X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ash, a napisz od kt dnia clo i w jakie dni monitoring miałaś. Zwłaszcza ten potwierdzający owulację. mojego gina przycisnę w następnym cyklu.
    Chociaz jak on ze mnie za to kase wyciśnie, to pewnie jaja ze mnie same powypadają...

Mam wszystko na wykresie zaznaczone, zobacz :)
    CLO od 5 do 9 dc, pierwszy monit miałam w 9dc, były widoczne pęcherzyki.
    Później monit w 14 i 16 dc. 16 dc pęcherzyk 22mm i zastrzyk ovitrelle.
    18 dc prawdopodobnie była owulacja, bo bardzo bolał mnie lewy jajnik, a w 21 dc pęcherzyka już nie było.
    Za monit płacę 50 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 12:39

ug3715nmrb0zdbvc.png

• czarownica222 Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) ja tyż idę na pierwszy monit w 11dc CLo brałam od 3-7dc 2x1, zobaczymy czy coś tam dzieje i dam znać dla nich czy CLO działa przynajmniej na mnie oby....

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica pierwsze CLO w życiu??:)

kurcze tęsknię za tymi monitoringami;)
    ELFIK a nie myślałaś o inozytolu? ty masz pco? bo te pierścienie na jajnikach to jakoś tak o pco mi zalatuje

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasia powiem ci ze mnie etz juz nosi..Chcialabym cykl zaczac tyz..ale pocieszam sie ze mialam czas odsapnac po tamtym meeega nerwicowatym cyklu hehehehe Pierwszy chyba zawsze najgorszy..W tym wiem co sie bede mogla spodziewac :D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • zagubiona_82 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 13:19

kapturnica lubi tę wiadomość

iv09io4pihi3rplf.png
    relgj44j6yagzc9t.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    czarownica pierwsze CLO w życiu??:)

kurcze tęsknię za tymi monitoringami;)
    ELFIK a nie myślałaś o inozytolu? ty masz pco? bo te pierścienie na jajnikach to jakoś tak o pco mi zalatuje

tak pierwsze :) staram się trzymać nerwy na wodzach;)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie:)
    dziwię się tylko że tak z grubej rury dostałaś 2x1 clo:) zazwyczaj dostają dziewczyny 1x1 na początek:)

opowiedz nam coś o sobie:) masz jakieś problemy z hormonami?? ile się już starasz?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczęta:)co tam jak tam?Tradycyjnie naskrobały a ja nie mam kiedy przeczytac a o tym zeby juz cos skrobnac to nie mówię:)

9f7j3e5e8v9541eg.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiedziałam ze przy pierwszych razach dostaje się mniejsze dawki, widocznie moja ginka- endokrynolożka zna mnie już dość długo i stwierdziła ze przy mniejszej dawce chyba nic się nie wykluje spytam się dzisiaj na wizycie :) ogólnie z M staramy się od grudnia, ginka dość długi czas kilka lat mnie namawiała na dzidzię ze względu na niedoczynność, hashimoto...Niedoczynność przeszła mi nadczynność ale teraz już wyniki mam w normie w miarę .. tsh poniżej 1 ft3 i ft4 w normie i jest zielone światełko. Od grudnia mierzę tempkę która wykazała iż w grudniu nie było owulki i podejrzenie PCOS, w styczniu piekna owulka potwierdzona monitoringiem, dupek, luteina ale niestety nie udało się... a w lutym masakra długi cykl wywoływany luteiną i prawdopodobniebez owulki bo temperatura nie miała 2 faz, dlatego tym razem już zaczełysmy z CLO, biorę ogólnie oczywiście euthyrox 100, inofolic choć zdarza mi sie zapomnieć czasami :/, folik. Mąż badał nasienie 2 razy , za pierwszym razem wyszły dobre choć nie rewelacyjne, trochę diety, ruchu i po 2 miesiącach wyniki o niebo lepsze i dlatego ginka teraz skupiła się na mnie wykluczając ze Mąż na coś choruje:) Staram się nie nastawiać chciałabym tylko wiedzieć ze pęcherzyki rosną i same pękają... yh to wszystko takie trudne ale głowa do góry trzeba trochę zluzować;)Przepraszam za tak długi esej jestem nowa na forum i chyba świeżynka w staraniach w porównaniu z innymi dziewczynami, na wszystkich przyjdzie pora ... na pewno! i jakbym mogła czasami zadać jakieś pytanie to będę z góry wdzięczna za odpowiedzi :)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, dzięki, to przynajmniej coś wyjasnia.
    Ło matko i córko, 50 zł?!!!

u pierwszego płaciąłm 200 zł za monitoring, cały cykl. U niego były to 3 wizyty w cyklu.
    U drugiej płaciłam 210 za wizytę, bo ona osobno 80 zł za usg zawsze bierze. Wizyty były dwie w cyklu.
    Teraz za wizytę 120 zł. Jak pytałam czy przy monitoringu są zniżki to się baba w recepcji spojrzała jak na kosmitę, ale ja na nią też łypnęłam..

Ja tego też nie bardzo, bo mi to zawsze dzień rozbija, ale jak trzeba?
    Gdybym płaciła 50 zł za wizytę, to bym chyba na jednej nodze skakała na ten monitoring z radości.

Trójmiasto, kuleczkowane...

Kap, dziś poczytam o tej kauteryzacji...

Robotka, oczywiscie, ze mam pco!!!
    I zaczęłam pic inofolic w tym cyklu. Juz pisałam, że apetyt na słodkie wzmożony, waga w górę, zatem mnie na to chwilowo nie pomógł, ale za to gin był zadowolony z monitoringu, może to ten inofolic.
    Ja pisałam o tym wcześniej, że może ktoś uczony w piśmie podpowie, co i ile trzeba połączyć żeby wyszło ptrzeliczeniowo jedna saszetka inofolicu, wiem, ze inozytol, kwas foliowy, ale co jeszzce i ile tego?
    Ja pije dwie dziennie :(
    K... finansowo mnie to wszystko pogrąża ale co zrobić :(

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    spokojnie:)
    dziwię się tylko że tak z grubej rury dostałaś 2x1 clo:) zazwyczaj dostają dziewczyny 1x1 na początek:)

he he mnie nie przebije, ja jestem rekordzistką, dobrze, że się nie uzalezniłam

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie popiszę dziś z wami, ten wirus to coś poważniejszego....wywala mnie jak siedzę na forum!!!
    więc co napiszę to mi wetnie....
    jutro po informatyka sobie zadzwonię bo tak być nie może;/

Czarownica pytaj śmiało o wszystko:)

ELfik to ile Ty bierzeszz tego CLO?:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Robotka oby się naprawiło :) tez jestem ciekawa jaką Elfik miała końską dawkę ? Bo ja po tych 2 na dzień czułam się słabo

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ash, dzięki, to przynajmniej coś wyjasnia.
    Ło matko i córko, 50 zł?!!!

u pierwszego płaciąłm 200 zł za monitoring, cały cykl. U niego były to 3 wizyty w cyklu.
    U drugiej płaciłam 210 za wizytę, bo ona osobno 80 zł za usg zawsze bierze. Wizyty były dwie w cyklu.
    Teraz za wizytę 120 zł. Jak pytałam czy przy monitoringu są zniżki to się baba w recepcji spojrzała jak na kosmitę, ale ja na nią też łypnęłam..

Ja tego też nie bardzo, bo mi to zawsze dzień rozbija, ale jak trzeba?
    Gdybym płaciła 50 zł za wizytę, to bym chyba na jednej nodze skakała na ten monitoring z radości.

Trójmiasto, kuleczkowane...

Kap, dziś poczytam o tej kauteryzacji...

Robotka, oczywiscie, ze mam pco!!!
    I zaczęłam pic inofolic w tym cyklu. Juz pisałam, że apetyt na słodkie wzmożony, waga w górę, zatem mnie na to chwilowo nie pomógł, ale za to gin był zadowolony z monitoringu, może to ten inofolic.
    Ja pisałam o tym wcześniej, że może ktoś uczony w piśmie podpowie, co i ile trzeba połączyć żeby wyszło ptrzeliczeniowo jedna saszetka inofolicu, wiem, ze inozytol, kwas foliowy, ale co jeszzce i ile tego?
    Ja pije dwie dziennie :(
    K... finansowo mnie to wszystko pogrąża ale co zrobić :(
    To ja mam zajebiste szczescie Gina , monitoringi 2 lub3razy w miesiacu , recepty wszystko mam na nfz za free.....Tylko jak jego nie ma albo mi pasuje spr w inny dzien niz on jest ide prywatnie na podglad i wtedy z opisem i wydrukiem za usg zaplacilam 70zeta.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie popiszę dziś z wami, ten wirus to coś poważniejszego....wywala mnie jak siedzę na forum!!!
    więc co napiszę to mi wetnie....
    jutro po informatyka sobie zadzwonię bo tak być nie może;/

Czarownica pytaj śmiało o wszystko:)

ELfik to ile Ty bierzeszz tego CLO?:P
    moze jakiegho trojana se wpuscilas heh..najlpeiej jak sie nie za bardzo znasz to tego informatyka wezz ale na twoim miejscu odinstalowalabym lisa i zainst ponownie usunawajac stara przegladarke pozbedziesz sie problemu
    Czarownica witaj w klubie tarczycowek , najpozniej jutro sie dowiem czy podejrzenie hashi jakie mam jest prawdziwe(i w ktore coraz bardziej wierze ehhhhh)...Wyniki jutro
    Pytaj smialo jak sie bedzie co wiedzialo to sie odpowie..Ja w 1szym cyklu bylam na jednym clo i pregnylu....od5do9dnia wychodowalam w sumie 3jaja na lewym jedno na prawym.,.Niestety dominujace bylo na lewym , stronie jak sie okazalo niedroznej ehhh...Za pare dni zaczynam drugi cykl z clo Sie zobaczy jak jajniki kauteryzowane na dodatkowa stymulke zadzialaja...W porownaniu ze mna starania masz znacznie wieksze , za mna jeden cykl staran......Z was wszystkich chyba ja jestem najwieksza swiezynka starankowa....Hah

czarownica222 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego gina wizyta 150zł z usg, ale same monity 50zł.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Elfik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica222 wrote:
    Spoko Robotka oby się naprawiło :) tez jestem ciekawa jaką Elfik miała końską dawkę ? Bo ja po tych 2 na dzień czułam się słabo

Obecnie jedną przez 5 dni.

U poprzednich rekord to był 10 dni po 3 tabsy, kto da więcej?

U mnie fizycznie nic, bo ból głowy raz na mc może się zdażyć, ale za to psyche...
    Oczywiście nikt mnie nie ostrzegł, a ja ulotek programowo dla siebie nie czytam. :)
    Dodaj sobie deprechę z hashi, od lat posiadane i nie wykryte...
    Ja już chcałam iść do psychiatry, ale jak szukałam nowego endo, byłam na jednej wizycie,to ona na mnie spojrzała i mówi, że przy clo, tak dużo, tak długo to można spokojnie mieć i stany lękowe i dobrze, ze się do niej doczlapałam o własnych siłach i uśmiecham :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko 10dni po 3tabsy...??? chyba za przeproszeniem kogos pojevalo..przeciez taka dawka to na slonia dobra...Joprdziele i ty to bralas???i nie przestymulowalas sie????

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg dużo:) mój chłop będzie tyle brał hehe

najpierw 3 x przez 3 dni a potem przez 21 dni po jednej;)

Kasia już odinstalowałam firefoxa;) teraz mam operę i to samo;) jutro rano dzwonię;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn wszystko jest ok jak nie piszę;) jak zacznę pisac to wywala;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ