X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)

kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)

kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą.
    Kasia nasze w 4tej klasie wrzesien okupily rykiem zloscia i niechecia do szkoly...naprawde byl to najgorszy miesiac w ich karierze skzolnej..Ale powoli i wszystko sie unormowalo..

O ktorej idziesz?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze na 17.15 :) jak zobaczę tego przystojniaka to znowu buraka spalę:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurcze na 17.15 :) jak zobaczę tego przystojniaka to znowu buraka spalę:P
    osz ty!!!! zamiast myslenie o leczeniu to przystojniaki ci w glowie :P
    Ale powiem ci ze ten moj gin na nfz tez ciacho i chyba wolalabym zeby byl paskuda....Latwiej by mi sie nogi rozkladalo hihihihi
    Mam dobre Kasiu p[rzeczucia co do niego, ze trafisz na odpowiednia osobe ;0
    Ja bede trzymac mocno w kciuki zeby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz spis na kartce to nie przeoczysz niczego..Ja tak do mojego poszlam ostatnio z lista i nawet zaczal sie wtedy smiac jak kartke wyciaglam , coby nie zapomniec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:56

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :)

Widzę temat monitoring cyklu, wątek gra i buczy, nie znalazłam tego gdzie indziej, pomóżcie mi proszę z Waszym doświadczeniem.

Dwa lata z clo nic mi nie dały.Zmieniałam lekarza, ten znowu clo, ale dałam mu szansę.
    15 dc - pęcherzyk 25 mm, endo podobno ładne, śluz podobno jest. Tego samego dnia dostałam ovitrelle.
    I tu pytania - czy jednak 25 mm to nie za duży, zwłaszcza, że ovitrelle nie działa od razu? Pęcherzyk pewnie sobie jeszzce rósł..

I drugie pytanie, które mnie nurtuje.
    Od 13 dc robię testy owulacyjne dwa razy dziennie, dziś jest 18 dc. Testy cały czas negatywne!! Czy to znaczy, że pęcherzyk nie pękł w ogóle?

I najważniejsze - jak sprawdzić czy była owu? Mierzenie temp u mnie odpada. Czy zrobić usg i w kt dniu (od razu powiem, że mój gin nie widział takiej potrzeby).
    Za to w 21, 22 dc kazał zbadać progesteron, w celu sprawdzenia czy owu była..
    Czy to wystarczy?
    Pytam bo podobno przy np. LUF progesteron pokazuje, że owu była a jej nie ma..

Proszę Was o pomoc, bo nie mam już zaufania do lekarzy, a może wspólnymi siłami pomożecie mi coś ustalić.
    Jeśli usg potwierdzające, że owu była jest konieczne, pójdę do innego gina.
    Pomóżcie mi proszę, bo już zaczynam trzeci rok starań z lekami i nie mam siły i czasu na prowadzenie leczenia na "pół gwizdka".
    wydawałoby się, że po takim czasie powinnam to wiedzieć, ale tak wygląda to moje leczenie...

Robotka1 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde opinie sa rozne na temat pecherzyka...z tego co ja sie zdazylam podpytac paru ginow to jak ma 20-22mm to juz podaje sie na pekniecie,...chociaz dziewcztyny mialy praktyke kiedy dostawaly i wczesniej przy 18mm i pozniej jak robotka co miala 26mm i wtedy podawany ;)
    Nie wiem jak z testami ja mam pcos u mnie sa znow zawsze pozytywne ehheeh nie wierzylabym im raczej do konca..Najpewniejszym sposbem spr czy owu byla jest usg i zobaczenie plynu w zatoce lub cialka zoltego..Moj gin to praktykuje przyjscie po owu w celu spr czy pekl pecherzyk..Wiem ze co lekarz to inna -praktyka..Co do progesteronu..faktem jest ze zrobienie go w 7dmym , 8dniu po owu daje nam pewien obraz czy owu byla..Ale prgesteron wyrzucany jest tez kilka razy dziennie i do konca nie daje pelnego obrazu..Mysle ze jednak usg jest naj[ewniejsza metoda...
    Przy luf pokazuje sie wyzsza temp i progesteron , ale mysle ze nie w takiej ilosci jakw fazie lutealnej po rzeczywistym owu..
    Taki jest moje zdanie...Moze dziewczyny cos jeszcze ci podpowiedza z wlasnego doswiadczenia :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po podaniu zastrztyku maksymalnie do 40godz nast pekniecie pecherzyka...ale sa syt kiedy one rowniez nie pekaja...Takze na dwoje babka wrozyla..Mysle ze 2 , 3 dni po podaniu zastrzyku juz cos powinno byc widac na usg...
    I jeszcze jedno piszesz ze tak dlugi czas bierzesz clo...robilas droznosc jajwodow ?? 2lata brania go to naprawde bardzo dluuugo...wiem ze pol roku , 9mies to max jak dziewczyny biora bo strach przed przestymulowaniem sie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:07

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Pewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...
    Madzia u mnie zastrzyk nie zadzialal na 22mm pecherzyk..Wiec tu jest indywidualne podejscie chyba....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Utrata wagi nawet tylko o 10% pomaga płodności :) Mi się udało :)
    Kapturnica każdy dietetyk powie Ci że to za wysoki spadek w tak krótkim czasie. Można sobie zaszkodzić albo dorobić się większej wagi w efekcie jojo

Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp

teraz waze 50 kg..a gin sie smieje ze pow z 5 nabrac!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp

no ty mialas 60 ja mialam znaacznie wiecej bo i jak wiesz duzo wyzsza jestem od ciebie...U mnie bylo jak najbardziej wskazane zrzucenie nadwagi by pobudzic jajniki...a jak w sumie zrzuce 13-15 to moja waga bedzie idealna..Ty po zrzuceniu az tylu to sie nie dziwie bo mialas juz niedowage ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Madzia u mnie zastrzyk nie zadzialal na 22mm pecherzyk..Wiec tu jest indywidualne podejscie chyba....

a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....

musze sie kawy napic!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....

musze sie kawy napic!!
    zadzialal na mniejszy pecherzyk ktory w chwili podania obok tego 22mm mial 16,, i ten 16mm pekl po podaniu pregnylu ten wiekszy przerosl w torbielke czynnosciowa...
    U mnie Madzia to pcos wiec problem z pekaniem pecherzykow norma..dlatego mi zrobiono kauteruyzacje by przynajmniej na jakis zcas pozbyc sie prpblemu z niepekaniem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:07

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:

Niedługo przytyjesz 20 kg przez dzidzie :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:56

kapturnica, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    tak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...
    Dokładnie!!! Coś nam od życia się mależy :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle się czuje to chyba nerwy !!

9479e6e832e258ab4260baa1fed7d3be.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:01

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś tak w uszach piszczy, że szok... Chyba od kataru jeszcze :( Madzia nie denerwuj się bo wiesz... :p

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ