Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki laski za pocieszenie....najwazniejsze ze wiem ze szanse na ciaze sa...Reszta w srodku wszystko gra i buczy.....takze bede brala clo na pobudzenie prawego....tak teraz mysle ze wtedy podczas operacji mialam wlasnie na lewym te wielka torbiel..moze dlatego to wszystko tam tak przyroslo , ze duzo przy tym grzebali....
-
Nie się nie łam niedługo znowu pogrzebią zeby córcię wyciągnąć myśl pozytywnie bez spiny ale pozytywnie
-
Milcia też się nie łam ja to brałam pregnyl a ty nie więc też mnie to martwi w czwartek i piątek rozwiejemy wątpliwości
-
Kasia ja Ci powiem, że mam koleżankę 25 lat, rak jajnika i przerzuty. Szans na ciążę praktycznie nie miała, bo jeden jajnik był bezpłodny, a na drugim lekarz dawał max 20% szans. No i w trakcie brania chemii zaciążyła. dzisiaj ma zdrowego 13-miesięcznego synka. Szczęście w nieszczęściu.
kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Kasia ja Ci powiem, że mam koleżankę 25 lat, rak jajnika i przerzuty. Szans na ciążę praktycznie nie miała, bo jeden jajnik był bezpłodny, a na drugim lekarz dawał max 20% szans. No i w trakcie brania chemii zaciążyła. dzisiaj ma zdrowego 13-miesięcznego synka. Szczęście w nieszczęściu.
Joanna0071 lubi tę wiadomość
-
Milcia wrote:W nocy jak byłam w łazience, to na papierze pojawiło się delikatne plamienie i tu mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży, czy to coś złego?
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
A jak samopoczucie Kap..?? już lepiej??? spałaś chociaż trochę??
ja pół nocy przewalałam się z jednej strony na drugą, do bólu jajnika (tego z torbielą) doszedł ból w krzyżu, tak jakby mnie korzonki złapały, ale wiem, że to od jajnika....
-
No eloo..a dosc nawet...dokucza mi tylko lekki bol ramion po gazie a rany dosc nawet tak strasznie nie bola..Poczytalam w internecie o jednostronnej droznosci i mimo ze poczatkowobylam zalamana to teraz wiem ze nie jesttak zle...gdyby nie laparoskopia nigdy bym nie zaszla w ciaze bo za duzo zrostow bylo w otrzewnej...No i przy okazji dzieki kauteryzacji jajnik ma ladnie dzialac..Wiec mimo ze nie ejst super to nie jest zle...mogla diagnoza brzmiec oba niedrozne wtedy bylaby zalamka....Uwazaj na te torbiel zebys nie musiala wyladowac na stole operacyjnym..krwotoczna jest duzo bardziej niebezpieczna niz ta czynnosciowa zwykla...Moze rozlac ci sie do otrzewnej.
Wogole ci powiem ze jesli ktorakolwiek z nas miala jakakolwiek operacje lub zabiegw jamie brzusznej powinna spr dokladnie co tam sie dzieje..Zrosty pozbawiaja nas plodnosci,,, -
nick nieaktualny
-
tak juz powoli sie pakuje i mysle ze kolo11 juz wyjde do domku,Powiem ci ze ja juz tez jestem szczesliwa..wiem na czym stoje bez myslenia i gdybania....I tak dziekuje Bogu ze prawa strona jest dobra,.,,,czytam wlasnie moja kartebo zarazobchod i pisze tak
Laparoskopia usunieto liczne zrosty ,kauteryzacja jajnika prawego , pobranie wycinka jajnika prawego do badan histopatologicznych.Droznosc jajowodow-pozytywna po stronie prawej..
czyli wiem na czym stoje ,a moze inaczej co tamw srodku lezy...
Nie myslalas o laparo albo hsg??mi ordynator mowil ze hsg bywa zludne ze czasem plyn przepuszcza a ciazy moze nie byc jesli rzeski sa uszkodzone...tylko w laparo mozna stwierdzic czy cos jest drozne i dziala dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 07:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Nie myslalas o laparo albo hsg??mi ordynator mowil ze hsg bywa zludne ze czasem plyn przepuszcza a ciazy moze nie byc jesli rzeski sa uszkodzone...tylko w laparo mozna stwierdzic czy cos jest drozne i dziala dobrze...
kapturnica lubi tę wiadomość