X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty już masz ładną betę, u mnie póki co taka sobie. W czwartej idę powtórzyć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laski za pocieszenie....najwazniejsze ze wiem ze szanse na ciaze sa...Reszta w srodku wszystko gra i buczy.....takze bede brala clo na pobudzenie prawego....tak teraz mysle ze wtedy podczas operacji mialam wlasnie na lewym te wielka torbiel..moze dlatego to wszystko tam tak przyroslo , ze duzo przy tym grzebali....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie się nie łam niedługo znowu pogrzebią zeby córcię wyciągnąć :-) myśl pozytywnie bez spiny ale pozytywnie

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia też się nie łam ja to brałam pregnyl a ty nie więc też mnie to martwi w czwartek i piątek rozwiejemy wątpliwości :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochaniutkie kicham na Was wszystkie :-)

kapturnica lubi tę wiadomość

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja Ci powiem, że mam koleżankę 25 lat, rak jajnika i przerzuty. Szans na ciążę praktycznie nie miała, bo jeden jajnik był bezpłodny, a na drugim lekarz dawał max 20% szans. No i w trakcie brania chemii zaciążyła. dzisiaj ma zdrowego 13-miesięcznego synka. Szczęście w nieszczęściu.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kasia ja Ci powiem, że mam koleżankę 25 lat, rak jajnika i przerzuty. Szans na ciążę praktycznie nie miała, bo jeden jajnik był bezpłodny, a na drugim lekarz dawał max 20% szans. No i w trakcie brania chemii zaciążyła. dzisiaj ma zdrowego 13-miesięcznego synka. Szczęście w nieszczęściu.
    Milcia ja to wiem..wiem rowniez ze juz mam synka ktorego kocham najbardziej na swiecie i jest dla mnie najwazniejszy....Wiem tez ze szanse na dzidzia mam...prawa strona daje nadzieje....Jeszcze chwile temu z lekarzem rozmawialam, kazal dzialac w nast cyklu i nic sie nie martwic bo nie ma czy,....zdrowy organ najczesciej przejmuje role za dwoch...i tego se trzymam!!!

Joanna0071 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko zaczęłam chodzić na monitoring w lipcu, to u mnie pęcherzyki rosły tylko na prawym jajniku. Na lewym tylko raz się pojawił podczas drugiego cyklu na CLO. Tak więc u mnie przypuszczam, że coś jest na rzeczy z lewym jajnikiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawy jajnik mnie boli kurde :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jak byłam w łazience, to na papierze pojawiło się delikatne plamienie i tu mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży, czy to coś złego?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    W nocy jak byłam w łazience, to na papierze pojawiło się delikatne plamienie i tu mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży, czy to coś złego?
    nie martw sie plamienia w czasie jak na okres zdarzaja sie..jakby brzuch cie bolal wez nospe..ale poki nie ma zywej krwi nie masz co denerwowac sie....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    A jak samopoczucie Kap..?? już lepiej??? spałaś chociaż trochę??
    ja pół nocy przewalałam się z jednej strony na drugą, do bólu jajnika (tego z torbielą) doszedł ból w krzyżu, tak jakby mnie korzonki złapały, ale wiem, że to od jajnika....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No eloo..a dosc nawet...dokucza mi tylko lekki bol ramion po gazie a rany dosc nawet tak strasznie nie bola..Poczytalam w internecie o jednostronnej droznosci i mimo ze poczatkowobylam zalamana to teraz wiem ze nie jesttak zle...gdyby nie laparoskopia nigdy bym nie zaszla w ciaze bo za duzo zrostow bylo w otrzewnej...No i przy okazji dzieki kauteryzacji jajnik ma ladnie dzialac..Wiec mimo ze nie ejst super to nie jest zle...mogla diagnoza brzmiec oba niedrozne wtedy bylaby zalamka....Uwazaj na te torbiel zebys nie musiala wyladowac na stole operacyjnym..krwotoczna jest duzo bardziej niebezpieczna niz ta czynnosciowa zwykla...Moze rozlac ci sie do otrzewnej.
    Wogole ci powiem ze jesli ktorakolwiek z nas miala jakakolwiek operacje lub zabiegw jamie brzusznej powinna spr dokladnie co tam sie dzieje..Zrosty pozbawiaja nas plodnosci,,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap..uważam na siebie i boję się w każdej godzinie, ale mam nadzieję, że mój organizm sam sobie poradzi....
    Ty dzisiaj do domku już??? po cichu to Ci nawet zazdroszczę, że wszystko masz sprawdzone i nie musisz "gdybać"....

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak juz powoli sie pakuje i mysle ze kolo11 juz wyjde do domku,Powiem ci ze ja juz tez jestem szczesliwa..wiem na czym stoje bez myslenia i gdybania....I tak dziekuje Bogu ze prawa strona jest dobra,.,,,czytam wlasnie moja kartebo zarazobchod i pisze tak
    Laparoskopia usunieto liczne zrosty ,kauteryzacja jajnika prawego , pobranie wycinka jajnika prawego do badan histopatologicznych.Droznosc jajowodow-pozytywna po stronie prawej..
    czyli wiem na czym stoje ,a moze inaczej co tamw srodku lezy...
    Nie myslalas o laparo albo hsg??mi ordynator mowil ze hsg bywa zludne ze czasem plyn przepuszcza a ciazy moze nie byc jesli rzeski sa uszkodzone...tylko w laparo mozna stwierdzic czy cos jest drozne i dziala dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 07:00

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie miałam, miałam tylko histeroskopię diagnostyczną kilka lat temu...
    to pakuj się:) i szczęśliwie wracaj do domku:)w nim najszybciej wrócisz do zdrowia:)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spać w nocy nie mogłam. Obudziłam się chwilę po 4, poleciałam zrobić test i potem to już leżałam. Dzisiaj będzie masakra. Jeszcze tyle pracy mam w robocie, sprzątanie domu po wykańczaniu. Juz nie mam czasu na nic.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie myslalas o laparo albo hsg??mi ordynator mowil ze hsg bywa zludne ze czasem plyn przepuszcza a ciazy moze nie byc jesli rzeski sa uszkodzone...tylko w laparo mozna stwierdzic czy cos jest drozne i dziala dobrze...
    Pomyślałam - wczoraj - :D:D i chyba muszę porozmawiać o tym z moim ginem, ale kolejną wizytę mam w połowie kwietnia, więc muszę zaczekać....

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jeszcze mnie mąż zmartwił. Wrócił wieczorem i pokazuje mu wynik bety, a on do mnie mówi: ej ale tu jest napisane, że norma od 1 do 10 tygodnia jest od 207, a ty masz 53. Wcześniej chyba byłam w takiej euforii, że tego nie zauważyłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Pomyślałam - wczoraj - :D:D i chyba muszę porozmawiać o tym z moim ginem, ale kolejną wizytę mam w połowie kwietnia, więc muszę zaczekać....

Ja na przyszły cykl miałam już wypisane skierowanie na HSG.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ