Monitoring cyklu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWywołana do tablicy (to ja pisałam o tej babce i roladzie hihihi)
z tych oto blogów inspirację będę brała:D:D:D:D
http://smak-zdrowia.blogspot.com/2012/12/rolada-szpinakowa-z-wedzonym-ososiem.html
http://asiawkuchni.blogspot.com/2014/03/dietetyczny-torcik-czekoladowy-z-kaszy.html
Witajcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:04
Elfik lubi tę wiadomość
-
Sałatka BABUNI
ja robię z połowy porcji, a moja mama robiła czasem w dwóch i i tak zawsze schodziła pierwsza:)
1kg szynki drobiowej
1kg sera żółtego
2 ogórki(teraz są te duże to wystarczy śmiało jeden)
1 por
2 puszki kukurydzy
majonez kielecki(ze względu na zawartość przypraw)
szynkę kroimy w małe kosteczki, prosimy w sklepie żeby pokroiła ją na grubsze plasterki. wtedy kosteczka jest ładna.
ser żółty trzemy na grubej tarce.
ogórek kroimy w małą kosteczkę, por dzielimy na 4 częśći wzdłóż(na pół a potem te połówki jeszczze na pół) a potem na cienkie paseczki, częśći białe sparzamy wrzątkiem żebywyzbyć się gorzkiego i palącego smaku, zielone od razu wrzucamy do reszty składników.
dodajemy kukurydzą i majonez wedle uznania.
zasada jest taka żeby sałatka miała konsystencję jak np sos tatarski.
mówię wam pycha:) nie trzeba wogole doprawiać bo jest idealna:Malenq lubi tę wiadomość
-
No jak jak jajka gotowane wzdluz ostrym nozem ciachasz wydrazasz skorupki..Z jajek z dodatkami robisz farsz ladujesz do srodeczka srodek oproszasz bulka tarta i podsmaza sie do tego oczywiscie sos musztardowo chrzanowy lub szczypiorkowy..Niam
A te twoja salatke se odgapie yhyhyyyMalenq lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Malenq jak tam??? już na święta obkupiona???
hehe ja kupiłam 4 laski kiełbasy białej:P i tyle:P
Ja spis robie dzis a jutro na zakupy..Jeszcze zebys wieta wielkanocne byly pelne kupuje kosiarke ahhahaha
Powaznie musze kupic kosiare bo stara kopla w kalendarz-czytaj rozleciala sie biedna ze starosci ehhehe -
nick nieaktualnyOkupiona hihihi...a my jutro będziemy robić białą kiełbasę...
ale echnic mi się nie chce...bo się dowiedziałam, że moja sis:* poroniła i ech wszystko jest do dupy....a w jajcorach jakieś dziwne burczenie, kręcenie i pikanie - tego z torbielą też...
Kasiek to powiadasz, że młodego zablaszkowałaś....Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja rok temu na święta kosiarkę kupowałam z powodu jak Twój...a trawa faktycznie rośnie i rośnie i jak nic przed świętami będzie co robić.......
jeżeli chodzi o jedzonko to już wszystko dopięłam na ostatni guzik, produkty zakpuione, lista sprawdzana parokrotnie i wszystko mam...więc pewnie tylko świeże warzywka będą na ostatnią chwilę....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:15
Elfik lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Okupiona hihihi...a my jutro będziemy robić białą kiełbasę...
ale echnic mi się nie chce...bo się dowiedziałam, że moja sis:* poroniła i ech wszystko jest do dupy....a w jajcorach jakieś dziwne burczenie, kręcenie i pikanie - tego z torbielą też...
Kasiek to powiadasz, że młodego zablaszkowałaś....
kurdee przykro mi z powodu sis....ale neistety tak to czasem bywa....
Ano mlody z puszka juz chodzi...Ma ladne granatowe i czerwone gumeczki i o dziwo nie sepleni , a myslalam ze jezyk bedzie sie muplatal
Malenq lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:ja rok temu na święta kosiarkę kupowała z powodu jak Twój...a trawa faktycznie rośnie i rośnie i jak nic przed świętami będzie co robić.......
jeżeli chodzi o jedzonko to już wszystko dopięłam na ostatni guzik, produkty zakpuione, lista sprawdzana parokrotnie i wszystko mam...więc pewnie tylko świeże warzywka będą na ostatnią chwilę....
No niestety znow po keiszeni strzeli ale ta moja zyla chyba tyle lat co ja..Pamietala czasy zwiazku radzieckiego hahahah -
nick nieaktualnykapturnica wrote:No niestety znow po keiszeni strzeli ale ta moja zyla chyba tyle lat co ja..Pamietala czasy zwiazku radzieckiego hahahah
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyprawie dziewiąty tydzień...i dopiero dowiedziałam się jak poroniła, bo nie chciała nikomu mówić zanim 3miesiąc nie minie....ech qrwa a ja jej głowę trułam swoimi problemami...zła jestem na siebie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:22
Elfik lubi tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:Kaśka dawaj przepis na te jajca:) brzmią świetnie:D:D:D
Malenq współczuję siostrze;/ w którym była tygodniu?
..zoltka i bialko scieram na tarce na malusich oczkach robi sie taka pasta...i do czesci tej pasty dodaje szczypiorek i lososia wedzonego pokrojonego w kosteczke , do innej czesci dodaje znow szyneczke i tak mozesz wymyslac ..Potem te skorupki wypelniam kazda posypuje serem zolttym dociskam i z jednej strony panieruje w bulce tartej.
Podsmazam na maselku az sie zrumienia i po robocie...Ja lubie taka przegryzke zwlaszcza do salatek... -
Mała Mi 1 wrote:a jeśli się nie uda to laparoskopia obowiązkowa w maju..!!;/;/
o matko kochana....chyba pójdą nawet do kościoła żeby się udało tym razem i bez laparoskopii..;/ -
Mała Mi 1 wrote:się już stresuje..;;/ Ty to chyba kapturnica dzielna jesteś
Trzymam w kciuki zebys nie musiala jej robic i ciaza byla w tym cyklu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2014, 16:34
Elfik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny