Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)
kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą. -
Robotka1 wrote:no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)
kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą.
O ktorej idziesz? -
Robotka1 wrote:kurcze na 17.15 jak zobaczę tego przystojniaka to znowu buraka spalę
Ale powiem ci ze ten moj gin na nfz tez ciacho i chyba wolalabym zeby byl paskuda....Latwiej by mi sie nogi rozkladalo hihihihi
Mam dobre Kasiu p[rzeczucia co do niego, ze trafisz na odpowiednia osobe ;0
Ja bede trzymac mocno w kciuki zeby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli -
Halo dziewczyny
Widzę temat monitoring cyklu, wątek gra i buczy, nie znalazłam tego gdzie indziej, pomóżcie mi proszę z Waszym doświadczeniem.
Dwa lata z clo nic mi nie dały.Zmieniałam lekarza, ten znowu clo, ale dałam mu szansę.
15 dc - pęcherzyk 25 mm, endo podobno ładne, śluz podobno jest. Tego samego dnia dostałam ovitrelle.
I tu pytania - czy jednak 25 mm to nie za duży, zwłaszcza, że ovitrelle nie działa od razu? Pęcherzyk pewnie sobie jeszzce rósł..
I drugie pytanie, które mnie nurtuje.
Od 13 dc robię testy owulacyjne dwa razy dziennie, dziś jest 18 dc. Testy cały czas negatywne!! Czy to znaczy, że pęcherzyk nie pękł w ogóle?
I najważniejsze - jak sprawdzić czy była owu? Mierzenie temp u mnie odpada. Czy zrobić usg i w kt dniu (od razu powiem, że mój gin nie widział takiej potrzeby).
Za to w 21, 22 dc kazał zbadać progesteron, w celu sprawdzenia czy owu była..
Czy to wystarczy?
Pytam bo podobno przy np. LUF progesteron pokazuje, że owu była a jej nie ma..
Proszę Was o pomoc, bo nie mam już zaufania do lekarzy, a może wspólnymi siłami pomożecie mi coś ustalić.
Jeśli usg potwierdzające, że owu była jest konieczne, pójdę do innego gina.
Pomóżcie mi proszę, bo już zaczynam trzeci rok starań z lekami i nie mam siły i czasu na prowadzenie leczenia na "pół gwizdka".
wydawałoby się, że po takim czasie powinnam to wiedzieć, ale tak wygląda to moje leczenie...
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Kurde opinie sa rozne na temat pecherzyka...z tego co ja sie zdazylam podpytac paru ginow to jak ma 20-22mm to juz podaje sie na pekniecie,...chociaz dziewcztyny mialy praktyke kiedy dostawaly i wczesniej przy 18mm i pozniej jak robotka co miala 26mm i wtedy podawany
Nie wiem jak z testami ja mam pcos u mnie sa znow zawsze pozytywne ehheeh nie wierzylabym im raczej do konca..Najpewniejszym sposbem spr czy owu byla jest usg i zobaczenie plynu w zatoce lub cialka zoltego..Moj gin to praktykuje przyjscie po owu w celu spr czy pekl pecherzyk..Wiem ze co lekarz to inna -praktyka..Co do progesteronu..faktem jest ze zrobienie go w 7dmym , 8dniu po owu daje nam pewien obraz czy owu byla..Ale prgesteron wyrzucany jest tez kilka razy dziennie i do konca nie daje pelnego obrazu..Mysle ze jednak usg jest naj[ewniejsza metoda...
Przy luf pokazuje sie wyzsza temp i progesteron , ale mysle ze nie w takiej ilosci jakw fazie lutealnej po rzeczywistym owu..
Taki jest moje zdanie...Moze dziewczyny cos jeszcze ci podpowiedza z wlasnego doswiadczenia -
Podobno po podaniu zastrztyku maksymalnie do 40godz nast pekniecie pecherzyka...ale sa syt kiedy one rowniez nie pekaja...Takze na dwoje babka wrozyla..Mysle ze 2 , 3 dni po podaniu zastrzyku juz cos powinno byc widac na usg...
I jeszcze jedno piszesz ze tak dlugi czas bierzesz clo...robilas droznosc jajwodow ?? 2lata brania go to naprawde bardzo dluuugo...wiem ze pol roku , 9mies to max jak dziewczyny biora bo strach przed przestymulowaniem sie ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:07
-
nick nieaktualnyPewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...
-
Madziara wrote:Pewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...
-
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Utrata wagi nawet tylko o 10% pomaga płodności Mi się udało
Kapturnica każdy dietetyk powie Ci że to za wysoki spadek w tak krótkim czasie. Można sobie zaszkodzić albo dorobić się większej wagi w efekcie jojo
Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp
teraz waze 50 kg..a gin sie smieje ze pow z 5 nabrac!! -
Madziara wrote:Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp
teraz waze 50 kg..a gin sie smieje ze pow z 5 nabrac!! -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Madzia u mnie zastrzyk nie zadzialal na 22mm pecherzyk..Wiec tu jest indywidualne podejscie chyba....
a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....
musze sie kawy napic!!
-
Madziara wrote:a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....
musze sie kawy napic!!
U mnie Madzia to pcos wiec problem z pekaniem pecherzykow norma..dlatego mi zrobiono kauteruyzacje by przynajmniej na jakis zcas pozbyc sie prpblemu z niepekaniem -
Madziara wrote:Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp
teraz waze 50 kg..a gin sie smieje ze pow z 5 nabrac!!Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnytak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:56
kapturnica, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Madziara wrote:tak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualny