dzis jutro najrzadzej co 2 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 19:47

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ