Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:mowi sie roznie ale zaleznosc ma taka do siebie ze najwyzszy progesteron jest wlasnie w 7mym i 8mym dniu podomniemanej owulce i wtedy sie bada..pozniej o ile nie doszlo do zaplodnienia zaczyna stopniowo spadac...
-
Milcia wrote:Magda moim zdaniem owulacja mogła być 23 dnia tak jak Ci wyznaczyło. Mi moja poprzednia gin kazała zbadać 20-22 dnia cyklu, ale to jest chyba granica przy regularnych cyklach 28 dniowych.
nie moze byc owulacja w 23 dc, sama popatrz bylam u ginekologa w piatek w 22 dc i ona mowila ze jestem juz po owulacji robila usg bylo widac jak ona to mowila, czarna plama widoczna na usg to slad po peknietym dominujacym pecherzyku, i swiadczy to tez ze powiekszony tkliwy jajnik...i co sadzisz???
-
to nic dalej czekac na koniec cyklu ...w nast zbadac znow..progesteron jest wyrzucany kilka razy dziennie dlatego miarodajne by bylo badac go kilka razy dziennie lub przez kilka cykli....
Zawsze lekarz moze wypisac ci dupka w drugiej fazie cyklu na wspomozenie progesteronu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:18
-
kapturnica wrote:to nic dalej czekac na koniec cyklu ...w nast zbadac znow..progesteron jest wyrzucany kilka razy dziennie dlatego miarodajne by bylo badac go kilka razy dziennie lub przez kilka cykli....
-
Robotka1 wrote:MILCIU kochanaaaa o raaany superowsko:) gratuluję bardzo:) czekam niecierpliwie na wynik bety!!!
KASICA a Ty jeszcze nie na stole??;> fajnie że masz neta:)
Asiek puk puk? gdzie jestes:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:22
-
KAsiu doszło wszystko:) dziś mąż odbiera z poczty bo awizo zostawili w piątek jak był w sklepie no i wczoraj je dopiero wyciągłam:P
bleee cewnik:P raz w zyciu miałam pod narkoza zakładany ale potem jak wyciągneli to ból jakbym sobie cewnik przeziębiła;/