X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    łaaał, gratuluję wytrwałości i podziwiam;) jestem pod wrażeniem bo 8kg to nie mało!!
    no jeszcze z 5 i bede czuc sie dobrze w swojej skorze..niestety u mnie nadwaga mimo prawidlowego zywienia spowodowana byla tym zemoja tarczyca w krotkim czasie sie posypala :-/ jkeszcze w czerwcu tamtego roku mialam 1,46 a w styczniu tego roku juz ponad5... Zaczelam sie zast co jest grane bo jadlam jak dotad a moja waga dosc szybko sie zwiekszala..zadna dieta redukcyjna plus rucxh nie dawaly rezultatu....Od rozpoczecia przyjmowania lekow moje tsh po miesiacu juz wynioslo 0.49 i ft3 i ft4 ladnie wzroslo..nast badanie mam w nast tygodniu ..Wtedy rowniez zbadam czy sa obecne antygeny I albo potwierdze albo zaprzecze hashimoto...Ale poki co trzymam sie diety hashi...suplementuje odpowiednimi witaminami i czuje tak dobrze jak nie pamietam kiedy to bylo..Samopoczucie zaczelo sie zmieniac juz po kilku tabletkach..Cud :D

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spodnie super:) wczoraj już je na dupkę założyłam:) nota bene u lekarza z Mają nie miałyśmy co robić, problemy neurologiczne się cofnęły;)
    ciekawe czy mi ją teraz odroczą z obowiązku szkolnego a bardzo bym chciała.

dobrze że już doszłaś do siebie, ja mam dziś wizytę, wszystko ładnie poukładane, pytania na karteczce popisane i do boju:)

byłam własnie wykupić receptę od naszej Asi:) uśmiechałam sie pod nosem jak się pani w aptece o województwo wypytywała:P

nooo Kaśka nie wiem czy wiesz ale od poniedziałku też jem wg tabeli indeksu glikemicznego:)
    mam małe wpadki ale posiłki głónie o tabelę oparte:) no i ważę się codziennie co by mieć podgląd na wagę:)

wiecie co. jak byłam w Wielkiej Brytani i miałam robotę ciężką, czasu na posiłki brakowało a żeby siły były jadło się batoniki to schudłam 10kg w 2 miesiące, mama nie mogła na mnie patrzeć...nigdy nie wróciłam do wcześniejszej wagi i nigdy nie miałam efektu jojo:) owszem przybrałam ale tak ładnie:P kobieco:P teraz muszę to zrzucić i nie ma lepszej diety jak MŻ :D

kapturnica, Malenq, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Sysiaaa niekoniecznie jojo...to zależy czy po diecie wrócisz do starych nawyków, czy nowe wejdą na tyle w krew, że już zostaną...ja mam za sobą -30kg...pierwsze 10kg straciłam w niecałe 2miesiące, potem było wolniej...jestem już 3 lata po zakończeniu rewolucji w swoim życiu, i tak sobie trwam w "moim jedzonku" raz lepiej raz gorzej, ale wagę +/- 2kg mam w tym samym punkcie...
    wiec to zależy, ja myślę że Kap wie co robi....;) a jak nie wie, to się kiedyś obudzi grubsza o to jojo:D:D:D
    Po urodzeniu mlodego bylam grubsza o to yoyo haha czyli 25kg FAakt wtedy sobuie poplynelam z folgowaniem papu..No bow ciazy to dzidzi potzrebuje heheheh.Ale po zakonczeniu karmienia piersia wzielam sie za diete 1000kcal i schudlam te nadwyzke w ciagu roku.... ;) Z waga nie mialam problemow do tamtego roku..Nigdy szczypiorkiem nie bylam ale gruba tez nie moje bmi zawsze wahalo sie w granicach normy..Mam pcos wiec niestety sklonnosc do gromadzenia oponki....W maju rzucilam fajki i wtedy zaczely sie problemy...Poczatkowo zwalilam to na reakcje org po zakopnczeniu nalogu a palilam raptem 17lat ;) nie malo nie? heheheh Niestety nalog zwalczony ale okupione to zostalo niedoczynnoscia tarczycy..Endo utweirdzil mnie w przekonaniu ze nie raz nie dwa org tak wlasnie reaguje na rzucenie zbyt szybko nalogu-chorobom autoimmunologiczna , wiec niestety w duchu mysle ze hashi zostalo wlasnie tym wywolane..Ale do palenia nie ma ochoty juz wracac..cos z cos niestety ;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasia spodnie super:) wczoraj już je na dupkę założyłam:) nota bene u lekarza z Mają nie miałyśmy co robić, problemy neurologiczne się cofnęły;)
    ciekawe czy mi ją teraz odroczą z obowiązku szkolnego a bardzo bym chciała.

dobrze że już doszłaś do siebie, ja mam dziś wizytę, wszystko ładnie poukładane, pytania na karteczce popisane i do boju:)

byłam własnie wykupić receptę od naszej Asi:) uśmiechałam sie pod nosem jak się pani w aptece o województwo wypytywała:P

nooo Kaśka nie wiem czy wiesz ale od poniedziałku też jem wg tabeli indeksu glikemicznego:)
    mam małe wpadki ale posiłki głónie o tabelę oparte:) no i ważę się codziennie co by mieć podgląd na wagę:)

wiecie co. jak byłam w Wielkiej Brytani i miałam robotę ciężką, czasu na posiłki brakowało a żeby siły były jadło się batoniki to schudłam 10kg w 2 miesiące, mama nie mogła na mnie patrzeć...nigdy nie wróciłam do wcześniejszej wagi i nigdy nie miałam efektu jojo:) owszem przybrałam ale tak ładnie:P kobieco:P teraz muszę to zrzucić i nie ma lepszej diety jak MŻ :D
    Kasiek wazenie codzienne nie ma sensu hihihi waz sie max 2razy dlatego ze podczas cyklu zmienia sie ilosc wody w org i jednego dnia mozesz meic nawet 2kg w dooopsku wiecej..Super ze z mala jest ok..Trzymam w kciuki kochanie za wiyte u lekarza..Pogadaj z nim od serca moze skieruje cie na laparo zwiadowcze..Jak nie teraz to w najblizszym czasie ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie chcesz jej dawac do szkoly wczesniej???Kurde ja znow na odwrot jakby kilka lat temu mozna bylo dac mlodego wczesniej dzis by konczyl 1sza gimnazjum..Dla mnie wydawalo sie strata czasu powtarzanie w 1szej klasie tego samego co uczyli sie w zerowce..ale powinno byc tak ze to rodzice decyduja czy chca czy nie chca poslac dzieciaka wczesniej do szkoly..Ja naleze do tych rodzicow gdzie wczesniej poslalabym do szkoly..Ale na to sklada sie wiele czynnikow miedzy innymi dojrzalosc dzieciaka do obowiazku szkolnego jak i wlasne przeczucie ze sobie poradzi..Wiem ze latwo zalatwuic sobie odroczenie..Moja kumpela zalatwiala to w poradni psychologicznej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:19

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek ...ja przytyłam też kilka lat temu - po rzuceniu palenia...oj paliło się paliło..potem bęc +20kg...a że już miałam jakieś 10kg na plusie, to się uzbierało...a do palenia na dzień dzisiejszy NIE WRÓCĘ!!! (ale to na dzień dzisiejszy, bo nie wiem co przyniesie przyszłość)....

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w rodzinie technologa żywienia i pracuje przy mrożonkach, bo pracy nie mogła znaleźć po tym kierunku

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:05

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kasiek ...ja przytyłam też kilka lat temu - po rzuceniu palenia...oj paliło się paliło..potem bęc +20kg...a że już miałam jakieś 10kg na plusie, to się uzbierało...a do palenia na dzień dzisiejszy NIE WRÓCĘ!!! (ale to na dzień dzisiejszy, bo nie wiem co przyniesie przyszłość)....
    noo t9o wiesz jak to jest jak sie lubilo dymka puscic ;) Ja dlatego po kilku miesiacach nie kojarzylam faktu niedoczynnosci i nadwagi..Myslalam ze to wlasnie rzucenie fajek..tym bardziej ze rownoczesnie rzucil moj malz i moja mama i oboje tez troche sie zaokraglili...Jak na zlosc im niedoczynnosc sie nie pojawila , a mi tak :-/ Jak go nie kijem to pała hehehe

Sysiaa a co ta praca z mrozonkami do technologa bo nie rozumiem chyba do konca???? hehehe ??Kazdy pracuje gdzie moze , ja w irlandii jak pracowalam w domu opieki bo rowniez jestem opiekunem medycznym z dodatkowa kwalifikacja masazu rehabiltacyjnego to na szmacie absolwent pedagogiki jechal ;) Wiec praca jak praca zadna nie hanbi ;) Jeden pracuje w swoim zawodzie inny wykonuje cos calkiem innego :;)

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:06

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    a ja jestem przeciwna dawaniu dziecka do szkoły
    skończyłam pedadodike, gdzie na rozwojowej wykładowcy twierdzili że nawet jeśli dziecko w przedszkolu się pięknie rozwija to nie ma sensu dawać wcześniej czy przeskakiwać pierwszej klasy bo mózg rozwija się w określonym czasie i później tj szósta siódma ósma klasa dziecko może nie dawać rady gonić dzieciaki z mózgiem rok dłużej rozwiniętym heh-to tak uproszczone tłumaczenie.
    a po drugie....jeszcze się zdąży w życiu napracować to po co mu zabierać beztroskie dzieciństwo...
    SDlatego napisalam ze ta kwestia powinna byc rozstrzygana indywidualnie..i kazdy rodzic powienien o tym decydowac...Jedne dzieci radza sobie wczesniej inne pozniej..To kwestia osobnicza....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne... Ty wiesz lepiej

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona_82 wrote:
    chciałam napisać że nie przeciwna dawaniu do szkoły w ogóle tylko wcześniej;)
    Tu powinna byc elastycznosc...jak ktos nie chce powinien nie dawac i na odwrot :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie ważne... Ty wiesz lepiej
    Nie rozumiem Twojej ironicznej wypowiedzi..ale pozostawie to bez komentarza :)

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Zagubiona, ja może bym ją i posłała ale mamy tylko 4 dzieci do odroczenia na cały rocznik i wszystkie mamy chcą się odraczać więc ja pomyślałam sobie że jak i one to ja też, choć gdyby mała miała iśc do szkoły to pewnie bym nie panikowała:)
    swoją drogą uważam że to jest zabieranie roku dzieciństwa beztroskiego ludziom którzy po rozpoczęciu pierwszej klasy będą do końca życia na swoich barkach dźwigać obowiązki życia.
    tak że tutaj względy osobiste przemawiają za moją decyzją, choć tak jak mówię płakać nie będę jeśli mi jej nie odroczą.

my musimy iśc do pedagoga i psychologa o odroczenie-200zł taka przyjemność;) a pewności nie ma;/

zagubiona_82 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz nikt nie może mieć swojego zdania, bo Ty je krytykujesz i wiesz lepiej. Tyle w tym temacie..... Może i dajesz cenne wskazówki, ale....

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kasia i Zagubiona, ja może bym ją i posłała ale mamy tylko 4 dzieci do odroczenia na cały rocznik i wszystkie mamy chcą się odraczać więc ja pomyślałam sobie że jak i one to ja też, choć gdyby mała miała iśc do szkoły to pewnie bym nie panikowała:)
    swoją drogą uważam że to jest zabieranie roku dzieciństwa beztroskiego ludziom którzy po rozpoczęciu pierwszej klasy będą do końca życia na swoich barkach dźwigać obowiązki życia.
    tak że tutaj względy osobiste przemawiają za moją decyzją, choć tak jak mówię płakać nie będę jeśli mi jej nie odroczą.

my musimy iśc do pedagoga i psychologa o odroczenie-200zł taka przyjemność;) a pewności nie ma;/
    To u nas ta przyjemnosc podobno 4stowki kosztuje ..wiec sie pociesz heheehhe
    Pierwsze 3lata jeszcze jest lajhtowo w szkole ale od 4tej klasy zaczynaja sie juz schody... Jeszcze jak ktos zdecyduje sie na klasy sportowe to dzieciaki siedza srednia od 8 do 15 plus dodatkowe zajecia....Mysmy w 4tej kalsie wiekszoscia glosow oczywiscie po rozmowie z dzieciakami zrobili klase sportowa z racji tej ze wiekszosc od 1szej klasy chciala i trenowala koszykowke...
    Niestety Kasia takie sa realia terazniejszego zycia ze lokciami musza sie dzieciaki od najmlodszych lat przepychac bo zostana przygneicione

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu nie denerwuj się:) fajnie jeśli wypowiedzi nieraz się różnią, można sobie podyskutować:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zły dzień i już. Przepraszam

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Widzisz nikt nie może mieć swojego zdania, bo Ty je krytykujesz i wiesz lepiej. Tyle w tym temacie..... Może i dajesz cenne wskazówki, ale....
    Napisalas mi ze kazdy dietetyk ci to powie..wiec napisalam ci ze na spadek wagi moze miec wplyw wiele roznych skladni..i niekoniecznie wieksza ilosc utraconych kg to od razu efekt yoyo W swoim zawodzie moze nie pracowalam dlugo ale 5lat chyba to dosc wystarczajacy czas byl by wiedziec co nie co :)..zreszta napisal w tym temacie rowniez inna osoba o swoich doswiadczeniach mam na mysli Monike ..To tyle w tej kwestii :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ