X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring cyklu
Odpowiedz

Monitoring cyklu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywołana do tablicy (to ja pisałam o tej babce i roladzie hihihi)
    z tych oto blogów inspirację będę brała:D:D:D:D
    http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/12/rolada-szpinakowa-z-wedzonym-ososiem.html
    http://asiawkuchni.blogspot.com/2014/03/dietetyczny-torcik-czekoladowy-z-kaszy.html

Witajcie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:04

Elfik lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sałatka BABUNI

ja robię z połowy porcji, a moja mama robiła czasem w dwóch i i tak zawsze schodziła pierwsza:)

1kg szynki drobiowej
    1kg sera żółtego
    2 ogórki(teraz są te duże to wystarczy śmiało jeden)
    1 por
    2 puszki kukurydzy
    majonez kielecki(ze względu na zawartość przypraw)

szynkę kroimy w małe kosteczki, prosimy w sklepie żeby pokroiła ją na grubsze plasterki. wtedy kosteczka jest ładna.
    ser żółty trzemy na grubej tarce.
    ogórek kroimy w małą kosteczkę, por dzielimy na 4 częśći wzdłóż(na pół a potem te połówki jeszczze na pół) a potem na cienkie paseczki, częśći białe sparzamy wrzątkiem żebywyzbyć się gorzkiego i palącego smaku, zielone od razu wrzucamy do reszty składników.
    dodajemy kukurydzą i majonez wedle uznania.
    zasada jest taka żeby sałatka miała konsystencję jak np sos tatarski.

mówię wam pycha:) nie trzeba wogole doprawiać bo jest idealna:

Malenq lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jak tam??? już na święta obkupiona???

hehe ja kupiłam 4 laski kiełbasy białej:P i tyle:P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak jak jajka gotowane wzdluz ostrym nozem ciachasz wydrazasz skorupki..Z jajek z dodatkami robisz farsz ladujesz do srodeczka srodek oproszasz bulka tarta i podsmaza sie do tego oczywiscie sos musztardowo chrzanowy lub szczypiorkowy..Niam

A te twoja salatke se odgapie yhyhyyy

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawy jajor ciagnie coraz mocniej , a moje libido wzrasta proporcjonalnie do zblizajacego sie wieczorka,..Jeszcze winko trzeba zaczac popijac
    ...Ojjj dzis moj malz bedzie biedny hehehehehe

Malenq, Milcia, zagubiona_82 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Malenq jak tam??? już na święta obkupiona???

hehe ja kupiłam 4 laski kiełbasy białej:P i tyle:P

Ja spis robie dzis a jutro na zakupy..Jeszcze zebys wieta wielkanocne byly pelne kupuje kosiarke ahhahaha
    Powaznie musze kupic kosiare bo stara kopla w kalendarz-czytaj rozleciala sie biedna ze starosci ehhehe

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okupiona hihihi...a my jutro będziemy robić białą kiełbasę...
    ale ech :( nic mi się nie chce...bo się dowiedziałam, że moja sis:* poroniła i ech wszystko jest do dupy....a w jajcorach jakieś dziwne burczenie, kręcenie i pikanie - tego z torbielą też...
    Kasiek to powiadasz, że młodego zablaszkowałaś....

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rok temu na święta kosiarkę kupowałam z powodu jak Twój...a trawa faktycznie rośnie i rośnie i jak nic przed świętami będzie co robić.......
    jeżeli chodzi o jedzonko to już wszystko dopięłam na ostatni guzik, produkty zakpuione, lista sprawdzana parokrotnie i wszystko mam...więc pewnie tylko świeże warzywka będą na ostatnią chwilę....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:15

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Okupiona hihihi...a my jutro będziemy robić białą kiełbasę...
    ale ech :( nic mi się nie chce...bo się dowiedziałam, że moja sis:* poroniła i ech wszystko jest do dupy....a w jajcorach jakieś dziwne burczenie, kręcenie i pikanie - tego z torbielą też...
    Kasiek to powiadasz, że młodego zablaszkowałaś....

kurdee przykro mi z powodu sis....ale neistety tak to czasem bywa....

Ano mlody z puszka juz chodzi...Ma ladne granatowe i czerwone gumeczki i o dziwo nie sepleni , a myslalam ze jezyk bedzie sie muplatal

Malenq lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja rok temu na święta kosiarkę kupowała z powodu jak Twój...a trawa faktycznie rośnie i rośnie i jak nic przed świętami będzie co robić.......
    jeżeli chodzi o jedzonko to już wszystko dopięłam na ostatni guzik, produkty zakpuione, lista sprawdzana parokrotnie i wszystko mam...więc pewnie tylko świeże warzywka będą na ostatnią chwilę....

No niestety znow po keiszeni strzeli ale ta moja zyla chyba tyle lat co ja..Pamietala czasy zwiazku radzieckiego hahahah

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka dawaj przepis na te jajca:) brzmią świetnie:D:D:D

Malenq współczuję siostrze;/ w którym była tygodniu?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No niestety znow po keiszeni strzeli ale ta moja zyla chyba tyle lat co ja..Pamietala czasy zwiazku radzieckiego hahahah
    ano strzeli, strzeli....ja już przywykłam do tego, że jak jakieś święto to dodatkowy wydatek... wczoraj "posadziłam" blender Bosha, 5miesięcgy zaledwie pochodził, dzisiaj A. powiózł na gwarancję, ale i tak musiałam kupić drugi, bo przed świętami by nie naprawili...

Elfik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie dziewiąty tydzień...i dopiero dowiedziałam się jak poroniła, bo nie chciała nikomu mówić zanim 3miesiąc nie minie....ech qrwa a ja jej głowę trułam swoimi problemami...zła jestem na siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:22

Elfik lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od gin.. no i owulacja niby była pęcherzyk pękł i teraz hmm.. czekać.. mówił że możliwe ze się udało aczkolwiek..;/;/ powiedzcie mi kiedy może wyjść na teście ciążowym?? owulacja miałam w sobotę..

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli się nie uda to laparoskopia obowiązkowa w maju..!!;/;/
    o matko kochana....chyba pójdą nawet do kościoła żeby się udało tym razem i bez laparoskopii..;/

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kaśka dawaj przepis na te jajca:) brzmią świetnie:D:D:D

Malenq współczuję siostrze;/ w którym była tygodniu?
    ostrym nozem ugotowane jajka przetnij , tylko wczesniej porzadnie trza jajka wyszorowac ...
    ..zoltka i bialko scieram na tarce na malusich oczkach robi sie taka pasta...i do czesci tej pasty dodaje szczypiorek i lososia wedzonego pokrojonego w kosteczke , do innej czesci dodaje znow szyneczke i tak mozesz wymyslac ..Potem te skorupki wypelniam kazda posypuje serem zolttym dociskam i z jednej strony panieruje w bulce tartej.
    Podsmazam na maselku az sie zrumienia i po robocie...Ja lubie taka przegryzke zwlaszcza do salatek...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    a jeśli się nie uda to laparoskopia obowiązkowa w maju..!!;/;/
    o matko kochana....chyba pójdą nawet do kościoła żeby się udało tym razem i bez laparoskopii..;/
    laparo nie taka straszna jak ci sie wydaje...6dni po laparo mylam juz okna ehehehhe

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    się już stresuje..;;/ Ty to chyba kapturnica dzielna jesteś:)

Mała Mi
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    się już stresuje..;;/ Ty to chyba kapturnica dzielna jesteś:)
    mialam laparotomie w 2000r i dzieki niej mam syna..wiec laparosko[pia byl pikusiem przy tamtej operacji...Powaznie szybciusio sie dochodzi do siebie,a najwazniejsze ze wiesz na czym stoisz po niej...
    Trzymam w kciuki zebys nie musiala jej robic i ciaza byla w tym cyklu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:34

Elfik lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra mykam...miłego wieczorku - Tobie Kasiek i tak miły się zapowiada - więc życzę owocnego wieczorku;-)

kapturnica, Elfik lubią tę wiadomość

‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ