X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)

kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    no tak, niby poziom 1-3 obniżony od tego roku ale od 4 klasy już lajf i trzeba będzie jakimś cudem to dziecko przestawić z lajtowego życia trzecioklasisty na 4 klasisty. to jest moim zdaniem nie pomyślane bo te dzieci zginą w 4 klasie. ale co tam....patrząc na naszą podstawówkę wolałabym aby młoda posiedziała w przedszkolu;)

kurde zaczynam mieć cykora przed wizytą.
    Kasia nasze w 4tej klasie wrzesien okupily rykiem zloscia i niechecia do szkoly...naprawde byl to najgorszy miesiac w ich karierze skzolnej..Ale powoli i wszystko sie unormowalo..

O ktorej idziesz?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze na 17.15 :) jak zobaczę tego przystojniaka to znowu buraka spalę:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kurcze na 17.15 :) jak zobaczę tego przystojniaka to znowu buraka spalę:P
    osz ty!!!! zamiast myslenie o leczeniu to przystojniaki ci w glowie :P
    Ale powiem ci ze ten moj gin na nfz tez ciacho i chyba wolalabym zeby byl paskuda....Latwiej by mi sie nogi rozkladalo hihihihi
    Mam dobre Kasiu p[rzeczucia co do niego, ze trafisz na odpowiednia osobe ;0
    Ja bede trzymac mocno w kciuki zeby wszystko ulozylo sie po Twojej mysli ;)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz spis na kartce to nie przeoczysz niczego..Ja tak do mojego poszlam ostatnio z lista i nawet zaczal sie wtedy smiac jak kartke wyciaglam , coby nie zapomniec...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:56

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny :)

Widzę temat monitoring cyklu, wątek gra i buczy, nie znalazłam tego gdzie indziej, pomóżcie mi proszę z Waszym doświadczeniem.

Dwa lata z clo nic mi nie dały.Zmieniałam lekarza, ten znowu clo, ale dałam mu szansę.
    15 dc - pęcherzyk 25 mm, endo podobno ładne, śluz podobno jest. Tego samego dnia dostałam ovitrelle.
    I tu pytania - czy jednak 25 mm to nie za duży, zwłaszcza, że ovitrelle nie działa od razu? Pęcherzyk pewnie sobie jeszzce rósł..

I drugie pytanie, które mnie nurtuje.
    Od 13 dc robię testy owulacyjne dwa razy dziennie, dziś jest 18 dc. Testy cały czas negatywne!! Czy to znaczy, że pęcherzyk nie pękł w ogóle?

I najważniejsze - jak sprawdzić czy była owu? Mierzenie temp u mnie odpada. Czy zrobić usg i w kt dniu (od razu powiem, że mój gin nie widział takiej potrzeby).
    Za to w 21, 22 dc kazał zbadać progesteron, w celu sprawdzenia czy owu była..
    Czy to wystarczy?
    Pytam bo podobno przy np. LUF progesteron pokazuje, że owu była a jej nie ma..

Proszę Was o pomoc, bo nie mam już zaufania do lekarzy, a może wspólnymi siłami pomożecie mi coś ustalić.
    Jeśli usg potwierdzające, że owu była jest konieczne, pójdę do innego gina.
    Pomóżcie mi proszę, bo już zaczynam trzeci rok starań z lekami i nie mam siły i czasu na prowadzenie leczenia na "pół gwizdka".
    wydawałoby się, że po takim czasie powinnam to wiedzieć, ale tak wygląda to moje leczenie...

Robotka1 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde opinie sa rozne na temat pecherzyka...z tego co ja sie zdazylam podpytac paru ginow to jak ma 20-22mm to juz podaje sie na pekniecie,...chociaz dziewcztyny mialy praktyke kiedy dostawaly i wczesniej przy 18mm i pozniej jak robotka co miala 26mm i wtedy podawany ;)
    Nie wiem jak z testami ja mam pcos u mnie sa znow zawsze pozytywne ehheeh nie wierzylabym im raczej do konca..Najpewniejszym sposbem spr czy owu byla jest usg i zobaczenie plynu w zatoce lub cialka zoltego..Moj gin to praktykuje przyjscie po owu w celu spr czy pekl pecherzyk..Wiem ze co lekarz to inna -praktyka..Co do progesteronu..faktem jest ze zrobienie go w 7dmym , 8dniu po owu daje nam pewien obraz czy owu byla..Ale prgesteron wyrzucany jest tez kilka razy dziennie i do konca nie daje pelnego obrazu..Mysle ze jednak usg jest naj[ewniejsza metoda...
    Przy luf pokazuje sie wyzsza temp i progesteron , ale mysle ze nie w takiej ilosci jakw fazie lutealnej po rzeczywistym owu..
    Taki jest moje zdanie...Moze dziewczyny cos jeszcze ci podpowiedza z wlasnego doswiadczenia :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po podaniu zastrztyku maksymalnie do 40godz nast pekniecie pecherzyka...ale sa syt kiedy one rowniez nie pekaja...Takze na dwoje babka wrozyla..Mysle ze 2 , 3 dni po podaniu zastrzyku juz cos powinno byc widac na usg...
    I jeszcze jedno piszesz ze tak dlugi czas bierzesz clo...robilas droznosc jajwodow ?? 2lata brania go to naprawde bardzo dluuugo...wiem ze pol roku , 9mies to max jak dziewczyny biora bo strach przed przestymulowaniem sie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:07

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Pewnie bierze Clo z przerwami...mysle tak ze skoro pecherzyk jest tak duzy to zastrzyk zadziala na niego szybko ..mysle tez ze nie bedzie przedojrzały do tego czasu...jak by mial teraz 27-28 mm to wtedy...umowilabym sie za 3 dni do gin zeby sprawdzil czy pekl..i wtedy bedzie wiadomo..co do progesteronu ma racje 21-22 dc ..a testami sie nie przejmuj mi wychodzily negatywne a owulka byla gin potwierdzil i ciaża...
    Madzia u mnie zastrzyk nie zadzialal na 22mm pecherzyk..Wiec tu jest indywidualne podejscie chyba....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Utrata wagi nawet tylko o 10% pomaga płodności :) Mi się udało :)
    Kapturnica każdy dietetyk powie Ci że to za wysoki spadek w tak krótkim czasie. Można sobie zaszkodzić albo dorobić się większej wagi w efekcie jojo

Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp

teraz waze 50 kg..a gin sie smieje ze pow z 5 nabrac!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Gadalam z ginem pow przed chwila ze zbyt szybki spadek wagi powoduje niedomoge hormonalna a co za tym idzie niedomoge cialka zoltego..jesli ktos duzo wazy pow rzezcywiscie schudnac ale stopniowo zeby hormonów nie zaburzyc ja WAZYLAM 60 KG z czego schudlam 15 i wtedy sie zaczely braki owulacji..wachania hormonow ...po prostu nie zarlam cipsow slodyczy ciast itp

no ty mialas 60 ja mialam znaacznie wiecej bo i jak wiesz duzo wyzsza jestem od ciebie...U mnie bylo jak najbardziej wskazane zrzucenie nadwagi by pobudzic jajniki...a jak w sumie zrzuce 13-15 to moja waga bedzie idealna..Ty po zrzuceniu az tylu to sie nie dziwie bo mialas juz niedowage ...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Madzia u mnie zastrzyk nie zadzialal na 22mm pecherzyk..Wiec tu jest indywidualne podejscie chyba....

a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....

musze sie kawy napic!!

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    a jaki mialas pecherzyk jakiej wielkosci bo przy 20 mm na mnie tez nie zadzialal ..a przy 24 tak i to tego samego dnia..wiadomoze kazdy jest inny ale nie mozemy pow ze na nia nie zadziala bo moze i dzis peknie...moja siostra zaszla w ciaze z pecherzyka 27 mm a mial byc przedojrzaly....

musze sie kawy napic!!
    zadzialal na mniejszy pecherzyk ktory w chwili podania obok tego 22mm mial 16,, i ten 16mm pekl po podaniu pregnylu ten wiekszy przerosl w torbielke czynnosciowa...
    U mnie Madzia to pcos wiec problem z pekaniem pecherzykow norma..dlatego mi zrobiono kauteruyzacje by przynajmniej na jakis zcas pozbyc sie prpblemu z niepekaniem

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:07

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:

Niedługo przytyjesz 20 kg przez dzidzie :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:56

kapturnica, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    tak tak. kolezanki jestescie wszystkie bardzo miłe....ale ja z tych nie zobacze nie uwierze w tej dziedzinie jesli chodzi...czasem fajke zapale ..wypije kielicha przed okresem ...a kawa czemu mam teraz odmowic sobie takiej przyjemnosci ...bede w ciazy i zobacze 2 kreski to nie bede a tak szkoda mi zycia musialabym 3 lata juz sie tak oszczedzac przed kazdym okresem...a w pracy tez stres ...duzy i negatywny wplyw ...
    Dokładnie!!! Coś nam od życia się mależy :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle się czuje to chyba nerwy !!

9479e6e832e258ab4260baa1fed7d3be.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 12:01

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś tak w uszach piszczy, że szok... Chyba od kataru jeszcze :( Madzia nie denerwuj się bo wiesz... :p

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ